» »

The Walking Dead

The Walking Dead

««
14 / 86
»»

bzzero ::

St235 je izjavil:

zanimivo, jaz se tudi v veliki meri strinjam s trailerjem. Izpostavi točno tiste stvari zakaj je walking dead univerzum tako zanimiv. Se pa strinjam, da ni za vsakega in ljudje vajeni tipičih zombie flickov so upravičeno razočarani.


Ni to, da me moti ker ni tipični zombie flick. Ravno nasprotno - fenomenalna ideja, ki zaradi pohlepa šteka in se kvari pri realizaciji.

St235 ::

Pohlepa?

bzzero ::

St235 je izjavil:

Pohlepa?
Ogromen budget so imel - vsaj kolikor je meni znano. Posebni efekti so iz serije v serije slabši, igralci razen dveh, treh izjem zelo slabi - še te izjeme včasih igrajo obupno. Zato sklepam, da je bil budget porabljen drugje. Kje, pa nimam pojma :) Sklepam da ga producenti porabijo zase - poglej kako se trudijo raztegnit zgodbo v tri krasne in na silo podaljšat serijo še za eno sezono.

En tak simpatičen komentar iz imdbja, ki kratko in jedrnato povzamemoj point:
The entire concept of the show, the idea itself is fantastic, unfortunately the writing staff have monologue'd the show into oblivion.

Without revealing too much, characters are repeatedly told not do to A, B or C, and then go ahead to do either A, B, or C with nasty consequences. Characters show barely any worry at the impending doom they may have, and don't seem to care until a zombie is actually in their eyesight. They continue with their mundane 'before' lives until in peril, then run around in circles flapping until one of the two 'saviors' go and do something about it.

Things that any ordinary everyday person would identify, and immediately correct are overlooked for multiple episodes.

Season 2 is contrived and under-budget, which can be seen with a 4 or 5 episode stint in the same location, I have no idea where the millions for these episodes were spent, maybe they are keeping it for later!


Ali pa tale:

The visual effects seemed to switch from very impressive to very cheap. I don't get it. It should have been consistently brilliant, instead it sometimes looked like an ambitious series shot on a tiny budget punching above its weight.

St235 ::

Kot je meni znano je iz sezone v sezono manj denarja na voljo za posamezne epizode kar se tudi mora nekje poznat.

Se pa do neke mere strinjam z komentarji. Par stvari je takšnih, da si misliš, da to bi pa še tri letni otrok znal rešit, ampak tega je za moje pojme malo. Oziroma je večina stvari posledica meta thinkinga z domačega kauča.

Če pogledam tailer, ki si ga linkal: - Nekonsistentno obnašanje Ricka (pa tudi drugih v seriji). No shit scherlock, ker ljudje v realnem svetu so vsi moralno popolni, nezmotljivi in z neomajano integriteto.
-Shen - ja, ker je popolnoma normalno, da v posapokaliptičnem svetu najboljši prijatelj pooseblja dobroto, ki te podpira in rešuje tvojo rit.

umiranje likov - hvala bogu, klišejev o junakih ki vedno preživijo (z izjemo obveznega črnca, ki se žrtvuje za dobro skupine) mam poln k***.

guverner - lik, ki so ga v seriji dejansko precej bolje prikazal kot v stripu.

Louri - ... Ja ok, priznam tudi jaz sem komaj čakal zapor da baba crkne.

Tako, da ja zame je to vsekakor ena boljših nadaljevank. Sploh ker mi je izjemno všeč celoten koncept Walking Dead (strip, nadaljevanka, knjige). Zadeva bi nedvomno lahko bila boljša, ampak treba je upoštevat tudi to, da je visok rating prva prioriteta, kar pomeni, da zavoljo politične korektnosti kakšna stvar izpade.

Mene je recimo izjemno zmotilo, da ni bil Carl tisti, ki je ubil Shanea. So se pa za moje pojme dobro odkupili z zadnjim delom in smrtjo Judith. Sem se bal, da se tudi tega ne bodo upali narediti.

