» »

ADSL brez ISDNja ???

ADSL brez ISDNja ???

Poglavarcek ::

A bo kdaj možno dobit ADSL samo preko analogne telefonske linije ( brez ISDN linije ) ? Neki se o tem govori, pa ne vem če kej drži! Baje naj bi tudi Perftect začel tržiti ADSL! Kako je s tem, a kdo kej ve o tem?

8-O

Matek ::

Govorilo se je, da naj bi začel Telekom nuditi ADSL v tem letu ne vem al konc pomladi, al jeseni, prek navadne linije. Kdo pa je tisti Perftect?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

cekr ::

Tisti, ki bo hotel imeti ADSL brez ISDN-ja, bo sigurno plačeval za priključek več, kot je cena sedaj. Čisto jasno je, da telekom del razvoja za ADSL financira iz ISDN-ja. In kdor si ga bo želel imeti na navadni liniji, bo pač plačal razliko na nekje drugje. V veliko primerih pa se po priključitvi ISDN-ja lastnik le tega zave, da sploh ni tako napčna zadeva in da pride dostikrat še kako prav.


Samson ::

Hmm, kolikor je meni znano dejstvo o ADSL-ju NIKAKOR ni mozno montirati ga na klasicno linijo, ceprav baje dela bolje kot prek ISDN-ja. Razlog je pa preprost, ker Tutlekom trzi neke nemske zadeve za ADSL (verjetno bazne postaje) kjer je POGOJ ISDN linija, ker na analognih linijah ne dela. Lahko pa tudi, da so se premislili in nasli dobavitelja tudi za priklop na analogne linije...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

PaJo ::

Hm...
ADSL-ja brez ISDN-ja po moje se hitro nebo, ker Telkom to zeli strzit kolko se le da, je pa tudi res da takrat ko je telkom kupoval opremo od Siemensa, je ta imel v svoji ponudbi samo centrale ki so popirale isdn in adsl, kakor je bio to uporabljeno na nemskem tregu, sedaj pa ma siemens ze dolgo v ponudbi tudi centrale kjer adsl dela tudi polek navadnega modema in to celo boljse. Samo tak pac je pri nesem telkomu, da izkoristijo kolko pac lahko in po moje se vsaj slabo leto nebo nix glede adsl + navadna analogna linija, tak da tisti ki sanjate o tem pozabite:(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

||_^_|| ::

kaj je mišljeno pod tem da lahko "ADSL tudi boljše dela"?

PaJo ::

To da boljse dela je fora v tem da ISDN pozere vecjo pasovno sirino in ostane manj za ADSL na liniji, ampak dokler nimas ADSL-ja odprega do maximuma(8Mbit down in 1Mbit up) je tako in tako vseeno kaj mas zraven analogno ali ISDN linijo:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

al anford ::

V Nemčiji dela ADSL tudi brez ISDNja vendar jim ga zaračunajo več, tako da se jim še vedno bolj splača met ISDN + ADSL. Naš Telekom pa ga tako trži, ker jih ISDN drži nad vodo...

Iwill ::

Vprašanje je kdo ima kaj od xDSL. Telekom od xDSL priključka nima kaj dosti od ISDN ja pa računa naročnino in še tel impulze, tako da jim zaenkrat ni kaj dosti v interesu, da bi šli v 'čisti xDSL'. Poleg tega je še ena mala umazana podrobnost, ki je verjetno povezana s stroški, ki nastanejo ob montaži. Vedeti je potrebno, da je za ISDN ali xDSL pogoj bakrena žica od hiše do telekoma. xDSL (ISDN) deluje izključno na point-to-point bakru. Preverjanje oz. prevezovanje navadnih priključkov in iskanje praznih parov, pa tudi nekaj stane, tako da se jim ne splača skakt sem pa tja samo za xDSL. Vedeti je potrebno tudi to, da je prenekater telefonsi par že opremljen z dodatno čkatlico, preko katere je možno tržiti štiri (verjetno pa tudi kaj več) navadnih telefonskih številk. Na tovrstnih telefonskih priključkih xDSL (ISDN) ni mogoč.

