» »

Pohvale nad nakupom na Kitajskem, Winni(HK)

Pohvale nad nakupom na Kitajskem, Winni(HK)

mojca ::

Živijo,

Na tem forumu se pogosto pojavljajo teme o (negativnih) izkušnjah pri slovenskih spletnih prodajalnah.

Rada bi samo na kratko delila izjemno pozitivno izkušnjo z nakupom na Kitajskem (Winni(HK)Elecrtonic Company).

Na LCD zaslonu na CNC mašini so se pojavili defekti (najbrž so stekli ven kristalčki ali pa je noter prišel zrak). Distributer/monter/serviser stroja (Marex) je podal oceno stroška menjave 5.000 EUR (lahko pa bi tudi za 20.000 EUR naredili upgrade mašine, da bi imela touchscreen - ki ga lastnik ne potrebuje). Lastniku stroja se je zdel strošek "malenkost" previsok, zato smo mašino sami odprli, prepisali model LCD-ja in z nekaj skepse naročili enak model pri kitajcu. Vmes smo od podjetja/proizvajalca (Jorns AG iz Švice) dobili še ponudbo za isti rezervni del brez servisiraja: 830 EUR. Povpraševanje sem poslala še na nekaj koncev, od koder sem dobila odgovor, da je del tako star, da je nedobavljiv. Od nekod sem dobila še ponudbo za 500$.

Ampak sledečega še vedno ne morem verjeti: v petek popoldne (ko se plačilni promet po Evropi že zapre in so na Kitajskem že spali) smo s PayPal-om plačali 140$ + stroške pošiljanja in transakcije (47$). V soboto je bila pošiljka na Kitajskem oddana na pošto, v ponedeljek zjutraj na Brniku, popoldne pa že doma. Potrebovali so torej cca. 70 ur od plačila, da je pošiljka prišla iz Kitajske na dom. Četudi bi v petek popoldan naročala na Jesenice, je niti podrazno ne bi prejela s tako svetlobno hitrostjo. Nihče ni zacolal niti davka ali carine, kar se mi je zdelo še kar nenavadno.

Sicer je bilo potrebnega še nekaj igranja: manjkala sta mi dva konektorja. Enega sem po dolgem iskanju našla na USB vodilu odsluženega PC-ja, drugega bi lahko vzeli iz grafične kartice. In še ves čas je bilo prisotne nekaj skepse; sploh, ker smo potem cel zaslon najprej razstavili na prafaktorje, preden smo ugotovili, da smo samo pozabili na osnovni plošči z vijakom nastaviti pravi kontrast. Ploščici tudi nista bili identični - povsem mogoče je, da naredijo "ekvivaletne ponaredke" originalne plošče.

Ampak na koncu smo namesto 20.000 EUR za menjavo odšteli manj kot 200 USD. Še manj bi stalo, če bi namesto cele ploščice menjali samo zaslon ... vendar je bilo dovolj enostavno in ugodno menjati vse v kosu. Še dobro, da imamo kitajce ... :) :) :)

btree ::

a imajo kakšno spletno trgovino? Lahko posreduješ url?

darkolord ::

Sekunda guglanja: klik

fosil ::

Ob tem upam, da bo lastnik stroja znal cenit tvojo iznajdljivost in jo tudi ustrezno nagradil.
Tako je!

Furbo ::

Jap, jaz sem tudi pomislil na to.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

DonMatejo ::

Čestitke ob odličnem posredovanju. To pa je primer dobre prekse.

#000000 ::

Jest mislm da je tole skoraj svetovni rekord, paket cca 25 kg v eni noči prispel iz Hong Konga v Ljubljano, sicer na izpisku piše da je bil prevzet šele 11 marca, to ne drži (zgleda podatki hodijo dlje kot paket) ker sem ga že naslednji dan 9 marca popoldan osebno prevzel na Viču. Tko da sem obvestilo carinske pošte dobil ko sem paket imel doma že kak dan :) Je pa hec da me je poštnina prišla nekje 150 evrov, kar je za moje pojme zelo poceni za tako ekspres storitev, ampak se je mudilo, niti v sanjah pa si nisem predstavlju da je kej takega možno. Me pa zanima kok bi pošta slovenije opalila tako storitev, no itak je niti v sanjah ne morejo nudit.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
647112317 (30344) destroyer2k
»

Ideje za investicije - brainstorming (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9311971 (9346) Gavran
»

Meritev napetosti na osvetlitvi LCD-ja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141639 (1086) mojca

Kateri nov avto za 20 jurjev? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
23072155 (60617) dzinks63
»

Uvoz iz Kitajske - DHL (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6818595 (17116) **a|wa**

Več podobnih tem