» »

Uvoz iz Kitajske - DHL

Uvoz iz Kitajske - DHL

«
1
2

**a|wa** ::

Živjo!

Na to temo je bilo napisanega že precej, vendar pa konkretnega odgovora na vprašanje, ki se mi zastavlja nisem zasledila. Sploh glede na to, da s 1.1.2011 velja nov zakon o postopku carinskega posredovanja iz in na Kitajsko.

Torej, naročila sem 100 izdelkov, v skupni vrednosti 120€. Prodajalec nudi "free shipping" (kar verjetno tako ali tako že zaračunajo v ceno - ali pa imajo poseben deal z DHLom, ker veliko pošiljajo?). Do sedaj poteka vse tako kot so obljubili. Plačala sem preko Escrowa, ki zagotavlja, da prodajalec prejme denar šele ko jaz potrdim, da sem prejela kar sem naročila (piše celo, da imam pravico paket odpreti in preveriti preden podpišem, da sem dobila ustrezno). Ampak pustimo zdaj to. Kaj me muči? Izdelke, ki sem jih naročila (imajo seveda CE certifikat-ali ga pošljejo s pošiljko, ali moram še sama kaj urejat glede tega?) imam sicer namen kasneje (če se izkažejo za kvalitetne, uporabne in bo dovolj povpraševanja po njih) prodajati preko svoje firme (s.p.), vse legalno, se pravi plačat davek (ki ga itak potem dobim nazaj preko izhodnega-vhodnega davka, ker sem zavezanec za ddv) in carino. Ostalih dajatev mislim da za moj produkt ni. Ampak, ker še ne vem, če bodo izdelki potencialnim kupcem všečni, sem se najprej odločila za testni nakup (torej teh 100 izdelkov) in sicer ne preko firme pač pa sem naročila kar nase, na fizično osebo. Zakaj? Nimam jih namena prodajat, ampak na dogodku, ki ga pripravljam za poslovne partnerje izdelke brezplačno razdelit med njih kot promocijski material (in potem, če se izkaže za dober produkt, se lotim večjega naročila preko firme). Resnično gre za vzorce (ker bodo izdelki različni po barvi in motivih) in ne bodo namenjeni za prodajo. Pošiljko spremljam preko kode za sledenje (DHL), kjer trenutno piše, da je pošiljka prišla v Frankfurt in šla tudi že naprej (spodaj sem skopirala povzetek obvestila). A to sedaj pomeni, da je zadeva že pregledana s strani carine (ker je že vstopila v EU), ali lahko pričakujem kakšne preglede in dodatne komplikacije pri nas? Mi bodo zaračunali še carino (ki sem jo seveda v izogib komplikacijam brezpogojno pripravljena plačati), ki po taric nomenklaturi znaša 6,5% (se pravi 7,8€)? A to pomeni, da ne morem pričakovati DHL na vrata, ampak na njihov klic, da pošljem račun in še kakšno drugo dokumentacijo? Račun, priložen pošiljki naj bi bil brez vrednosti (po dogovoru s prodajalcem). Ali mi potem DHL vseeno zaračuna carinski postopek (izdaja EUL) po njihovem objavljenem ceniku (26€) in če mi, ali je tu vključena ta carina 6,5%? Kako pa je z davkom? Tudi to bom seveda plačala, če bo potrebno, ker 20% davka od celotnega zneska s poštnino vred (ki je kao brezplačna) znese le 24€. Če je pošiljka brez vrednosti, razumem, da davka ne plačam..ali pač? Kakorkoli že, pripravljena sem vse plačati, brez oporekanj, samo da pošiljko čim prej dobim (pred dogodkom, kjer bom izdelke delila, saj je to namen vsega skupaj). Ima kdo kakšne konkretne izkušnje? Ali moram zdaj v naslednjih dneh čakat doma, dokler ne pride DHL, čeprav je na podatkih tudi moja telefonska in me lahko pokličejo?

Za vse informacije bom zelo hvaležna.

Obvestilo DHL:
Nedelja, Avgust 21, 2011 Lokacija Čas
8 Odpremljeno iz DHL centra FRANKFURT - GERMANY FRANKFURT - GERMANY 09:08

7 Prenos opravljen FRANKFURT - GERMANY FRANKFURT - GERMANY 09:07

Sobota, Avgust 20, 2011 Lokacija Čas
6 Odpremljeno iz DHL centra HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 14:07

5 Procesirano v HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 12:00

4 Pošiljka prispela v DHL center v HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 04:50

3 Odpremljeno iz DHL centra HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 04:20

2 Procesirano v HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 04:03

1 DHL prevzel pošiljko HONG KONG - HONG KONG 02:07

darkolord ::

A to sedaj pomeni, da je zadeva že pregledana s strani carine (ker je že vstopila v EU)
Ne, carinski pregled opravi v Sloveniji.

