» »

prenosnik za hčerko

prenosnik za hčerko

1 2 3
4
»

energetik ::

Ko napišeš dokument/prezentacijo (oz. že prej) klikneš "Shrani kot" in tam izbereš končnico .doc oziroma .ppt. To je vse.
Lahko pa že v nastavitvah naštelaš, da ti po defoltu shranjuje z MS Office končnicami.
EDIT: to narediš pod Orodja/Možnosti, izbereš Nalaganje/shranjevanje. Desno spodaj kot vrsto dokumenta izbereš Predstavitev in po Vedno shrani kot izbereš MS PowerPoint. Podobno še za besedilo (MS Word) in preglednice (MS Excel). Tako ti bo avtomatično MS končnice dalo, ko boš shranjevala fajl.

Zgodovina sprememb…

rebeka ::

hvala

rebeka ::

napisano.

Zdaj po tem vprašanju me boste spet imeli ....... (za neodgovorno, kako učim svoje otroke...) pa ne morem si pomagat, da ga ne bi postavila.
Ko piše kake naloge , doma na računalniku (referat) in kaj kopira (s CTRL C in potem CTRL V prilepi IZ INTERNETA) kako učiteljica vidi , da je to lepljeno in ne na tipkano. In sedaj: KAKO SE SLEDI PREKRIJEJO?

energetik ::

Ne more videt. Lahko pa najde na netu, pa opazi dobesedno kopiranje (recimo z Wikipedije). Raje nauči hčerko, naj s svojimi besedami napiše tisto, kar je skopirala. Si bo bolj zapomnila.

Zgodovina sprememb…

dolenc ::

Tehnično gledano ti lahko kak presledek ali "prazen" znak kje uide, ampak načeloma tehnično niti ni problem. Kak moj sošolc je tudi že pozabil spremenit iz "sem napisala" v sem napisal, pa je bilo kar malo očitno.

Glede na to da učitelji kokertolk vedo kako se zna otrok izražat, jim hitro zavibrira, ko se stil pisanaj spremeni. Prav tako pa lahko copy/paste tisto besedilo nazaj v google in tako dobiš iz kje je bilo pobrano (ponavadi direkt iz wikipedije).

Sicer pa ni noben problem če iz kje kopiraš, samo primirno moraš citirat in imeti navedene vire.


Mislim, da slabše kot... halo, če je software zastonj, za doma... ne more več bit :D

Duhec ::

Osebno te sicer ne bom imel za neodgovorno, lahko pa ti priporočam, da otroka čim hitreje nauči, da nekaj truda vloži sam.
Učiteljica ima po vsej verjetnosti programe, ki delajo to namesto nje. :)
http://www.ig33k.com/Predogled/2391
http://download.cnet.com/Collusion/3000...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

imagodei ::

@rebeka,

to te mal hočejo malo okoli prinesti in obrati... Cene na mimovrste in enaa so mogoče malo nižje, kot v trgovinah, so pa kar merodajne. Zdejle sem šel še enkrat gledat na mimovrste:
- Microsoft Office Home and Student 2010 SLO (79G-01921), cena 125,81 EUR, v tem primeru prenosljiva verzija (če menjaš računalnik, jo lahko uporabljaš tudi na novem), poleg tega ti dovoljuje, da jo namestiš na DVA računalnika HKRATI!.
- Microsoft Office Home and Student 2010 SLO PKC (79G-02042), cena 96,69 EUR, to je neprenosljiva verzija (ko boš čez nekaj let kupovala drug računalnik, bi povsem po pravilih morala vreči Office v smeti. Legalno ga ne smeš uporabljati, če ni nameščen na računalniku, s katerim je bil kupljen, čeprav bi tam deloval povsem brez problema), nameščena pa je lahko le na enem računalniku.

