» »

Stran z urami

Stran z urami

turkx90 ::

http://www.watchmonster.co.uk/

Zanima me, kaj meniste o strani in tudi to, če so ure original ali ne...;D

Drekcpekc ::

No, pa da ti jaz povem mojo zgodbo, do kje sem jaz prišel v iskanju prodajalca, baziranega v Angliji ali Evropi, ki pošilja dobre in zanesljive replike... :)

Začel sem iskati isto kot ti, na splošno po internetu.
Nakar me je nek znanec preusmeril na znan-replika forum RWG:

http://www.replica-watches-guide.com/fo...

Na tej strani smo Evropejci ozi. Slovenci bolj natančno v riti, ker imamo to nesrečo, da je naša carina zelo natančna, kar se tiče iztrebljanja replik, ponaredkov in ostalega. Zato lahko mi večinoma samo gledamo, kaj si srečni Američani in Angleži naročajo.

Na tej strani imajo ''Listo zaupljivih prodajalcev'' ali Trusted dealer's list, na katerem so našteti prodajalci iz celega sveta, ki so se že dokazali kot zaupljivi prodajalci replik.
To pomeni, da so moderatorji ali upravljalci tega imeli dobre izkušnje z njimi in tudi obstajajo posebne teme, kjer kupci potem pokažejo, kaj so dobili od njih in kakšne kvalitete so te ure.

Na tej strani je okoli 10 zaupljivih prodajalcev, večina od njih je bazirana v Aziji, torej Kitajska, Tajska, Hongkong... Par je tudi Američanov.

Do zdaj sem našel samo enega prodajalca, ki bi odgovarjal nam, Slovencem, to je neki Narikaa, ki živi v Angliji in gre 4-5 na leto na Vzhod, kjer nabavi zalogo teh ur, potem pride nazaj v Anglijo, tukaj jih poslika, označi in potem pošlje po Evropi Evropejcem, da nimajo problemov z carino.

Nasljednič gre na vzhod januarja, tako da mu ljudje do januarja pošljejo sliko ure, ki bi jo želeli imeti, on pa jo potem tam, na Tajskem poišče in kupi za kupca.


To sem zaključil po nekaj tedenskem raziskovanju, ker sem pač zaključil, da ni pametno naročevati iz Kitajske ali ZDA, enostavno ni vredno riskirati :)

Da podkrepim to izjavo:
http://24ur.com/novice/slovenija/ponare...


Bil sem dolg, predolg...upam, da je koristno in da sem ti prišparal tistih 50-100 EUR, ki bi jih dal carinikom.

turkx90 ::

Hvala za dolg odgovor, vendar jaz iščem kašno trgovino z original urami in moznosti placila s paypalom.

Drekcpekc ::

Toliko sem povedal pa sem pozabil povedat bistvo :))


V glavnem, takšne strani, kot si jo dal zgoraj, so se do zdaj, po izkušnjah ostalih forumašev po svetu, izkazale skoraj 90 % fake.
Ponavadi prodajalci takšnih strani dajo na stran original slike ur, da kupec misli, kakšo dobro kakovostno uro kupi, potem pa dobi (če dobi) slabo, poškodovano uro, ki neha delati en teden ali mesec po nakupu. Tako da mislim, da je škoda kupovat.

Sicer nevem, v katerem cenovnem razredu gledaš ure, 100 ali 1000 EUR, ampak če bi jaz kupoval original uro za takšen denar, od 200 EUR naprej, bi šel fizično kupit uro v trgovino. Si bolj ziher, ker na internetu pač ne moreš nikoli vedet, kaj boš dobil.

turkx90 ::

Haha...no hvala ti, to me je bolj zanimalo..;D Bom verjetno kar malo pogledal po naših trgovinah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

replike dragih ur (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Loža
1469274157 (45755) viporologi
»

Nesposobnost trgovanja pri malih oglasih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25554670 (45259) kuglvinkl
»

Replika ure skozi carino

Oddelek: Loža
247289 (6104) ales400
»

Comtron SG (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15813619 (8424) Turtle

Več podobnih tem