Do 150 eur ni carine (je pa DDV). Če je predmete, ki jih naročaš, mogoče uporabiti le v reklamne namene, so lahko oproščeni tudi plačila DDV.

Kako točno te iz DHL obvestijo, da moraš dostaviti ustrezne dokumente oz. plačati dajatve, ne vem... Sicer pa te pred samo dostavo ponavadi pokličejo, samo moraš velikokrat zelo hitro reagirati (parkrat pozvoni, če se ne javiš se že začne voziti v drugo smer :)), sicer pa jih pokličeš nazaj in zmeniš za dostavo ob terminu, ki ti ustreza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

**a|wa** ::

Super, hvala za tako hiter odgovor. Torej mi preostane le, da počakam in upam, da se ne bo zataknilo pri našem pregledu. Glede na to, da bo pošiljka po vsej verjetno jutri v Slo, predvidevam, da lahko realno pričakujem klic ali pa v najboljšem primeru (če bo šlo brez zapletov) kar dostavo v prihodnjih nekaj dneh.

Potem pa da vidimo koliko si bo DHL še namislil zaračunati dodatnih stroškov. Ker je vse skupaj kar malo sumljivo in preveč enostavno (in prepoceni), da bi bilo tako kot trdi prodajalec...da DHLu ne plačam ničesar več (razen carine in ddv po potrebi - glede na našo zakonodajo).

mihec87 ::

Nič bat kitajec že pošiljanje vračuna v sam artikel(v primeru da nudi free shipping)...
Tako da ja tako stvari grejo..

**a|wa** ::

Ja, na tem mestu me je kar malo stisnilo pri srcu, ko sem računala, da me en izdelek s poštnino vred stane le 1,2€. Takoj sem pomislila, da gre zagotovo za kakšno izkoriščanje delovne sile. Ti ubogi delavci najbrž ure in ure garajo za tekočim trakom za minimalno plačilo...glede na to, da prodajalec očitno zasluži s to nizko ceno dovolj, da pokrije material, stroške dela, prevoz in še svojo maržo.

Vse skupaj mi kar ne gre v glavo, glede na to, da stane najlažja pošiljka (0,5 kg) iz Kitajske po uradnem ceniku DHLa 153,5€. Moj paket pa bo tam okoli 5kg.

mihec87 ::

Za garanje za tekočim trakom za minimalca ne rabiš niti hodit izven slovenije...
Misliš da to isto stvar v trgovini uvoženo iz kitajske delajo kako drugače kot pa to tvoje..

heh se spomnim nekega dopisovanja z kitajcem ko sem dobil nedelujočo zadevo(cca8usd+2 al 3usd poštnine,seveda čist navadna pošta).Pa nekako prišlo do poštnin pa sem pojamru da nebi pošiljal nazaj da je poštnina kr zasoljena,pa odpiše nekaj v stilu češ da so pri njih tut kr visoke sem si mislu ti še veš ne kaj je to visoka poštnina...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

darkolord ::

Vse skupaj mi kar ne gre v glavo, glede na to, da stane najlažja pošiljka (0,5 kg) iz Kitajske po uradnem ceniku DHLa 153,5€.
Tole si malo narobe gledala... Po ceniku je 5kg iz Hong Konga v Ljubljano cca 60 eur - poslovne stranke imajo pa dodatne popuste (teli kitajčki ponavadi pošiljajo prek raznih podjetij ki pošiljajo na veliko in imajo precej nižje cene)

**a|wa** ::

mihec87: Imaš prav.

Vseeno pa se mi zdi, da pri nas danes za 1€ dobiš komaj kakšen izdelek. Po drugi strani pa si lastniki podjetij tlačijo v žepe mastne denarce in iščejo vse možne načini kako se izogniti davkariji. Sem sicer tudi sama mnenja, da država s temi svojimi dajatvami, ki jih pobira, zelo zatira in zmanjšuje možnosti za razvoj marsikaterega podjetja...sploh nas malih, ki smo v fazi rasti...ali pa tistih, ki se ravno zato ne odločijo biti podjetniki, ker jih to pač preveč stane. Pa nebi bilo neumno uvesti olajšav za dajatve mladih in malih podjetij, sploh zdaj v času recesije...bi se je prej rešili.

Požrešnost dela svoje, kaj čemo.

