Forum » Omrežja in internet » povezava na net - mirc DCC send ne dela
povezava na net - mirc DCC send ne dela
mrTwelveTrees ::
nimam časa da bi se ukvarjal z tem, pa zato sprašujem vas
mam dve mašini
prva ima modem in mrežno - deli povezavo neta drugemu računalniku
prvi računalnik ma OS win ME & 2000
zdej pa to:
na drugi mašini mam XP-je - kar ni pomembno
vse dela lepo in prav, vendar ne
mirc uporablam samo na drugi mašini
DCC send mi dela če ima prvi računalnik win ME
DCC mi ne dela če prvi uporablja win 2000 - nimam naštimanega nobenega firewalla
kje je fora ?
haval
ne spraševat zakaj ne mircam, če ima prva mašina nalovdanih win ME... mam svoje vzroke... vozniki za modem so zanič - me vrže dol - v win 2000 je pa cool
vi samo prosim odgovorite zakaj ne dela dcc
hvala
mam dve mašini
prva ima modem in mrežno - deli povezavo neta drugemu računalniku
prvi računalnik ma OS win ME & 2000
zdej pa to:
na drugi mašini mam XP-je - kar ni pomembno
vse dela lepo in prav, vendar ne
mirc uporablam samo na drugi mašini
DCC send mi dela če ima prvi računalnik win ME
DCC mi ne dela če prvi uporablja win 2000 - nimam naštimanega nobenega firewalla
kje je fora ?
haval
ne spraševat zakaj ne mircam, če ima prva mašina nalovdanih win ME... mam svoje vzroke... vozniki za modem so zanič - me vrže dol - v win 2000 je pa cool
vi samo prosim odgovorite zakaj ne dela dcc
hvala
DMouse ::
Jest se bolj čudim da ti dela če maš na serverju WinME... ker dcc dela na principu: odpre port na tvojem računalniku, pošlje številko porta sogovorniku, on se poveže na tvoj ip:port. Ker tega porta na serverju ni, dcc teoretično ne bi smel delat.
Jest mam zadevo rešeno tako. Na serverju imam program PortTunnel, ki forwardira npr. porte 5000-5005 na workstation računalnik, potem pa na workstation v mircu naštimam da mi dcc uporablja le teh 6 portov... in deluje
Jest mam zadevo rešeno tako. Na serverju imam program PortTunnel, ki forwardira npr. porte 5000-5005 na workstation računalnik, potem pa na workstation v mircu naštimam da mi dcc uporablja le teh 6 portov... in deluje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 343260 (43716) | ignats |
» | Še več prostora za vašo pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 7432 (5758) | CaqKa |
» | Firewall (da ali ne)Oddelek: Omrežja in internet | 2308 (1500) | alum |
» | mIRC: DCC send mi prek routerja ne delujeOddelek: Omrežja in internet | 3238 (2931) | CaqKa |
» | Domače omrežjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1969 (1446) | Gandalfar |