» »

Popcorn hour A 200

Popcorn hour A 200

Hogar ::

Ojla vsem skupaj.
Že nekaj časa sem pred dilemo glede nakupa NMT playerja. Izbor sem zožal na 2, ki se mi po mnanjih in ocenah ter nenazadnje tudi cenah zdita najbolj primerna. To sta že v naslovu omenjeni popcorn a 200 in pa AC Ryanov PlayonHD. Playona ima kolega in je z njem zelo zelo zadovoljen ni težav z gleasnostjo ventilacije, bere vse kar da gor in tudi hitro. Ne poznam nikogar ki si lasti a 200 in tu se obračam na vas. Po testih im splošnem mnenju je super in boljši od playona, vendar se zadeva zatakne pri segrevanju in glasnosti ventilatorja ko ga uporabljate z vgrajenim HDD. Torej iz prve roke kdorkoli si lasti a 200, kako je s tem? Player bom uporabljal tako, da bom vgradil HDD in me ostale opcije ne zanimajo, bi pa rad rešil to dilemo. Cenovno sta tam-tam in potrebujem le še te informacije koga iz prve roke.
Torej da povzamem. Če kdo uporablja a 200 z vgrajenim HDD naj pove kako je s segrevanjem naprave in glasnostjo ventilacije. Lahko tudi kako drugo izkušnjo, ki lahko prevaga ovločitev o nakupu.

Hvala

s
every day a birth day

EvilDare ::

Sam imam tudi A200, poleg starejšega A110 in, kot si že omenil pri Popcornu je problem v segrevanju in možnost, da dobiš napravo z glasnim ventilatorjem. Sam nimam vgrajenega diska, ker je povezan v mrežo. Takoj pri prvi uporabi sem zažel opažati moteč zvok, ki je prihajal od ventilatorčka na A200. Po mojih izkušnjah je ventilacija pri vseh teh napravah največji problem. Zato sem se odločil in kupil aluminijasto ohišje za A200 in je sedaj vse pasivno hlajeno. Da ne bom samo grajal. Vse ostalo, kar zadeva predvajanja, funkcij in ostalo kar ponuja Popcorn so pa samo plusi. Od prvega dne uporabe nisem imel probleme z nobenim formatom, ki ga nebi mogel predvajati, razen enega originalnega bluray ripa, ki pa ga ne predvaja niti s posodobitvami. Gre za Avatar, mislim da je velik okoli 40 GB mkv. Glede na A110 predvaja veliko bol zanesljivo in podpira še več formatov podapisov. Tisti test "national geographis bird test", oz. nekaj podobnega predvaja vse do 60 mb bitrata. Več nisem preizkušal, ker je A110 poštekaval če pri 40 mb/s. Popcorn ima tudi izredno dobro podporo in forum: NMT. Upam, da sem ti kaj bolj olajšal izbiro.

Hogar ::

Alu ohišje, ki si ga kupil, je tisto francosko za okoli 40EUR? Si potem odklopil ventilator? Ja, si mi približal a 200 zelo, moram samo okoli tudi tebi znanih problemov še malo stuhtati.
every day a birth day

vrossi46 ::

No tudi sam si lastim A-200 in moram rečt da je vent kr glasen in sem se tudi sam odločil,da si nabavim ALU ohišje.Glede predvajanja pa BP.Imam vgrajen HDD.

jenc ::

Mene pa zanima kako je pri predvajanju pri Popcorn A110, ker ima slabši procesor od A200. Pri predvajalniku egreat, ki ima enak čip, kakšen film na momente šteka, še najbolj šteka pri gledanju avatarja.

Lp,

EvilDare ::

Na A110 mi še noben film z najnovešo programsko opremo ni poštekavov, razen tistih testnih filmčkov nekje na 40mb/s. Probleme ima edino s kakšnimi eksotičnimi podnapisi, ki so ponavadi zraven animejev. Jaz osebno ne gleda ampak moj brat in ima včasih težave, ker mu izpiše "subtitle format not supported". Na A200 pa normalno predvaja. Tudi moj predelan Avatar 40GB, ki sem ga v bistvu samo prepakiral deluje brezhibno. Takrat, ko še ni bil najbolje posodobljen software je bilo najbolj očitno štekanje pri scena filma Iron Man 1, ko izdela svoj prvi armor in gre v tisti puščavi ven iz votline in začne streljati z ognjemeti. Je pa neka 12GB 1080P kopija. Sedaj tega poštekavanja ni več. In ja. Ohišje je tisto s francoske strani. Ventilator sem odstranil in uporabil L element, za pasivno hlajenje. Še dodatno ti predlagam, če kupuješ tudi disk nov, da malo več priložiš in kupiš ta mali disk za prenosnike. So tišji in se manj grejejo zato, da zmanjšaš možnost pregrevanja v kateremkoli predvajalniku. Samo prej se prepričaj, če podpira priklop 2.5" diska. Popcorn ga. Če se vseno odločiš za AC predvajalnik je tukaj vodič za priklop diska samo potrebuješ dodatna vodila za priklop: Navodila

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

Hogar ::

uh tole pa res dobro izgleda. Še + za POHD :) Glede na to, da oma popcorn res težavo z glasnim ventilatorjem in segrevanjem in ker ima POHD že kolega pa je zelo zadovoljen, bom vzel kar slednjega. Še vedno vidim da lahko vgradim 2,5" disk ki bo tišji in hladnejši v primeru, da se mi bo zdel glasen ali vroč.