Še smešna štorija...ko sem nekoč svojemu prijatelju, ki je iskal vse možne načine, da se izogne prevelikemu davku na dobiček, rekla da ne razumem zakaj mu je problem plačat (saj če je visok davek, je moral biti tudi dobiček visok)...je rekel "če nebi tako ravnal in bil požrešen, bi nikoli ne prilezel tako visoko in imel takih dobičko". Požrešnost je očitno formula za uspeh..žal.

darkolord: ja, res sem narobe gledala, ampak še vedno jaz vidim podatek za 0,5kg (pol kile, cenovno območje 8, kamor spada Kitajska) 128€...sem pa gledala tu (stran 14):http://www.dhl.si/content/dam/downloads...

mi prosim pomagaš, kje si ti našel tako nizko ceno?

darkolord ::

mi prosim pomagaš, kje si ti našel tako nizko ceno?
Na dhl.com (Get Rate and Time Quote). Ti gledaš za pošiljanje NA Kitajsko, kar je cenovno velika razlika, kot v drugi smeri.

Furbo ::

Joj kakšne trapaš.
Poizkusi sama imeti velik dobiček, sploh če imaš s.p., pa boš videla po enem letu, kam to vodi.
A misliš da je velik dobiček samoumeven? Ko boš s svojim trudum dosegla dobiček, boš drugače gledala na to, koliko ti ga vzame država. Ista država, katero bo bolj malo brigalo zate, če boš imela pa kdaj izgubo.

Pa odloči se, ali misliš biti kapitalistka ali nekakšna jokica o tem, kako se izkorišča delavce.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

**a|wa** ::

darkolord: okej, ampak piše uvozne storitve...pa tudi izvozne niso dosti ceneje.

Furbo: imam toliko dobička, da je moja mesečna plača nad trikratnikom povprečne in nič ne jokam, vse plačam, kar je treba. In del ga namenim tistim, ki so potrebni finančne pomoči. Sem zelo uspešna, mlada podjetnica, ki je hitro zaradi lastnega dela in pridnosti prišla do luksuznega življenja in visokih dobičkov. Tako da nikakor ne trapam in nisem trapa. Če nisem požrešna, to še ne pomeni, da sem jokica. Sicer pa...vsak ima svoje mnenje...pametujejo pa po navadi tisti, ki nimajo nič za pokazat.

**a|wa** ::

In vedno sem zagovarjala dejstvo, da je treba delavce pošteno plačat za pošteno opravljeno delo. Svoje zato pošteno plačujem in se zelo pozna pri rezultatih...so pridni, delajo kvalitetno in me hvalijo povsod...dober glas pa seže v deveto vas, ali kako že gre pregovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: **a|wa** ()

Furbo ::

In kaj imaš od tega, če plačuješ 3x več za iste zdravstvene storitve, kot nekdo z minimalno plačo?
Kaj imaš od tega, da boš za vrtec plačevala 3x več kot nekdo, ki pač ne prikazuje dobička?

Tu ne gre za požrešnost ampak za normalno zdravo pamet. Trikratnik plače za dvojni delovni čas (vsak uspešen podjetnik dela bolj 16ur kot pa 8) ni nič posebnega za ves trud.

Saj ne pravim da slabo plačuj delavce ali goljufaj, ampak imeti velik dobiček je neumnost, razen če ne boš potrebovala kredite za nadaljne poslovanje.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

**a|wa** ::

Kaj imam od tega? Čisto in mirno vest. In če jo imajo tudi drugi, ki skrivajo dobiček, tudi prav, me nič ne moti. Jaz pač nisem takšna. In do sedaj mi ni nič žal za to. Ker sem mnenja, da ti ljudje, ki "goljufajo" nimajo prav. Navsezadnje nam država tudi veliko nudi in potrebuje sredstva za svoj napredek in razvoj. Vsi bi vse imeli, a nič za to nebi dali. Kot pa sem rekla že prej, bi uvedla določene olajšave in s tem spodbudila razvoj podjetništva.

Je pa zdrava pamet vsekakor potrebna, se strinjam. Izkoristim vse mogoče ugodnosti, a vedno v mejah zakonov in pravil (brez prikrivanja in takih zadev). Že od nekdaj sem prepričana, da se vse dobro slej ko prej povrne in moram reči, da pri meni to res deluje.