Od vse nadaljevanke, mi je bila daleč najslabši zaključek prve epizode.

Mi je bilo pa v četrti sezoni všeč, da so si vzel čas in prikazal guvernerja (na koncu je malce prehitro prišlo do prehoda z mesta vodje do napada, amapak ok, drugače bi folk spet jamral, da se predolgo nič ne dogaja).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

bzzero ::

Saj se v mnogočem strinjam s teboj. V bistvu v vsem kar si napisal. Jaz sem imel po prvi in četrti sezoni visoka pričakovanja, zato me ta slaba produkcija v zadnji sezoni tako zelo moti, da sem nehal gledat. Enostavni dobim ošpice, ko vidim slabo zrenderirane zombije, slabo masko in zanič igralce, ki igrajo zelo zahtevne like. Pa mi ni problem pogledat ene zeta horror produkcije, ki ima imdb rating 1,4. Ta me lahko kvečjemu še kje preseneti, šokirat me itak ne more. Ne morem pa se sprijaznit, da v to serijo ne vložijo več truda.

oo7 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

manniac ::

ali si kdo zna razložit tiso hranjenje zombijev in seciranje podgan + kurjenje 2 ljudi?

mihec87 ::

podgan ter hranjenja še ne čisto, kurjenje je pa razrešeno(lahko sicer ženska koga ščitit)

oo7 ::

Končno:)

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

oo7 ::

SPOILER




Michone odlična kot ponavadi.
Končno en zombi z malo tršo bučo>:D
Carl ta mi je pa tak bedak, da sem si prav želel, da bi ga tam v hiši tisti zombi ugriznil ali pa vsaj pojedel:))

Outcast ::

ja zopet se je začelo!:D
Ni mi jasno, kako da Michonne nič ne storijo, ko ima tiste 2 zombija na vrvi?

Izi ::

Outcast je izjavil:

ja zopet se je začelo!:D
Ni mi jasno, kako da Michonne nič ne storijo, ko ima tiste 2 zombija na vrvi?

To foro z dvema Walkerjema ona uporablja že od začetka izbruha naprej.
V TV seriji so izpustili njeno zgodbo ob izbuhu epidemije, ki razloži od kje in zakaj tista dva Walkerja ob njej.

Ker gre za izpuščeno zgodbo tole verjetno ni spoiler.

Mishonne se je v prvih dneh po izbrudu epidemije vrnila domov in v hiši našla svojega fanta in še enega svojega pijatelja. Oba sta bila ugriznjena. Povila jih je in so šli spat. Drugo jutro sta jo oba napadla in poskušala ugrizniti, ko so se borili in skrivali po hiši so s hrupom privabili celo hordo Walkerjev. Michonne je bila ujeta v hiši z dvema Walkerjema in popolnjoma obkoljena.
Ni ji preostalo drugega, kot da je opazovala Walkerje in razmišljala kako bi se rešila iz nemogoče situacije.
Sedaj je že vedela, da te ugriz spremeni v Walkerja, zato je obema odtrgala spodnjo čeljust, da jo nista mogla več ugrizniti. Da bi bila popolnoma varna jima je odsekala še roke. Michonne je bila že od prej precej čudaška (spet druga zgodba), kljub temu pa ni hotela kar ubiti svojega fanta in prijatelja.
Ko je opazovala Walkerje okoli hiše je opazila, da se med seboj nikoli ne napadejo. Vid pa jim bolj kot ne sploh ne deluje. Sluh imajo dober, ampak ta jim pri prepoznavanju ne more nič koristiti, zato je sklepala, da se med seboj spoznavajo po vonju. Predvidevala je, da bi lahko vonj dveh Walkerjev prevladal nad njenim vonjem in ga toliko zakril, da jo Walkerji sploh ne bi opazili.
Sicer ni vedela, če bo zadeva delovala, ampak ker ni imela druge izbire je pač svoja dva Walkerja opremila z verigami in z njima počasi stopila iz hiše. In imela je prav Walkerji se na trojico sploh niso ozirali.
Tako se je rešila, tista dva Walkerja pa je potem obdržala in ju še koristno porabila, tako da ju je opremila z nahrbtniki in sta ji naokoli tovorila vso robo.
In s tema dvema Walkerjema smo jo tudi prvič videli v seriji, ko je srečala Andreo.
Skratka vonj vsaj dveh Walkerjev, ki sta čisto blizu tebe bo zakril tvoj vonj pred ostalimi Walkerji. Imajo te za svojega.

