» »

The Walking Dead

The Walking Dead

««
«
1 / 86
»»

Nikec3 ::

No upam da bo tema dejavna.

Kar se tiče The Walking Dead, sem do sedaj pogledal samo 4 epizode, tako da za dalje od tega ne morem govoriti. 4 epizoda mi je bila skoraj fantastična, čeprav mi drugače TWD (the walking dead :D) ni nič posebnega. Konec v četrti epizodi je bil izjemen, saj po mojem nihče ni pričakoval, da se bo kaj takega zgodilo in da bo kar nekaj, vsaj do sedaj, pomembnih oseb umrlo.

Drugače pa menim, da seriji manjka, kot je že nekdo omenil v drugi temi, tisti sci-fi koncept in nekaj skrivnostnosti. Meni bi bilo veliko bolj zanimivo, če bi ti ljudje v seriji poskušali ugotoviti kako so zombiji nastali, ali pa bi iskali kakšno mesto, kake pomembne informacije o vladni zaroti itd. Koncept preživetja, ki ga gledamo sedaj, pa lahko po mojem ob takšni gledanosti vlečejo 20 sezon.

Nekaj takega kot so v kultni sci-fi seriji Firefly in kasneje še v filmu Serenity naredili z "Reaversi", ki so bili cel čas predstavljeni kot nekaj povsem skrivnostnega in neznanega, nato pa smo v fantastičnem filmu izvedeli kako so nastali.
  • spremenil: Mavrik ()

Izi ::

Se vidi, da nisi na tekočem s serijo :D
Vse kar pišeš, da seriji manjka se je namreč že začelo dogajati. Zapustili so tisti kamp in se odpravili na potovanje, da najdejo zdravilo, razloge, informacije... Preveč ne smem razkriti.

Bi pa potem na tem mestu omenil še novo Nikito, ki me je prijetno presenetila. Sem misli, da se iz tako prežvečene zgodbe ne da več narediti kaj izvirnega, pa jim je kar lepo uspelo.
Prvih nekaj delov sem bil še malo skeptičen, potem pa je zadeva lepo zalavfala. Politične spletke se lepo prepletajo z nenehno akcijo.
Nikita je tokrat za spremembo ves čas zunaj in se bori proti Oddelku, znotraj pa ima mlado pomočnico. Tako lahko spremljamo 2 seksi punci z atletsko postavo, ki se radi pretepata 8-). Sposobnosti obeh bejb so že precej v območju nadnaravnega, tako da zlobneži, tudi če gre za natrenirane do zob oborožene specialce nimajo kaj dosti možnosti :D
Večji poudarek kot na likih so tokrat dali akciji in tako je to odlična serija za dati možgane na pašo in uživati v akciji in obeh igralkah.

Nikec3 ::

OK, pogledal sem peto epizodo. In ljudje pravijo, da je SGU drama. Proti drami sicer nimam nič, vendar pa se mi zdi, da pri TWD malo pretiravajo. Praktično cela epizoda je sestavljena iz dialogov med osebami, nakar pa sledi konec na cliffhangerju, ki te prisili, da gledaš naslednji del. Dobesedno big brother. Veliko različnih karakterjev na enem mestu in proučevanje odnosov med njimi.

Ne razumem, zakaj bi bila ta serija bolj zanimiva od SGU in kaj je na njej tako izjemnega, da ima tako gledanost. Pa še 5-kratni remake vseh možnih zombie izdelkov je. Prva epizoda je bila "28 Weeks Later", tale del z znanstvenikom, pa je "I Legend". Pa še celotna serija je narejena po knjižnem delu.

T0RN4D0 ::

Ideja o seriji ki pokriva post-apocalypse e čist huda, zato ima takšno gledanost. Filmi so ponavadi dobri, samo v tisti eni uri ne moreš not stlačit veliko...

Sama serija je pa bolj tako tako... preveč drame, premalo akcije.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Izi ::

Saj za tiste action frike sem zato predlagal Nikito. Če pa tam ni dosti akcije potem najbolje, da prenehate z gledanjem vsega skupaj.

The Walking Dead Spoiler:
Pri The Walking Dead je bil šesti del v CDC močno akcijski. Imeli smo celo uro, ki je odštevala sekunde do katastrofe enako kot v najhujših akcijadah :D
In tisti zadnji preživeli v CDC ni bil noben znanstvenik, ampak navaden delavec najnižjega ranga v podjetju, ki je svoji ženi, resnični znanstvenici, obljubil, da bo skrbel za inštitut, do uničenja. Zato tudi ni imel kaj dosti pojma o zombijih, vseeno smo si ogledali delovanje možganov pri ljudeh in pri zombijih in zvedeli kaj se sploh dogaja v glavah zombijev in koliko človeka je ostalo v njih. Pa mimogrede smo izvedeli kako je glavni junak sploh preživel v bolnici na začetku.

