» »

Vprašanje glede ADSL

Vprašanje glede ADSL

Piranha ::

Pozdravljeni!

Mam eno vprašanje, za ljudi seznanjene z ADSL internetom. Skratka gre se za to, da bi si naredil ADSL doma vendar tako. Moj sosed sedaj gradi hišo in misli imet tudi ISDN in ker sta pri ADSL (kolikor vem ne zaseda linije) dva priključka itak preveč, sva se dogovorila, da bi mi eno linijo dal, tako, da je ena linija pri meni druga pa pri njem.

In sedaj me zanima, ali lahko ADSL na tak način tudi deluje, mislim zanima me ali si sploh lahko priklopim ADSL na tak način. To vem, da lahko preko enega stikala greš z več mašinami na net.

Lepo bi bilo, če bi se javil kdo, ki ima sličen primer pri sebi doma, pač to, da si en ISDN priključek (2 liniji) deli s sosedom.
Piranha

fRiK0 ::

Možno je da si ADSL preko lokalne mreže delita dva recimo soseda... Sam o da bi mel eno ISDN linijo en eno pa drug pa še nikol nism slišu in ne vem če je izvedljivo...
Hvala

LP Tadej

ToniT ::

Zadeva je zelo enostavno rešljiva, rabil pa boš dva kabla - enega za ISDN in drugega Ethernet za ADSL. Kabel za ISDN potegneš iz njegove vtičnice in nastavita telefone tako, da vsak zvoni na svojo številko. Za ADSL pa bo potreben router ali pa switch (hub). Obstaja tudi varianta, da bo sosed imel prižgan računalnik 24/7 (kar pa dvomim).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol - konec poceni ADSL? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1018998 (5676) BluPhenix
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413050 (1721) shock
»

ADSL po analognih vodih?

Oddelek: Omrežja in internet
412970 (1873) pivmik
»

Je kdo slišal za ADSL brez ISDNja drugo leto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
545681 (3969) shock
»

Teličkovo nabijanje!

Oddelek: Omrežja in internet
362521 (1716) madmitch

Več podobnih tem