» »

Pomoč - Logitech Z-5500

Pomoč - Logitech Z-5500

Ciklamen ::

Pozdrav.

No ker sem danes bil cel vesel, da sem lahko razpakiral zvočnike, pa sem naletel na težavo. Namreč, vse dela (konzola dela), zvočnike sem priklopil, tako kot treba, vklopil pa vse, ampak zvoka ne dajo od sebe. Če priklopim npr. slušalke gor, zvok je, ko priklopim nazaj zvočnike, zvoka ni. Na konzoli mi piše: No Digital Data. Sem šel skozi navodila, pa ni baš razloženo, kaj je treba naredit.

Aja pa še nekaj, a se da za laptop dobit 5.1 kartico (zvočno)?

Hvala za odgovore!
- End of the Post ->

Aja pa če bi se dalo maaaalo hitreje pomagat, tudi ne bi imel nič proti :P
- End of the Post ->

KoMar- ::

Maš prav, saj nas dobro plačaš.

lasse007 ::

Izbran imaš digitalni vhod(optical, coax), ti pa moraš izbrati direct input(6 channel= 5.1), če imaš priklopljeno analogno.

Iz lastnih izkušenj priporočam to zvočno: Creative SB X-Fi HD, THX, USB
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Sam jo sicer uporabljam na Windows XP z ASIO4ALL in predvajalnikom foobar2000. Kartica poganja tudi 300 ohmske slušalke in omogoča priklop gramofona.
http://www.head-fi.org/forum/thread/521...
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lasse007 ()

Am, lasse, imam laptop in na laptopu ni optičnega, ne coaxialnega vhoda, je samo običajni, direct (zelen) jack.

Jutri bom klical na mimovrste, ker tudi ko izberem na daljincu "Test", zvočniki ne dajo zvoka od sebe.
- End of the Post ->

Potem bi pa morali zvočniki igrati vsaj v stereo načinu, konzola ima tudi stikalo(zadaj), da preklopiš iz 6 kanalnega na 3-krat stereo. Lahko je pa tudi kaj narobe z zvočniki samimi.

3x Stereo? Zanimivo, bom poročal :)
- End of the Post ->

Noup, niti test niti zvočniki ne dajo zvoka od sebe.
- End of the Post ->

3x stereo pomeni, da lahko priklopiš 3 različne analogne vire zvoka in potem preklapljaš med njimi, drugače pa obstaja efekt 2x stereo, kar je v bistvu podvojeni stereo zvok (sprednja in zadnja zvočnika, zraven pa še center zvočnik in nizkotonec-subwoofer).

Meizu ::

No ja sej, nič čudnega, da ti nič ne dela, z-5500 so itak bolj kot ne fail od zvočnikov ;)

KoMar- ::

Meizu, če nimaš rešitve za ta problem, te lepo prosim, da se vzdržiš nepotrebnih komentarjev.

Skratka, jutri kličem na mimovrste, pojasnim situacijo, morda so zvočniki defektni.
- End of the Post ->

Meizu ::

KoMar- je izjavil:

Ti si fail od zvočnikov.

http://www.mimovrste.com/artikel/114034...

No ja, sej, že taprvo mnenje potrdi mojo izjavo. Ne si mislit, da jih nisem slišal v živo. Ni to, kar sem pričakoval za 300€... Srednjetonci in visokotonci praktično v 3pm, edino kar je nekako spodobno je bas, pa še to nič posebnega.

Edit: Da se da dobit z-5500 za vsaj 200EUR, potem bi bili že zanimiv nakup. Do takrat pa bi raje investiral 100EUR v studijske Sennheiserce, pa bi bila razlika 100x bolj očitna. Če pa iščeš zvočnike za filme gledat pa z-5500 sploh odpadejo. Preveč basov, premalo trebla. Torej je 1000x boljša ideja hišni kino. Razen tuc tuc komadov mi res ni jasno, kje bi bili tile zvočniki sploh še lahko uporabni. Sicer pa dovolje tega, itak je offtopic, ampak moral sem malce pobrundat v tej temi :)

Edit2: Da se oddolžim, ker sem offtopic, bom odgovoril na eno izmed Ciklamenovih vprašanj in sicer - ja, zvočne se da dobit tudi za laptope, sam so zunanje - kar je še najboljše. Imaš veliko zunanjih zvočnih, sam jst poznam bolj studijske zvočne, saj sam bolj zajemam zvok, vendar so tudi studijske vsaj enako, če ne še bolj kvalitetne v oddajanju zvoka, le da so veliko dražje, saj imajo potem še veliko kanalov in inputov za priklop inštrumentov, ter software za zajem zvoka pride zraven... Ena od najbolj favoriziranih firm za zvočne so meni PreSonus, vrhunska roba - sam stane ane.

Edit2: Bi se strinjal z Lassejevim predlogom, verjetno boš težko dobil kaj boljšega od zvočne za 100EUR. Pa še zunanja je, kar je odlično. Notranje zvočne kartice so lame. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Janac ::

kaj je bilo z zvočniki?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere zvočnike kupiti

Oddelek: Zvok in slika
164756 (4442) leti123456
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

19627877 (15133) psytoma
»

katere 5.1. zvočnike?

Oddelek: Kaj kupiti
323420 (3044) __Devil__
»

Katero X-Fi zvočno kartico?

181729 (1662) TekO
»

Glasbeni stolp [nakup]