» »

Pokvarjen kontakt za tipkovnico na prenosniku

Pokvarjen kontakt za tipkovnico na prenosniku

icebreaker ::

Pozdravljeni. Zaradi popolne bedarije se je pokvaril kontakt, kjer se prikljuci tipkovnica na prenosnik. Razstavljen je bil z namenom, da se scistijo hladilne komponente, a pri tem se je namesto prednjega dela -črni zatič, navzogor rahlo potegnil sivi del zatiča, ki je fixen. -Pa je šel kontakt rakom žvižkat. Kot potrdilo, da je kriv kontakt in ne tipkovnica je to, da če rahlo pritisneš z mini izvijačem, kjer je prikazano na fotografiji, na specifičen del sivega dela zatiča tipkovnica deluje a še to žal tri četrt tipk,... Gre pa sicer za HPjev prenosnik 6830s.

Prva težava je, da ne vem kako je z servisom oz. kam se obrniti. Vem sicer za en (malo dražji) servis, kjer so pooblaščeni za hpjeve prenosnike, a sam mislim, da bi zadeva morala iti v roke mikrotehnikam???
Ker predvidevam, da se na servisu nebi ubadali z specifičnim kontaktom na osnovni plošči, lahko pa bi zamenjali celotno ploščo. Vendar jaz nebi rad, da se zamenja cela osnovna plošča prenosnika, zaradi enega uničenega kontakta, pa me zanima, če je tukaj sploh kakšna rešitev kar se tega tiče,... Se kakšen servis na koroškem ali okolici Maribora ukvarja s takimi rečmi???
Prilagam pa še sliko kontakta,....

Hvala za pomoč. Začasna rešitev je sicer usb tipkovnica, a pri tem se pomen prenosnika izgubi :) .


  • poskusil klonirati: icebreaker ()

Pyr0Beast ::

Ni pene, samo bo treba cel laptop razkopat če nočeš tiste plastike od pokrova žgat.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

#000000 ::

Sam se mi zdi da je polomil tudi konektor, sicer ga ni problem dobit, ker ta serija krepa kot za stavo :)

Pyr0Beast ::

Hehe. Ma problem je tak konektor dol dobit. Plastika pa vročina ni nekaj optimalnega :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

icebreaker ::

#000000 je izjavil:

Sam se mi zdi da je polomil tudi konektor, sicer ga ni problem dobit, ker ta serija krepa kot za stavo :)



Ne ne, :D -tisto kar vidiš je nastalo naknadno, saj sem z tamlim izvijačem rahlo pritisnil sivo plastiko navzdol, in v tem primeru večina tipk prime -nisem pretiraval, samo so nastali risi =)

Pač ne vem ali to sploh kdo popralja, ker ne vem a se obrnit na računalniški servis al kakšnemu mikrotehniku,... Najbolje bi bilo najdit kak dober računalniški servis, kjer se ukvarjajo tudi z spajkanjem in ne na takšnega kjer pač le zamenjajo pokvarjeno komponento -v tem primeru celo osnovno plosco.

icebreaker ::

Računalnik sem dostavil na servis Rolan na jadranski cesti v mb, kjer so mi pripravljeni zalotat novi konektor za 60EUR (2 delovni uri). Cena se mi je zdela dokaj spremeljiva, glede na to, da bi nova osnovna plošča stala 300EUR.

Tezavo resili po dogovorjeni ceni. Bilo je odtrganih cca. 20 pinov iz maticne plosce oz. konektorja, katere so pod mikroskopom zaspajkali nazaj.

Je pa zanimivo, ker sem videl kar nekaj slabih kritik po forumih glede njihovega odnosa in slabih serviserjev. -Poleg še ene HP servisine točne v okolici v Maribora (kjer so sicer bili pripravljeni zaenkrat postavit brezplačno diagnozo popravila), so EDINI dali pozitivni odgovor na popravilo in tega tudi uspešno opravili po predhodno dogovorjeni ceni.(res je, da se je zavleklo en dan od dogovora, pa to "prebolis" ce je za tem le popravilo uspesno). Tudi na Koroškem sem dobil negativni odg. oz le možnost menjave matične plošče.
Res je, da bi pri domačem mojstru mogoče prešparal kakšnih dvajset evrov-saj vrjamem, da tudi te nekateri obvladajo takšne zadeve, a se mi zdi, da je pri uradnem servisu le malo več garancije, če se pri popravilu kaj zaplete oz. se pojavijo težave pri popravljenemu prenosniku takoj po popravilu.

Tako, da jaz sem dobil pozitivno mnenje kar se tiče Rolanovega serviserja prenosnikiv, saj ne, da sem vesel, da sem se po bedariji znebil 60EUR, a so bili edini (od uradnih hp servisov), ki so bili pripravljeni pomagat, dali pozitivni odgovor postavili konkretno ceno in se je tudi držali.

Se enkrat hvala za nasvete. lp

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9710613 (5224) Pyr0Beast
»

Menjava in priklop avtoradija

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
145393 (4115) c0dehunter
»

problem z lcd zaslonom

Oddelek: Pomoč in nasveti
122180 (2014) denabiker
»

Test MSI GX720X - prenosnik najvišjega razreda by M-XXXX

Oddelek: Strojna oprema
333842 (3239) IVo
»

Kako dati RAM v laptop (prenosnik)

Oddelek: Strojna oprema
395330 (4191) Pyr0Beast

Več podobnih tem