Slabost 6. dela je ravno pomanjkanje komunikacije in premalo interakcije med liki. Najprej so ga na polno zažurirali in se ga vsi skoraj do nezavesti napili. Videli smo nekaj pijanskih blodenj in poskus posilstva, potem pa je že začel čas odštevati do njihove skorajšnje množične smrti. Polovico dela je bil napet boj za življenje ob odštevanju sekund in videli smo eksplozijo takih razsežnosti, kot je že dolgo ni bilo videti niti v največjih filmih katastrof.

In že je karavana na poti do novih avantur, seveda smo mimogrede še izvedeli, da ni nikjer več na svetu nobenega inštituta ali znanstvenika med živimi in da ni več nobenega upanja. Menda naj bi bil samomor edina pametna rešitev, ampak naši junaki se ne predajo tako zlahka ;)

joze67 ::

Si bojo pa vzeli odmor za premislek - sezona 1 je s tem uradno zaključena.

LuGi ::

Se dobro da so najavili drugo sezono.. celih 13 delov..

Jaka sezona samo 6 delov, fu amc.

inferno666 ::

Prvi del serije mi je bil super, potem je šlo pa samo navzdol.
Na živce mi grejo te tipične ameriške fore, ko že v naprej veš kako se bodo odločili glavni junaki.
Primer recimo je bil, ko se jim je uspelo rešiti iz mesta, v naslednjem delu, pa policaj že hoče iti nazaj, čeprav je našel ženo in otroka.
Kako ima lahko človek tako veliko željo da najde ženo in otroka, da prepelje pol države, potem pa ... Takih situalcij je tukaj preveč.

Zato mi vse deliuje preveč umetno. Če moralizirajo v Star Treku, je to čisto nekej drugega. Ker se to dogaja mnogo let v prihodnosti, tukaj se pa dogaja v sedanjosti, in veš kako ljudje razmišljajo. Ljudje še zdaj, ko ni zombijev, nimajo prav visokih moralnih standardov.

PS: Imam občutek, če bi HBO delal to isto, bi bila mnogo boljša.

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Ja, jože ima prav. Prva sezona ima samo 6 delov. Je šlo bolj za poskus, kako se bo serija obnesla. Ker pa je zanimanje kar veliko gre pričakovati več delov v drugi sezoni. Morda bodo deli tudi bolj kvalitetni, ker bo na voljo več denarja.
In sezona se je zaključila popolnoma brez cliffhangerja.

Ker je konec lahko še omenim, če kdo v naglici ni zasledil, da je CDC kratica za "Center for Disease Control", center za nadzor bolezni, kjer so imeli shranjene vse različice najbolj smrtonosnih virusov, zato imajo ti centri v primeru izgube elektrike predvideno samouničenje, da slučajno nebi kakšen virus ušel v ozračje. Zato tudi ni pričakovati, da bi še kakšen tak center našli delujoč, ker je že povsod zmanjkalo elektrike in so se vsi centri samouničili.
Čeprav v primeru zombijev ne vidim kakšnega hudega problema, če bi v ozračje ušla še kakšna Ebola ali Črne koze. Zombijem ne bi škodilo, za tistih nekaj preživelih pa tudi ne bi bilo kaj dosti nevarnosti, saj najbolj smrtonosni virusi rabijo mase ljudi, da se lahko širijo, ob samo peščici preživelih pa tudi virusi nimajo kaj dosti upanja na preživetje. Zato je pravzaprav napaka, da so vse skupaj uničili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Nikec3 ::

Meni se najbolj čudno od vsega zdi, da imajo preživeli še največ problemov sami s sabo, medtem, ko zombiji veselo skakljajo 100m od njih. V človeški naravi je, da ljudje ob veliki grožnji stopijo skupaj, ne pa da se jebe... med sabo za vsako malenkost. Očitno jih zombiji ne ogrožajo dovolj :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nikec3 ()

Sale_One0 ::

Meeh, TWD mi ni bil preveč dober, večinoma zato ker sem prebral comic, oz. ga še vedno berem ker je ongoing in je zgodba miljonkrat boljša in kompleksnejša. IMO so serijo preveč izmaličili in poneumili za mase zabitih Američanov. Imam pa visoke upe da bo druga sezona boljša zato ker se bodo nekateri pisci scenarijev zamenjali..bo pa dolga za čakat ker naj bi naslednja sezona štartala šele proti koncu leta 2011.

