» »

Nataša Pirc Musar preprečila prihod Google Street View v Slovenijo

Nataša Pirc Musar preprečila prihod Google Street View v Slovenijo

TESKAn ::

Dopuscam pa tudi moznost, da sem jaz papak in nisem dobro razumel pointa.

No, si si že sam odgovoril.

Sploh pa je primerjava GSV in vodovoda rahlo...blesava. Evo, stavim jurja, da če bi ti dal na izbiro ali vodovod ali da imaš svojo bajto na GSV, bi izbral vodovod. Enako za elektriko, cesto, komunikacije.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Lion29 ::

seveda... s tem, da za vodovod mocno posegajo na moje ozemlje, kopljejo, etc... za GSV pa naredijo le sliko

meni se pa zdi primerjava zelo na mestu... v obeh primerih se pac more posameznik prilagoditi za skupni blagor...

v prvem primeru bi pac moral pustiti da se na vlko koplje
v primeru GSV pa samo, da se poslika njegova bajta
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

sgdjkdlsugi4 ::

Stavim jurja, da bi se vsi tukaj zagovorniki cenzure in nevem cesa, prodali za skromno vsoto "odskodnine". En taki primerek je to ze javno priznal v primeru njegove hise.

Ce IT pri nas nebi bil pac nujen strosek, bi se nasli zagovorniki takih storitev vsepovsod. GSV se da lepo uporabit v turizmu (ker letno poslusamo kako smo nerazpoznavni v svetu), zastonj navigacija pa tudi ni za odmet.

poweroff ::

Lion29 je izjavil:

torej, ce obcina dela vodovod, cesto, elektricno napeljavo ali karkoli v dolocenem... se zato, da je delo opravljeno tako kot treba za vse v kraju (torej skupni blagor) posega tudi na ozemlja krajanov, pa ce to oni zelijo ali pa ne. Namrec gre se za skupno dobro in ne more en papak pod pretvezo svoje zasebnosti/varnosti, etc "lomit bale" in pokvariti oz. prepreciti udejanjenje teh nacrtov.
...
kot receno, za skupni blagor se morajo pac doticni osebki (beri papki) prilagoditi in se odreci svojim "svetim" pravicam.

Takole je. Vprašanje je, kaj je skupno dobro. Načeloma mora o tem obstajati konsenz. Ker če ne, sem jaz osebno mnenja, da je v skupno dobro, če država iz vašega denarja meni kupi Ferrarija. :)

Se pravi mora biti nek javni interes. Kar dela Google je pa privat pobuda.

Poleg tega - za vodovod te lahko prisilijo, da pustiš razkopat. Vendar so določena pravila. NE more kar vsak d.o.o. razkopavat kjer želi, češ da dela v skupno dobro. Taka pravila so tudi pri GSV. Naj se jih Gugelj drži!

sgdjkdlsugi4 je izjavil:

Stavim jurja, da bi se vsi tukaj zagovorniki cenzure in nevem cesa, prodali za skromno vsoto "odskodnine".

Povsem možno. Žalostno je pa, da se večina proda zastonj.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

Lion29 ::

ZASTONJ?

saj pa ja v zameno dobimo eno super storitev, kako je to potem zastonj?

meni se zdi zalostno, da tle tako svetohlinsko zagovarjate svoje pravice zasebnosti a ste jih v isti sapi za nekaj ficnikov pripravljeni prodati
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

3p ::

poweroff je izjavil:

Tam sta bila zaposlena dva človeka, ki sta se sicer nekaj trudila, a dosegla le malo oz. nič. V vsakem letnem poročilu sta jamrala, da je premalo kadrov, premalo denarja, itd. Spremenilo se ni nič.

Pol je prišla Musarjeva. Postavila organ na novo. Zaposlila pravne strokovnjake.


Sicer je tole offtopic, ampak, khm, torej sta tista dva prej zgleda upravičeno *jamrala*?

moj_nick ::

poweroff je izjavil:

Ker če ne, sem jaz osebno mnenja, da je v skupno dobro, če država iz vašega denarja meni kupi Ferrarija. :)

A to si namenoma napisal vašega?
110111001001010001010000

Poldi112 ::

To storitev uporablja le en mali delež prebivalstva. Plus da če nekdo proda svoje pravice je to čisto njegova stvar, tvoje posploševanje tega na nas je pa neutemeljeno. Pa tudi če bi jim dovolil slikati bajto za EUR10 (pa jim ne morem, ker to, reveži zatirani, lahko naredijo tudi brez mojega dovoljenja) je to še vedno moja stvar, ne tvoja.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

sgdjkdlsugi4 ::

poweroff je izjavil:


sgdjkdlsugi4 je izjavil:

Stavim jurja, da bi se vsi tukaj zagovorniki cenzure in nevem cesa, prodali za skromno vsoto "odskodnine".