Michonne je (naj bi bila) fizično najmočnejši član naše (trenutno razpadle) druščine, ampak ima pa precejšnje duševne probleme (celo življenje je dvigovala uteži, ima dva otroka, za katera ne ve niti če sta sploh še živa, pa to da jo je Guverner med krutim mučenjem tudi večkrat posilil so na TV kar izpustili)

Lion29 ::

v glavnem... sem vesel, da je spet zacelo...

ampak spet sem TOTALNO razocaran na enim apektom...

u pizdo materno no...

1. bilo so tolko casa v zaporu in se niso mogli dogovorit za randez vouz protokol v primeru katastrofalnega dogodka? pa sej nimajo nic drugega za pocet kot prirpavljat taktiko za prezivetje

2. WTF, WTF, WTF... are you fucking kidding me... tipi so bili v zaporu in naredili na stotine izvidniskih akcij... in to z avtomobilom... povsod okoli... in valda iskali hrano in vse ostale potrebscine... ZELO, ZELO natancno.. (ker so valda bli lacni).... ampak ne.. zacuda carl in pofukan rick najdejo celo naselje s hrano... in walking distance...

BEDA BEDA BEDA
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

ramiz?! ::

Mah z logiko se ukvarjat v filmih in serijah (sploh ameriških) ni najbojše ... ker slej ko prej najdeš zelo bedne in nerazumljive stvari ... tko da js tega raj ne počnem, ker si drugače prehitro uničim voljo in zabavo do gledanja...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Lion29 ::

ja ma dobro no... to so res osnovne, logicne stvari...
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Outcast ::

@Izi, hvala za razlago, malo bolj je sedaj 'logično' kar se tiče Michonne. Se pa pomnim, njej 'prihod' v serijo je bil res spektakularen, z dvema walkerjema na ketni:)
V prvi sezoni so se recimo zakamuflirali z ostanki walkerjev, da jih niso zavohali...

Izi ::

Lion29 je izjavil:

2. WTF, WTF, WTF... are you fucking kidding me... tipi so bili v zaporu in naredili na stotine izvidniskih akcij... in to z avtomobilom... povsod okoli... in valda iskali hrano in vse ostale potrebscine... ZELO, ZELO natancno.. (ker so valda bli lacni).... ampak ne.. zacuda carl in pofukan rick najdejo celo naselje s hrano... in walking distance...

Spet si slabo spremljal :P
Sploh niso hodili v izvidniške akcije. Če odmislimo napad na Guvernerja, so se samo parkrat odpravili ven, pa še to do točno določenih znanih lokacij, predvsem za zdravila.
Rick se je v zaporu odločil za kmetovanje, imeli so vrtičke in tudi domače živali, celo manjšo prašičerejo so imeli. Vso hrano so pridelali sami.
Tudi zato sta se v zadnjem delu skregala Rick in Carl, ker je slednji očital očetu, da je celo skupino spremenil v kmetovalce, namesto, da bi hodili naokoli in si sami vzeli kar rabijo. Pač tipično razmišljanje odraščajočega fanta, ki bo očetu povzročil še precej preglavic preden odraste.

VaeVictis ::

Men še zdej ni jasno zakaj, ko so bili v zaporu niso načrtno pobijali walkerjev, pač narediš par grup, kjer ima vsaka svoje zadolžitve.

