» »

Še več prostora za vašo pošto

Še več prostora za vašo pošto

Slo-Tech - Predvčerajšnjim smo pisali o 30 gigabajtnem poštnem predalu, a nekaterim to očitno ne zadostuje. MailNation nam namreč ponuja kar 1 terabajt oziroma 1000 gigabajtov za našo pošto, omogočajo pa POP3/IMAP dostop, izbiro različnih spletnih vmesnikov, itd. Če dejansko menite, da boste v tem življenju prejeli toliko emailov, obiščite njihovo stran.

O novici sta nas obvestila vrtnyka in domen555, za kar se jima iz srca zahvaljujemo.

58 komentarjev

«
1
2

bluefish ::

Z eno besedo: PRETIRAVANJE.
Kaj mi koristi 1 TB prostora, če imajo omejeno velikost posameznega sporočila (10 MB). Morda bi bila stvar zanimiva, če bi podpirala hrambo podatkov podobno kot Gmail.

iElectric ::

sej ne, da sem jaz to napisal že na novico samo?

30 GB poštni predal

Površni, površni...

Kami ::

bah, tudi tu je omejitev priponke 10mb, torej useless.

vrtnyka ::

Np, matek :)

Men je pa zlo zanimiv predal, tud racun sem si ze naredila :) Fajn je, k si lohk domeno izberes ;)
Pa jaz sigurno lohk zasedem tok placa ! :D


Sprejme kdo izziv ?:P
vrtnyka ma resota rada

PrimozR ::

DOmen napisu bi novičko ane. Al pa vsaj opozoru. V forumu ne vidi vsak.

Matek ::

Domen555, se opravičujem, da te nisem omenil, vrtnyka je novico spisala in sem od tam pobral vir. No, sem te dodal, da ne bo kakih krivic.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

mHook ::

Kaj pa drobni tisk?

Vesoljc ::

kaj pa zarota?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

CaqKa ::

kako pa izgleda vmesnik?

DOOM_er ::

kul. Sam je kr neki k je priponka 10 mega. Sam za kksn stuff posiljat je kul :D . In zafilaš ga lahko takoj z raznimi pr0n stranmi in mejli
Robots will steal your job. But that's OK

Jeebs ::

vrtnyka: Ti bom vsak dan poslal celoten mail, k ga dobim, pa me zanima, kdaj boš zapolnila tist 1TB. :D Jst mam po cca. 3 letih za ene 2-3Gb uporabne pošte (spam sproti brišem), tle not štejem mail, k sm ga dobil na SiOL pa Volja.net account.

EDIT: Če smo bolj natančni, najstarejši mail pri meni nosi datum 6.3.2001. Torej v kar nekaj letih manj kot 3Gb.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jeebs ()

vrtnyka ::

Jeebs ; nism mislila mojega maila ampak maile od folka, k jih mam na spam listi ;) Jaz use forwardam ,)
vrtnyka ma resota rada

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: vrtnyka ()

Volk| ::

Kdo je reko da lahko uporabiš na goglu mail kot shrambo?!
Kurca ga lahko! Datotek exe sploh ne dovoli prenest. Da ne omenjam da so se mi že maili "zgubli".
en velki šhit....pa še to da je omejeno na 10 Mb...

Kami ::

Ah nekateri res pretiravate, ni kaj.

A bote rekli, da zasedete 1 TB mail medtem ko imate disk (domenevam), ko ni večji od 500 gb in ga najverjetneje nena zasedete celega...

ja sure, pol pa vas svizec zavije v folijo...

Nejc Pintar ::

Volk| poglej GmailFS pol se pa oglašej
Lahko je biti prvi, če si edini!

vrtnyka ::

Kami a je to name letel ?:)
vrtnyka ma resota rada

Kami ::

Pozabi, malo tečn sem :P

Drugače pa res dvomim, da bo kdo napolnil tolko placa, drugače pa probaj, me zanima, če ti res tolko placa zagotavljajo :)

vrtnyka ::

Ko si bo kdo od mojih spamerjov naredu racun tam, bom pa probala :D
vrtnyka ma resota rada

Piranha ::

Za vraga, kaj pa če je to samo propaganda...

Jaz dvomim, da ima kdo zafilan mail račun do konca, se pravi 1 TB mailov. Razmišljajmo pragmatično. Koliko ljudi na svetu ima dostop do interneta hitrosti 10 Mbit? Pri tej hitrosti bi porabil skoraj 2 tedna (24ur na dan bi uploadal), da bi napolnil ta predal.