Povsem možno. Žalostno je pa, da se večina proda zastonj.


Torej je pravilno, da je glavni argument nek bullshit, ki ga negira dovolj € ? Ali je bolj pravilno, da s pretehtanjem vecih argumentov pravne in IT smeri dojamemo, da je tehtnica se vedno ZA GSV zaradi morebitnih prednosti za drzavljane, toda jo zavrnemo zarad prej omenjenega bullshit razloga ?

Lion29 ::

@Poldi...

ravno to ti pravim, da ni sam tvoja stvar, ampak tudi moja, ker bom jaz zaradi tvoje trme prikrajsan! (in seveda obratno)

in tako kot je Matthai rekel, bi to morala biti stvar splosnega konsenza... in ne odlocitev par papkov

pa se to poldi... cisto nic nisem posloseval, moje "pomilovanje" je bilo namenjeno tistim, ki so ZE izrazili svoje mnenje v tem.. da bi zeleli odskodnino za to, da se jih poslika
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Mipe ::

Ne gre za to, da je storitev zastonj. Gre za to, da jo uporablja manjšina, ki bi zato rada vsilila slikanje VSEM ljudem, ki od te storitve nimajo ničesar.

Profitira pa seveda Google. Kako profitira? Ja, reklama, seveda, Google Street View je izjemna marketinška poteza. Že samo avti z kamerami so odlična reklama, ki se pojavlja v vseh lokalnih časnikih, kamorkoli gre, na ta način pa Yahoo-ju in Microsoftu odžre še kak promil uporabnikov. Google ni nobena dobričina, za vsemi akcijami stoji nek razlog. Poleg tega pa Google računa na potencialen trg, ki bi se ustvaril na Google Street View. Pomislite, da bi ljudje plačali za oglasne prostore tam, kjer so vidni na GSV, še posebej na priljubljenih lokacijah.

Google pridobi veliko, mi, ki GSV ne uporabljamo, pa nič. Le še bolj izpostavljeni smo, in to celemu svetu. Vlomilci sedaj hodijo na Google Earth ogledovat tarče, pedofili si ogledajo okolico vrtcev in šola, delodajalci preverjajo naslove delavcev itd. Skratka, Google nas razgaljuje in to nam ni všeč.

Lion29, to verjetno ne razumeš najbolj, ker si sam voajer, ki uživa v oddajah, kot je Big Brother. Tebi je zasebnost tuja. Ampak vedi, da imamo tudi mi svoje želje in voljo. Google se mora prilagoditi NAM, ne mi njemu. Ne mislim iti na roke glasni manjšini, ki nas zmerja z zadrtežimi in omejenci.

Nič nimam od tega, zato od mene ne dobite ničesar. Ta storitev ni dovolj pomembna.

sgdjkdlsugi4 ::

Mipe je izjavil:


Nič nimam od tega, zato od mene ne dobite ničesar. Ta storitev ni dovolj pomembna.

To je attitude penzjonista, ko ga pridejo vprasat za optiko. Ja kaj pa on to rabi, za ostali svet pa ga gladko jebe.

Na dolgi rok pridobimo vsi, samo glavo je treba z lastne riti potegnit.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Lion29 je izjavil:

ravno to ti pravim, da ni sam tvoja stvar, ampak tudi moja, ker bom jaz zaradi tvoje trme prikrajsan! (in seveda obratno)
... to pa je recimo "attitude" kadilca, ker zaradi mene poleg ne sme kaditi ker ga jaz omejujem in je tako prikrajšan;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mehmed ::

Lion29 je izjavil:


enak princip velja tu. Gre se za skupni blagor. Za storitev, ki bi prinesla ogromno pozitivnega. Dobimo jo celo zastonj. Slovenija ne da za izvedbo niti centa. Ne more par papkov pod pretvezo svoje zasebnost/varnosti, etc "lomit bale" in pokvariti oz. prepreciti udejanjenje teh nacrtov...

kot receno, za skupni blagor se morajo pac doticni osebki (beri papki) prilagoditi in se odreci svojim "svetim" pravicam.