Kar pa se tiče delavnika, si kot podjetnik po navadi v službi 24ur/dan, vse dni v letu. Zato je pomembno, da se organiziraš tako, da ne pregoriš in predvsem, da uživaš v svojem delu. Jaz zelo uživam. Če je treba delam tudi ponoči. Vendar pa če potegnem črto, sem veliko na boljšem, ko prej, ko sem bila v službi za 8 ur na dan. 5x letno si privoščim dopust za 10-14 dni in, razen če ni kaj nujnega ali je v igri velik projekt, delam le 3-4 dni na teden. Pomembno je tudi, da imaš dober kader (ki ga moraš dobro plačat, če hočeš, da je dober, motiviran in da dobro dela), na katerega se lahko zaneseš in lahko delegiraš naloge.

Sem zelo zadovoljna in mislim,da mi gre odlično. Spoštujem pa seveda tudi tiste, ki delajo za neko "normalno" plačo 8 ur na dan, se morajo vsak dan podrejati nadrejenim in imajo na letni ravni 20-25 dni dopusta. Kakor sem že rekla...vsakemu svoje..

p.s. če hočeš biti uspešen kapitalist, ne pomeni, da moraš biti tudi požrešen. In če bi jih bilo več takega mnenja, bi naša država ne bila tako u k**** kot trenutno je (saj ne more bit drugače, če bi vsi samo goljufali).

Furbo ::

Saj ni potrebe po goljufanju, veliko stvari lahko vzameš povsem upravičeno na firmo. Avto, računalnik, fotoaparat, ipad, iphone, ni vsako manjšanje dobička goljufanje.

Državi pa lahko vsi plačujemo 2x več kot dosedaj, pa ji bo še šlo slabo. Pravzaprav s pridnim plačevanjem državi samo podpiraš tiste, ki potem na ta konto veselo kradejo.

Kako se ob svojem 24 urnem delovniku počutiš, ko zveš, da imajo zaposleni v javnem sektorju v povprečju višje plače, kot tisti v privatnem?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

**a|wa** ::

No, končno sva prišla skupaj. Seveda vse vzamem na firmo, kar se da. Saj sem rekla, da izkoristim vse kar je možno. Ampak ne delajmo si utvar...veš koliko je takih, ki so "bogi reveži" po raznih izkazih, zraven imajo pa vile, drage avtomobile, jahte, vikende...

Tudi glede države se strinjam. Ampak zakaj je tako? Ker je takšna miselnost..vsi bi vse imeli in čim manj dali/naredili. Sliši se res naivno, ampak miselnost je enaka kot pri smeteh. Ko imaš v roki recimo papirček in se ti ne da iti do smetnjaka in si rečeš "eh, moj papirček ne bo nič spremenil" in ga vržeš na tla. Če bi vsi tako razmišljali, bi bilo še slabše. Če hočeš kaj spremeniti (pa ne pravim, da je to sploh mogoče), moraš začeti pri sebi. Le tako lahko upaš, da se bo morda dobra miselnost razširila tudi na druge.

Glede delavnika je pa tako. Pravim, da si kot podjetnik 24 ur v službi, kar pa ne pomeni, da toliko tudi delaš. Jaz delam dosti manj kot prej 8 ur v službi pri nekem podjetju, sem bolj zadovoljna in imam veliko več denarja. In z drugimi, ki imajo še več in delajo manj (in si tudi tega ne zaslužijo), se ne obremenjujem. Vem, da nimajo prav in to mi je dovolj. Pomembno je, da sem JAZ zadovoljna..vse ostalo je faušija. In ne želim si bit na njihovem mestu, nikakor..meni je to dosti boljše, kakor imam "pošlihtano".

Furbo ::

Glede dajanja državi se ne strinjam, morali bi sploh skenslati dohodnino.

Če ne dobijo dovolj denarja z DDVjem, trošarinami na gorivo, alkohol itd, potem s koncesijami za frekvence, izkoriščanje tega in onega, cestninami, davki na promet/last nepremičnin, tega kar ne zmanjka... potem jim pač ni pomoči.

Kaj zdaj, delaš v službi ali si uspešna podjetnica z zaposlenimi?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

**a|wa** ::

Sem podjetnica, a to ni služba?

Furbo ::

Ko rečeš, da delaš nekaj ur v nekem podjetju, se to bere, kot da si tam zaposlena.

Če pa rečeš, da ti tvoje podjetje vzame samo nekaj ur časa na mesec in da ti to prinaša lepe dohodke, je pa to nekaj povsem drugega. :)
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

**a|wa** ::

**a|wa** je izjavil:

Jaz delam dosti manj kot prej 8 ur v službi pri nekem podjetju, sem bolj zadovoljna in imam veliko več denarja...


Res sem malo dvoumno napisala...mišljeno je bilo takole: "Jaz delam dosti manj kot prej, ko sem bila 8 ur v službi pri nekem podjetju, sem bolj zadovoljna in imam veliko več denarja.