OK, razumem, da je prvih par dni panika, glede zombijev, samo potem, ko se enkrat organiziraš bi lahko organizirano čistili zombije in imeli izvidniške akcije, kjer bi načrtno preiskali počasi hišo po hišo in pobrali vso orožje, hrano in zdravila.

Glede no to, da sedaj že vejo kako je potrebno ubiti zombija, daš vsakemu dve orožji, hladno orožje in pištolo, pa naj vsak dan vadijo s tem, lahko recimo tudi najdejo kako knjigo glede srednjeveških bojev in malo pogledajo kakšna orožja so tam bila in začnejo vaditi z njimi, recimo kaka sulica bi bila odlična za prebadanje glav zombijev...

Kako ima Carl še vedno samo pištolo s seboj mi še sedaj ni jasno.

OK, sta pač zbežala in se zabarikadirala v hišo in sedaj cela hiša nima enega dobrega noža ali pa sekire, da bi jo lahko Carl vzel in začel uporabljati?

oo7 ::

Tisto z Michone in walkerji je super pogrutavščina ampak za moje pojme zgrešena.
Jaz sem si predstavljal, da ima tista zombija zato, da odganja druge ne pa, da hodi med množico zakaj potem sploh rabi tista dva, da lahko hodi med množico če je bila tista črnka še bližje in bi jo lahko zavohala.

Zakaj v prvi sezoni sta morala Rick in Glen dobesedno razsekat zombija in se z njim namazat po telesu, da sta lahko hodila med množico, da ju drugi niso zavohal samo malo je začel padat dež in je spral malo vonja z njiju so jih takoj zombiji zavohali ampak Michone pa ne>:D

Lion29 ::

@Izi... ma nemoj... niso hodili v izvidniske akcije?

prvo kot prvo... vrticke so delali sele pol leta v zaporu na zacetku 4. sezone... so pa raziskovali AREAO se preden so nasli zapor... in potem znotraj zapora.... in prikazovali so, da so skozi, vsaki dan hodili ven z avtom...poleg tega pa je tudi guvernerjev town bil dokaj blizu...

pod nobenim pogojem se nebi zgodilo, da bi po slabem letu bila naselja v walking distance okoli zapora neizplenjena... totalno nelogicno
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

oo7 ::

V zaporu so bili že na začetku 3 sezone. Logično bi bilo, da bi okoli zapora raziskali vse hiše saj so bili tam kar nekaj časa.
Sploh pa ranjeni Rick ni mogel prehodit tako dolge razdalije, da je prej nebi našli z Avtom, ki so se vozili okoli.
Sploh pa tam, kjer sta se zabarakadirala je videti kar velika vas.

cortez ::

Torej mistery ostaja ? Kdo je futral zombije s podganami ?

Mehmed ::

oo7 je izjavil:

V zaporu so bili že na začetku 3 sezone. Logično bi bilo, da bi okoli zapora raziskali vse hiše saj so bili tam kar nekaj časa.
Sploh pa ranjeni Rick ni mogel prehodit tako dolge razdalije, da je prej nebi našli z Avtom, ki so se vozili okoli.
Sploh pa tam, kjer sta se zabarakadirala je videti kar velika vas.


Brez tezav imas celo naselje pol ure stran. Eno drevo ali pa nesreca ti naredi cesto do tja neprevozno. Skozi gozd pa noben ni hodu na izvidnice.

Okapi ::

Avtokarte so pa vse skrivnostno izginile in reveži sploh ne vedo, kje točno so. V resnici bi verjetno še GPS delal.

O.

xxxul ::

Okapi je izjavil:

Avtokarte so pa vse skrivnostno izginile in reveži sploh ne vedo, kje točno so. V resnici bi verjetno še GPS delal.

O.

nope, bojda bi GPS delal kako leto-leto in pol brez človeških ukazov, potem bi sateliti popadali iz orbite
za avtokarte se pa strinjam

mene bolj zanima kdo je kosil travo v tem naselju, 4 leta nobenga, trava pa tolk lepo pokošena >:D
ampak je tae napake za pričakovat, sej poanta ni v realizmu na vsakem koraku, bl v medčloveških odnosih v end of the world situaciji

cebelar123 ::

GPS bi praktično takoj ko bi sistem za sinhroniziranje časa odpovedal postal neuporaben.