Home and Student - to je ena in ista verzija. Povsem po pravilih ;) v njej ne smeš pisati ničesar, s čimer bi si pridobivala premoženjsko korist (ni za komercialno rabo)... Vsebuje Microsoft Office Excel 2010, Microsoft Office OneNote 2010, Microsoft Office PowerPoint 2010, Microsoft Office Word 2010

Home and Business - to je verzija, ki je namenjena bolj za poslovno rabo. Je skoraj identična, vsebuje eno stvar več (poleg zgoraj naštetih še Microsoft Office Outlook 2010). Bistvena razlika, kar se licence tiče pa je ta, da lahko ta Office uporabljaš za poslovno rabo. Njegova cena je pa res okoli 200 EUR. Obstajajo pa seveda še druge, tudi dražje verzije: Office Basic Edition DSP (ta na mimovrste stane 197 EUR), Office Small Business Edition DSP, Office Professional Retail...

Žalostno je to, da prodajalci sami ne vedo, kaj prodajajo. Mal v dobro jim lahko štejemo samo to, da Microsoft zna zakomplicirati licence do nerazpoznavnosti. Vseeno, če boš kupovala MS Office in ne boš uporabljala OpenOffice, naj se ti kar potrudijo razložiti.
- Hoc est qui sumus -

rebeka ::

pa saj , zdaj ne govorim o svojem načinu dela z otroci. To je bilo rečeno na roditeljskem sestanku in preventivno bi rada opozorila tudi svojo hčer.

imagodei: kje dobiš openoffice??? prosim, prosim, poglej če gre za isti računalnik tisti , ki sem ga jaz napisala Thinkpad, rdeči, i3, 2Gb, 15,6 cena 676,00 , Comtron)in tisti mimo vrste.(cena ca. 450)
hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rebeka ()

Mipe ::

http://sl.openoffice.org/

(Nekako se mi je uspelo upreti LMGTFY)

rebeka ::

hvala, pa še nekaj. zdaj to ni tako nujno , ampak v bodoče. na prenosniku je tudi spletna kamera. Se lahko izključi, tako, da bom jo samo jaz lahko vključila. To še, potem pa mislim, da imam vse. Ne, nimam, še nekaj , kateri antivirusni program naj uporabim in kje ga dobim (ja saj vem, da boste rekli v trgovini....ali pa.......).

Zdaj pa imam vse, kar rabim. Računalnik dobim jutri, ga doma sprobam , če kaj ne bo šlo, vas pa bom spet fehtala za pomoč. Če smem?

Hvala. Grem domov iz službe.

Mipe ::

energetik ::

Mipe je izjavil:

http://www.avast.com/en-eu/free-antivir...
To ali pa MS Security Essentials. Oboje zadovoljivo in zastonj.

Mentalist ::

rebeka tisto za kopiranje... reči hčerki, naj ne dela tega, ker jo lahko še drago stane. Vem, kaj govorim :)
Lool.

tony1 ::

rebeka je izjavil:

hvala, pa še nekaj. zdaj to ni tako nujno , ampak v bodoče. na prenosniku je tudi spletna kamera. Se lahko izključi, tako, da bom jo samo jaz lahko vključila.


Najverjetneje ne. Bi se pa verjetno dalo bolj trajno odinštalirati gonilnik za kamero iz računalnika oz. onemogočiti napravo v Nadzorni plošči...

poweroff ::

Rebeka - jaz sem do pred kratkim učil na fakulteti.. študentje so pogosto kopirali iz interneta, vendar sem jih večino odkril brez težav.

Pogledaš, vidiš, da slog stavka/odstavka odstopa od siceršnjega sloga osebe, vpišeš ta stavek v Google - in dobiš zadetek.

Ko si enkrat navajen brati velike količine seminarskih nalog, že po parih stavkih vidiš ali je nekdo zadevo pisal sam, ali pa je potrebno zadevo dodatno preiskati.

P. S. KeTeČeš - da nisi bil moj študent? ;)

rebeka je izjavil:

Se lahko izključi, tako, da bom jo samo jaz lahko vključila.