In gospa Pirc Musar ga je tolmacila v naso skodo.

Haha. Kaksni skupni blagor? Da se VSI odrecejo necemu, da lahko pescica uziva doloceno korist?
In kako lahko pravico do zasebnosti poimenujes pretveza? Al pa trma??

Glej, to ni skupni blagor. Je navadna aplikacija, storitev al karkoli ze, ki bo olajsala zivljenje par ljudem. Niti ne bistveno, se manj je nujna ala vodovod. Ampak da bi jo imel trcis ob pravice drugih. In na sreco vseh, ter tvojo smolo, je pac Musarjeva tu da te ustavi. Ker ocitno gledas zgolj na lastno korist ter se pozvizgas na ostale.
Ni tolmacila v nikogarsnjo skodo, bori se za tvoje pravice. Bolj natancno za pravice vecine, tebi je za tvoje vseeno.

Zdej ce hoces povelicevat zadevo v javno dobro (lol), tvoja stvar. Samo dajanje tujih pravic v nic pa ponizevanje folka, ker ne mislijo enako opusti. Ker ce sm jst paranoicen, tehnofob, se bojim za svojo duso ce me slikajo in podobna podtikanja, ste zagovorniki pac voajerji/attention whores/googlove ovcke/tehnofreaki itd. To nikamor ne pelje.

Problem je pa v googlu, ker si dovoli prevec. Oz. proba sreco, ce jim nihce nic ne rece. In vmes se mal razsiri dejavnost na wifije pa kaj podobnega. Zaradi slabih izkusenj ga seveda vzgejo po prstih kdaj, edino prav.

Krajsa verzija: ravno toliko kot se nekaterim jebe za tuje pravice se drugim jebe za vase zelje. Pravice so pa nad zeljami. Ce jih nekateri ne dojemate kot take ali pa ne jemljete resno je pa to vas problem ane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mehmed ()

Looooooka ::

Lion29 skupni blagor?
V zivljenju nisem rabu video posnetka tvoje bajte na tvoji ulici, da sem nasel tvojega soseda.Garmin in podobne zadeve me pripeljejo tja brez kakrsnega kol posnetka ulice.
Hej...se zemljevid pa par vprasanj s stanovalci me spravi do destinacije.
Google street view je NEPOTREBNA aplikacija.Sej je lepa...pa super, da si lahko ogledas nek kraj, ki ga ne poznas(xy drzava xy mesto in nekdo ti rece, da je tam lepo...)...ampak ne mores pa zdej teptat po pravicah ljudi samo zato, ker prihajas iz amerike in si pac navajen, da lahko s tvojimi podatki delajo kar hocejo.
Ze samo iz tega principa(rajs se odpovem internetu kot, da koncam pod takimi zakoni, kot jih majo v ZDA)...ji dam cist prav.Vsaj ena v vladi, ki opravlja svoje delo.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

vsi tle pisete, da to storitev uporablja le psecica.

seveda zagovarjam vecino in skupni blagor... in ce bi bilo temu tako, da bi to uporabljala le psecica in bi zato trpela vecina, nebi tega zagovarjal!

ampak temu ni tako...

logicno, da to uporablja pescica, ce pa pr nas ni pokrito... to je isto kot ce bi rekel, da v afriki vodovod uporablja le pescica in da ga zato ni smiselno narest.


Ko bo GSV pokril Slovenijo, bo to storitev uporabljalo ogromno ljudi. Uporabna je za miljardo stvari (tudi nekaj negativnih).

@loooooka.. res? garmin te pripelje brez posnetka ulic? Ravno v tem je point. Garmin je neka osnova storitve ki jo ponuja GSV. GSV je nadgradnja. Kolikokrat si na garminu videl neko cesto, ulico pa nisi bil preprican ce je to dejansko ta...Ce imas sliko ulice si lahko v to bolj siguren, ne?