Okapi ::

mene bolj zanima kdo je kosil travo v tem naselju, 4 leta nobenga, trava pa tolk lepo pokošena
Saj še ni 4 leta, leto in pol, največ 2. Ampak ja, trava zraste v par mesecih. Tako da tudi GPS (ali Glonass) bi lahko še deloval, ali pa vsaj recimo do 2. sezone;)

O.

mihec87 ::

Karte so meli še ko so gledali kaj vse so že preiskali

Spoiler
"Te miši je pomoje sicirala, hranla ena od blond sester..Počas se bojo zgleda nakapljali skup.."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Izi ::

Spoiler

Sveže poročeni Glenn si je takoj našel novo bejbo, Maggie verjetno ne bo preveč vesela :P

smartbolha ::

Meni je čist vseeno kako & kaj...vem, da se držijo (zaenkrat) vsaj 95% po stripu in ko sem dočakala prvi nov del, sem mislila, da me bo od veselja kar pobralo. Dolgo, dolgo, dolgo se nisem kakšne serije (dramsko-akcijske) tako zelo veselila in jo s težka pričakovala. Včasih se zbudim v nedeljo ponoči in kar prečekiram na torrentih, če je že nov del. Mislim, da ustvarjalci delajo zelo dobro serijo. Prvi del si je v Ameriki ogledalo rekordnih 15 pa drobiž milijonov gledalcev, tako da tega ziher ne bi bilo, če serija ne bi bila dobra in imela dobro narejene klifhengerje.
Zagotovo pa tako kot povsod tudi tu obstaja kakšna kritika, ampak zanemarljiva proti vsem kvalitetam, ki jih nudi ogled. Sej veste, po vojni smo vsi generali...;)
Glavno da je že sreda in naj bo nedelja, oz.ponedeljek čimprej.
(Ta čas pa tolažbe z dobrimi komedijami, ujet moram Banshee, pa še veseliti se moram Under the Dome in Game of Thrones....serije so zadnja leta neverjetne)
Lep pozdrav, SmartBolha
tehnolodžikali čalendžd

bzzero ::

No ja, tako dobra pa spet ni no :P Hudič je v podrobnostih >:D in pri taki seriji bi pač morali bolj paziti na te finese.

Sem pa vesel (pred časom sem se v tej temi pritoževal ravno zaradi tega), da je Michonne spet tista zajebana cold blooded bejba in da je končno spet pogruntala, kako se premikati me zombiji. Kudos!

Carl - samo še foter mu je ostal. In ko ta brez moči obleži na kavču, mu dobri sin ne prinese vsaj malo vode ali bognedaj hrane. Nope... mulo se poči na rit in pol dneva lepo na izi prebavlja 5kg čokoladnega pudinga. 8-O

St235 ::

Carl - samo še foter mu je ostal. In ko ta brez moči obleži na kavču, mu dobri sin ne prinese vsaj malo vode ali bognedaj hrane. Nope... mulo se poči na rit in pol dneva lepo na izi prebavlja 5kg čokoladnega pudinga.


Kako nenavadno za pubertetnika v ekstremni situaciji. Ko pa ja vsi vemo, da bi bilo edino logično dejanje, da dosledno uboga svojega očeta...

bzzero ::

St235 je izjavil:

Carl - samo še foter mu je ostal. In ko ta brez moči obleži na kavču, mu dobri sin ne prinese vsaj malo vode ali bognedaj hrane. Nope... mulo se poči na rit in pol dneva lepo na izi prebavlja 5kg čokoladnega pudinga.


Kako nenavadno za pubertetnika v ekstremni situaciji. Ko pa ja vsi vemo, da bi bilo edino logično dejanje, da dosledno uboga svojega očeta...