Načeloma jaz kamero prelepim s selotejpom. Nekateri virusi jo namreč znajo aktivirat...

Sicer pa mislim, da je večji problem ta, da jo bo hčerka uporabljala za "neumnosti": http://www.youtube.com/verify_age?next_...
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

imagodei ::

Matthai, nisi več prfoks? 8-O

@rebeka,

tisti ThinkPad, ki ti ga je prilepil Fadil v linku, nima Win7 in je zato cenejši od tvojega. Četudi gre za sicer identičen model, imaš pač ti original Windows.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

fosil ::

Rebeka, verjetno si naročila tale model.
Pa resno razmisli o podaljšanju garancije.
Tako je!

poweroff ::

imagodei je izjavil:

Matthai, nisi več prfoks? 8-O

Nope. V bistvu do konca semestra še spredavam zadeve do konca, pa zaključim z izpiti, in to je to.
sudo poweroff

Fadil ::

fosil je izjavil:

Rebeka, verjetno si naročila tale model.
Pa resno razmisli o podaljšanju garancije.


Zakaj?

imagodei ::

No, tolk o tem, da bi pri tebi delal podiplomca :D ... Čeprav verjetno bi blo fino najprej diplomo narest... :)

Anyway,

/offtopic
- Hoc est qui sumus -

rebeka ::

s hčerko govorila, lepljenje prepovedano, tudi jaz tega ne bom več počela. Od zdaj naprej pišemo s svojimi besedami. Ampak , spet HEEEEEEEEEEEEELLLLLPPPPPP
Včeraj sem slučajno šla mimo trgovine z računalniki, malo vprašala za programe in OPEN OFFICE VEČ NE OBSTAJA. Kaj pa zdaj?????

btree ::

rebeka je izjavil:


Včeraj sem slučajno šla mimo trgovine z računalniki, malo vprašala za programe in OPEN OFFICE VEČ NE OBSTAJA. Kaj pa zdaj?????

Obstaja, preneseš ga lahko tukaj, brezplačno

Sims ::

rebeka

Lahko poveš katera trgovina ter kaj so ti ponudili kot "alternativo"? Namreč OO še vedno obstaja.

rebeka ::

comp shop, alternativa startoffice (je to prav, ne vem...)

imagodei ::

Tole je skorajda zrelo za prijavo na tržno inšpekcijo... Ali pa kakšnemu inšpektorju za delo. Da zaposlujejo ljudi, ki ali nimajo pojma o svojem lastnem delu, ali pa direkt lažejo ljudem...

OpenOffice seveda obstaja in si ga lahko preneseš iz spleta brezplačno.
- Hoc est qui sumus -

Mipe ::

Ali pa so se najbrž zmedli zaradi LibreOffice.

imagodei ::

Ki je v bistvu OpenOffice in tudi zastonj, mar ne?
- Hoc est qui sumus -

bosmla ::

Citam temo pa pride tale reklama ce se kaj koristi...

Edit popravil link (slide 1)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bosmla ()

poweroff ::

OK, malo razlage. OpenOffice seveda OBSTAJA. Na voljo je brezplačno. Obstaja pa še LibreOffice, ki je v bistvu samo preimenovan OpenOffice z nekaj dodatki (tudi brezplačen). Obstaja pa še StarOffice, ki je pa tudi zelo podoben kot OpenOffice, z nekaj dodatki, a plačljiv (okrog 40 USD).

