» »

Flash

Flash

SmeskoSnezak ::

Danes sem naletel na full zanimive flash spletne strani in template. Pa bi se rad s tem mal poigračkal in naložil na svoj mali strežnik. Zato mam nekaj vprašanj.
Kako se nardi flash stran? A je koncept isti kot izdelava spletne strani, kjer moraš povezave na podstrani linkati? Al je to v enem fajlu skupaj? In kak to gor naložiš? A lahko kar .swf daš gor al pa .fla? Sem bral, da sta to dva fajla, ki ju "kreiraš", ko ustvarjaš spletno stran. V glavnem, zanimajo me prvo osnove in osnovni koncepti, da bom bolje razumel vse.
@ Pusti soncu v srce... @

Vice ::

1. strani se praviloma ne dela v flashu
2. Koncept ni isti, če pa že vstrajaš moraš biti pa prekleto dober programer v AS
3. Ne ni vse v eni datoteki (samo tega ne!!), imaš podobno filozofijo kot pri "navadni" strani, kot so knjižnice, slike ipd... vse ločeno
4. Naložiš preko FTPja
5. Dati moraš tako html oz php, asp... + SWF datoteko. .fla nimaš kaj dajati
6. Tiste dva fajla ki ju kreiraš sta ponavadi .html in .swf (v grobem)

SmeskoSnezak ::

1. to me ne zanima, rad bi spoznal to spletno programiranje
2. AS? Kolikor berem se uporablja Macromedia Flash program.
3. Prebral sem, da je vse v .swf datoteki, ki se kreira ob ustvarjanju spletne strani
4. To mi je znano
5. Torej bi se morala kreirati še html datoteka, če te prav razumem? Kako pa se potem to poveže z .swf datoteko, da laufa vse na serverju?
6. Se da te stvari in še več, kje prebrati? Ali pa celo bolje, obstaja kakšen online flash tutorial o teh stvareh?
@ Pusti soncu v srce... @

Gandalfar ::

V flashu klikni na Help in imas noro dober guide

SmeskoSnezak ::

Programa še nimam, ker čakam na odgovor, če ga lahk dobim zastonj kot študent za raziskovalno nalogo.
@ Pusti soncu v srce... @

Gandalfar ::

Imas na adobe.com zastonj 30 dnevni trial.

LapD ::

tutorialov malo morje ... AS je pa actionscript ... ki ga pišeš v Adobe Flash programu (macromedije že en cajt ni več, prevzel jo je Adobe), tko nekako kakor pišeš html v dreamweaverju. Ampak osnovnih tutorialov je kot sm reku več kot preveč, zato ne bi kej preveč o tem zdej :)
web&motion designer

SmeskoSnezak ::

Gandalfar, ja ... z registracijo. Ne maram tega.

LapD, povej vsaj enega za osnove, ki bi bil za Adobe Flash Professional ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Gandalfar ::

SmeskoSnezak: pa si naredi registracijajefuj@gmail.com .. *sigh*

JayKay ::

če misliš delat Flash strani, ki so mimogrede passe, raje poglej Flash Catalyst. Je poenostavljena verzija Flash-a za izdelovanje spletnih strani.

SmeskoSnezak ::

Raje bi spoznal Adobe Flash program, zato mi pomagajte v to smer.
@ Pusti soncu v srce... @

Gandalfar ::

Snami si trial pa odpri prilozeni tutorial .. jao.

Tody ::

Evo 2640 tutorialov o flashu na enem mestu + ostala solata

http://www.pixel2life.com/tutorials/ado...

SmeskoSnezak ::

Zdaj sem nekaj sprckal skupaj... zanima me, ce ima kdo od flash mojstrov tukaj kaj časa? Imam par težav in bi rad v živo kakšno uro učenja. Vse ostalo se bova dogovorila na ZS. Seveda je kul, če je iz Maribora ali okolice :P

Očitno nobeden... kaki bed, ne.
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Naletel sem na nekaj težav, ki jih ne morem odpraviti, kakšen prekaljen flash programer / izdelovalec strani v flashu pa bi to po vsej verjetnosti odpravil v nekaj uricah, če ne kar v eni. V glavnem, fajn bi bilo, da je iz štajerskega konca in bi se mu dalo kakšno stvar razložit, ne le samo popravit. Se javi kdo? Namreč jaz ne najdem rešitev.
@ Pusti soncu v srce... @

technolog ::

Preidimo k dejstvom.