Nikita je še kar v redu za pogledat ko imaš 40 minut časa in nebi rad kaj preveč razmišljal, Maggie Q je cutie :D in pa sama opravlja svoje stunt-e kar jo v mojih očeh naredi even more hotter.


Ostale serije ki so me prijetno presenetile so bile še Terriers in No Ordinary Family.

Terriers je bila na žalost cancelana in ima tako samo eno sezono. Serija govori o bivšem policaju in rehabilitiranem alkoholiku ter njegovim partnerjem ki je bivši zmikavt gone good. Skupaj sta neka kvazi detektiva :D

No Ordinary Family je pa standardna Ameriška pravljica o super herojih...natančneje družini ki dobi super moči po letalski nesreči
Si vis pacem, para bellum.

Okapi ::

Terriers je bila na žalost cancelana
A res?;( Pa je bila ena boljših novih.

O.

Izi ::

Nikec3 je izjavil:

Meni se najbolj čudno od vsega zdi, da imajo preživeli še največ problemov sami s sabo, medtem, ko zombiji veselo skakljajo 100m od njih.

Kje pa si videl zombija skakljati? :P
Bistvo zombijev je, da so počasni, zelo počasni. Vlečejo se, ne pa skakljajo. In če vidiš zombija na 100 metrov si lahko brez skrbi, ker za to razdaljo rabi par minut. Poleg tega te zombi opazi tja nekje do 10 metrov več pa ne.
Pravzaprav je edina nevarnost, da te ugrizne in okuži. Dokler jih ni preveč jih lahko z navadnim krepelom pobijaš brez problemov enega za drugim.
Se pravi od zombijev prežita samo 2 nevarnosti in sicer, da te preseneti in ugrizne ali pa da te obkrožijo in pojejo.

Ne vem koliko ti je znano obnašanje skupine ljudi v ekstremnih okoliščinah ampak dokler se ne izoblikuje jasna vodstvena struktura so vsi v nevarnosti da se bodo pobili med seboj.
Pri vseh živih bitjih na zemlji je enako in človek ni nobena izjema. Vodja skupine, tropa ali česarkoli že je lahko vedno samo eden. Če sta kandidata 2 se morata nujno boriti, dokler eden ne umre ali poražen zapusti skupino. Bog ne daj, da je kandidatov za vodjo več, ne bodo preživeli. Skupine enakovrednih osebkov v naravi niso obstajale, ne obstajajo in nikoli ne bodo obstajale.
In ne gre se samo za vodstveni položaja ampak za celotno piramido. Dokler ni vsakomur jasno kam sodi so vsi v nevarnosti. Če kdo misli, da je več vreden se mora za položaj boriti in se tudi prej ali slej bo.

In v naši skupini imamo 3 alfa samce. Oba policaja in brat tistega, ki so ga pustili na strehi. Ostali so prestari, premladi ali prešibki. Pizza man je zaenkrat še premlad, črnec pa se v skupini belcev avtomatsko ne bo poskušal riniti preveč v ospredje, pa še predebel je, da bi lahko karkoli dosegel.
Zaenkrat Shane komaj še lahko obvladuje položaj. Drugi policaj samo čaka na njegovo napako, da ga izloči in prevzame njegovo žensko. Na srečo tretji niti nima namena voditi skupine ampak je v skupini samo zaradi koristi, ki jo skupina prinaša, če bodo slučajno našli njegovega brata bo nekaj mrtvih v skupini neizogibno.
V resnici pa skupino seveda vedno vodijo ženske preko moških, ki jih imajo pod kontrolo. In ker so ženske v ekstremnih razmerah čustveno precej nestabilne svoje frustracije preko moških vedno prenesejo na celotno skupino.
V bistvu je še čudež, da taka skupina sploh funkcionira. Skupaj jo držijo samo otroci in stari ata, ki je glas razuma v skupini, ampak na žalost nima kaj dosti vpliva na skupino, pa še en sam je.

Jaz v realnosti na tako skupino ne bi stavil niti Evra, da bodo preživeli en sam mesec. Preveč je mladih moških in premalo starcev. Taka skupina je tempirana bomba. Preveč testosterona in nobene modrosti. Fail, ki po moje v naravi ne bi nikoli nastal in ravno zato je serija zanimiva.