DeLonghi ::

Zakaj se toliko sekirate zaradi ADSLja preko ISDN-ja? Trenutna primerjava cene med narocnino analogne in digitalne linije je le še 1500 tolarjev...bodite brez skrbi, da bodo to razliko še zmanjšali! Ker njihova strategija gre v digitalizacijo in ce ljudje ne kupijo ISDNja, hja, potem pač podražijo navaden priključek in tako umetno postane ISDN naročnina spejemljiva.. zdaj se pa odločite...ali scanclat telefon totalno in iti v kabel (je pa res, da se tudi ta zadeva draža-trenutno2.250 tolarjev v Ljubljani in gre gor vsake pol leta) ali pa se gre v digitalizacijo do ADSLja in naprej in scanclat kabel>not, temu se ljudje tezje odpovejo

Moja prva prioriteta ko kupim stanovanje staro je, da poklicem na Telekom in da pridejo fizično povlect telefonsko zico ven iz zida - jih nocem videt, pa ce mi dajo zastonj...potem pa se obesim na kabel z modemom in sem srecen do konca dni
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

rimljan ::

sami lahk delajo kar hočejo dokler je le navidezno liberaliziran trg . ADSL je pa še vedno predrag za ostale ponudnike interneta,ker je najetje ATM še vedno velik predrag,kljub napovedani 1.aprilski pocenitvi (ni šala, stopnja pocenitve bi pa lahko bila)

v glavnem telekom rabi pravo konkurenco čimprej, me zanima kolk ljudi bi imelo danes mobitele,če se ne bi pojavil SiMobil in kakšne cene bi bile

n0_body ::

PaJo kk si to mislu
ADSL-ja odprega do maximuma(8Mbit down in 1Mbit up)

PaJo ::

Glej standard ADSL ti v teoriji omogoca prensos 8Mbit down(1MB/s) in 1Mbit up(120kB/s), ampak to samo na kratkih razdlajeh, nekje do 2 km maximum. Amapk vecina ponudnikov, kakor tudi nas Siol so to hitrost znizalo na dosti dosti manjso, ker si takih hitrosti pri ADSL-ju enostavno ne morejo privoscit:( Sem bil dovolj jasen?
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Chessman ::

Sem zadnjič govoril z kolegom ki dela na AMIS-u. Pa sem ga malo povprašal kako je kaj z ADSL-om pri njih, v kratkem ga lahko pričakujemo, vendar pod določenimi pogoji. Ker moraj sami financirati nadgradnjo telefonskih central (tisto kaj je siol že naredil) lahko pričakujete kaj takšnega samo v večjih mestih. Pa še tam nameravajo tržiti predvsem firmam, saj le z firmami ustvarijo dobiček z nami navadnimi uporabniki pa samo zgubo. Tako da mogoče sploh ne bodo ponudili ADSL za smrtnike.
Tako da z samo konkurenco ne bo kaj dosti (pomoje bo podobno tudi pri omrežju s5 ali firmi Perftech).

Jaffa ::

www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

novi ::

ADSL bo do nadalnjega možen samo z ISDN navezo!

Vir.: VAL202 tehnični direktor Telekoma!


:D Mogoče se pa da ADSL brez telefona :D

;(( Ne da preverjeno! ;((

Soldier ::

Pa ko bo adsl mozen brez isdn linije to pomen da bo stvar majn pokrita od baze??? pa to pomen da bodo slabsi pingi in prenosi???

