» »

Lenovo vs. Samsung vs. chiliGREEN

Lenovo vs. Samsung vs. chiliGREEN

lepalepa ::

Pozdravljeni!

Prosila bi vas za vaše mnenje. Kar se tiče računalnikov (procesorji, zvočne kartice, rami itd...) sem popolnoma neizobražena :D. Ker se je pokazala potreba po prenosniku sem malo raziskovala. Seveda imam omejen budžet pa tudi nekega dragega prenosnika ne rabim.
Pravzaprav ga rabim za dostop do interneta, pa da na Wordu in Excelu kaj naredim (seminarke..) pa Power point. Potem še zato, da preko Partisa kakšen film dol povlečem (Torrent), pa potem to pogledam. To je pa tudi vse.
Se pravi nisem kak hud uporabnik. Rada pa bi imela računalnik, ki bi delal! in da ima že vse, in je za takojšno uporabo. Aja na zdajšnem računalniku imam do interneta dostop z antenco (nevem ali je to wi-fi ali kako se temu reče). Zanima me če imajo tej trije prenosniki že to antenco, da bi se takoj lahko povezala?
Zanima me tudi vaše mnenje o dodatni garanciji preko mimovrste (3 ali 5 let). Sama se nagibam da bi imela 3 leta. Ali je smislena ali je to "nateg".
Pa prosim ne spet začet da je to poceni roba, pa kdo kupuje v Hoferju, pa da za 100 € dobim to pa to... To me ne zanima. Rada bi mnenje, ki bo tehnično podprto in da bo jasno zakaj naj se tako odločim.

No pa prilagam linke mojih treh izbir:
1) http://www.mimovrste.com/artikel/275054...

2) http://www.mimovrste.com/artikel/275051...

3) https://www.hofer.si/si/html/offers/58_... (za ta prenosnik vem, da moram po 60 dnevih kupit Windovse, ker preteče oz. je samo poskusno. Ali to pride potem predrago, glede na to da prejšna dva prenosnika imata že OS.)

Lep pozdrav :P

Zheegec ::

Poizkusne verzije Windows ni. Če ima gor Windows8, potem je cela verzija za stalno. Drugo je pa za Office (word, excel, powerpoint), kjer imajo vsi trije poizkusno verzijo za 2 meseca gor. Ja, tretji je najboljša varijanta.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

lepalepa ::

Se pravi bi morala pri vseh treh nadgradit? V to se ne razumem najbolje :D... Drugače pa hvala.

solatko ::

ALIEn3001 - Če ni gor OEM verzija, je lahko 30- dnevna različica viste, w7 ali w8, v tem času pa je potrebno pridobit (kupit) licenco. Zato ne klati neumnosti, da preizkusne verzije Windows sistema ni (celo iz uradne strani MS-a jo lahko legalno potegneš).

http://technet.microsoft.com/en-us/wind...

Office pa imaš na voljo free - kingoffice
http://www.kingsoftstore.com/kingsoft-o...

Libreoffice
http://www.libreoffice.org/download

open office
http://www.openoffice.org/sl/

Prenosnik v Hofferju je vreden tega denarja, pa še tri leta ima garancije. Kupi, če ga boš dobila.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Infinity ::

@solatko taka instalacija windows-ev se na prenosnikih ne sme prodajat, ali je brez ali OEM. To kar ti omenjaš je pa čas ki ga imaš do vnosa ključa in aktivacije.

Zheegec ::

@Solatko - žal se motiš. Lahko vprašaš MS Slovenija, če nisi prepičan.

@lepalepa: Windows (OS = operacijski sistem = osnova) ni potrebno kupiti, ker je že gor. Na vseh treh. Office (Word, Excel, Powerpoint) je pa na vseh treh 2-mesečna poizkusna verzija, potem je pa potrebno kupiti celo verzijo Office (cca 100€). Obstajajo pa ZASTONJSKE ALTERNATIVE (za 99% domačih uporabnikov enako dobre), kot je recimo OpenOffice - openoffice.org
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

...:TOMI:... ::

Na hoferjevem je 100 % naložen MS office, ob prvem zagonu izbereš kaj hočeš imeti. Izbiraš lahko med nakupom licence, testno verzijo, ki je časovno omejena ali pa office starter, ki ima omejene zmožnosti in brez powerpointa.