Sicer pa tle seobnasate tako, kot da je googlu v interesu da poslika vase neumne frise? pa avtomobile na cestah, etc... Valda je njim v interesu ponuditi cisto mapo, brez motecih faktorjev in seveda tudi delajo na tem, po vsej verjetnosti se moteci faktorji umaknejo ob ponovnem obhodu.


mah ne vem, I rest my case...

veckrat ste ponovili, da vam zadeva grev nos samo zato, ker oni na ta nacin sluzijo in da tudi vam pravice ne pomenijo nic in ste se jim prirpavljeni odreci za neko placilo...

torej kaj bi nadaljevali?

mislim, da sem zadosti jasno izrazil svoje stalisce in tudi vi vase, ki gajaz razumem v okviru vase zavisti..

mocno upam, da ne bomo Slovencljni zavoljo nase vsesplosne etikete hlapcevstva bili glasni in trmasti racno tam ko nam nebi bilo treba in bi si tako delali skodo


aja, naj se omenim, da poslikana slovenija ni namenjena samo slovencem
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Okapi ::

Gre za to, da jo uporablja manjšina
In? Pred 20 leti je tudi računalnike uporabljala manjšina, in pred 10 leti je internet uporabljala manjšina. Čez 10 let bo StreetView uporabljala večina, eni tule pa boste takrat videli, kakšni "papki" ste bili, če uporabil Lionov izraz;)

O.

bluefish ::

Ce imas sliko ulice si lahko v to bolj siguren, ne?
Ne. Če uporabljaš GPS do neke ulice to pomeni, da te ulice ne poznaš in ti posledično tudi 3D model celotnega območja ne pomaga.

Mehmed ::

Oh kako lepo iz konteksta vzeto. Racunalnike je uporabljala manjsina, ni jih pa uporabljala na racun vecine ane.

Pa vsaj meni ne ocitat, da bi prodal pravice. Se enkrat, zelo rad bi vidu gsv. Ampak ne za vsako ceno.

Okapi ::

da te ulice ne poznaš in ti posledično tudi 3D model celotnega območja ne pomaga.
Pa si prepričan, da sploh veš, kaj je StreetView? To pomeni, da nekam prideš, pogledaš na zaslon, vidiš hiše, pogledaš okoli, vidiš iste hiše, in veš da si prišel na pravi naslov.

O.

Lion29 ::

Mehmed je izjavil:

Ampak ne za vsako ceno.


ja sej v tem je point... saj ne bos rabu za GSV dati 500 kamel in prvorojencka... ampak le pustiti, da poslikajo tvoj okolis....

kaka grozna cena, ne?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

bluefish ::

Okapi je izjavil:

da te ulice ne poznaš in ti posledično tudi 3D model celotnega območja ne pomaga.
Pa si prepričan, da sploh veš, kaj je StreetView? To pomeni, da nekam prideš, pogledaš na zaslon, vidiš hiše, pogledaš okoli, vidiš iste hiše, in veš da si prišel na pravi naslov.

O.
Ja, ker v 21. stoletju še vedno ne poznamo hišnih števil in imen ulic, ki so nabita na vsaki stavbi.

In še vedno ti StreetView ne pomaga. Če želim recimo priti na Slovensko 25, to vnesem v Garmin in me ta vodi do naslova.
Tudi če ta isti naslov iščem preko Googlove storitve bom še vedno prišel na isto lokacijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

sgdjkdlsugi4 ::

Lion29 je izjavil:


mocno upam, da ne bomo Slovencljni zavoljo nase vsesplosne etikete hlapcevstva bili glasni in trmasti racno tam ko nam nebi bilo treba in bi si tako delali skodo

Sej to je nazalost ze v bistvu kr nas trademark.

Mehmed ::

Lion29 je izjavil:


ja sej v tem je point... saj ne bos rabu za GSV dati 500 kamel in prvorojencka... ampak le pustiti, da poslikajo tvoj okolis....


Posteno. Evo obljubim da dam podpis za, ko me pride google vprasat.
Problem je v tem, ker google ne bo prisu vprasat.

.:joco:. ::

Eni res ne štekajo kakšna škoda se dela z zaviranjem tehnologije na enih zelo šibkih (oz. namišljenih) pravnih argumentih.
Feature-i street viewa bodo v prihodnosti še kako pomembni pri gospodarki, turistični in drugih panogah. Sploh ker je to šele tehnologija v povojih. Ko pridejo augmented reality in ostali feature-i, bo zelo težko konkurirat tistim, ki bodo ostali zadaj.
Posredno in neposredno se z zaviranjem tega dela gospodarska škoda, ki bo vplivala na vse.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

sgdjkdlsugi4 ::

.:joco:. je izjavil:


Posredno in neposredno se z zaviranjem tega dela gospodarska škoda, ki bo vplivala na vse.


