» »

Višina plače?

Višina plače?

«
1
2

DonMatejo ::

Pozdravljeni!

Sem diplomirani organizator informatik po bolonjski 1. stopnji UN študij. Sem brez pravih delovnih izkušenj (samo preko študentskega servisa, zadnja 4 leta redno). Ob tem povprečna ocena 9,5.

Jutri podpišem pogodbo za določen čas (1 leto) na sistemu SAP, kakšnih konkretnih izkušenj pa s tem še nimam. Informatika torej. Zanima me, kakšno višino plače lahko pričakujem? Vem, da ne bo visoka, ampak me zanima, kako je to z zakonom.

Kdor je pripravljen sodelovati, ga prosim da napiše predlog, koliko bi pričakoval. Govorimo o NETO zneskih BREZ dodatkov (malica, prevoz torej nista všteta).


Za hiter odgovor se zahvaljujem,
S spoštovanjem,
Matej

crush ::

DonMatejo je izjavil:

..Zanima me, kakšno višino plače lahko pričakujem? Vem, da ne bo visoka, ampak me zanima, kako je to z zakonom..


Zakon doloca da bos dobil minimalno 562 eurov neto, kar je vec je stvar pogodbe. Koliko lahko pricakujes ja pa zelo odvisno (regija, koliko se znas spogajat..)

Ce si popolnoma zelen lahko verjetno pricakujes 700+ neto

Steinkauz ::

Za SAP so ponavad velike plače.
No na začetku verjetno ne

Zheegec ::

Mislim, da je nekje od 562EUR do 9999999EUR na mesec. Nisem pa siguren.

Čakaj, nisi vprašal za plačo, ko si šel na razgovor?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mr.B ::

Vrjetno NLB ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

amigo_no1 ::

Tudi kakšen TPV ga uporablja (vsaj kako leto nazaj so ga).

IceIceBaby ::

Je kar nekaj SAP uporabnikov pri nas: http://www.sap.com/slovenia/about/upora...

DonMatejo, isto vprašanje kot ALIEn3001. Šel si na razgovor pa nisi vprašal za plačo? :)

karafeka ::

SAP je zelo ŠIROK pojem.

Če nimaš niti malo izkušenj z njim (niti uporabniških) boš rabil najmanj leto, da spoznaš osnove osnov. Potem pa odvisno zakaj se boš specializiral (ABAP, basis, customizacija - kateri modul? itd).
Od tega bo potem odvisna tudi plača. Na začetku pa verjetno 800-900EUR neto ( če boš imel srečo s nadrejeni :)). Je pa tudi odvisno ali boš delal v IT firmi, ali pa v oddelku informatike neke firme. V slednji bo plača še toliko manjša.

Drekcpekc ::

IceIceBaby je izjavil:

Je kar nekaj SAP uporabnikov pri nas: http://www.sap.com/slovenia/about/upora...

DonMatejo, isto vprašanje kot ALIEn3001. Šel si na razgovor pa nisi vprašal za plačo? :)


Seveda, ni boljšega kot takoj spraševati o plači :)

karafeka ::

Smo nažalost v takšnih časih, da si lahko srečen, če dobiš službo.... Če pa se izkažeš, pa se ti tudi plača z leti zviša. Seveda pa bi se lahko vsaj pozanimal, koliko so pripravljeni dati :).

IceIceBaby ::

Seveda, ni boljšega kot takoj spraševati o plači :)


Ni treba, da je prvo vprašanje plača, ampak malo več kot 1 dan pred podpisom pogodbe bi pa že lahko vedel koliko boš dobil.

DonMatejo ::

hm. takole je... najprej vsem hvala za odgovore, sam bi bil zelo zadovoljen z vsem, kar bi preseglo mejo 700 neto plus dodatki. To bi bil presrečen.

Zdj pa pojasnilo glede razgovora. Podjetje bo ostalo skrivnost, gre pa za informacijski sektor. Bil sem 2 leti štipendist, podjetje je vame vložilo cca 11k eur, na razgovorih pa so povedali, da so vame pripravljeni vlagati še naprej. To pomeni izobraževanja v Londonu, Bruslju (v prvem letu), pridobitev certifikatov in posledično rast cene mojega dela.

Ker imam tako ali tako vezavo 2 leti, cca 13,500 eur pa ne mislim vračat, sploh pa ne zdaj, ko služb ni, sem o plači bil tiho, prišli smo si pa na jasno, da je "potrebno začeti na začetku" (njihove besede). In to me ne moti, mi bi bila pa vzpodbuda, če ne bi začel na "minimalcu", seveda.
V vsakem primeru štejejo izkušnje, ki naj bi jih nabral, tudi za naslednjih 167,57 let delovne dobe ;).

Poročam.
S spoštovanjem,
Matej


P.S.: Uporabniške izkušnje imam, vsaj malenkost no, ker je to res široko, gre pa se predvsem za kustomizacijo. Vsaj, kot je meni znano. Sploh pa bom imel v naslednjih mesecih 8h/dan časa, da se spoznam z zadevo.

