Forum » Hlajenje in modifikacije » Slot 1, Vulcano 2 in zakrite reže za ram
Slot 1, Vulcano 2 in zakrite reže za ram
SkIDiver ::
Na plati mi Vulcano 2 zakrije 2 reži od 3 za ram. Se dobi kak nižji hladilnik pa vent tud, da bi imel odkriti vsaj dve reži za ram?
Pepe ::
Najprej izmeri, koliko je max. razdalja od procesorja do 1., 2. reže. Potem pa poglej kateri hladilnik po višini ustreza.
LP
LP
MadMax ::
Imas slotket od Abita ali?
Jaz sem imel najprej MSIjevega, pa je bil prenizek-Abit je skoraj 1cm visji (bolj odmaknjen CPU od plate).
Ce ne, pa vzames zago in obdelas hladilnik tako, da je prav.
(nekaj % mu sicer zmanjsas ucinkovitost, vendar...)
Jaz sem imel najprej MSIjevega, pa je bil prenizek-Abit je skoraj 1cm visji (bolj odmaknjen CPU od plate).
Ce ne, pa vzames zago in obdelas hladilnik tako, da je prav.
(nekaj % mu sicer zmanjsas ucinkovitost, vendar...)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Učinkovitost je sedaj z 50% obratovalno močjo ventilatirja tako dobra, da mi temperatura proca zraste do 27°C max. Drugače pa miruje 22-23°C. Proc je cele 800 nenavit. Sam tole me je zdramilo. Da je abit slotket bol odmaknjen od plate. Zdej mam nek no name adapter pa je tako nizek, da tud ne vem če bi kak blue orb šel gor na severni most pri Abit BE6 II. Kaj priporočaš pol za en adapte, da bi bla zadeva malo bolj odmaknjena. No kot drugo bom pa res malo premeru razdaljo med procom pa 2. režu za ram.
Jaz mam C 800 pa Abit slotket, pa V2. Prekrije mi ravno toliko, da nemorem met rama z čipi na obeh straneh.
Kako ohišje maš? Pokončen ali ležeč napajalnik?
Po mojem mnenju boš z adapterji bolj malo rešil.
Kako ohišje maš? Pokončen ali ležeč napajalnik?
Po mojem mnenju boš z adapterji bolj malo rešil.
Ohišje mam ATX midi tower. Placa mam dost notr. Mam 4 reže za 5,.. enote in 2 za 3,5. Napajalnik je nad matično ploščo tako, ni nič v napoto. Sem pa razmišljal, k mam eno plato z slot 1 doma, ki je kaput pa bi ji vzel dol slot 1 režo in zadevo na sedanji uredil tako, da bi adapter glede na površino plošče nagnil za 90°, da bi praktično bla adapter in plošča si vzporedna. Tako bi imel omejitev za globino samo še stranico napajalnika. Kaj menite bi zadeva delovala, če bi prišlo vmes med adapter in slot 1 kabli, ki bi ju povezovali v dolžnini 0,5 do 1cm? Neki bo treba pogruntat, ker tut ne vem kako bom vštuku blue orba na severni most.
Ideja je vsekakor inovativna. Ampak, to znese (če prav razumem tvoj načrt) enih 200 pa še nekaj kablov, pol pa še pritrdit, da bo držalo. Hm, dalo bi se že, ampak za kako ceno (čas živčki)?
Ko sem se bolj ukvarjal s svojim problemom, se mi je kot hladilnik zdel najprimernejši Mini Coper Orb (samo nikjer ga nisem najdo), ampak zdaj pa moram malce vse skupaj osvežit.
Ampak najprej premeri (čim več tem bolje), pa bova dalje vidla. Upam vsaj, no.
LP
Ko sem se bolj ukvarjal s svojim problemom, se mi je kot hladilnik zdel najprimernejši Mini Coper Orb (samo nikjer ga nisem najdo), ampak zdaj pa moram malce vse skupaj osvežit.
Ampak najprej premeri (čim več tem bolje), pa bova dalje vidla. Upam vsaj, no.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11366 (7704) | Spajky |
» | pretvornik za slot 1Oddelek: Strojna oprema | 2192 (1793) | Spajky |
» | Kako bi vi utisali tole masinoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2194 (1925) | EjTi |
» | BH6 Upgrade - pomočOddelek: Kaj kupiti | 1336 (1122) | boha |
» | C 600 + adapter overclock?Oddelek: Navijanje | 1263 (1045) | misko |