Dokler bo v .si IT nepotreben in nujen strosek, bo pac tako.

Mipe ::

sgdjkdlsugi4 je izjavil:

To je attitude penzjonista, ko ga pridejo vprasat za optiko. Ja kaj pa on to rabi, za ostali svet pa ga gladko jebe.

Na dolgi rok pridobimo vsi, samo glavo je treba z lastne riti potegnit.


Ali prav berem? Penzionisti, ki so nekdaj lomili hrbte in v delavskih brigadah ter akcijah zgradili pol infrastrukture Slovenije, zaslužijo takšen odnos?

Dandanes, ko je vsa ta infrastruktura, ki so jo za "splošno dobro" na lastne stroške gradili naši očetje in dedki, privatizirana, se sprašujem, če se je sploh vredno truditi za splošno dobro.

Sicer pa lahko optiko napeljete okrog, ne pa ravno skozi vrt, Google pa lahko svoje slike dela kje drugje, magari v dolini Šentflorjanski. Tukaj ni dobrodošel. Še manj pa je dobrodošla Facebook generacija, ki naklada o splošnem dobru, misli pa seveda samo nase.

Get off mah lawn!

sgdjkdlsugi4 ::

Smesno je namrec to, da so vcasih vsi "lomili hrbte" zarad solidarnosti. Po letu '91 in kasneje jim je bilo NAENKRAT zal. Sedaj smo leta 2010 in almighty $ (EUR) the american way je v polnem zagonu.

Verjetno pa niso ti penzionisti v casih ko so se bili mladi poslusali svojih ocetov in mater, ces "kaj pa bos z avtom, mi smo meli kocijo pa je bila dovolj". Razvoj je razvoj in zakaj bi ga zaviral z lastno neumnostjo oz. zastarelostjo.

P.s.: primer za optiko je bil zato, ker se tu zahteva le soglasje obcanov, nic drugega. Ce bi stari ata pognal sive celice, bi mogoce dojel da bo dobil tv se po nizji ceni. Ampak kaj bi to, ce pa je SLO 1 za njega se vedno ista, ko jebe kaj ima sosed.

Mehmed ::

Tle je pomojem ene par problemov. Za zacetek to, da je folk otrocji in se obnasa kot froc, ki vidi novo igracko in vse ostalo ni vec pomembno.
Potem to hlapcevstvo, samo ne tako kot si lion misli. Prej je to krivo, da nismo vajeni kazat zobe. Da bi en birokrat jih pokazu velikanu kot google nam ze tako narobe zveni, da je tezko verjet da ima prav.

Najvecji problem je pa to enoplastno razmisljanje. Da pac nimas vpliva na to kdaj te kdo slika.
Res je, nimas. Ampak ce nekdo to pocne namensko, zbira to, da na net pa se sluzi zraven, potem bi moral imeti nekaj besede pri tem. Iz samega dejstva, da te nekdo lahko slika ne izhaja vse to, kar si nekateri mislijo.

Recimo da gres na nudisticno plazo. Verjetno nimas zadrzkov se sleci pred 10 podobnimi tebi. Pac vidi te toliko ljudi, vsi ste nekje na istem, nekako nimas tezav s tem.
Ce bi vedel, da te bo lahko gledala miljarda ljudi, bi se mogoce odlocil drugace. Ampak to odlocitev ne pustijo tebi. Pa preden se kdo obesi na to, ne ciljam da bo gsv pokrival nudl plaze, bom dal drug primer.
Recimo da se ti ne da obleci in gres v gatah do nabiralnika. Tvoj vrt, ne vidi se ravno od dalec, mogoce te vidita sosed ali dva ampak toliko ti je se sprejemljivo.
Da te gleda miljarda ljudi, ti verjetno ni vec. Sploh ob dejstvu, da nekdo se sluzi na ta racun, ti pa nimas vpliva na to. Zgodi se cisto mimo tebe, nisi imel priloznost sodelovat pri odlocitvi. No to je problem.
Pa ne zmanjsevat pomen, da se redko zgodi. Sploh se ne rabi zgodit, ce bi se google drzal pravil. Ampak se jim preprosto ne da. Na nas je pa, da recemo pa dobro nej vam bo ali pa my house my rules. No tega drugega, da se postavimo zase, nismo ravno vajeni, zato take reakcije zdej. To plus da damo res prevec na to, da se nas opazi; ce bi nas izpustili iz gsv bi bila to nacionalna katastrofa skor za nekatere. Samo ne bomo ne prva ne zadnja drzava, ki se je postavila zase.