Da pri Comp Shopu takole zavajajo je pa sramota. Saj jih razumem - hočejo prodati StarOffice, ampak glede na to, da je StarOffice skoraj do pičice identičen brezplačnemu OpenOffice, si zalužijo, da jih nabijemo na kol.
sudo poweroff

Mentalist ::

Moj prijatelj je kupil comp v Comshopu+22 monitor+70EUR pa je dal okoli 700EUR za licenco word 07 je dal... Saj tako dragi pa tudi niso.
Lool.

klinker ::

Xserces je izjavil:

nimam nobenga za norca... sam uporabljam linux, openo office in podobno... nimam niti enega crackanega programa. Ampak navadnim userjem je tezko dat 300EUR za office ... jih cist zastopm... drugace pa MSDNA in je to to


Verjetno pa imas kar nekaj muzike in filmov tako pridobljenih ;)
Zanimivo kako takoj prepoznas programerje :D

Xserces ::

na svojem računalniku nimam vec nič... xD imam pa seveda mrežni disk ^^
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

rebeka ::

računalničarji, padli boste dooooollllll.... Kupila sem ORIGINALNI student office!!!!!!! Dala 99,90 €, pa so mi ga kar v trgovini naložili, in naj povem da so mi v 1 uri pripravili računalnik za uporabo (MSN, in vse kar sem naštela da rabim). Prinesla domov, ga odprla, zdaj sprobala in dela kot urica.
cooollll, aja naj povem, ker sem se odločila za originalne office, sem dobila še majico oranžno z napisom BODI ORIGINALEN (torej taka taprava za mene, hahahahha)

mtosev ::

cestitam. zdaj en programer ne bo vec lacen:))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

imagodei ::

No evo, vse pohvale za spoštovanje avtorskih pravic :) Sigurno se fajn počutiš. Sicer, ko s(m)o te začeli "obdelovat", sem bil že kar malo mnenja, da se ne boš več oglasila, si mislila svoje in niti pod razno nabavila originalne MS Office (ali zastonjske OpenOffice). Ampak, zgleda, da se z besedo vseeno da nekaj narest.

Nauk tudi za vse sodelujoče v temi - s potrpljenjem in brez udarcev pod pas se da veliko doseči. :)
- Hoc est qui sumus -

Mentalist ::

rebeka je izjavil:

računalničarji, padli boste dooooollllll.... Kupila sem ORIGINALNI student office!!!!!!! Dala 99,90 €, pa so mi ga kar v trgovini naložili, in naj povem da so mi v 1 uri pripravili računalnik za uporabo (MSN, in vse kar sem naštela da rabim). Prinesla domov, ga odprla, zdaj sprobala in dela kot urica.
cooollll, aja naj povem, ker sem se odločila za originalne office, sem dobila še majico oranžno z napisom BODI ORIGINALEN (torej taka taprava za mene, hahahahha)


Jaz mam tudi original word... Bi rabo tako majico.
Lool.

Zgodovina sprememb…

kopernik ::

rebeka je izjavil:

računalničarji, padli boste dooooollllll.... Kupila sem ORIGINALNI student office!!!!!!! Dala 99,90 €, pa so mi ga kar v trgovini naložili, in naj povem da so mi v 1 uri pripravili računalnik za uporabo (MSN, in vse kar sem naštela da rabim). Prinesla domov, ga odprla, zdaj sprobala in dela kot urica.
cooollll, aja naj povem, ker sem se odločila za originalne office, sem dobila še majico oranžno z napisom BODI ORIGINALEN (torej taka taprava za mene, hahahahha)


Vse pohvale za ta korak tudi iz moje strani. Sicer precej nepričakovano, ampak ravno zato še toliko bolj prijetno presenečenje.

Duhec ::

Še je upanje za ta svet ... :)
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft z Office 365 zasluži več kot z Office (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6925891 (22523) GupeM
»

Lenovo vs. Samsung vs. chiliGREEN

Oddelek: Kaj kupiti
142024 (1740) fosil
»

OpenOffice neodvisen od Oracla, po novem LibreOffice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
12634679 (29921) Icematxyz
»

Windows Vista

Oddelek: Pomoč in nasveti
182340 (2184) lopov
»

Nov intervju: Chris Bryant (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
7416561 (14633) Icematxyz

Več podobnih tem