1. Flash spletne strani odsvetujem. Ni nobene podpore za SEO, kot glavni minus. In še to - nimajo vsi flash plugina. Ampak, resnici na ljubo, takih animacij, ki jih lahko narediš v flashu, ne moreš narediti niti v HTML5. Če pa že, porabiš 10x več časa in animacija obremeni računalnik oz. ne teče gladko...

2. Uporabljaj flash samo, če si flash profesionalec. Če nisi, potem lahko narediš isti efekt s HTML5.

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Vse super in prav, a to, kar si napisal, mi nikakor ne pomaga pri reševanju teh težavic.
@ Pusti soncu v srce... @

Nextor ::

In tvoje težavice so? Sicer sem iz štajerskega konca in tudi flash developer!

technolog ::

Še skrajšano. Opusti flash. Razen če si pripravljen vložit ogromno^2 časa, da boš stvar naštudiral v nulo. Ampak če boš, boš kar iskan kader...

Ne razumem pa kako naj ti pomagam, sposobnosti začarati flash programerja na vrata ti ne morem...

#000000 ::

Težavice vam bo zaupal oz. začel zaupat koj ko mu boste poslal MSn stik.

SmeskoSnezak ::

Nextor, če imaš čas in voljo, piši na zasebca.

technolog, ta "projekt" ni za v javnost :P
@ Pusti soncu v srce... @

#000000 ::

Vidš kaj sem reku, ima težavice, ampak mu je nerodno povedat kaj točno ga teži, napiš kaj ti ne gre pa ti bomo probal pomagat, ne pa neki na zasebca.

Nextor ::

Ahhh že vem po koliko so murke! Dečko hoče en fancy šmanci page za svojo firmo, ki se ukvaja z profesionalno izdelavo spletnih strani, ampak potrebuje nekoga, da mu spremeni par fieldov v templatu, ki ga je "kupil" na templatemonster... ahahaha ;)

Just joking, ampak kar daleč mimo verjetno niti nisem vseko! :D

#000000 ::

Itak, al pa rabi nekoga ki ga bo moril ob vsakem možnem času. :)

SmeskoSnezak ::

Itak da mi je nerodno, ker nucam pomoč in bi rad da mi nekdo v živo to razloži, ne prek nekega foruma.
@ Pusti soncu v srce... @

#000000 ::

Ne zastopm te, kako ti je lahko tukaj nerodno a v živo ti ne bi bilo ? Glej napiš kaj te matra al pa česa ne zastopiš pa ti bo 100% kdo povedal, sicer se boš mogu kej tud samo potrudit, ker nobenmu se ne da razlagat nekaj nekomu ki se niti mal ne potrudi, da bi zadevo razumel.

Ajde kaj je težava ?

Nextor ::

Lynda.com je tvoj prijatelj! ;)

SmeskoSnezak ::

Jaz pa ne zastopim folka, da me sili v stvari, ki mi niso všeč.

Očitno nobeden neče zaslužit par evrov, ker bi se dalo zmenit za plačilo tudi.
@ Pusti soncu v srce... @

Nextor ::

Ne razumen več! V enem iz med postov si dejal, da bi rad spoznal delo z flashom in da potrebuješ nekoga, da ti razloži osnovne zadeve, zdaj pa praviš, da ne zastopiš folka, ki te sili v neke stvari... v kaj pa te kdo sili?

Sploh ne vem, zakaj bi ti kdor koli, razlagal karkoli, ko pa sem ti prilepil povezavo do lyndinega essential treninga, kjer ti na najbolj debilen način, razložijo točno to, kar moraš vedet, kot popolni začetnik!

Če pa rabiš nekoga, da popravi oz. prilagodi neki kupljen template po tvojih željah in potrebah, pa piši na privat! Seveda bo temu primerna tudi cena, glede na debilizem, ki ga trollaš!

The Player ::

SmeskoSnezak
priporočam ti, da se psihično in fizično pripraviš na muke, ki jih povzroča flash. Ne se zdej ustrašit mojih besed. Flash je luškan program, sam zna te pa tut zajebat tok da ni res, k ma same probleme.
Prvo k prvo ti priporočam, da preden začneš delat stran v flashu, da se naučiš samga flasha in potem sam vaja, vaja, vaja, več jo boš mel, manj se bo flash delu norca iz tebe.
Opomniti moram, da flash ni zastonjski program, tko, da se boš moral znajti sam, če ne druzga pa najti alternativo.
To da se spletne strani ne dela v flashu je mal čudn komentar, razlog zakaj se jih ne dela je zato, ker potrebuješ flash player, ki včasih ni bil tako razširjen kot danes. Če pa lahko danes že vsak 2 človek gleda youtube pa facebook, google+ pa te stvari, pa ni več opravičila, da nočeš imeti flash spletke, ker je danes že flash player (oz. shockwave) že nuja, še posebej, če si na FB, youtube itd.
Flash strani so hude, če jih znaš delat, pač morš bit spreten, ampak z vajo bo. Za začetk nared osnovne tutoriale pol boš pa vidu a ti je všeč al ne. Drgač na kratko flash dela na principu simbolov. Potrebuješ 1 simbol ki ga daš na 1 in zadnji frame, ostalo ti pa on zračuna in animira, tko na kratko, za kake bol komplicirane boš pa pol vidu k boš mal več znal.
Če pa hočeš samo delat spletne strani pa ti priporočam www.wix.com odlično za začetnike, pa tiste k nimajo časa se hecat s flashom. Seveda vse stvari ostanejo na njihovih strežnikih, tko, da ne morš naložit na svojega ;)