Ne vem no... meni se zdi to vse ena velika natega + usmerjanje vode na svoj mlin.

Pa lahko noč želim.
Piranha

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Piranha ()

gabl136 ::

Hehe, jest bom tut mal zateži>:D

1 TB (terabajt) = 1024GB (gigabajt) = 1048576MB (magabajt)|O |O |O

keber ::

Zeh |O again....

Kot sem rekel, Crosswinds je leta 1998 ponujal neomejeno prostora. Ali po želji tudi 15 milijard terabajtov. Če je kdo hotel:D

dbevfat ::

ni natega -- oni majo prostor, če maš ti 1 TB podatkov.

Po drugi strani je pa dejstvo da nimajo n TB prostora (n = število uporabnikov), pač majo neko povprečje. 1 TB trenutno prebije tako majhen del uporabnikov, da bi blo smešno se sploh trudit met za vsakega 1 TB praznega prostora. Preden se bodo pa uporabniki v povprečju približali 1 TB (to je čez par let, nič kasnej), bodo pa diski že tok pocen ...

Ko igraš na tak princip, je skor vsen kok ponudiš. Razlika med 1 TB in 1024 TB je nepomembna, ker nobena od teh mej ni dosežena -- zaenkrat. In čist na isti princip igrajo na gmailu -- formula, ki izračuna "moj" prostor (2,6 GB) vsebuje nek izračun glede na povprečno zasedenost, hitrost polnjenja, pogostost uporabe in to je to. Skratka -- naš prazen prostor na gmailu je skupen. :D
nvr2fat

pingec ::

Meni so po enem tednu od registracije poslali da morm nek obrazec izpolnit na eni strani, ki sprašuje o nekih kreditih in kvaliteti storitve, če hočem met account...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

gabl136 ::

@dbevfat: glede primerjave 1000:1024 sem misliv vse tako bol iz heca:\

herkemer ::

Ne morm kej, da se ne nasmejem od srca:))))) Sem med drugim tud mail admin u malo večji firmi (500 users) pa nemi rečt, da lahko kdo nabere 10GB UPORABNE pošte. Ne zdej nabijat, da so razne priponke nujen del maila, ker mail ima eno lepo lastnost, priponke - lahk jih attachas al pa detachas ..... Tist k pa nabere raw-plain texta za 10 GB, kaj šele 1TB mu pa jest plačam počitnce na Balearih .....

Lahko pa se seveda tudi motim .......
Errare humanum est, in errore perseverare stultum.
Mr.dr. prof. Sc.Herkemer Homolka Et.C.

MrStein ::

Hehe, na strani njihov prezident krca konkurenco : "Attachment sizes remain small and restrictive,"

potem pa imajo oni čist enako omejitev :))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jumping Jack ::

A je pri MailNation tud ista idiotska omejitev kot pri Gmailu, da ne pusti ne prejemanja ne pošiljanja nobenih arhivov (zip, rar, ....)? :\

edit: In btw, ne samo da je prazen prostor skupen, tudi isti attachment se shrani samo enkrat. In ker je večina maila (tistega, ki res kaj zasede) forwardiranega, lahko ugotovimo, da bo zelo malo uporabnikov po dejansko zasedenem prostoru (torej unikatnih attachmentih) preseglo mejo 100 megabajtov.

edit2: Zakaj mi za vsak popravek posta spodaj zabeleži čas, plus čas kreiranja? Če se ne motim, se drugim izpiše samo čas zadnjega popravka. :\

Zgodovina sprememb…

marvin42 ::

ne vem za koga kurca bi kdo rabil priponke večje od 10mb. Mail protokol ni bil nikoli namenjen velikim datotekam, nešteto drugih načinov je za to.
Mostly Harmless

Jumping Jack ::

Nešteto načinov res, ampak nobenega takega, ki bi ga imel na voljo povprečen uporabnik brez dostopa do web ali FTP serverja ali kaj podobnega.

V zadnjem času se sicer pojavljajo web storitve za izmenjavo datotek, ampak povprečen uporabnik tega ne pozna. Vse, kar ima, je Outlook Express, ki ga dobi zraven Windowsov.

In tudi meni je veliko bolj praktično 10 mega fajl poslat po mailu kot pa: "Hmmm, ok, imam linux mašino, ki mi služi kot router, torej moram poinštalirat in skonfigurirat Apacha, nastavit fajl v web root, poskrbet za ustrezen dostop samo tistemu, ki mu je fajl namenjen, odpred port 80 na firewallu in sporočit tistemu, ki mu je fajl namenjen, URL, prek katerega ga lahko dobi." Ali pa: "Hm.. Vem, da obstajajo nekje neke storitve za izmenjavo fajlov, ampak ne vem, katere so in kako delujejo, torej Google vabi, da malo raziščem in preizkusim stvari, in potem sporočim tistemu, ki bi mu rad posredoval fajl, kje in kako naj ga dobi."