Saj ne da bi ga moral ubogati. Samo malo sočutja do sočloveka sem pričakoval - takega, ki ga je v prejšnjih delih pokazal. Torej ne moreš reči, da mu je vseeno. Morda je le tako neumen in mu ni kapnilo, da bi ranjen človek morda kaj potreboval ali pa so avtorji to "malenkost" spregledali. Po mojem bo kar to :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bzzero ()

St235 ::

po moje si pa ustreli v meglo da bolj ne bi mogel. Nedvomno je v seriji kar nekaj površnosti (definitivno zmagajo korejci, ki klub apokalipsi dalje razvijajo, proizvajajo in prodajajo avtomobile). Ampak ravnanje Carla je bilo meni daleč od nerealnega. Imaš otroka, ki je v apokalipso vstopil kot otrok sedaj pa prehaja v puberteto. Nad Rickom je izjemno (i)racionalno razočaran. Kot vsak pubertetnik si domišlja kako ne rabi nikogar, kako spsosoben je, kako ga rick obravnava kot otroka itd. itd.

Predvsem pa carl ne zapusti hiše, ker mu dol visi za forta in se zgolgočasn nažira pudinga. Ampak enako kot je videl forta, vzame stvari v svoje roke. Najprej se znebi zombijev pred vrati, potem pa gre po hišah iskat hrano (ki jo dejansko nato tudi prinese očetu). Pri tem ga v tisti hiši skoraj poje zombi. To mu totalno sesuje njegovo iluzijo o lastni samostojnosti in sposobnosti. Kar ga pripelje do prizora ko sedi in gloda puding. Iracionalno? Vsekakor. Nerealno? niti približno, glede na travmatične dogodke zadnjih treh dni.

Mehmed ::

Upostevaj tudi da je ta epizoda izrazito po stripu, stripovski carl je pa mal mlajsi kot ta v seriji.

Mehmed ::

Mislim ful so kopiral scene pa dialoge, sam kontekst je pa cist drugi. Originaln carl je do takrat non stop babysittan, nic kej samostojn napram temu, ocitki kako jih fotr ni mogel zascitit so pa cist na mestu, ker so mu mamo pa sestro ubil par ur prej.

bzzero ::

St235 je izjavil:

po moje si pa ustreli v meglo da bolj ne bi mogel. Nedvomno je v seriji kar nekaj površnosti (definitivno zmagajo korejci, ki klub apokalipsi dalje razvijajo, proizvajajo in prodajajo avtomobile). Ampak ravnanje Carla je bilo meni daleč od nerealnega. Imaš otroka, ki je v apokalipso vstopil kot otrok sedaj pa prehaja v puberteto. Nad Rickom je izjemno (i)racionalno razočaran. Kot vsak pubertetnik si domišlja kako ne rabi nikogar, kako spsosoben je, kako ga rick obravnava kot otroka itd. itd.

Predvsem pa carl ne zapusti hiše, ker mu dol visi za forta in se zgolgočasn nažira pudinga. Ampak enako kot je videl forta, vzame stvari v svoje roke. Najprej se znebi zombijev pred vrati, potem pa gre po hišah iskat hrano (ki jo dejansko nato tudi prinese očetu). Pri tem ga v tisti hiši skoraj poje zombi. To mu totalno sesuje njegovo iluzijo o lastni samostojnosti in sposobnosti. Kar ga pripelje do prizora ko sedi in gloda puding. Iracionalno? Vsekakor. Nerealno? niti približno, glede na travmatične dogodke zadnjih treh dni.