Malo sva zašla s teme..v glavnem, še vedno pričakujem (ne)prijetno presenečenje dodatnih stroškov s strani DHLa.

Me prav zanima kako se vse skupaj izteklo in ali bom na koncu jaz tista naivnica, ki pričakuje pošiljko iz Kitajske v (za moje pojme) izjemno hitrem času po neverjetno nizki ceni.

Furbo ::

DHL po mojih izkušnjah nabije nekaj malega domišlijskih stroškov, ampak vse skupaj ne bi smelo bistveno vplivati na ceno.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

**a|wa** ::

Domišljijskih, haha. To se pa smešno sliši. Si pa znam približno predstavljat kaj misliš. Seveda, hočejo zaslužiti kjer se le da.

Sicer pa prav zanimivo. Sem klicala na klicni center (preden sem tu začela spraševati) in se oglasi avtomatska tajnica, ki pove, da delajo od ponedeljka do sobote. Žalostno, res. Kaj se gremo mi slovenčki. Podjetje kot je DHL, bi po mojem mnenju moralo delati brez prestanka, glede na storitve, ki jih nudijo. Drugod po svetu očitno delajo tudi ob nedeljah, naši pa so komot in jim očitno ni treba. Tipično, rabi bi bili veliki, a je delo ob nedeljah pač prevelik zalogaj.

darkolord ::

Podjetje kot je DHL, bi po mojem mnenju moralo delati brez prestanka, glede na storitve, ki jih nudijo. Drugod po svetu očitno delajo tudi ob nedeljah, naši pa so komot in jim očitno ni treba. Tipično, rabi bi bili veliki, a je delo ob nedeljah pač prevelik zalogaj.
Tudi drugod po svetu ne boš mogla poslati ali prejeti paketa ob nedeljah (razen po vnaprejšnjem dogovoru in za dodatno ceno, kar pa lahko precej verjetno tudi pri nas). Klicni center pa ob nedeljah ne dela tudi čisto iz praktičnih razlogov, ker takrat enostavno premalo ljudi dela.

mihec87 ::

Tale biznis od alwe se sliši kar malo sanjsko par urc pa 3-4x na tedn..

mojca ::

Jaz sem nazadnje, ko sem naročala iz Kitajske, v petek ob 18h naročila in s PayPal-om plačala izdelek, v soboto je bil paket oddan (ne vem več, ali je šlo za DHL ali katerega drugega ponudnika), v ponedeljek popoldan pa je bil izdelek že pri meni doma (samo telefonirali so mi, če sem doma). O carini ni bilo ne duha ne sluha (paket je bil samo dostavljen na naš naslov). Če bi naročala iz Slovenije, za začetek sploh ne bi mogla plačati pred ponedeljkom, da ne govorim o tem, da bi bila poštnina dražja :).

**a|wa** ::

mojca hvala za podatek. Res gre hitro tole vse skupaj s kitajci. Seveda gre za letalski prevoz, sicer nebi bilo mogoče. Ne razumem pa zakaj recimo, če naročiš cel kontejner (in ga pošljejo po morju, ne z letalom), traja cel mesec, da pride v Koper. Saj menda ladja ne potrebuje en mesec, da pripotuje, ali pač? Vsekakor bo treba it v naslednjih mesecih na Kitajsko, spoznat ljudi, obiskat kaj sejem, sklenit posle, si sežt v roko in potem bo veliko lažje in manj tvegano. Kitajci veliko dajo na osebni stik in ko ti sežejo v roko, dogovor velja kot pribito.

mihec87: sanjsko kakor za koga. Ni vsak za vsako delo in komu drugemu bi najbrž vzelo dosti več časa (komu pa tudi manj, seveda) in ni nujno, da bi bilo delo opravljeno. Nič pa ne pride kar čez noč, samo od sebe. Je treba bit priden in vztrajen. Pa tudi tako kot sem rekla, včasih delati ponoči, čez vikend.. Ampak če si pripravljen na vse in ti ni težko, se uspeh slej ko prej pokaže. No, pa tudi nekaj sreče je potrebno...da si na pravem mestu ob pravem času. Predvsem so pa negativne izkušnje tiste, od katerih se največ naučiš.

darkolord ::

Saj menda ladja ne potrebuje en mesec, da pripotuje, ali pač?
To je zato, ker ne pošljejo ladje direkt v Koper še isti trenutek, ko ti klikneš "Buy" :). Pa tudi ne gre direktno, ampak se ustavlja v več pristaniščih, kjer tudi ne razložijo/naložijo ladje v petih minutah...

