» »

pomoc pri nalogi iz fizike

pomoc pri nalogi iz fizike

proxy18 ::

sestra je dobila nalogo pri fiziki naj izdela silomer.. in sedaj me zanima ce kdo ve kako bi to lahko najbolj preprosto naredili? zelo bi vam bil hvalezen za kaksne odgovore..

LP

KandazaR ::

Prvo kar mi pade na pamet je vzmet. Če poznaš k (specifični raztezek) vzmeti se da iz raztezka zračunati silo. F=k*L. Pri čemer je L raztezek glede na prvotno stanje. Verjetno pa obstajajo še druge metode.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KandazaR ()

joze67 ::

Fizika. Eksperiment.

Vzameš vzmet in jo po vrsti utežiš z 10, 20, 30... g utežmi. Ter delaš zaznamke (= umerjaš).

hawkwood ::

vzmet je sicer vredu zadeva za majhne sile (tam kak N, ali pa še toliko ne), za kaj večjega ti pa predlagam potopni valj, ker drugače se vzmet zelo rada deformira in je bolj kot ne za enkratno uporabo. je pa res odvisno kaj sploh misliš meriti, oboje vzmet in potopni valj je bolj za merjenje sile teže. no vzmet se da uporabiti, še za silo trenja in lepenja, tako da mogoče je vseeno boljša vzmet.

no kaj drugega mi pa ne pade na pamet :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hawkwood ()

Tomas 33 ::

Silomer na vzmet bo kar pravšnja zadeva, s tem, da je treba povdariti omejeno merilno območje.
Hkrati še naredi predstavitev Hookovega zakona, ki pravi, da je raztezek linearen z obremenitvijo.

Možna je še varjanta s struno, ki bo pri večji obremenitvi nihala z višjo frekvenco.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Škripanje avta levo spredaj

Oddelek: Na cesti
183460 (2769) azislo
»

fizika - naloga (9. razred oš)

Oddelek: Šola
51440 (1329) $%&/()
»