Forum » Strojna oprema » Težave z grafično
Težave z grafično
Sajhtam ::
Pred dnevi sem dobil Sapphire-jevo HD6870. Danes se mi pojavlja problem, da ventilator leti na polno paro, čeprav ni grafična z ničemer obremenjena (razen IE ali Office). Na novo sem naložil gonilnike in tudi nič ne pomaga.
A ima kdo kakšno idejo, kaj še lahko storim, predem pošljem kartico nazaj?
Navijal nisem nič, zračenje ne bi smel biti problem, niti ni visokih temperatur v sobi, niti računalnik ni zraven radiatorja. GPU-Z kaže temperature nekje do 35°C, vendar kaže tudi, da se vrti ventilator le na 50 %.
A ima kdo kakšno idejo, kaj še lahko storim, predem pošljem kartico nazaj?
Navijal nisem nič, zračenje ne bi smel biti problem, niti ni visokih temperatur v sobi, niti računalnik ni zraven radiatorja. GPU-Z kaže temperature nekje do 35°C, vendar kaže tudi, da se vrti ventilator le na 50 %.
glistovje ::
le na 50 %.
50% je že dosti da jo hladi. Poglej da nisi v catalystu naštimal GPU FAN na MANUAL. zato ti skus vrti na 50%.
Če ne pomaga probaj še s tem hotfixom catalysta LINK
inštaliraj ga čez uradne driverje ki jih dobiš na amd-jevi strani.
Lahko si tudi inštaliraš Saphirre Trixx s katerim si lahko narediš svoj profil hlajenja.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glistovje ()
Clubraider ::
le na 50 %.
le? 50% je že dosti da jo hladi. Poglej da nisi v catalystu naštimal GPU FAN na MANUAL. zato ti skus vrti na 50%.
Če ne pomaga probaj še s tem hotfixom catalysta LINK
inptaliraj ga čez uradne driverje ki jih dobiš na amd-jevi strani.
LP
Se strinjam !
Sajhtam ::
Verjemi, da je Ventilator na polno delal. Če je bilo tole 50 %, potem nočem bit v sobi, ko bi na 100 % delal.
Kakorkoli, problem rešen, čeprav ne vem točno kaj sem storil. Poskusil sem še enkrat inštalirat gonilnike (zadnje upanje mi je bilo na novo sistem naložit, upal sem, da je le softwerski problem) in pri inštalaciji dobim opcijo deinštalacije gonilnikov. Takoj, ko sem jih deištaliral, se je ventilator umiril, ampak tud nobenih drugih sprememb. Monitor mi kaže nastavljeno resolucijo, igre laufajo... kaj sem deinštaliraj - pojma nimam!
Kakorkoli, problem rešen.
Kakorkoli, problem rešen, čeprav ne vem točno kaj sem storil. Poskusil sem še enkrat inštalirat gonilnike (zadnje upanje mi je bilo na novo sistem naložit, upal sem, da je le softwerski problem) in pri inštalaciji dobim opcijo deinštalacije gonilnikov. Takoj, ko sem jih deištaliral, se je ventilator umiril, ampak tud nobenih drugih sprememb. Monitor mi kaže nastavljeno resolucijo, igre laufajo... kaj sem deinštaliraj - pojma nimam!
Kakorkoli, problem rešen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD (ATI) Catalyst™ (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Zvok in slika | 134527 (45006) | ferdo |
» | grafična kartica se pregrevaOddelek: Strojna oprema | 4141 (3725) | Leprechaun |
» | Štekanje igric...grafikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1761 (1514) | boogie_xlr |
» | Konstantno vrtenje ventilatorja (full speed)Oddelek: Operacijski sistemi | 1535 (1435) | trololo |
» | Radeon HD 6870? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Strojna oprema | 151052 (134020) | D3m |