In to ni tehnoloski navdusenci vs. folk ki ga je povozil cas dilema. Lahko lazete sami sebi, ampak problem nastaja med temi, ki bi zrtvovali svoje in tuje pravice za udobje in drugimi, ki jim se kaj pomenijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mehmed ()

Okapi ::

Ja, ker v 21. stoletju še vedno ne poznamo hišnih števil in imen ulic, ki so nabita na vsaki stavbi.
Prav veliko nisi potoval po svetu, ne? No, ko boš enkrat prišel recimo v Hong Kong, boš pa mogoče izvedel, zakaj je koristen StreetView.

Bravo Mehmed, zaradi tistih, ki hodijo v gatah po svojem vrtu, in jih je sram, da bi to kdo vedel, cela Slovenija ne bo imela StreetView. Res odličen izgovor. Kako točno je tak izgovor boljši od tistega, da ti fotografija ukrade dušo?

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Mipe ::

sgdjkdlsugi4 je izjavil:

P.s.: primer za optiko je bil zato, ker se tu zahteva le soglasje obcanov, nic drugega. Ce bi stari ata pognal sive celice, bi mogoce dojel da bo dobil tv se po nizji ceni. Ampak kaj bi to, ce pa je SLO 1 za njega se vedno ista, ko jebe kaj ima sosed.

Problem je v tem, da Google niti ne vpraša za soglasje, zato so morali ponekod z vaškami stražami preprečiti dostop Googlovim avtomobilom. Če bi prišli do mene in me vprašali, če lahko slikajo moj dom, bi bil pripravljen zmeniti se. "Okej, samo nekaj cajta mi dajte, da popucam!"

Je to tako težko? Googlu je očitno res tako težko. Če ne bi bilo tistega zakona, bi že videvali avtomobile z kamerami ter gručo golobradih Facebookovcev, ki se nastavljajo kameram za nekaj sekund slave.

Okapi ::

Sploh se ne rabi zgodit, ce bi se google drzal pravil. Ampak se jim preprosto ne da.
Sploh ni stvar v tem, ali se jim da ali ne. Stvar je preprosto v tem, da so nam oni ponudili kupčijo - vi nam dovolite, da vas poslikamo (pod našimi pogoji), mi vam omogočimo brezplačno imenitno storitev (koristno tudi za vaše gospodarstvo).

Na nas pa je, da se odločimo, ali smo se pripravljeni odreči zanemarljivo malo zasebnosti za nezanemarljivo veliko koristi. Večina razvitega sveta se je odločila za korist, mi smo se očitno odločili za zasebnost. Upam, da ste nekateri srečni, da vas cel svet ne vidi, kako hodite v gatah po pošto ali si vrtate po nosu na vrtu.;((

O.

Mipe ::

No, no... Google je hotel celoten paket, da bi lahko slikal vsakogar brez individualnih soglasij. Tako rekoč mimo nas. Kar je po mojem naravnost arogantno. Še dobro, da nas država še ni prodala brez naše vednosti.

Mehmed ::

Zdej zvenis kot da smo se odlocali kej. Nismo se, trcili so ob zakonodajo. Verjetno je ne bomo spreminjali googlu v korist ane.