Gandalfar ::

Soldier: ADSL je od nekdaj mozen brez ISDNja. Gre le za politiko podjetja. Rezulatati pa ne bi smeli biti slabsi - kvecemu boljsi, ker imas na voljo se spekter od ISDNja.

wishmaster ::

jaz či bi bi na telekomu glavni.Bi podražal naročnino na analogni linji,tako da bi bila ista kot pri isdnju.Potem pa lahk maš adsl sam prek isdnja.
Nekaterim se gre sam za denar.Da bi prihranilii v resnici pa zagonjo 2x več kot pri isdnju.Prej vam ni blo hodo dat za analogno linjo 1000 DEM ali več.Zdaj vam je pa hudo dat 20.000 za isdn,ki je dost cenejši in ma več funkcij kot analogna linja.Če bi ADSL res kdo nujno potreboval bi ga že mel,ne pa da čaka da bo možen prek analogne linje.
Telekom pa se najbrž ne bo j*** z tistimi 50 imi ki hočejo met adsl prek analogne linji.Nekaterim se zdi adsl predrag.Če vam je pa 8000 SIT dat težk pol vam pa naj bog pomaga.To je vsaj za mene poceni.Sam poglejte si koliko stane kabelski internet in kake so hitrosti na njem.Pod tako logiko bi stal 4 MBite paket pr KKS najmanj 20.000 SIT.(velja za večino KKS (ne za vse))Kabelski internet ne bo nikdar tako zmogljiv kot adsl.Največja slabost je to:več uporabnikov manjše hitrosti downloada.Pr adslu tega ni.
Telekom bi imel več škode kot koristi če bi ponudil adsl prek analogne linje.Stroški vzdrževanja in opreme so večji.

Tiger ::

Že, vendar bo Telekom tistim, ki so za telefonsko linijo preveč plačali, denar moral povrniti.

wishmaster ::

Na svetega nikdar ! Moji starši so 1990 leta plačal 3000 DEM.O tem denarju lahk samo sanjamo.Država ne bo tak zlepa dala denarja,prej bo še kaj vzela

_Mortal_ ::

Kabelski internet ne bo nikdar tako zmogljiv kot adsl



ZAKAJ MA PA V AMERIKI KABELSKI PONUDNIK 4 MILJONE UPORABNIKOV IN SO HITROSTI VEčje od adsl-ja. Zato ker je hitrost majhna ni kriv kabel ampak operaterji(Telemach meter jim jebem) in omrežje.
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

DeLonghi ::

Ja, in kaj mislite, kdo bo placal to financno luknjo, ki jo bo povzrocil nazaj prevec placan denar? Ja mi, kdo drug - povecana narocnina in impulzi...

Tako, da je to veliko sranje, kar se tice povracil...jaz sem PROTI, pa je naša družina tudi placala na vasi 3 jurje mark, pa se sam sem kopal kabel v zemljo, majku jim....

Pa se ne sekiram; takrat je bilo tako, danes je drugace; zato pa imas danes samo 20 jurjev prikljucnino kjerkoli pac si - smo v preteklosti nagarbali, da lahko danes bebce spilamo in se gremo podrobnosti, zakaj ISDN in ADSL, ce lahko gre drugace?

Boste videli, januarja bo analogna linija 3 jurje na mesec, ISDN pa se zmerom 3700 - potem pa se vzames le eno stevilko na ISDNju pa si na istem - zato nehajte srat in bodite srecni, da je SIol ponudil ADSL pakete stoletja za take majhne denarje, da ce bi ti kdo to rekel eno leto nazaj, bi ga imel za bebca!

No, sedaj so pa bebci le tisti, ki so ostali na kablu...jaz sem med njimi;(
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

SasoS ::

Največja slabost je to:več uporabnikov manjše hitrosti downloada.Pr adslu tega ni.

LOL! Poveži ti 15.000 uporabnikov preko recimo 10Mbit linije in poročaj kolk gre hitro...

Gandalfar ::

rosidav ::

Na SiOL forumu en moderator pravi, da bo kmalu mozen ADSL brez ISDN-ja.

Kva pravte?!

Ibex ::

ja res je 1.1. 2004 boš lahko vzel adsl brez isdn-ja

SleepLess ::

ja pa bo potem možen tudi tam, kjer sedaj ni (čeprav imamo ISDN že zelo dolgo časa) ??