Hvala za mnenja.

lp

s
every day a birth day

vrossi46 ::

Popcorn A-200 podpira tako 2,5" kot tudi 3,5" HDD.Sam sem imel zudi POHD in moram povedat da mene je ventilator zelo motil,še posebej ko so bile kake tihe scene. Zato si bom pa nabavil ALU ohišje za A-200,da ga niti ne poslušam.

Hogar ::

aha. Pa je kdo probal kako se obnaša z 2,5" diskom? Ali to kaj vpliva na delovanje samo pri branju in predvajanju datotek? O tem ohišju sem tudi razmišljal ampak potem cena precej naraste. 180EUR je naprava, 50-60EUR je disk in cca 50EUR je ohišje. To je že blizu c 200, ki ima vse to že originalno z boljšim displejem.
Težka odločitev res :) bo treba še malo prespat tole vidim. rabljenih se pa tudi ne prodaja veliko. malo imam omejen budget namreč in zato mi je bil a 200 takoj všeč ker po ocenah in testih ga postavljajo pred POHD, samo pač moteči faktorji....

noja, bomo prespali :)

lp

s
every day a birth day

dixi3 ::

Pozdravljeni

Ali bi se kje dalo dobiti poceni pasivno hlajenje za A200 popcorn seveda z aluminijskim ohisjem, ce kdo ima ali ima kakrsnekoli podatke da mi prosim javi bom seveda hvalezen.

gregyk ::

dixi3 je izjavil:

Pozdravljeni

Ali bi se kje dalo dobiti poceni pasivno hlajenje za A200 popcorn seveda z aluminijskim ohisjem, ce kdo ima ali ima kakrsnekoli podatke da mi prosim javi bom seveda hvalezen.


http://popcornhour.me/slike_A-200_fanle...

dixi3 ::

Hvala gregyk

Se nekaj me zanima.Kako naj povezem svojega prenosnika preko USB kabla ali eSATE
na PCH A200 brez rutera ali povezav wifi, to se prav samo prenosnik + player da lahko
vsebine iz racunalnika predvajam preko playerja?
In se to, zakaj mi se pri audio mp3 datotekah ne predvaja zaporedje ampak samo tista datoteka katera je oznacena to me full moti.

Pozdravljen

EvilDare ::

Direktni USB priklop ne bo šel. Problem lahko preprosto rešiš s Crossover lan kablom in direktno povežeš napravi. Na pc-ju ustvariš mapo s skupno rabo, na PCH-ju pa ustvariš network share: Network share. Tukaj imaš tudi eno izmed tem na NMT forumu o tej temi. Če ti kakršekoli stvari niso jasne pobrskaj po forumu, ker je odličen vir informacij: PC-PCH crossover

dixi3 ::

Ali mora biti router ali je dovolj tud brezicni modem ali podobno.
Kako je pri extremerju ali je to mogoce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dixi3 ()

EvilDare ::

dixi3 je izjavil:

Ali mora biti router ali je dovolj tud brezicni modem ali podobno.
Kako je pri extremerju ali je to mogoce.

V tem brezžičnem modemu je zagotovo tudi router funkcija, ker drugače je wifi brezveze dodan, edino če misliš res wireles modem, ki se na internet povezuje preko 2G, 3G GPRS, WIMAX itd. Switch bi deloval ampak potem nebi mogel dostopati do youtube ipd. iz predvajalnika, če ne deluje računalnik kot router. Popcorn, Extreamer ipd. so praktično iste naprave z istimi funkcijnalnostmi. Razlikujejo se samo v podpori formatov in strojni opremi.

dixi3 ::

Moj modem je THOMSON TG782i zadeva je od AMISA a PC je Fujitsu amilo Pi 3560, uporabljam
pa windows 7 home licenca.

Kaksna varijanta bi bila najboljsa za mene ali je PS3 media server kaj od koristi
glede same povezave med PC in PCH A200

Hvala ti za prijaznost in za cas

EvilDare ::

Enostavno priklpiš vse naprave preko tega Thomsona in mreža more delovati. Na Extremerju verjetno vklopiš SMB funkcijo, nastaviš network share in to je to.

dixi3 ::

Imam Popcorn hour A 200 kako se tu nastavitve nastavijo

EvilDare ::

Drugače sem dal link 3 poste višje ampak vseeno. Tukaj imaš še navodila za c200 ampak je vse podobno: navodila, stran 38. Če nimaš nastavljeno na win7 gesla, ampak samo uporabniško ime, moraš še to nastaviti da dovoli dostop do pc-ja brez: Lan dostop brez gesla.

dixi3 ::

Ne gre to meni od rok, niti mi se slikice ne ujemajo niti se kaj dosti vidi
drobna pisava pa vse je nekak zamegljeno.

Sploh na novi firmware prevec je to zakomplicirano za mene.

Bom se malo spremljal forum moram pa se še dosti naučit, v vsakem primeru
hvala za trud.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Zvok in slika
2330253790 (67882) dope1337
»

popcorn

Oddelek: Pomoč in nasveti
51165 (917) KoMar-
»

WDTV Live ali Xtreamer?? to je zdaj vprašanje

Oddelek: Zvok in slika
407689 (3673) umexteacher
»

eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
538747 (6007) Sibirc
»

Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10951949 (44333) vrossi46

Več podobnih tem