» »

Mobilna revolucija?

Mobilna revolucija?

shak ::

Ukvarjam se z tematiko vezano na mobilno tehnologijo in njeno uporabo predvsem za biznis (seveda pa tudi za navadne smrtnike). ».com« revolucija je preoblikovala naše poslovno okolje, v katerem so se pričakovanja okoli pojma »hitrost« popolnoma spremenila. Ali lahko govorimo o , »m.« - revoluciji oziroma mobilni revoluciji?
Razmišljam o tem, ko smo pri nas na firmi prešli na Google Apps. In kar naenkrat se mi je odprlo en kup novih možnosti.
Zaradi svoje mobilne narave, torej obljube »kjerkoli in kadarkoli«, prinaša verjetno m-revolucija velike večje spremembe v naših vrednostah - kako bomo mi delavci to spejemali. Pa ne govorim samo o emalu, čeprav se tzkaj po mojem najbolj pozna... ampak si predstavljam, da z zadnjimi generacijami smarphone-ov se dejanko razširi spekter stvari, ki jih s telefonom lahko delamo. Govorimo o predvsem o novih pričakovanjih, ki jih morda nekateri uporabniki sploh ne bodo več pripravljeni sprejeti. Prave revolucije očitno sploh še nismo videli?
Kaj torej lahko pričakujemo v naslednjih 5 letih? Se bodo naše službe spremenile in naše delo? Vsaj tisti, ki smo "beli ovratniki" oziroma delamo v storitvenem sektorju...

Če je kdo od vas razmišljal že kaj o tem, kam nas vodi mobilna tehnilogija (ne morem več rečt mobilna telefonija), povej mi. Če bo šlo tako naprej, kot sem opisal bom kmalu delal 24/7?

antonija ::

Sej imajo on/off gumb. Ce si pa podpisal pogodbo kjer pise da si dosegljiv 24/7, potem pa delas 24/7. Cas za menjat siht?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

.:joco:. ::

Za mlajšo generacijo Y, sploh pa Z je email outdated. :)
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

noraguta ::

kot antonija tud jaz ne razumem zakaj hočejo biti nekateri nepogrešljivi. ljudje oponašajo malo "borzne posrednike" ampak končen rezultat je pa nekje tak, da na koncu "ponoči" ali zadnji hip rešujejo stvari katere bi morale biti med službenim časom že zdavnaj rešene.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

St235 ::

Ideja, da zato ker imaš služben telefon ali dostop do emaila od doma, si kar naenkrat v službi 24/7 je blagorečeno smešna. Služben mobilnitelefon je v namenjen uproabi med službenim časom. Ko končaš z službo je stvar tvoje dobre volje in pa seveda pogodbe ali se ajvljaš na telefon. Prvič ko je prišlo do spora glede tega, sem začel službeni telefon striktno puščat pri tajnici, ko sem šel domov.

guest #44 ::

24/7 zarad mobilnikov? hah

Marsikdo je z glavo na službi 24/7, tudi med spanjem in to že sedaj.

Mene, če gre tako naprej, skrbi le izguba quality free time. Enkrat so garali kot živina za vrečo krompirja, a vsaj vedlo se je kdaj je čas za poseksat ženo. Which is better, well...you choose!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

jype ::

I did! It's called redundancy.

guest #44 ::

Mah, oboje je ista žalost...v končni fazi.

Kaj pa vem, jaz ciljam na neko srednjo mero...čeprav se vsi zgražajo nad njo. No razen če pač delaš kar te veseli. Sam takih pa je malo...in po izkušnjah, vse je zabavno dokler ti ni služba. Ko ti začnejo dihat za vrat, vse postane manj zabavno.

Sims ::

Jah, če ti pa ne dihajo, je pa v človeški naravi, da "hvatimo krivine" ... Mobilni naj bodo deloholiki brez družine zaradi mene. Ostali naj majo čas še za drugo. Razen, če je družina drugega pomena ... Ne vem, no.

shak ::

Tole me je kar malo presenetilo. Nisem si mislil, da bo toliko komentarjev šlo v smer problema prostega časa. Nikogar pa ne fascinaria tehnološkost tega ali pa uporabnost. Od mobilnih telefonov naprej ni več miru. To, da pustiš služben mobilni telefon pri tanjnici, si nekateri ne moremo privoščit. Rad delam to kar delam, pa po drugi strani, bolje da prej reagiram kot pa da se sranje nabere in me trešči naenkrat, ko prideš v ponedeljek zjutraj. Take stvari, ki se nam obetajo, jih pozdravljam. Mi je super, da bi lahko veliko stvari zrihtal kar prek mobilca. Se pa zavedam po drugi trani, da je quality free time, in aktivnosti z ženo in otroci... tole pa bo treba znati balansirati.

guest #44 je izjavil:

Mah, oboje je ista žalost...v končni fazi.

