» »

Firme prenosnih računalnikov...

Firme prenosnih računalnikov...

bruhanje ::

Kupujem prenosni računalnik.
Ker so cene ZLOOOO različne, modeli pa več al manj enaki, me zanima predvsem kero firmo se splaca kupt, ce ma kdo kake izkušnje.
More pa met TV out, DVD-CD-r, LAN, pa še kake druge bombončke (brez modema, pa winsov), za okol 450k SIT. Performance ni tolk pomemben (AMD alpa INTEL recimo nad 1200) Bistvo pa je, da NI "lesen" za vidt, pa da je bol tenek.

Hvala vsem!

andrej ::

Toshiba in IBM v prvi vrsti, samo je malo srecnezev, ki si ju lahkjo privosci.

V drugem planu pa potem Compaq, Dell, Fujitsu-Siemens, Sony in se kaksno podjetje bi se naslo.

Za okoli 450 pa bos taksnega pri teh firmah z DDV zelo tezko dobil. Winsi pa so prilozeni pri vseh -vsaj pri nas.

R0K ::

1. Dell, HP, Compaq
2. Fujitso-Simens, Toshiba, IBM,
3. ostale cheap varjante

Priporočam ti enega izmed novih serij HP Omnibook-a. Laptop je lep, dovolj čvrst, sevede z mobilnim procesorjem, dobro batrijo in z dovolj velikimi možnosti nadgradnje.

windy ::

ker imam po sluzbeni dolznosti neprijetno delo servisiranja notebookov, vam iz dosedanjih izkusenj povem tole, samo za firme ki se dosti pogoste in o njih res nekaj vem. ZDaj ker 300 jurjev do cez pol milijona ni ravno kratkorocna nalozba, vas naj zanima predvsem koliko casa vam bo zadeva sluzila. naj vam npr. 20 tisoc sit za dokup garancije ne bo odvec.

Sony: zmeraj kaj inovativnega, izredno lepo in kakovostno izdelani IN DRAGI!. Btw. dokler so novi, vse lepo. Po kaksnem letu pa pol boste pa videli koliko srece ste imeli (dosti serij VAIOtov enostavno zacne "umirat na obroke" po tem roku!). Priporocen nakup, ampak ce se le da nekako dobit vec kot eno leto garancije ali pa notebook sami zavarujte (ja tud to se da). Aja hm, popravila pri Sonyu - tu ste najebali, isto velja za rezervne dele. Tujina!

HP: kewl. res. Posebej novi omnibooki so izredno dobro opremljeni glede na ceno, tudi zgledajo fino, tudi kvaliteta izdelave je ok. Vendar pa tudi tu izredno priporocen dokup garancije na vsaj leto, ker imajo tudi tile kriticno dobo da ravno kak mesec po garanciji kaj skripne ;) .Ce kaj crkne, roki popravil se tu bolj nagibajo k zakonskim, morate ponavadi imeti dosti poptrpljenja..

Compaq: Ne ravno najceneje, a ce rabite odlicno podporo in servis potem je to najboljsa izbira. tule obstajata dve kategoriji: Presario in EVO. Ce ze imate slab dan in kupite Presario, dokupite vsaj garancijo. Posebej ce ste kupili model z AMD procesorjem, boste zelo kmalu veseli dodane garancije. EVO: velja isto, s tem da je to bolj business linija in ima ponavadi ze original boljso garancijo. Kot ze receno, je Compaq najboljsi nakup, ce ne morete biti dolgo brez notebooka, ce vam ze crkne. Najkasneje v enem tednu, ponavadi pa ze v dveh, treh dneh, bo zadeva popravljena. Vsekakor pa preverite odzivni rok garancije za vas model ob nakupu!

TOSHIBA: posebej drazje serije so izredno lahke in kompaktne. nabildane, kakovostne.. DRAGE! Glede garancije in popravila ste spet bolj na suhem.... Ce vam jo kupijo sluzbeno, se nikar ne branite, ker boste vsekakor car. Glede na vrednost pa tistim ki morajo denar bolj tezje prisluziti ne bi ravno priporocal. So pa kot ze receno, izredno kakovostne in se malo kvarijo (vsaj boljsi modeli).


Aja, se nekaj. Vecina firm je imela (in se vcasih ima) grdo navado da ponavadi svoje cenejse modele kupi od raznih XXXX proizvajalcev (Mitac, ...) in samo nalepi svoj logo gor. Take zadeve so slab nakup, ker v bistvu dobite notebook na ravni HPCja/Gericoma in jih se drazje placate zaradi firme. Je pa res da imate vsaj boljso garancijo ;)

Nenazadnje, ja, kot ze receno, obstajaj otudi HPCji, PowerNotei, Gericomi. Lepo prosim da v svoje dobro te zadeve popolnoma odmislite, razen ce bi radi po pol leta izgubili zivce ali pa po kaksnem letu dobili lep obtezilnik za papir.

Je pa se nekaj res, ce notebook res mobilno uporabljate in ga dosti hibernirate, utegnete ne glede na firmo kmalu ostati brez trdega diska. Namrec ti so vsem skupni in vecinoma enako zanic. IBM Travelstar, Fujitsu in Hitachi so pac edina izbira in noben ni kaj prida.

leonius ::

Sem pred kratkim listal revijo VIP, mislim da je izdajatelj urad za varstvo potrošnikov in dal končno oceno, da bi stvenih razlik v kakovosti prenosnikov z imenom in brez imena lih ni, čeprav so; ampak niso vredne npr. 40% razlike cene.

