Forum » Omrežja in internet » Implementacija TCP/IP
Implementacija TCP/IP
Cray ::
Zanima me kako je TCP/IP sklad konkeretno implementiran v naših računalnikih. Rad bi pogledal programsko kodo tega protokolnega sklada in jo poskušal razdelati.
Mogoče kdo ve, kako bi lahko do te kode prišel?
lep pozdrav
Mogoče kdo ve, kako bi lahko do te kode prišel?
lep pozdrav
c00L3r ::
Poskusi googlat nekaj v stilu "open source tcp ip implementation". Najde več projektov. OpenSource pomeni, da boš lahko videl tudi kodo
noraguta ::
če se še prov spomnem ima contiki eno najbol lightweigt implementacij.
Contiki @ Wikipedia
http://www.sics.se/contiki/
Contiki @ Wikipedia
http://www.sics.se/contiki/
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Cray ::
Googlam tako rekoč že celo popoldne. Našel sem od raznih modelov napisanih v javi, C-ju, pa do čisto dobre a kratke predstavitve implementacije, vendar ne v kodi. Vesel, sem da si me opozoril na Contiki, pogledal si bom namreč tudi razlike med implementacijami v različnih operacijskimi sistemi. Malo sem časovno omejen, zato bom vesel vsake nadaljne pomoči.
Kode ki sem jih našel dosedaj so bile preveč enostavne in premalo nazorne, kaj se res dogaja v TCP-ju.
Našel sem tudi kodo tcp.h v sistemski mapi Ubuntu-ja.
Kode ki sem jih našel dosedaj so bile preveč enostavne in premalo nazorne, kaj se res dogaja v TCP-ju.
Našel sem tudi kodo tcp.h v sistemski mapi Ubuntu-ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cray ()
Poldi112 ::
preberi si rfc od tcp in downloadaj linux kernel
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podatkovna diodaOddelek: Informacijska varnost | 4782 (4158) | vostok_1 |
» | Moj Linux je boljši kot ... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 27968 (25211) | BigWhale |
» | pomoc pri programiranjuOddelek: Programiranje | 2129 (1748) | LjAp |
» | "Ravnokar smo 400 milijonom ljudem predstavili XML"Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4383 (2970) | BigWhale |
» | Microsoft meni, da bi bila polna podpora TCP/IP v Windows preveč nevarnaOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 3995 (3064) | Jst |