Hmm, na tak način niti pomislil nisem. Ti dam kar prav. Ampak vseeno bi po mojem mnjenju vsak svojemu očetu priskrbel nekaj najnujnejših stvari za čez noč (odejo, vodo ...), ali vsaj preden bi se odpravil ven na lov. Hudiča, resnično upam, da bi moji otroci bolje pazili name :)

St235 ::

:)

mogoče sem bil jaz nepozoren ampak mislim, dani nikol očeta samega pustil čez noč. Tisti del z pudingom se vse zgodi tokom enega dneva. Ponoči je potem tisti prizor, ko ni več ziehr a je rick sploh živ al je že zombi.

oo7 ::

Korl mi je že postal tako tečen kot sta bile Andrea in Lori.

oo7 ::

Mehmed je izjavil:

Upostevaj tudi da je ta epizoda izrazito po stripu, stripovski carl je pa mal mlajsi kot ta v seriji.



To je res.
Jaz imam doma strip-knjigo Walking dead zavzema mislim, da 50 stripov drugi del pa še 50 delov. Zunaj jih je pa mislim, da nekaj čez 120 delov.




Tiste večje razlike med serijo in stripom:

SPOILER - do četrte sezone v seriji.




Daryl Dixon in Merle Dixon sta samo v seriji v stripih jih ni.

Shane umre v stripih veliko prej kot v seriji. Če bi bilo po stripu bi moral umreti že v prvi sezoni.

Andrea in Dale sta v stripih ljubimca:))


Heršel v stripu Ricku sam pove, da ima v skednju zaprte zombije. In tudi nima nič proti, da je Magie z Glenom.

Tyrese je v stripih že od samega začetka.

V stripu ni bilo nič tistega kriznega centra v katerem Rick zve, da so vsi okuženi.

V seriji, ko pobegnejo s farme pridejo v zapor. V stripih je še cela zima in pred zaporom najdejo celo naselje ograjeno in sprva se zdi, da je varno in se tam utaborijo. A v resnici v tistem naselju je bilo zaprtih na tisoče zombijev, ki so mirovali in, ko so pregledovali hiše so jih zbudili in so komaj zbežali in šele potem so šli v zapor.

Guverner v stripu Ricku odseka roko. Večkrat muči Gleena in večkrat posili Michone.
Guverner pusti, da zbežijo, da bi zvedel lokacijo zapora.
Vsi zbežijo razen Michone, ki je šla v njegovo stanovanje in in mu odsekala prste, roko, jajca in oko.
Ampak Michone ni bila od takrat naprej sigurna ali je Guverner živ ali mrtev.

Sophia, ki so jo tako iskali po avtocesti in gozdu in na koncu je bila kot zombi v Heršelovem skednju je še vedno živa.


To mi je zdaj padlo na pamet pa bi lahko še našteval>:D
Tako, da je kar nekaj karakterjev v stripu, ki jih v seriji ni in obratno ravno tako razni dogodki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

Outcast ::

Hehe Glenn ima mogoče kar dve novi 'potencialni' ljubici, vojakinja je celo se boljsa kot Tara:D
Spet fajn del, všeč mi je ko se veliko premikajo, borijo za lasten preživetje; tud novi liki so kar zanimivi...znanstvenik, ki pozna rešitev oz vzrok za to bolezen, pa tud tiste, ki so vpadli v 'Rickovo' bajto verjetno nismo zadnjič videli.

Jst ::

copy/paste iz teme "TV Serije":

Moj standardni jutranji ritual: Se zbudim, peljem psa na enourni sprehod, si naredim zajtrk, medtem, ko jem, pogledam eno serijo in potem na delo.

In takoj ko sem pogledal današnji del The Walking Dead, sem si rekel, da moram napisati ta post, ko pridem v pisarno.

Finally!!! Dve fucking sezoni smo čakali, da se začne kaj dogajati in drugi del te sezone je neprimerno boljši, kot Hershelova kmetija in zapor. Spet hodijo naokoli, they fight to survive, srečujejo druge. Točno to, zaradi česar mi je bila prva sezona tako dobra.