Že samo napisat tole je trajalo dlje kot poslat mail, tako da se zelo strinjam, da bo treba povečati dopustno velikost priponk. In to bo zelo verjetno naslednji korenček, s katerim bodo mail providerji vabili nove uporabnike.

Glede tega, da mail ni bil namenjen velikim datotekam, to je seveda res, ampak SMTP protokol je star (od oka rečeno) vsaj 30 let, od takrat se je marsikaj spremenilo. Tudi internet ni bil "namenjen" za tankanje filmov in tudi telefon ni bil "namenjen" za dolge pogovore v tri dni. In tudi Bill Gates je nekoč izjavil: "640 kB should be enough for everyone."

CaqKa ::

bo treba en program spisat za deljenje daotek. pa taki ful na simpl. malo navigacije bi mu blo treba podat..
ali pa simpl ftp server, ki še svoj ip prepozna.. pa ga potem pošlješ preko IM drugemu. bi blo kar kul :)

Nejc Pintar ::

DCC je najbolj praktičen za fajle pošiljat:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

CaqKa ::

to je program al to misliš na pošiljanje v mircu?

dbevfat ::

@gabl136: sori, nisem čist prepričan kam meriš ... jaz nisem omenjal nobene primerjave.
nvr2fat

herkemer ::

ARE YOU MENTAL OR WHAT???

Take traktate pa še na faksu nismo razvil okol enga ubogiga pošiljanja priponk. Kot že napisano se je SMTP razvil pred mnogo leti, res je vse, da ni bil net namenjen .... da naj bi bilo 640 k dovolj itd. itd. Res pa je tudi, da še noben ni odgovoru na moj Q: Kdo rabi enormno diskovja za raw-plain text? Filme zaugaš s klienti, ki so temu namenjeni 8pa ne rečt da večina spet ne pozna programja ...), enako je z muzko, ostalim SW itd.

Moje osebno mnenje ŠE VEDNO ostaja, da tudi nadpovprečen (beri advanced user) uporabnik, NE PORABI toliko prostora.

Sej da ne boste misl, da sem jest kaj boljši, mam u mail boxu cca 4 GB krame :((((( Sam ne rečt, da ni drugih načinov. Prej omenjeni pristop (apache, pa konfiguracija routerja pa FW, pa razlaganje ciljnemu uporabniku kako potegne zadevo dol ....) je čist kul za vsakega. Ker ko ti ADSL al pa ISDN prikopjo, maš praktično za eno mašino porihtan VSE. Če se pa tok spoznaš, da se upaš prčkat po routerji/FW, pol ti je pa itaq v veselje in nebi smel bit problem :))

Lahko pa se seveda tudi motim ...
Errare humanum est, in errore perseverare stultum.
Mr.dr. prof. Sc.Herkemer Homolka Et.C.

Nejc Pintar ::

Ja CaqKa, v mircu, dalo bi se prav lepo razviti en bolj DCCjevski klient in prirejene strežnike:\
edit: preko IRC protokola, mirc je program
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

ne ne.. si zgrešil point.
zadeva more bit BREZ strežnika.
ftp server klient v enem programu z zelo dobrim in lahkim vmesnikom, bi bila rešitev.

Nejc Pintar ::

DCC poteka direktno do userja:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Jumping Jack ::

@herkemer

Ja saj s tem se bolj ali manj vsi strinjamo, da so vse te silne kvote nesmiselne. Itak ima vsak človek, ki ima veliko pošte, le-to na svojem osebnem računalniku. Ne vem, zakaj bi jo kdo imel na serverju. Tisti, ki nima osebnega računalnika, pa tudi ne more imeti dosti pošte.

Velikost priponk je trenutno bistveno bolj pomemben in moteč faktor.

Ziga Dolhar ::

Jumping Jack: zato, da ima lahko do pošte dostop od koderkoli.

Ali preko "webmaila", ali preko Outlooka na nekem drugem računalniku. Če to kombinira z zmogljivim PIM-om [Exchange & Outlook], še tolko bolj :).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

vem jaz da dcc poteka direktno, samo nevem zakaj potem omenjaš nek server: "Ja CaqKa, v mircu, dalo bi se prav lepo razviti en bolj DCCjevski klient in prirejene strežnike"
če hoče kaj takega delovat more delat brez vmesnega strežnika, ter samo na podlagi ipja.

