Forum » Strojna oprema » MacBook pro- ni slike v ne-osX (linux, win)
MacBook pro- ni slike v ne-osX (linux, win)
Phoebus ::
Povsod sem že spraševal in dobil natančno 0 uporabnih odgovorov, pre kako uro sem postnil tudi na apple support forume, ampak iz izkušenj od njih ne bom dobil nič pametnega. Upam, da mi lahko pomaga kdo od vas :)
Mašina:
mbp 5.1, osX 10.5.8, gpu: 9400M
Situacija- macbook pro 5.1 deluje "super lepo" v osX. Imam triple boot (win+lin+mac) z refitom. Pred nekaj dnevi sem naredil mac update, naloženo je bilo sledeče:
* Security update 2010-005 version 1.0
* Safari 5.0.2
* iTunes 10.0.1
* iWork update 4 9.0.4
In po tem (sicer ne takoj, ampak po nekaj rebootih) se je zgodilo, da niti v windows, niti v linux ni slike. Črn ekran. refit pokaže sliko, osX se zbudi normalno in "vse dela", drugi os imajo črno sliko.
V linux sem se probal slepo prijaviti in deluje. Na ključek sem si na slepo porinil syslog, ki pravi med drugim:
- Console: colour dummy device 80x25 (namesto Console: colour VGA+ 80x25)
- NVRM: No NVIDIA graphics adapter found! (namesto NVRM: loading NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 256.53 Fri Aug 27 21:03:42 PDT 2010)
Probal sem brisat prom in nvram (cmd+opt+p+r, power za 5 sec brez baterije). Probal sem prikloit VGA monitor preko displayport, tudi ni slike.
Kaj mislim da je možno:
- kak firmware update "pohecal" non-mac OS da ne dela slika
- crknila mi je grafična (ta serija množično crkuje) in osX kamuflira napako (računalnik ima legacy + integrated gpu) ter uporablja integrirko
Mi je kaj sploh storiti? Brez lin&win ne morem delati :(
Sysinfo iz osX:
Hardware Overview:
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro5,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 6 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Boot ROM Version: MBP51.007E.B05
SMC Version (system): 1.33f8
Serial Number (system): W884516W1GN
Hardware UUID: 80818C13-6ACE-5494-BE66-8990E60F7A9E
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled
Graphics:
NVIDIA GeForce 9400M:
Chipset Model: NVIDIA GeForce 9400M
Type: Display
Bus: PCI
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0863
Revision ID: 0x00b1
ROM Revision: 3437
gMux Version: 1.7.3
Displays:
Color LCD:
Resolution: 1440 x 900
Depth: 32-Bit Color
Core Image: Hardware Accelerated
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Built-In: Yes
Display Connector:
Status: No Display Connected
Mašina:
mbp 5.1, osX 10.5.8, gpu: 9400M
Situacija- macbook pro 5.1 deluje "super lepo" v osX. Imam triple boot (win+lin+mac) z refitom. Pred nekaj dnevi sem naredil mac update, naloženo je bilo sledeče:
* Security update 2010-005 version 1.0
* Safari 5.0.2
* iTunes 10.0.1
* iWork update 4 9.0.4
In po tem (sicer ne takoj, ampak po nekaj rebootih) se je zgodilo, da niti v windows, niti v linux ni slike. Črn ekran. refit pokaže sliko, osX se zbudi normalno in "vse dela", drugi os imajo črno sliko.
V linux sem se probal slepo prijaviti in deluje. Na ključek sem si na slepo porinil syslog, ki pravi med drugim:
- Console: colour dummy device 80x25 (namesto Console: colour VGA+ 80x25)
- NVRM: No NVIDIA graphics adapter found! (namesto NVRM: loading NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 256.53 Fri Aug 27 21:03:42 PDT 2010)
Probal sem brisat prom in nvram (cmd+opt+p+r, power za 5 sec brez baterije). Probal sem prikloit VGA monitor preko displayport, tudi ni slike.
Kaj mislim da je možno:
- kak firmware update "pohecal" non-mac OS da ne dela slika
- crknila mi je grafična (ta serija množično crkuje) in osX kamuflira napako (računalnik ima legacy + integrated gpu) ter uporablja integrirko
Mi je kaj sploh storiti? Brez lin&win ne morem delati :(
Sysinfo iz osX:
Hardware Overview:
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro5,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 6 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Boot ROM Version: MBP51.007E.B05
SMC Version (system): 1.33f8
Serial Number (system): W884516W1GN
Hardware UUID: 80818C13-6ACE-5494-BE66-8990E60F7A9E
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled
Graphics:
NVIDIA GeForce 9400M:
Chipset Model: NVIDIA GeForce 9400M
Type: Display
Bus: PCI
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0863
Revision ID: 0x00b1
ROM Revision: 3437
gMux Version: 1.7.3
Displays:
Color LCD:
Resolution: 1440 x 900
Depth: 32-Bit Color
Core Image: Hardware Accelerated
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Built-In: Yes
Display Connector:
Status: No Display Connected
zee ::
OSebno bi naredil backup vseh sistemov in ponovno namestil OS X (po možnosti Snow Leoparda) in ostala dva sistema lepo poganjal znotraj virtualnega okolja (Virtualbox, Parallels).
Resda malo trpijo performanse, vendar ne prav bistveno.
Resda malo trpijo performanse, vendar ne prav bistveno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Mnja, predvsem trpi količina rama... a obstaja kak diagnostični utility za maca? Da bi pregledal vse naprave, pogledal če ima kaka naprava kako napako in preizkusil naprave (beri: na grafični dejansko delal grafične obremenitve) da vidim če ni slučajno HW issue?
zee ::
RAM je zato, da se uporablja.
Grafične kartice iz serije 9400M niso crkovale; crkovale so tiste iz serije 8x00M. Pa če bi bil problem v grafični kartici, ne bi imel slike niti v OS X.
Če računalnik zaženeš iz Live USB-ja, imaš sliko?
Mogoče je problem, da OS X uporablja eno grafično kartico, Linux/Windowsi bi pa uporabljali drugo.
Grafične kartice iz serije 9400M niso crkovale; crkovale so tiste iz serije 8x00M. Pa če bi bil problem v grafični kartici, ne bi imel slike niti v OS X.
Če računalnik zaženeš iz Live USB-ja, imaš sliko?
Mogoče je problem, da OS X uporablja eno grafično kartico, Linux/Windowsi bi pa uporabljali drugo.
zee
če računalnik zbootam iz česarkoli (mac CD moram poiskati)- in to iz stvari, iz katerih se včasih _JE_ bootal bp, (windows installCD, linux liveCD,...) je črna slika :-/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Macbook Air in nekaj uprašanj o IOS (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15539 (8114) | Red_Mamba |
» | Windows 7 je izginil iz računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1339 (863) | broken/link |
» | OSX na x86 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 10766 (6307) | bluefish |
» | Apple posodobil linijo MacBook Pro (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 10567 (7349) | madviper |
» | PearPC 0.3.0Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2684 (2684) | Paramedic |