Nikec3 ::

OK, hvala za pojasnilo:) Imam še en problem. Ni mi jasno, kako so zombiji lahko onesposobili celotno ameriško oz. svetovno vojsko, glede na njihovo počasnost.

Sale_One0 ::

Okapi je izjavil:

Terriers je bila na žalost cancelana
A res?;( Pa je bila ena boljših novih.

O.


Ja, ni je več :( Tudi meni je bila odlična. Res super "plausible" serija katere dogodki so realni in se lahko brez problema zgodijo kadarkoli in kjerkoli. Nekateri pravijo da jo je za**balo ime in čudna reklamna kampanija.

Ker ko vidiš tole sliko

Terriers

in povežeš skupaj naslovno ime serije+psa na sliki si rečeš "Ahh a dog show, another dog whisperer lol...passss"
Si vis pacem, para bellum.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Izi ::

Nikec3 je izjavil:

Ni mi jasno, kako so zombiji lahko onesposobili celotno ameriško oz. svetovno vojsko, glede na njihovo počasnost.

To pa je pravo vprašanje :D
Tega vprašanja niso razjasnili v nobenem zombi filmu. Če bi šlo za airborn virus potem ne bi bilo vprašanja, pri prenašanju preko ugriza pa vojska ne bi bila nikoli ogrožena.
Tudi po celem svetu se najbrž zadeva ne bi razširila, sploh pa ne s tako hitrostjo, saj še nisem videl zombija, ki bi uporabljal kakršnokoli prevozno sredstvo, vedno so pešaki. Peš pa kam daleč ne prideš po svetu.

Takih vprašanj se ne zastavlja. Ko se nekega dne zbudiš so po celem svetu zombiji in ti štartaš od tu naprej. Tako pač je. Vse pa tudi ne more biti jasno :P

Okapi ::

En helikopter je še letel po zraku nekje bolj na začetku. Jaz bi poskušal ugotoviti, kaj je na tem. Pa do kakšne malo boljše radijske postaje bi se lahko dokopali.

Sicer je pa največji problem s temi zombiji, ker so tako zelo nemogoči oziroma nelogični. Kako se okužiš? Samo s krvjo ne, ker nič kaj dosti ne pazijo, ko jim razbijajo glave. Mora biti ravno ugriz, kar je precej nelogično. Potem je dejansko vprašanje, kako lahko pride do takšne strašne epidemije, če te mora zombi prav ugriznit. Pa bolj logično (samo malo manj nagravžno;-) bi tudi bilo, če bi zombiji samo grizli, ne pa tudi jedli. Zakaj za vraga jedo? Ker očitno od lakote ne umrejo, tudi če nič ne jedo. In še marsikaj je, kar moti kritičnega gledalca>:D

O.

Sale_One0 ::

@ Izi in Nikec3

!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!

(po pravici sploh ne vem zakaj dajem spoiler označbo ker je serija čisto zavila iz poti comica)






V comicu od TWD so preživeli odkrili da so verjetno/zaenkrat okuženi čisto vsi kajti nima veze če si bil opraskan/ugriznjen, kajti enkrat ko si umrl(tudi če si umrl od povsem naravnih vzrokov kot je starost) si se po določenem času zbudil kot zombie, razen seveda če ti niso po smrti zluknjali glave :P
Si vis pacem, para bellum.

Izi ::

Sale_One0 je izjavil:

V comicu od TWD so preživeli odkrili da so verjetno/zaenkrat okuženi čisto vsi kajti nima veze če si bil opraskan/ugriznjen, kajti enkrat ko si umrl(tudi če si umrl od povsem naravnih vzrokov kot je starost) si se po določenem času zbudil kot zombie, razen seveda če ti niso po smrti zluknjali glave :P

Hvala za pojasnilo.
Dejstvo v seriji je, da čez nekaj časa umreš zaradi vsakega ugriza zombija, čeprav je sama poškodba čisto majhna.
Ker ni druge, sem kar sam izumil verjetno teorijo, ki bi lahko držala:

Na začetku je šlo za airborn zombi virus s katerim se okužijo vsi zemljani, ni pa virus smrtonosen. Se pa po smrti, kakršnikoli, spremeniš v zombija. Ta virus je drugače nenevaren in se aktivira šele takrat, ko možgani nehajo delovati.
Sami zombiji pa z ugrizom prenašajo drugačen smrtonosen virus, katerega glavna značilnost je, da te v nekaj dneh ubije, kot se spodobi za vsak pravi virus.
In ko te drugi virus, ki si ga dobil ob ugrizu naposled ubije, se aktivira prvi virus, ki te spremeni v zombija.