Še navadna letalska pošta rabi mimogrede 2-3 tedne iz Kitajske/HK (okrog novega leta pa tudi čez en mesec).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

**a|wa** ::

Aja, tako dolgo traja? Si nisem mislila. Bi pričakovala da je 10 dni do max 14 dni nek normalen rok za navadno letalsko pošto.

Ja, to mi je jasno, da ladje ne pošljejo takoj. Ampak recimo tudi v Sloveniji imamo nekaj podjetij, ki se hvalijo s tem, da imajo dnevne odpreme ladijskih pošiljk iz Kitajske, a dostava je 30-45 dni. Se pravi tudi če prištejemo par dni za procesiranje naročila (ki je potrebno tudi pri letalski ekspres pošiljki), traja skoraj ali vsaj mesec dni, da blago prispe v Slo. Se mi zdi, da gre tu bolj za denar kot kaj drugega. V smislu plačaj mastno pa ti damo na letalo, sicer pa čakaj en mesec.

#000000 ::

Ladija vozi kar precej časa, ne vem kok točno ampak bi skor reku da pod 3 tedni ni šans da pride v koper.
Kar računaj kje je shenzhen iz katerega pride večino robe, in kje je Koper, + obstajajo cone kamor njihove ladije vozijo bolj na gosto, recimo men so nekateri kitajci rekli da prej kot v 4+ tednih ne gre, ker je Slovenija v neki tako coni kjer ne vozijo pogosto, dočim recimo v Italijo bi dobil prej, sem mu reku ejga pa sej mi smo preko puta :)) Italije, ampak ni šlo, potem sem plačal EMS in v eni noči je bil paket iz HK na Brniku oz. Pučniku :)

**a|wa** ::

Evo, to je to. Denar je sveta vladar :D

#000000 ::

To itak, je pa odvisno tudi od sposobnosti kitajca, nekateri imajo v nulo naštudirano zadevo in točno vedo kdaj oddat oz. s kero firmo poslat pošiljko da bo šla takoj naprej, je pa tud res če plačaš v petek zvečer si do ponedeljka mrzu, čeprav so meni pošiljali tudi ob sobotah. Parkrat so mi poslal preko yanwen in je blo ceneje in celo hitreje kot DHL

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Gladi ::

**a|wa** je izjavil:

Vsekakor bo treba it v naslednjih mesecih na Kitajsko, spoznat ljudi, obiskat kaj sejem, sklenit posle, si sežt v roko in potem bo veliko lažje in manj tvegano. Kitajci veliko dajo na osebni stik in ko ti sežejo v roko, dogovor velja kot pribito.


Meni se to zdi bolj šala kot ne.Mogoče Tajvanc/Japonc....Kitajci, sploh zadnjem času, bol boli jih mednožje kaj pa kako ima s teboj posel.Sploh kake reklamacije(podjetje). No, verjetno pri *multi nacionalkah* je drugače....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gladi ()

Pyr0Beast ::

Pri meni je rekord pri kitajcih 7 dni. Air mail FTW

Drugače pa 2 tedna plus. zadnja pošiljka je 3 tedne plavala, sedaj pa še na carini pacajo nekaj
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Meni se to zdi bolj šala kot ne.Mogoče Tajvanc/Japonc....Kitajci, sploh zadnjem času, bol boli jih mednožje kaj pa kako ima s teboj posel.S
Ma tut pri Kitajcih je ponavadi precej dober odnos - konkurenca pri njih je zelo zelo huda na vseh področjih, zato se velikokrat MORAJO precej potruditi za svoje stranke, če želijo preživeti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

St235 ::

Mesec dni zna trajt tudi zato, ker čakajo da so kontejnerji polni. Namreč niske stroške poštnine si lahko privoščijo zato, ker pošiljajo masovno. Eden ali več konteinerjev na enkrat. In ker je cena na kontejner fiksna je edino smiselno da ga napolnijo 110%.

c3p0 ::

>> Ampak, ker še ne vem, če bodo izdelki potencialnim kupcem všečni, sem se najprej odločila za testni nakup (torej teh 100 izdelkov) in sicer ne preko firme pač pa sem naročila kar nase, na fizično osebo.

Gre za količino nad osebno rabo in ti lahko cariniki težijo. Meni so že za 20 kosov...

>> Če je pošiljka brez vrednosti, razumem, da davka ne plačam..ali pač?