Kaj pa vem, jaz ciljam na neko srednjo mero...čeprav se vsi zgražajo nad njo. No razen če pač delaš kar te veseli. Sam takih pa je malo...in po izkušnjah, vse je zabavno dokler ti ni služba. Ko ti začnejo dihat za vrat, vse postane manj zabavno.

antonija ::

Nisem si mislil, da bo toliko komentarjev šlo v smer problema prostega časa. Nikogar pa ne fascinaria tehnološkost tega ali pa uporabnost.

Od mobilnih telefonov naprej ni več miru.

:confused: :|

Iz tehnoloskega vidika ni akj posebnega za komentirat, ker mobiteli niso neko cudo tehnike (ali pa znanosti). Edina (IMO) signifikantna stran te debate je prav vpliv mobilnih tehnologij na zivljenski stil. Kot vse kaze nekateri tolerirate (oz. vam je celo vsec) ce imate v nedeljo ob 10ih zvecer moznost opravljanja sluzbenih obveznosti, drugi pa precej ostro nasprotujemo takem zivojenskem slogu in skusamo lociti sluzbeni cas od privat prostega casa kolikor se le da.

Ne vem ce je katera od teh dveh opcij "taprava" (navsezadnje ne gre za vprasanje na izpitu), ampak kar se mene tice ne zivim zato da bi opravljal neko sluzbo, ampak ravno obratno.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

guest #44 ::

Meni je prosti čas zlo pomemben. Logično mora bit vse zbalansirano. Če nimaš denarja tud prostega časa ne boš moral izkoristit.

Delal sem prek študenta neko srednje težko fizično delo na gradbišču. Res da sem zjutraj preklinjal, ker sem moral v mrazu hodit, kopat v blatu pa fizično se matrat. Ampak ti povem...ko sem pršu domov je bila moja največja skrb v življenju, kateri sok bom pil, keri film pogledal, kdaj šou vn z kolegi. Če primerjam npr z faksem, ker pravega "super" odgovornega dela še nisem imel, je precej drugače...no popravek enkrat sem na faksu dobu delo ko sem neke papirje urejal. In imel sem določen datum oddaje. Vsak trenutek me je rahlo pamet opominjala na obveznost. Grem v kino z frendi pa vidim kak prizor in takoj pomislim, kako se morem lotit da bo pravočasno narejeno, kako morem naredit. Ajde sej nisem umru...je pa lep kontrast.
Tam naprimer pri fizičnem delu ko smo dobili 5 minut pavze, prav sem se lepo nastavu soncu, rahel vetrček in misli so mi šle na nekaj lepega. Res kot da bi imel nešteto časa...sam logično, potem je pavza minila in back to shoveling shit.

Kaj naj še rečem. Vse ma svoje lepote, ampak če bi mi že dali pištolo na glavo vrjetno bi se nagnu na stran manj odgovorne službe.
Poznam kolega, ki je bil manager nekega oddelka v neki večji prodajalni tipo Big bang in podobno... fizično je propadal. Zgledal je ko mrtvak in spal je 6 ur na dan.
Mel je sicer vredu avto, sam jebat ga.

Vsi tisi, ki imate dobro plačano službo a vam ta ne dela sive lase...zahvalite se nekomu tam zgoraj, takih srečnežev vas je malo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovni čas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6210573 (7727) Mato989
»

"Popoldnasko" programiranje

Oddelek: Programiranje
51443 (1186) darkkk
»

Pravega nadzora nad dostopom do lokacijskih podatkov ni, ugotavlja ACLU

Oddelek: Novice / Zasebnost
127238 (6194) 34054
»

Volkswagen po izteku delovnega časa ugasne interno elektronsko pošto (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5125244 (21501) echo
»

Fuš

Oddelek: Loža
232830 (2039) Vikking

Več podobnih tem