Karkoli kupiš bo v redu, nato si naložiš libre office, ki je zastonj in računalnik je pripravljen na uporabo.
Tomi

solatko ::

Infinity - Kdo pa govori o prodaji?
Kupiš lahko računalnik brez sistema, na katerem instaliraš Windows try it- 30-dnevno preizkusno verzijo, v tem času kupiš licenco (o nelegalnih stvareh ne bom govoril), ali pa to potem zbrišeš in daš gor linux, freedos.....

Na računalnikih, kjer je prednaložen operacijski sistem, pa je ta legalen in plačan v ceni mašine.
Delo krepa človeka

Infinity ::

Solatko, govorimo o prenosnikih ki se prodajajo, poizkusne verzije windowsev kot take teh na prenosnikih, ki se prodajajo ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Infinity ()

lepalepa ::

Hej.
Zdaj sem kar odločena da vzamem tega v Hoferju. Imajo enega prav takega še od prejšnič in je 20 € cenejši.
Zanima me sledeče... Ko ga prvič prižgem... Kaj me čaka? Je zakomplicirano? Ali se normalno prižge in dela? Ni potrebnih nobenih nastavitev rihtat?

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: solatko ()

solatko ::

Vse imaš v vodiču in navodilih. Bilo bi v redu, da je zraven nekdo, ki vsaj približno ve, kaj boš na računalnkiku počela. Tako bosta instalirala samo tisto kar rabiš in kar je polno delujoče, trial programov se izogibaj, ker so polni reklam in ti potem skozi težijo za nakup in registracijo.

Drugače pa ni nič posebnega, edino za office, ti priporočam, da se takoj odločiš katero verzijo si boš dala gor. Če je to MS office, potem ga boš najceneje dobila skupaj z računalnikom (vprašaj v trgovini), sicer pa ti priporočam eno od brezplačnih verzij.

Infinity - imaš pa take z freeDos, linux ali brez, tam pa lahko poizkusiš, kaj ti sploh odgovarja.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Infinity ::

Solatko: Pokaži mi en prenosnik, ki ima ob prodaji naložen ne OEM windows, pa ima windows. Ni bila debata o prenosnikih brez naloženih windowsev.

...:TOMI:... ::

Solatko, na hoferjevem računalniku je že office.

Avtorici teme predlagam, da izbere office starter, ki je večen, ne poteče. Poleg tega pa namestiš libre office, saj zadostuje za vse, kar povprečen uporabnik potrebuje.

Treba si je vzeti tudi kako uro ali dve, da se novi računalnik sčisti, saj je na njem inštalirano veliko balasta, ki ga je potrebno odstraniti. Tu mislim na razne preskusne programe, reklame...

Pa inštalirati je treba antivirusni program, najbolje je microsoftov, saj ni potrebne licenece, ker je že v "ceni" windowsov.
Tomi

solatko ::

..:TOMI:...- 30-dnevna preizkusna različica. V Windows 8 je po defaultu vgrajen Defender, ki kar solidno ščiti sistem, sicer pa lahko poleg daš samo Mcafijev AV, pri vseh drugih zajamra, ker se tepejo z defenderjem, tako, da za uporabo AV-ja ni potrebno dodajat.

Infinity - Kdo pravi, da je na kupljenih trial Windows, to si ti od nekje pobral (prehitro bereš poste) in sedaj nekaj trabunjaš brez veze.
Govorim ti za vse prenosnike, ki nimajo W v katerikoli izpeljanki, lahko za 30-dni instaliraš katero koli preizkusno verzijo w7, w8. Ti še narišem.
Delo krepa človeka

fosil ::

lepalepa je izjavil:

Hej.
Zdaj sem kar odločena da vzamem tega v Hoferju. Imajo enega prav takega še od prejšnič in je 20 € cenejši.
Zanima me sledeče... Ko ga prvič prižgem... Kaj me čaka? Je zakomplicirano? Ali se normalno prižge in dela? Ni potrebnih nobenih nastavitev rihtat?

Če je še od prejšnje akcije izpred nekaj mesecev, gotovo ni enak.
Dvomim da se za 20 EUR manj splača vzet starejšega. Bi bilo treba videt točno specifikacije.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS Office 4 free

Oddelek: Programska oprema
296096 (5427) 111111111111
»

prenosnik za hčerko (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18735243 (31920) Duhec
»

Windows Vista

Oddelek: Pomoč in nasveti
182340 (2184) lopov
»

Kje najceneje office?

Oddelek: Programska oprema
122445 (2103) Phoebus
»

Prenos podatkov iz enega na drug trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
81972 (1834) Mitch

Več podobnih tem