In evo, imamo teorijo, ki vsaj po moje drži vodo :D


Glede serije Terriers:
It Wasn't The Marketing: FX Chief John Landgraf On Why 'Terriers' Didn't Work
Celo sam šef je dal izjavo, zakaj so ukinili serijo. Menda še noben šef ni nikoli pojasnil svojih odločitev in je bilo to zato toliko bolj nenavadno.
Ni bil kriv marketing ali karkoli drugega, ampak enostavno samo slaba gledanost. In to ne samo slaba ampak nikakršna, serijo menda ni gledal prav nihče :|
Šef je izjavil, da tudi če bi serijo gledalo še enkrat več ljudi kot jo je, bi bila še vedno daleč daleč na zadnjem mestu gledanosti med vsemi serijami in torej ni bilo druge, kot da jo ukinejo.
Najbolj zanimivo pri vsem skupaj pa je, da se prav vsi, šef in vseh tistih 100 gledalcev :P, ki je serijo spremljalo, strinjajo, da gre za odlično serijo.
Zakaj jo torej prav nihče ni gledal pa je nerazrešljiva misterija. Moram priznati, da je tudi jaz nisem gledal :P
Glede na odlične ocene pa bom morda v prihodnje nekoč našel čas za ogled teh 13. epizod.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Sale_One0 ::

Izi je izjavil:

Sale_One0 je izjavil:

V comicu od TWD so preživeli odkrili da so verjetno/zaenkrat okuženi čisto vsi kajti nima veze če si bil opraskan/ugriznjen, kajti enkrat ko si umrl(tudi če si umrl od povsem naravnih vzrokov kot je starost) si se po določenem času zbudil kot zombie, razen seveda če ti niso po smrti zluknjali glave :P

Hvala za pojasnilo.
Dejstvo v seriji je, da čez nekaj časa umreš zaradi vsakega ugriza zombija, čeprav je sama poškodba čisto majhna.
Ker ni druge, sem kar sam izumil verjetno teorijo, ki bi lahko držala:

Na začetku je šlo za airborn zombi virus s katerim se okužijo vsi zemljani, ni pa virus smrtonosen. Se pa po smrti, kakršnikoli, spremeniš v zombija. Ta virus je drugače nenevaren in se aktivira šele takrat, ko možgani nehajo delovati.
Sami zombiji pa z ugrizom prenašajo drugačen smrtonosen virus, katerega glavna značilnost je, da te v nekaj dneh ubije, kot se spodobi za vsak pravi virus.
In ko te drugi virus, ki si ga dobil ob ugrizu naposled ubije, se aktivira prvi virus, ki te spremeni v zombija.

In evo, imamo teorijo, ki vsaj po moje drži vodo :D


Ja, nekaj takega sem imel tudi jaz v mislih.

Izi je izjavil:

Glede serije Terriers:
It Wasn't The Marketing: FX Chief John Landgraf On Why 'Terriers' Didn't Work
Celo sam šef je dal izjavo, zakaj so ukinili serijo. Menda še noben šef ni nikoli pojasnil svojih odločitev in je bilo to zato toliko bolj nenavadno.
Ni bil kriv marketing ali karkoli drugega, ampak enostavno samo slaba gledanost. In to ne samo slaba ampak nikakršna, serijo menda ni gledal prav nihče :|
Šef je izjavil, da tudi če bi serijo gledalo še enkrat več ljudi kot jo je, bi bila še vedno daleč daleč na zadnjem mestu gledanosti med vsemi serijami in torej ni bilo druge, kot da jo ukinejo.
Najbolj zanimivo pri vsem skupaj pa je, da se prav vsi, šef in vseh tistih 100 gledalcev :P, ki je serijo spremljalo, strinjajo, da gre za odlično serijo.
Zakaj jo torej prav nihče ni gledal pa je nerazrešljiva misterija. Moram priznati, da je tudi jaz nisem gledal :P
Glede na odlične ocene pa bom morda v prihodnje nekoč našel čas za ogled teh 13. epizod.


Sem prebral ja, samo sem potem tudi okoli bral po raznih forumih, rating straneh in blogih komentarje ljudi da jih je najbolj odvrnil naslov Terriers in da so bili 100% da je nekaj o psih. Tako da verjamem da je dobršnji del pogače odpadel ravno zaradi tega. Pa ni važno kaj je Marketing Chief nakladal da si je opral roke od tega hehe.
Si vis pacem, para bellum.

