» »

Projektor Acer K11 LED - MINI

Projektor Acer K11 LED - MINI

polde66 ::

Ogledujem si že nekaj časa omenjeni Acerjev izdelek. Všeč mi je majhnost in uporabnost priključkov. Ali je že kdo imel možnost zadevo stestirat?
Namembnost predvsem predvajanju HD filmov za nezahtevno publiko (otroci). Prišla bi mi prav tudi na morju, kjer bi ga zamenjal za obstoječim CRT TV s 55 cm ekranom.

Skratka če je že kdo zadevo imel možnost uporabiti naj prosim poda kako mnenje ali oceno
polde

bond007 ::

Led projektor kupi samo, če imaš namen gledati praktično v 100% temi oz. v zelo temnem okolju... Jst bi ti priporočal malce dražji hd in 3d ready acer H5360 oz cenejši a popolnoma enak Emachines v700, ki niti ni toliko težji - tam 2kg ima (moraš upoštevat, da je pri K11 še zunanji 80W napajalnik ki tehta skoraj 1 kg..).
Emachines v700 ima bistveno večjo resolucijo, bistveno večjo svetilnost, bonus je še 3d ready (čeprav verjamem, da ti to trenutno nič ne pomeni). Slabost je seveda žarnica, ki traja 4000 ur, da pride do 50% svetilnosti, kar je sicer kar nekaj časa, a če misliš imeti vsak dan projektor po 5 ur prižgan, jo boš skuril v treh letih (nova pa stane cca 100EUR) in potemtakem je res boljša izbira LED projektor.
Ampak zavedaj se tudi minusov LED projektorja:
- že omenjena manjša svetilnost in kontrast
- manjša resolucija
- manjša velikost projekcije (zaradi nižje svetilnosti)
- tudi LED niso tako nedolžne in svetilnost (že tako mala) jim pada skozi čas, sploh če so "hard driven" in se močno segrevajo... En link na to temo: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre...

Še par slik z enakimi nastavitvami, da dobiš približno predstavo, koliko temnejšo sliko da led projektor (na sliki je sicer dražji LG led projektor z večjo svetilnostjo od K11):
 LED projektor

LED projektor

DLP navaden projektor

DLP navaden projektor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Na zdej sem pa u dilemi. Všeč mi je bila prenosnost malega minija in priključki seveda pa tudi cena. želje po večjem navadnem LCD-ju pa skorej nimam. Verjetno bo padla rajši kaka LCD TV. Edino kar me čudi, nikjer ni omenjen zunanji napajalnik. Upam da imava v mislih obadva tole:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Hvala za izčrpen odgovor.
polde

bond007 ::

Ja zunanji napajalnik ima in to 90W kar je še malo več podobnih napajalnikov pri laptopih. Tukaj je lepo napisano: http://www.amazon.de/Acer-K11-LED-Proje... :
Größe und/oder Gewicht: 33 x 24,5 x 17,5 cm ; 608 g
Produktgewicht inkl. Verpackung: 2 Kg
Se pravi vsaj 1,5kg ima z napajalnikom in kabli... Ni tako grozno, ni pa to 600g.

Ampak še vseeno, je tale acer k11 dobra zadeva za specifično uporabo - uporaba v praktično čisti temi, prenosljivost (komot neseš na morje, vikend, k prijatelju..), pa ni ti treba skrbeti, da ti bi crknila žarnica + poraba je vsaj 100W manjša od klasičnih projektorjev. Cena je kar ok pri nas - 340EUR, v nemčiji pa ga dobiš za 280EUR+ dostava...

Mamaplata ::

Tukaj na amazon je cena zame čisti nateg . Hočejo imet še dodatnih 80€ za pakiranje in poštnino , tako da je isto kot če pri nas kupiš .

Jest ti mojga prodam za 300, mal rabljen pa en let star:)
je pa fajn zadeva, majhna pa zmogljiva. So jih pa nekam podražl zadne cajte v SLO.
polde

Mamaplata ::

@ polde66 : Maš zasebno :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370621 (3510) matobeli
»

Nakup projektorja (wifi, android)

Oddelek: Zvok in slika
344145 (3261) matobeli
»

LG predstavil rolo televizor

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
175897 (3685) MrStein
»

priporočite projektor in platno