MrStein ::

Ne bo šlo. Glej ljudje poznajo pošiljanje pisem (in paketov) že stoletja. Lahko jim ti tri ure razlagaš "ef-te-pe-janje" in mogoče bo on celo kimal, drug dan pa bo vseeno fajl poslal prek SMTP. In sploh se še nisem dotaknil probelma instalacije tega "simpl" serverja, odpiranja firewalla in dejstva, da morata ob PC-ja bit prižgana istočasno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

CaqKa ::

ja, samo jaz govorim o aplikaciji, ki je še ni in bi jo bilo fajn razvit.
aplikacija pa bi bila namenjena za instano pošiljanje datotek. ki bi recimo lahko bile tudi malo večje.

MrStein ::

Saj to že obstaja : Messenger, ICQ itd...
Zakaj še eno infrastrukturo ?

(pri tem bi pohvalil MSN, ker je ID uporabnika enak email naslovu in ga :
- je lahko zapomnit (nimam pojma kako ICQ številko imam, MSN "ime" pa ti lahko povem kadarkoli)
- ga že imaš v svojem email imeniku (ja, eni imajo drug naslov za MSN kot za "previ" email, ampak vsi ne)
)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Nejc Pintar ::

@CaqKa: serverje bi imel zato ker se povprečnemu userju niti sanja ne kaj je "ajpi"!:\
Zato bi imel server, kjer bi se userja našla in nato vzpostavila direktno zvezo:\
edit:
@MrStein: MSN teži za .exe datoteke prenos je pa tako počasen da grem za 200kB datoteko lahko na WC umes:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

OK, kaj pa IRC ?
Pa ICQ, pa to pa ono ? ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Nejc Pintar ::

o IRC je že debata:\ , ICQja pa še nisem poizkusil
Lahko je biti prvi, če si edini!

aco111 ::

Ko bi vsaj bil bar 100MB placa za spletni prostor, ne pa da dajejo 1TB za email, čista brezveznost.

LP. Allesandro
Don't worry be happy :)

CaqKa ::

ma nič ne razmete.. pravim da bi program moral bit tolko rpijazno zasnovan da ti sam pove številko (IP)
pol jo sao drugemu po IM poveš, nakar se ti ofna lep meni kjer določiš kaj želiš poslat, odazadaj pa bi laufal ftp protokol (kjer uporabnik sploh nebi vedel da je ftp)

msn ne zato ker se na cajte počasni prenosi.. sicer ne vedno ampak se dogaja.. kako je na drugih tudi nevem..
imam msn pa gtalk. poleg tega je treba vedet da nimajo vsi vseh IMjev, eno tako mini aplikacijo pa nebi bil problem namestit in pognat.
jaz še vedno pravim da more zadeva delovat brez serverja.. , ker če je tako zasnovana potem lahko deluje tudi po lokalni mreži, ki ni povezana v internet.
torej:

klikneš ikonco na namizju, zažene se aplikacija, ki preveri tvoj ip, ti ga izpiše, zraven ti naredi knof, ki ti reče 'tukaj klikni da skopiraš svoj ip v odložišče (clipboard)', spodaj bi bilo okence, 'vpiši IP oddaljenega računalnika', kjer bi vpisal ip frenda.. pol bi imel spodaj knofek poveži, in kakor hitro bi eden od drugega vpisal ip in kliknil poveži, bi se v ozadju že zalaufala konekcija ftpja (ftp, se seveda zažene takoj ob zagonu aplikacije).
tako bi imel direktno konekcijo brez vmesnega strežnika..
dodatno okence za chat in podatki o hitrosti prenosa bi bili samo še fini dodatni bonbončki.
filesharing made izi, pa še vedno bi vedel, da se lahko konektaš samo k nekomu ki ga poznaš.

MrStein ::

Vse to namesto gumba "Send File", ki ga imajo že takorekoč vsi.

In to ker je.. kaj ? Bolj preprosto ?

Če lahko tvoj programček instalirajo, potam lahko tudi en IM klient. (ki ga itak rabijo, kot si rekel)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

e-mail

Oddelek: Omrežja in internet
111079 (826) 20sdfj093f
»

Spletne urice: TurboGears

Oddelek: Novice / Kiberpipa
163788 (2550) minmax
»

Spletna pošta s 3GB prostora

Oddelek: Omrežja in internet
5947 (886) janip
»

30 GB poštni predal

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
315055 (3468) Fizikalko

Več podobnih tem