Zgodovina sprememb…

Nikec3 ::

Kar se tiče Terriers:

Gledanost:
List of Terriers episodes @ Wikipedia

Ocena:(čeprav je malo glasov)
http://www.imdb.com/title/tt1493239/

Morate se zavedati, da gledanost ne pove nič o kvaliteti.

Gregor P ::

Sale_One0 je izjavil:

Sem prebral ja, samo sem potem tudi okoli bral po raznih forumih, rating straneh in blogih komentarje ljudi da jih je najbolj odvrnil naslov Terriers in da so bili 100% da je nekaj o psih.
Kar je tudi zanimivo; glede na to, koliko je ljubiteljev živali oz. lastnikov psov na svetu, bi si človek mislil, da bo vsaj pri prvem delu bila neverjetna gledanost, če jih je res večina mislila, da gre za neke pse:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Nikec3 ::

Pogledal sem si še finale TWD. Epizoda mi je bila zelo dobra, verjetno najboljša od pilota dalje. Konec pa je bil tudi konkreten, brez nadležnega cliffhangerja, tako da sedaj sezona deluje kot zaključena celota. Verjetno, bodo v drugi sezoni dobili več denarja, tako da lahko pričakujemo boljše epizode.

Okapi ::

Eksplozija na koncu je bila bedno narejena.

O.

Izi ::

Okapi je izjavil:

Eksplozija na koncu je bila bedno narejena.

A si pričakoval, da bodo zaradi nekajsekundnega posnetka kupili nekaj ton C-4, kupili velikansko stavbo, dobili dovoljenje za zaporo celega mesta in nato vse skupaj v realnosti razstrelili? :D
Bila je prav poštena eksplozija, ki se lahko kosa z marsikatero v nekaj 100 milijonov vrednih filmih.

Okapi ::

Nedvomno. Bila je cenena, tudi kar se digitalno narisanih tiče, in se je to na daleč videlo, predvsem pa je bila nerealistična. Strašna eksplozija, sto metrov stran, pri avtih, se je pa praktično ni čutilo.

O.

Izi ::

Po dolgem času sem malo brskal po TV.com in najbolje ocenjena nova serija je Sherlock.
Gledalci so jo postavili so kar na 12. mesto med vsemi serijami vseh časov :O
Zadeva ima samo 3 dele, nimam pojma ali je to vse, govori pa seveda o Holmesu in Watsonu. Prebiram same dobre ocene in nobene slabe. Bo treba pogledati, če bo čas.

Okapi ::

Ja, to je angleška zadeva, dogaja se v sedanjem času, najboljše pri tej seriji pa je, da ima samo 3 dele;)

O.

Nikec3 ::

Ocene na tv.com ne pomenijo ničesar. Večina ocen serije, se od pilota dalje sploh ne spremeni.

cortez ::

Sherlock je super zadeva, če želiš razgibat možgane. Dialogi so fenomenalni, Benedict Cumberbatch in Martin Freeman pa se zelo dobro dopolnjujeta. Samo pilot je stal čez 1 mio $.

Sam sem bil zaradi imena na začetku skeptičen, sam so zadevo lepo prenesli v sedanji čas.

Nikec3 ::

cortez je izjavil:

Sherlock je super zadeva, če želiš razgibat možgane. Dialogi so fenomenalni, Benedict Cumberbatch in Martin Freeman pa se zelo dobro dopolnjujeta. Samo pilot je stal čez 1 mio $.

Sam sem bil zaradi imena na začetku skeptičen, sam so zadevo lepo prenesli v sedanji čas.


Pilot SGU je stal 5 milijonov. Malo za primerjavo :D

Izi ::

Zakaj se je spremenilo ime teme? rečeno je bilo, da gredo sem noter debate o vseh NE Sci-Fi serijah.

Sherlocka sem pogledal in ima zaslužene ocene.
Lepo se vse skupaj prenesli v današnji čas in združili Sherlocka z modermi gadgeti kot so prenosniki, mobilniki in internet.
London je na prvi pogled skoraj enak kot je bil 100 let nazaj, kočije so sicer zamenjali tisti značilni grdi škatlasti angleški avtomobili, ki ne delujejo prav nič bolj moderno kot kočije >:D Pa na vsakem vogalu je kamera. Vse ostalo je obtičalo v 19. stoletju vključno s prebivalci.