Če napišejo da je vrednost 0, ne pomeni da je brez vrednosti, očitno neko vrednost ima. Vrednost lahko ocenijo glede na podobne artikle.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

mihec87 ::

Z kitajske navadna pošta(ne razni express itd..pa še tisti včasih rabijo) ponavadi kar traja 2-3 tedne pol še pa včasih carina kake 3 dni mečka(čeprav dosedaj je pri meni šlo kar hitro skozi pač ko dobim obvestilo poskeniram ter v mail priložim scan tega obvestila ter račun v .pdf obliki ter v zadevi mora biti "CARINSKA POŠTA in POŠTNO CARINSKO PRIJAVO-PCP Št. xxx/xx").

**a|wa** ::

Ravnokar so me kontaktirali iz carine, da moram poslati račun in opis izdelka (ne razumem sicer zakaj opis, ko pa je jasno navedeno na tovornem listu zakaj gre). Sem poslala po mailu in čez 5 minut dobila odgovor, da bodo pošiljko carinili na 170$ (navedena vrednost na računu) in, ko bo carinsko sproščena, dobim račun za plačilo DDV na mail, ki ga poravnam dostavljalcu ali pa mu ob dostavi predložim potrdilo o plačilu.

Torej še kak dan, dva in pošiljka bo na vratih.

Sem pa izvedela, da je na tovornem listu navedena vrednost 10$, kar se jim je zdelo sumljivo, ker gre za tako okrogel znesek. Zanimivo. Ne razumem zakaj grejo kitajci sploh pisat kr en znesek, ko pa je že na daleč vidno, da tu nekaj ne štima. Glavno, da bomo uredili. Za naslednjič pa vem, da moram zahtevat, da napišejo gor realno vrednost, ker so sicer sami problemi.

bdoxx ::

ćudno da niso komplicirali zakaj potrebuješ 100kosov istih izdelkov. . .
Lahko vprašam za približno kakšno vrsto izdelkov se gre?

mihec87 ::

V bistvu v vsakem primeru boš dobila domov obvestilo o predložitvi računa(razen pač če je manjša vrednost max 22eur ter če je nekako vidno da ni vredno več)...

Kar se tiče pa navajanja vrednosti na pakete so kitajci res štosni včasih..sem že tut dobil kao gift od anthony xxx(moj priimek) ta me je se najbolj nasmejala...

**a|wa** ::

Zakaj bi komplicirali glede količine? Saj bom plačala davek. Sicer sem pa pojasnila, da gre za izdelke za promocijske namene in ne za nadaljnjo prodajo. A bi blo kaj drugače, če bi šlo za nadaljno prodajo, bi bili stroški višji? Kolikor jaz vem, ne. Edino kar bi bilo bolje zame je to, da če bi račun dala na firmo, bi lahko uveljavljala plačan DDV, ki mi ga bodo zaračunali in to zame več nebi bil strošek - torej toliko bolje zame. Samo nisem hotela, da nebi bilo kaj narobe pa sem raje nase vzela kot fizično osebo, da mi nima kdo kej težit.

Gre pa za izdelke za gospodinjsko rabo.

Čudno, odgovor sem dobila v 5 minutah, zdaj pa računa za ddv ni od nikoder. Pa sem lepo prosila naj zaračunajo kolikor hočejo, samo naj čim prej uredijo, ker se mi res mudi. Če jih ne bom mogla razdelit v prihodnjih dneh na dogodkih, ki jih načrtujem, je celoten namen padel v vodo. Joj ti cariniki, morajo res zavlačevati kolikor se le da.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: **a|wa** ()

Steinkauz ::

Če si iz Ljubljane, bi najhitrej rešila, če se osebno oglasiš, plačaš tam in prevzameš.

darkolord ::

Joj ti cariniki, morajo res zavlačevati kolikor se le da.
Spet misliš, da je ravno tvoja pošiljka edina, s katero se bodo danes ukvarjali... Dejmo še mal na druge pomislit, no.

Če si iz Ljubljane, bi najhitrej rešila, če se osebno oglasiš, plačaš tam in prevzameš.
DHL mislim da ima s carino malo drugače urejeno kakor če gre prek navadne pošte...

mihec87 ::

Ko se že večkrat kaj od kitajcev naročuje se že navadi da se take zadeve planirajo vsaj 3-4 vnaprej...
Pač prvič je še tak tak..

**a|wa** ::

darkolord je izjavil:

Joj ti cariniki, morajo res zavlačevati kolikor se le da.
Spet misliš, da je ravno tvoja pošiljka edina, s katero se bodo danes ukvarjali... Dejmo še mal na druge pomislit, no.

Kaj spet mislim? Ne vem kaj ti grem toliko v nos. Samo rekla sem, da po eni strani takoj odreagirajo, po drugi pa traja celo večnost.