Lion29 ::

no, samo da smo prisli do tega, da vam je bas vseeno za "sveto" zasebnost... ampak se spotikate ob googlovo aroganco...
no, no... lahko nadaljujemo debato od tle... samo ne mi spet vlect neko zasebnost ven
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Mehmed ::

Hej lion, pazi zdej to.
Mozni razlogi proti:
-paranoja
-tehnofobija
-hocem zasluzit
-ne maram googla
-moje pravice
pa se kak bi se nasel.
Prve 4 lahko meces ljudem v obraz, odvisno kok si otrocji/nedomiseln/prizadet ob vsem. Odlocilen je pa zadnji, ki ga urejajo zakoni. Nad njimi bdi pooblascenka, niso pa pisani googlu v prid.
Zdej pa lahko prilagodimo zakone googlu (no v bistvu nisem preprican, ce so iz EU bolj ne) ali se pa google prilagodi zakonom. Tako enostavno je, ja.

sgdjkdlsugi4 ::

No v bistvu smo o zakonih ze meli eno vprasanje, zakaj imamo enotne EU zajebane zakone, pa imajo v EU GSV ? Baje je blo o neki lokaciji bluranja podatkov, pa potem nismo nasli kakega vira, kje bi se naj v tujini to izvajalo, ce ne v Googlovih prostorih. Tako da se je zakon pac malo priredil pri Musarjevi.

Lion29 ::

Mehmed:
lepo spisan spisek...

kot receno, pa me zanima ob tem sledece, ce se ze zgovarja na zakon.

Cemu druge evropske drzave dovoljujejo GSV (med drugim italija), ce pa po zakonu nebi smele?

Ena cesta v Rimu

matr kolk je to nooooorooo.... se lahko prakticno po celem rimu sprehodim in na vsakem mestu ogledam okoli za 360 stopinj....

crazy

sicer kot vidim ene tablice in obrazi so zablurani, drugi ne
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

Poldi112 ::

Okapi je izjavil:

Večina razvitega sveta se je odločila za korist, mi smo se očitno odločili za zasebnost. Upam, da ste nekateri srečni, da vas cel svet ne vidi, kako hodite v gatah po pošto ali si vrtate po nosu na vrtu.;((

O.


Večina razvitega sveta se je odločila za. Google razmišlja da sploh ne bi pokril evrope. Je potem logična posledica tvojih trditev, da evropa ne spada v razviti svet?

Okapi je izjavil:

Ja, ker v 21. stoletju še vedno ne poznamo hišnih števil in imen ulic, ki so nabita na vsaki stavbi.
Prav veliko nisi potoval po svetu, ne? No, ko boš enkrat prišel recimo v Hong Kong, boš pa mogoče izvedel, zakaj je koristen StreetView.
O.


Pa bom, ko se bom izgubljal v HK izvedel tudi, kako koristen je v slo? In če ne, kako je HK relevanten?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Okapi ::

Pa bom, ko se bom izgubljal v HK izvedel tudi, kako koristen je v slo?
Ti tega verjetno ne boš razumel nikoli, ampak jebiga, nihče ni popoln.;((

O.

Ziga Dolhar ::

Zanimivo, zanimivo.

Vsem sodelujočim je znana preprosta rešitev - takojšnja (in tukajšnja) obdelava podatkov.

Ta rešitev omogoča, da ("ludistom") ne bodo kršene osebnostne pravice in varstvo osebnih podatkov, IN da bodo ("netehnofobi") lahko uporabljali GSV.

Ampak "netehnofobi" očitno niso sposobni implementirat takšne rešitve in raje pljuvajo po "ludistih". Nekateri celo vidijo spornost obdelave osebnih podatkov, a jo opravičuejo s celokupnim "večjim blagorjem". Ali pa - verjetneje - znajo, a prvenstveno kljubujejo zaradi kljubovanja samega.

(Vprašanja, Okapi, kako sem lahko preživel v Hong Kongu brez "cestnega pogleda", raje ne zastavim.)
https://dolhar.si/

Matako ::

A zdaj so a kar naenkrat že osebni podatki? Celo izjava v prvotnem članku ne trdi tega - gre kvečjemu za domneven poseg v zasebnost, kar niti pod razno ni isto. Tvoja faca (sama po sebi) ni noben "osebni podatek", kljub temu, da je tvoja.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Okapi ::

Vsem sodelujočim je znana preprosta rešitev - takojšnja (in tukajšnja) obdelava podatkov.
Očitno ni tako preprosta. Predvsem pa je nesmiselna, zlasti pogoj o tukajšnjosti. To je značilen primerek neumnega predpisa ali zakona, ki v imenu nekih namišljenih višjih ciljev zavira napredek.

Vprašanja, Okapi, kako sem lahko preživel v Hong Kongu brez "cestnega pogleda", raje ne zastavim
Peživiš lahko tudi brez elektrike, interneta in še marsičesa, lahko pa pojasniš, kaj ima to skupnega s koristnostjo StreetViewa, če znaš.