Moderni Sherlock je popolnoma enak kot originalni, za moj okus so sicer izbrali premladega igralca, ampak igra pa vseeno odlično.
Antipatičen, čudaški, narcisoiden in popolnoma brez seksualnih potreb, kakršnihkoli že. Nihče ga ne prenaša, ampak med vsemi slabimi lastnostmi ima 2 lastnosti zaradi katerih je postal policijski svetovalec in sicer izreden dar opazovanja in načitanost. Dr. Watson je tukaj še boljši kot v originalu. Policaji so stereotipno neumni. Potem pa je tukaj seveda še Moriarty, ki je še bolj duševno moten kot Sherlock in že imamo divjo kriminalko v stilu pravega Sherlocka z uporabo modernih gadgetov na obeh straneh zakona.

Serija ima nekaj odličnih in še nevidenih idej. Namesto zastarelih govorjenih komentarjev in razmišljanj je sedaj celoten zaslon hkrati tudi HUD display, na katerem sproti dobivamo vse pomembne podatke kot naprimer pošiljanje in sprejemanje tekstovnih sporočil in tudi namigi pri Sherlockovem odkrivanju pomembnih dejstev se sproti rišejo in pišejo po zaslonu. Tako, da lahko gledalec sproti skupaj s Sherlockom razkriva zapletene primere in ni treba čakati na Sherlockove razlage zabitim policajem in Watsonu.

Posamezni deli so dolgi kar celo uro in pol, pa si kljub temu dogajanja sledijo z bliskoviti naglico in je treba biti ves čas skoncentriran, da uspeš slediti hitremu tempu dogajanja, ki tempo skozi zgodbo še stopnjuje.

Potrebno je odlično obvladanje Angleščine (ne Amerikanščine), ker Sherlock dostikrat govori kot navit z veliko hitrostjo, ko se razvname razpreda s hitrostjo med 3 in 4 besede na sekundo. Tako da podnapisi, v kateremkoli jeziku, v tej seriji bore malo pomagajo, saj bi se v 4 sekundah, kolikor ponavadi traja en podnapis včasih nabralo že za celo stran teksta :D
Človek enostavno ne bi bil sposoben tako hitro prebirati teksta, zraven pa slediti še dogajanju na zaslonu, kjer se tudi precej časa kaj pomembnega izpisuje, pa še veliko razmišljanja je potrebnega ves čas, tako da ta serija ni za naglušne ali tiste, ki slabo razumejo Angleško. So se pa na srečo izognili vsaj pretiranemu narečju in rabi slenga, tako da gre dejansko za Angleščino in ne kakšen Cockney, ki ga živa duša razen Angležev ne razume.

Zasluženo najboljša letošnja serija.
In zanimivo ima status Returning Series, kar bi znalo morda prinesti tudi drugo sezono.

cortez ::

BTW : glavni igralec v TWD je Anglež. Videli smo ga v Teachers in This Life.

Njegova žena v TWD pa je igrala glavno žensko vlogo v Prison Break.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cortez ()

cortez ::

Sherlock : Nadaljnje serije so že potrjene. Moriarty se vrača :)

Glede količine besedila pa je mene presenetil film Social Network. V ta film so v 1 uro in pol spravili za 3 ure besedila. Zagotovo film leta.

Okapi ::

Zakaj se je spremenilo ime teme?
Prav res, zakaj? Tisti "in druge serije" naj bi bil varovalka, da ne bo že spet kakšen preveč zagnan moderator začel brisati sporočil, v katerih bodo omenjene druge serije, kot je to počel pri StarGate Universe.

OK, če je do sedaj uspel zapopasti, da včasih v žaru debate zaidemo tudi na kakšne sorodne serije, v redu, če bo začel brisati sporočila o Sherlocku ali Vampire Diaries ali kakšni tretji nadaljevanki, se bo pa treba resno pritožit;)

Samo pilot je stal čez 1 mio $.
Kar je dandanes že skoraj drobižd;) Pilot za Boardwalk Empire je stal skoraj 20 milijonov.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Nikec3 ::

The Walking Dead je bila na zlatih globusih nominirana za najboljšo serijo

http://www.imdb.com/features/globes/201...

Tr0n ::

Sezona 2 jutri! :)

LuGi ::

Končno 8-)

Karaya 52 ::

Serija je precenjena. Najbolj zanimiva komponenta je "osamljenost v post apokalipticenem svetu". Mini drame na zelo banalnem nivoju nikogar ne zanimajo, pa se igralci so meh.

kow ::

Mene fascinira število headshotov med samim tekanjem. Američani so res rojeni strelci.

Nikec3 ::

Kaj se šalite?