---

Bil je omenjen Carl. Jaz sem njega čisto razumel, zakaj je v prejšnjem delu tako reagiral. Umrla mu je sestrica in morda vsi, ki jih je poznal. Za to je krivil svojega očeta, Ricka, ker sta morala saditi rožice. Zato tudi njegov izbruh, da ga ne rabi več. Ker je že nekaj časa v njihovem svetu, misli, da je dovolj samostojen, se odpravi okoli po zaloge. Potem pa, ko komaj ostane živ, po napadu zombija, spozna, da niti ni tako samostojen, kot si je mislil. Pa če kaj poznate Ameriško kulturo, je čokolada "comfort food." Zato mi je bila scena, ko je čokoladni puding, briljantna, ker so samo s to sceno tako enostavno pokazali, da se tudi on počuti krivega (verjetno tudi za Judith).

Ne vem pa, kaj je mislila Michonne, ko je našla sledi, kam sta on odrasel in en otrok šla (predvidevam, da je vedela po sledeh, da gre za odraslega in otroka), ona je pa vseeno šla drugam. To nisem najbolje razumel, razen da si je mogoče mislila, da je tako tough, ko smo jo prvo spoznali, da jo briga, če je kdo preživel, potem ko se pa psihično zlomi, gre nazaj in najde Ricka in Carla.

In nadaljevanje prejšnjega dela, komentirano na začetku: SUPER! Vojakinja mi je luštna, The Grunt bo pa verjetno živ samo do takrat, ko bodo nekoga iz skupine našli. Prvo bo seveda kakšna kritična situacija z zombiji. Samo najmanj tri ure vožnje = najmanj tri dni celodnevne hoje, da pridejo nazaj. Po vsej sreči si gredo eden priti drugemu.

All in all, boljša dela po aftermathu si ne bi mogel želeti.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Tr0n ::

Cool epizoda.

oo7 ::

SPOILER

Tisto, ko je bil Rick pod posteljo je bilo kar napeto za gledat.
Lizzy čedalje bolj čudna skoraj dojenčka zadušila.
Tisto mi je malo čudno naključje, da je Carol našla ravno to skupino z Tyresom.
Tisto v na pokopališču in cerkvi se mi je takoj zdelo sumljivo. Sploh zaradi psa in hrane. Tisto je nekdo zanalašč poslal zombije na vrata potem pa pomoje ugrabil Beth. Na avtu je bil bel križ tako, da pomoje je bil župnik in tisti pes je bil njegov.
Daryl pa dobil novo psiho druščino>:D. Kot kaže je tisti črnc preživel, ki je videl Ricka pod posteljo. To bo še problem če se srečata Rick in Daryl z druščino.
Maggie z druščino nič pretresljivega.
Glen je pa tudi spoznal ene čudne specijalce:))


Še trije deli. Imam občutek, da bo še cel hudič v teh treh delih>:D

DarkSite ::

amm

Če je recimo v US 300 000 000 prebivalstva in je preživelo le 0,01% oz 30 000 prebivalstva. To pomeni, da bi moral vsak eliminirati 10 000 zombijev ali le 28 zombijev na dan v 1 letu ali 6 zombijev vsak dan v 5 letih. Seveda bi bilo čedalje manj stikov z zombiji skozi obdobje.

Glede na to kako jih sekajo v seriji se mi zdi, da bi morali biti zombiji redkost(glede na velikost US)?

RejZoR ::

S tem da bi se ob vsaki smrti preživelih vrednosti krepko povečevale. Ker že med sezono 1 in 2 jih je pol pomrlo heh...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

oo7 ::

Super epizoda8-O

karafeka ::

Men se je zdela en majčken depresivna....

oo7 ::

karafeka je izjavil:

Men se je zdela en majčken depresivna....


Res je.

Tr0n ::

Damn. :(
««
14 / 86
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Walking Dead (Daryl & Carol) spinoff (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
525629 (159) oo7
»

Fear the Walking Dead (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1015341372 (21359) oo7
»

The Walking Dead (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13338481 (6659) oo7
»

The Walking Dead - Spin-Off (2020 - )

Oddelek: Sedem umetnosti
497991 (3013) oo7
»

Tv serija : Ash vs Evil Dead (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8619340 (11874) oo7

Več podobnih tem