Ibex ::

cekr ::

Vedet morate, da bo cena navadnega in ISDN priključka kmalu 1:1. ADSL brez ISDN-ja bodo pa itak več zaračunavali in s časom se bo poznalo, da je navadna varianta dražja.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

roCkY ::

Iz Siolovega foruma:

Spostovani,

Siol bo s februarjem, leta 2004 ponudil moznost pridobitve ADSL prikljucka brez PSTN ali ISDN telefonske linije.

Omejeno storitev bo Siol lahko ponudil, ker Telekom Slovenije ponuja storitev zakupa popolne razveze lokalne zanke in s tem omogocitev zavzema/zakupa celotnega frekvencnega pasu, ki je potreben za delovanje PSTN/ISDN in ADSL storitve.

ADSL priklop na navadnem analognem(PSTN) telefonskem prikljucku se vedno ne bo mozno uporabljati brez nadgraditve na ISDN telefonsko linijo.


lep pozdrav, Klemen Ramoves

Gandalfar ::

lepa fora :>

largie ::

če prav razumem (po 20x natančnem branju), bo ADSL možen čisto brez telefonskega priključka, če pa hočeš ADSL preko telefonske linije pa je še vedno potrebna nadgradnja na ISDN?! in če je to prav, kako to v praksi izgleda?!

Dr_M ::

sploh nevem zakaj telekom ne da usem ISDNja. vzrzevanje analognih central je precej drazje kot isdn. mislm da sami seb pluvajo v skledo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Gandalfar ::

largie: pravilno si razumel ..

PaJo ::

Po mojem bo to izgledalo tako, da ti bodo do doma napelali kable, ampak bos na ta kabel dobil samo adsl modem in to je to:D Pac ne bo moznosti telefoniranja po isti zici.
Edino ni mi jasno kaj bodo storili pri folku ki na noben nacin ne bo zelel imet ISDN, ampak ADSL pa ja, napelali se en kabel?:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

wishmaster ::

Kolikor so meni omenili prejšni teden ko mi je crknil NTBA, da bo naslednja tehnologija DSL a po vsej verjetnosti ne bo prenašala po istem kablu,kot se zdaj.Ime tehnologoije ki jo že testirajo mi niso hoteli izdati.
Najboljše bi bilo da nam potegnejo optični kabel in internet z hitrostjo vsaj 10 Mbitov za kakšnih 15.000 SIT,pa si takoj naročim
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

para! ::

Tehnologija, o kateri si slišal, je VDSL.

O tem že vrabčki čivkajo ;)

LP
Death before dishonor!

@ljash ::

a te kable bojo potegnil tud vn iz lj?

upam da...:))

para! ::

VDSL se postavlja na kombinaciji optičnih in bakrenih kablov. Optika do nekega območja, naprej (~1.5km max) do končnega uporabnika pa baker. Do kam bo Telekom potegnil optiko, ne vem.

LP
Death before dishonor!

wishmaster ::

Meni je tezil za eno tehnologijo ki bo imela podoben doseg kot ADSL.(omogočeno gledanje IP TV na dveh TV-jih,višja hitrost).Za VDSL skoraj ne verjamem ,ker ima prekratek doseg pa še predrag je.Tak da ne vem če bo to za fizične osebe.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

shock ::

Mogoče ADSL2. Drugače ADSL2 ima večji frekvenčni spekter.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postopek proti Telekomu Slovenije zaradi suma kršitve konkurenčnega prava (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548346 (5914) PaX_MaN
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216705 (11332) Tr0n
»

ADSL na navadni liniji?

Oddelek: Omrežja in internet
221948 (1158) darkolord
»

Telefonija spet dražja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
232552 (2552) Radiant
»

Je kdo slišal za ADSL brez ISDNja drugo leto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
545648 (3936) shock

Več podobnih tem