Ta prva epizoda je bila zame perfekcija. Serija je natanko to kar želi biti. Fantastična zombijevska drama. Na eni strani imamo serije kot so Terra Nova, na drugi pa TWD. Obe veliko stavita na dramo, Terra Nova ima v vseh pogledih zanič dramo, TWD pa odlično. Igra je zelo dobra, glasba je super in zelo stopnjuje napetost. Produkcija se lahko za moje pojme postavi ob bok Game Of Thrones. Fascinira me, v kakšne skrajnosti si serija upa iti. Že samo misel na to, da je walker požrl dekle in ga je potrebno odpreti je zastrašujoča. Dodajo še vprašanja o samomoru in nasploh moralno pomembna vprašanja in to je to. Pa še epizoda je enourna kar je super, glede na to, da se meja na "networkih" že spušča pod 40 minut.

Lahko preverite moje komentiranje prve sezone in boste videli da nisem noben fanboy.

St235 ::

MILD SPOILER ALERT

Nikec, preberi strip pa boš videl kaj bi si še morali dovolit prikazat v odnosu Rick - Shane - Carl, pa so na žalost spustili.

/END

Se strinjam ,da gre za odlično zadevo, žal pa vse preveč odstopajo od stripa tam ko ni treba. Zaključek prve sezone je bil naprimer čist mim, pa spustil so en pomemben dogodek tako da ostajam skeptik. Definitivno najboljši surrvival horror, kar ga imamo na TV sam kaj, ko vem da bi lahko blo boljše.

dr.Akula ::

A ni bil tale prvi del kao dvojna epizoda in je bila zato dolžina malo čez eno uro?
ni podatka

Nikec3 ::

St235 je izjavil:

MILD SPOILER ALERT

Nikec, preberi strip pa boš videl kaj bi si še morali dovolit prikazat v odnosu Rick - Shane - Carl, pa so na žalost spustili.

/END

Se strinjam ,da gre za odlično zadevo, žal pa vse preveč odstopajo od stripa tam ko ni treba. Zaključek prve sezone je bil naprimer čist mim, pa spustil so en pomemben dogodek tako da ostajam skeptik. Definitivno najboljši surrvival horror, kar ga imamo na TV sam kaj, ko vem da bi lahko blo boljše.


Na srečo nisem prebral stripov :)

St235 ::

Srečo? ;)

Nikec3 ::

Srečo?

Zdaj ne rabim razmišljat kaj vse so ven izpustili.

flood ::

pogledu prvi del..jah ni slabo
serija me predvsem privlači iz vidika teme (postapokalipsa itd.), ampak sem opazu eno stvar
od kar sem pogledal breaking bad sem težko zadovoljen še s čim..preptosto je druga raven kvalitete nad vsem, kar gledam
walking dead, boardwalk pa modern family
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

Lion29 ::

Lion29 je izjavil:

Mal mi ni blo, ampak sem se vseeno dal zraven in pogledal 2x01 Walking Dead... mi ni zal... kr kul se razvija to


Lion29 je izjavil:

..
mah zelo dolgi premor in pocasi izgubim interes do serije... post-apokalipticna era z zombiji ni lih nek super premise.... moram pa reci, da je kr kul... ni tko povrsinsko


tudi sam lako recem, da se je prva sezona koncala glupo... ampak se je nova sezona zacela kr ok.... tisti tip, ki igra serifovega prijatelja pa mi slabo igra... tut Sara Tankredi mi je kr antipaticna...

pa tej monologi serifa so vcasih dolgocasni.... ampak to so le malenkosti ... v celoti je zelo gledljivo
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Nikec3 ::

Zakaj se ta serija ne komentira tukaj? Meni je bil med prvo in drugo epizodo velikanski kontrast. Prva odlična, druga preprosto slaba. Sicer pa menim, da ni premalo akcije, samo zgodbe praktično ni. Edini smisel je da preživijo. Jaz vedno potrebujem neko skrivnostnost, da mi je serija zanimiva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nikec3 ()

Okapi ::

Tale drugi del je bil res krneki. Bi se dalo vse v 15 minutah prikazati. Če ne bi vmes gonil ergometra, bi bilo 40 minut stran vrženih;)

O.
««
«
1 / 86
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Walking Dead (Daryl & Carol) spinoff

Oddelek: Sedem umetnosti
454047 (202) oo7
»

Fear the Walking Dead (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1015329381 (9368) oo7
»

The Walking Dead (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13337222 (5400) oo7
»

The Walking Dead - Spin-Off (2020 - )

Oddelek: Sedem umetnosti
497402 (2424) oo7
»

Tv serija : Ash vs Evil Dead (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8618600 (11134) oo7

Več podobnih tem