Čeprav vseeno VERJAMEM da so tisti z znamko boljši.

Ampak vseeno več stavim na razmerje cena/kvaliteta in ne samo CENA.

andrej ::

hm, razlike se ogromne, ze pri samih znamkah. Recimo Compaq ima zelo kvalitetno izdelavo. Dell ze malo slabso, kar vidis po par mesecih. Plastika pri Dellu je bolj mehka in bolj skripa, pa se zaslon zacne malo migat, itd.

Pri no-name pa so se vecji problemi. Da kvaliteti zaslona in tipkovnice niti ne govorimo.

Razlika v ceni pa ni samo kvaliteta izdelave, ceprav so lahko razlike v zaslonih zelo velike. Razlika nastane tudi zaradi ponavadi kvalitnejsi delov kot so pravi prenosni CPU-ji in ne navadni cenejsi pri no-name racunalnih, itd, itd. Ce to vse sestejes, dodas ime in lazje spanje ponoci prides na isto...

Res pa je, da vcasih moras zrtvovat malo kvalitete na racun performance/cena razmerja...

IceIceBaby ::

apple iBook. Zadeva je majhna, težek je 2kg pa še winsow ni zraven (duh!).
Če misiš linux gor laufat tudi pomoje dobra varjanta. Jaz sem comp. sprobal in ga bom tudi kupil. Res dost majhna in zlo prenosna zadeva. Zelo dober LCD z res ostro sliko, hiter in varčen cpu (G3 600), baterija zdrži realno okoli 4h (gledaš lahko DVD film pa še ti ostane kakšna urica) ... Tudi ohišje je zelo kvalitetno, pa še lep je povrh.
Jaz sem sicer lahko delal na starejši model ki ima not še ati rage, ima počasnejši bus in manj L2 cachea. Pa je UT čist lepo šibal pri cca. 40fps pri 640x480.

bruhanje ::

kst: kok dnarja?:\

Tomi ::

Imam Armado, in sedaj (razen moje kaprice, da disk ni več tako tih kot na začetku), nimam problempv. Se pa bližam prvemu letu lastništva. Te nove serije, torej EVO so glede na konfiguracije kar luštne, samo sedaj bi verjetno vzel katerega od HP-jev (glede na merge je postal servis pri HP-ju verjetno boljši).
No-name -->no, thank you. Se splača dati malo več denarja, in ne skrbeti, če bo firma čez pol leta še obstajala.
metrodusa.blogspot.com

Domy ::

Vsi omenjate HP, DELL,.... . Jst sm tud pred kratkim kupoval prenosnik. Dva cela mesca sm listal po netu in iskal ugodno varjanto. Nazadnje sem se odlocil za ASUS L3800 serijo in sem zelo zadovolen. Mam vse kar rabm za 500.000 SIT.

Problemov pa nimam nobenih !!!

zenaj ::

windy a to pomen, da zarad diska ni dobr hibernirat, je boljš čist ugašat?

borinho ::

Po moojem je se najbolsa izbira iBook, tko k je kst reku. Ce pa ze mors winse met mam pa dobre izkusnje s Fujitsu Siemensom

OldSkul ::

Jaz sem imel z DELL-om velike težave namreč, crknil mi je disk (začel je škripat), baterija ni na začetku delala pa še dvd-rom je šel po gobe!
Model je Latitude 600 se mi zdi no v glavnem zdej mi dobr dela in res je plastika res škriplja.

IceIceBaby ::

iBook 600 ki ima samo CDrom stane v trgovini 420k sit. 700mhz model s combo drive (DVD, cdrw) pa 550k. Realno se jih da dobit malo cenej ker majo popuste na gotovino pa še tko se da kej zment. Jaz bom svojega kupil pri EPL d.o.o. in sem dobil kar neki popusta :)

Pithlit ::

hehe... je mogoče kdo pomislil na Gericoma?

Pejd ga iskat u Avstrijo za 1900 €

Masterpiece M9
P4 - 2.4GB
512 Ram
40 GB disk
ATI Mobility 64MB
DVD-Rom/CD-RW combo
etc, etc


Matek ::

A to je ta tanov bodel, ko ma 2,4 gigabajtni Pentium 4?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Pithlit ::

Ni glih najbolj nov je pa najbolj nabildan >:D . Sam mam pa Gericom Overdose 3 in šiba perfektno (povprečno 22 ur na dan) na serivsu (Anni) so pa tud prjazni in hitri... sploh če se ti mudi kot meni (1 ura časa :( )... sicer pa za ceno enga primerljivega IBM-a dobiš dva gericoma >:D >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trajanje prenosnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
131972 (1648) mmmato
»

Nasvet pri prenosniku

Oddelek: Kaj kupiti
141388 (1160) vrtnica
»

HPjev prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
81281 (1190) IceIceBaby
»

Kateri notebook?

Oddelek: Kaj kupiti
91110 (980) Pithlit
»

Kakšen prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
322588 (2274) andrej

Več podobnih tem