O.

49106 ::

Matako je izjavil:

A zdaj so a kar naenkrat že osebni podatki? Celo izjava v prvotnem članku ne trdi tega - gre kvečjemu za domneven poseg v zasebnost, kar niti pod razno ni isto. Tvoja faca (sama po sebi) ni noben "osebni podatek", kljub temu, da je tvoja.


Kar pa nepomeni da me lahko slikaš brez mojega dovoljenja.

Poldi112 ::

Okapi je izjavil:

Pa bom, ko se bom izgubljal v HK izvedel tudi, kako koristen je v slo?
Ti tega verjetno ne boš razumel nikoli, ampak jebiga, nihče ni popoln.;((

O.


Ja, verjetno res ne bom nikoli razumel, da rabim Streetview v SLO zato, da se v HK ne bom izgubil. In vermamem da mi tega ne znaš razložiti. Verjetno se ne da. Ampak važno da ti veš, da je tako.

Okapi je izjavil:

Vsem sodelujočim je znana preprosta rešitev - takojšnja (in tukajšnja) obdelava podatkov.
Očitno ni tako preprosta. Predvsem pa je nesmiselna, zlasti pogoj o tukajšnjosti. To je značilen primerek neumnega predpisa ali zakona, ki v imenu nekih namišljenih višjih ciljev zavira napredek.

Vprašanja, Okapi, kako sem lahko preživel v Hong Kongu brez "cestnega pogleda", raje ne zastavim
Peživiš lahko tudi brez elektrike, interneta in še marsičesa, lahko pa pojasniš, kaj ima to skupnega s koristnostjo StreetViewa, če znaš.

O.


Namišljenih zate, ampak tu nas je kar nekaj, ki se nam ne zdi tako namišljeno. In ki nam dol visi za ta vaš NAMIŠLJEN napredek.

Seveda lahko preživiš tudi brez elektrike, ampak zadeva je glede pomembnosti v čisto svoji kategoriji. Streetview pade bolj nekje na nivo Frutabele. Že samo to da ga primerjaš z elektriko pove veliko.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Lion29 ::

in zakaj mi glede zakonodaje ne odgovorite?

kot drugo.. primerjati street view, ki je odskocna deska augmented reality s frutabelo je popolnoma zgresena...

GSV in podobne tehnologije, na katere v zadnjih letih najvec stavi prav google, bodo v prihodnjih letih krojile zelo, zelo mocno nasa zivljenja!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Matako ::

49106 je izjavil:

Matako je izjavil:

A zdaj so a kar naenkrat že osebni podatki? Celo izjava v prvotnem članku ne trdi tega - gre kvečjemu za domneven poseg v zasebnost, kar niti pod razno ni isto. Tvoja faca (sama po sebi) ni noben "osebni podatek", kljub temu, da je tvoja.


Kar pa nepomeni da me lahko slikaš brez mojega dovoljenja.


Mogoče sem te pa že, kaj veš...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Okapi ::

Seveda lahko preživiš tudi brez elektrike, ampak zadeva je glede pomembnosti v čisto svoji kategoriji.
Pred 100+ leti je bilo kar precej takih, kot si ti, ki so mislili, da elektrika pač ni nekaj, kar bi nujno potrebovali, ker so petrolejke dovolj dobre, ponoči se pa itak spi. Pa še ubije te lahko elektrika in preko moje zemlje že ne bo nihče postavljal daljnovoda.

O.

49106 ::

A ni dokazano, da bolj kot si izpostavljen daljnovodom, večja verjetnost je da zboliš za rakom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

bluefish ::

GSV in podobne tehnologije, na katere v zadnjih letih najvec stavi prav google, bodo v prihodnjih letih krojile zelo, zelo mocno nasa zivljenja!
Vprašanje je le, kje je meja med pozitivnim in negativnim vplivom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Street View se vrača v Slovenijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11034593 (22955) GreenT
»

Google street view tudi v sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6612939 (8653) jest10
»

Google Street View dodal posnetke Nemčije (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
23152303 (44919) Keyser Soze
»

Švicarsko sodišče terja anonimizacijo posnetkov za Google Street View

Oddelek: Novice / Zasebnost
4212624 (11675) Pyr0Beast

Več podobnih tem