SmeskoSnezak ::

Nextor je izjavil:

Ne razumen več! V enem iz med postov si dejal, da bi rad spoznal delo z flashom in da potrebuješ nekoga, da ti razloži osnovne zadeve, zdaj pa praviš, da ne zastopiš folka, ki te sili v neke stvari... v kaj pa te kdo sili?


Repliciral sem @#000000 .
@ Pusti soncu v srce... @

Vice ::

The Player ne vem koliko imaš ti izkušenj očitno je, da bore malo. Res je kar praviš da ima danes vsak PC flash player in to ni noben argument zakaj flasha ne uporabljat, vekakor pa uporaba flasha, za spletno stran pomeni isto kot, če bi iz avotomobila dal ven motor in dal notri ketno in pedala in šel na Tour de France. Saj boš izpadel fensi samo več kot to za gledalce ne boš, ker gledalci bodo gledali in navijali za tiste, ki bodo na prvem mestu finiširali daleč pred tabo.
Vsekakor pa nikoli in nikdar se v flashu ne dela stvari po principu "Potrebuješ 1 simbol ki ga daš na 1 in zadnji frame, ostalo ti pa on zračuna in animira, tko na kratko, za kake bol komplicirane boš pa pol vidu k boš mal več znal." Za to je AS. Flash stran mora biti narejena samo v enem frejmu.
Če si pa faca in mazohist pa tudi simbol sprogramiraš v ASju.

The Player ::

Vice
js sm mu sam tko na kratko povedu, da bo vedu nekak kaj lahko pričakuje, se js čist strinjam drgač s tabo, lahko pa daš še kak bolši primer, argument, da potrdi tvojo trditev
drgač flash je ql še posebi če kombiniraš, pol pa prpopaš na stran kako simpl animacijo al pa kej tazga (eden izmed primerov, v flashu se lah dela svašta). Možnosti je ogromn, sam odret je treba obzorja pa iskat alternative. Tut ne smemo met predsodkov pred kako stvarjo, ker pol sam nazadujemo, zato pa smo tm kjer smo ;)

technolog ::

SEO, fantje, seo. Glavni razlog proti flashu.

The Player ::

technolog je izjavil:

SEO, fantje, seo. Glavni razlog proti flashu.


končno en pametn argument 8-)

technolog ::

Ja, da bi s flashom delal celo spletno stran, to je res passé. Za koščke spletne strani pa je še zmeraj dober... Lahko imaš naprimer zlo fensi meni v flashu, važno je samo, da je tekst spletne strani v htmlju, da lahko google poindexa. Danes so SE vse.

Vice ::

The Player je izjavil:

technolog je izjavil:

SEO, fantje, seo. Glavni razlog proti flashu.


končno en pametn argument 8-)


Načeloma slab argument, ker danes je podpora za to že odlična, privzeto ni najboljša, lahko pa s pomočjo pravilnega pristopa imaš SEO kot je treba.
Glavni razlog je dostop do informacij (čas, funkcionalnost, interakcija...) česar flash ne bo imel nikoli na tej ravni kot to želijo obiskovalci od tebe.

MrBrdo ::

Flash je že zdavnaj passe. Zdej je HTML5 in, Flash je out in ne bo več nikoli in. Še Adobe sam podpira HTML5.
MrBrdo

Vice ::

Flash bo vedno in za bannerje


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Z Androidom 4.1 se Flash poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7526382 (23075) driver_x
»

Spletne strani danes

Oddelek: Izdelava spletišč
324425 (3551) hendriks
»

Zakaj Apple ne mara Flasha (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22861543 (55816) BigWhale
»

Flash prihodnost spleta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
5017998 (16337) root987
»

usnjarna-grcar.si

Oddelek: Izdelava spletišč
243013 (2340) Icematxyz

Več podobnih tem