Če si iz Ljubljane, bi najhitrej rešila, če se osebno oglasiš, plačaš tam in prevzameš.
DHL mislim da ima s carino malo drugače urejeno kakor če gre prek navadne pošte...


Odličen nasvet. Sem že vse uredila in grem jutri zjutraj prevzet. So bili ful prijazni in ustrežljivi, kakor da bi bila moja pošiljka res edina. Pohvala gre DHLu!

darkolord ::

Ne vem kaj ti grem toliko v nos.
Meni ne greš nič v nos, samo si pa očitno ne moreš kaj, da ne bi tu in tam malo "pljunila" čez slovenčke, našo državo, javno upravo, ... V temo o DHLu in carinskih postopkih pa to ravno ne spada.

**a|wa** ::

No, da povem še kako se je vse skupaj izteklo. Šla sem na DHL osebno prevzet pošiljko. Plačam davek in odnesem paket domov. Ga razpakiram in preverim, če je vse OK. In res je bilo vse tako kot dogovorjeno.

Potem pa približno čez eno uro dobim mail od DHLa, da imajo naknadno kontrolo carine in da carina zahteva pojasnilo ali gre za uporabo podjetja ali gre za lastno uporabo. V primeru, da bi šlo za podjetje, bodo zahtevali sanitarno spričevalo. Prosili so, da čim prej napišem izjavo za carino.

Izjavo sem napisala, jo poslala in glede na to, da ni bilo odziva, predvidevam, da je vse OK. Ampak ne gre mi v glavo, kako dajo stvar (cariniki namreč) iz roke, če niso opravljeni vsi pregledi. In kako je to sploh možno, da naknadno nekaj zahtevajo od tebe, prej so pa rekli, da je vse OK. Kaj pa če nebi videla maila...ali pa če bi šla na dopust za en mesec in nebi bla dosegljiva??? Kaj pa če sem hotela na vrtu narediti kres in sem nabavila izdelke, da jih skurim? Banalen primer, ampak dejansko bi lahko v roku ene ura bila že brez izdelkov (če bi jih na primer nekomu vse naenkrat podarila in bi jih odnesel neznano kam. Zakaj pošiljke raje ne odprejo in preverijo vsebine, če se jim zdi sumljiva?

Kakorkoli že, izteklo se je dobro. Za naslednjič pa vem, da si moram priskrbet sanitarno spričevalo, če hočem naročit na podjetje.

Ali morda kdo ve kaj je SANITARNO SPRIČEVALO in kako izgleda? Je kje kakšen vzorec? Ga pridobim od prodajalca, ali moram sama plačati nek pregled, da mi ga izdajo?

mihec87 ::

Tole spričevalo je potrebno verjetno zaradi samega izdelka kupljenega za podjetje glede na to da imaš za "osebno rabo" tega spričevala ne potrebuješ seveda takoj ko začneš tukaj zraven mešat podjetje je pa zgleda potrebno.....

Glede spričevala na prvo žogo bi rekel da ga izda inšpektor?

darkolord ::

Ampak ne gre mi v glavo, kako dajo stvar (cariniki namreč) iz roke, če niso opravljeni vsi pregledi. In kako je to sploh možno, da naknadno nekaj zahtevajo od tebe, prej so pa rekli, da je vse OK.
Mislim da ima DHL s carino takšen dogovor, da grejo stvari lahko malo hitreje skozi... Pri navadni navadni pošti gre pa čez carinsko pošto in tam zadeva čaka, dokler niso vsi postopki opravljeni.

fosil ::

darkolord je izjavil:

Ampak ne gre mi v glavo, kako dajo stvar (cariniki namreč) iz roke, če niso opravljeni vsi pregledi. In kako je to sploh možno, da naknadno nekaj zahtevajo od tebe, prej so pa rekli, da je vse OK.
Mislim da ima DHL s carino takšen dogovor, da grejo stvari lahko malo hitreje skozi... Pri navadni navadni pošti gre pa čez carinsko pošto in tam zadeva čaka, dokler niso vsi postopki opravljeni.

Tole se pa sliši že kot korupcija.
Zakaj bi imelo eno podjetje posebne pogoje pri carini?
Tako je!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

časi dostave dostavnih servisev ?

Oddelek: Loža
247722 (2785) fikus_
»

Uvoz iz kitajske

Oddelek: Loža
459721 (5803) MIHAc27
»

DHL carina, naročanje od kitajcev (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5318895 (13314) Ales
»

Naročilo iz interneta problem?!

Oddelek: Omrežja in internet
10626 (547) DSQUARED2
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11425623 (13694) St235

Več podobnih tem