Zgodovina sprememb…

bajsibajsi ::

Ne glede nato, da bos sele zacel delati in si brez izkusenj, bo za tvoje delovno mesto placa skoraj zagotovo par sto evrov visja od minimalne. Upam si trditi, da bo preko tvoje magicne meje (700) brez dodatkov. Fino bi bilo, ce bi kasneje porocal kaksna je dejanska placa. :)

St235 ::

Glede na to, da si štipendist podjetja in da so vate že precej vložili in kot pišeš bodo to v prihodnje tudi počeli, je edino smiselno da ti ponudijo normalno plačo. Realno verjetno nekje okrog 800-900EUR neto + dodatki.ČE imajo politiko večjega variabilnega deleža (razne nagrade in podobno) potem bo osnovna plača nižja in razlika pokrita z dodatki na uspešnost. Ker če ti bodo plačali minimalca potem čez dve leti ne morejo računati na tvojo lojalnost in glede na znesek, ki so ga vložili vate dvomim, da jim je v interesu da po dveh letih greš.

Tody ::

Jap, lačnega te ne bodo pustili :) Boš mel okol 800-900 eur odvisno od povprečne plače v podjetju in kako podjetje finančno stoji. To da bodo oni zdej od plače ti trgal tek 11k k si jim kao dolažn pa kr pozabi :)

tony1 ::

Mojster, ljudi, ki obvladajo kaj od SAPja je zelo malo, malo več je tistih ki so z njim sploh delali na faksu (in ti si).

Ti pa dam en nasvet: o plači se VEDNO pogovarjaš v bruto številkah. To pomeni bruto mesečno tolikointoliko in letno toliko kot je.

Neto plačo si potem izračunaj tu:
http://www.adecco.si/ (glej levo spodaj)

Na ta znesek pride potem še dohodnina, ki je odvisna od višine plače itd.

Tvoj cilj je torej pogajanje o bruto OSNOVNI PLAČI.

Malica, prevoz, stimulacija itd. se ne všteva v bruto osnovno plačo - malica in prevoz pač sta kakršna sta, stimulacijo pa ima večina podjetij, ampak na začetku je ne pričakuj kaj preveč.

opeter ::

Zakaj se pogovarjaš pri plači o bruto znesku?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

tony1 ::

Zato, da:
a) delodajalcu pokažeš, da se zavedaš, koliko ga res stane tvoja plača
b) da oba točno vesta o čem govorita (zgodilo se mi je že, in gotovo še komu tukaj gor, da se delojemalec dogovori za neto plačo, nato pa dobi v roke pogodbo, kjer je neto znesek naveden kot bruto plača!)
c) v pogodbi o zaposlitvi se vedno napiše bruto znesek
č) če se ti zmeniš za 1000 neto, je delodajalcu tudi težko izračunati točen bruto znesek (če imaš dva otroka boš zaradi nižje dohodnine iz 1500 bruto dobil 1000 neto - če pa otrok nimaš bo pa dohodnine več in iz 1500 bruto ne dobiš 1000 neto)

Skratka, če veš kaj govoriš, te težje nategnejo. Podobno velja za pravilo, da se vedno pogajaš o OSNOVNI PLAČI. Kajti tebe nič ne briga prevoz in malica (eno spije avto, drugo poješ sam), še manj stimulacija - to se lahko čez noč ukine, pa nikome ništa. Kajti osnove (ki je zapisana v pogodbi) ti ne morejo kar tako čez noč zmanjšati, stimulacijo pa lahko!

Sideeffect ::

Če hočeš 2000EUR plače pojdi ploščice polagat, strehe prekrivat, vodovod napeljavat, pleskat itn...

Zdravnik ima 1300EUR neto osnove!

Pozabi, da si neki UN diplomiral... raje se zberi, pridobi izkušnje v storitvah, ker le tam se da zaslužit.

Lp.

bluefish ::

Seveda tudi s polaganjem ploščic ne boš toliko zaslužil prvi mesec.

amigo_no1 ::

Boš zaslužil 2k s polaganjem ploščic, vendar le če bodo drugi delali zate (v slo). Enako velja za ostale zgoraj naštete predloge .

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Zmeraj je tako, da če hočeš res dobro zaslužit, morajo drugi zate delat. Sicer si vedno mezdni delavec, ki mu vsak mesec na TR nakažejo bolj ali manj fiksni znesek.

DonMatejo ::

@Sideefect - zakaj sklepaš, da bi si želel 2000 eur plače? Odgovor: Si je ne, ker sem realen človek, vsaj na začetku ne. Tale o polaganju ploščic pa res paše v SAP sistem. Peace :).

@tony1 - z delodajalcem se vedno pogovarjam o bruto plači, na forumu pa sem želel odgovore v neto vrednostih. Peace tudi tebi ;).

Z ostalimi se pa načeloma strinjam in se zahvaljujem za odgovore.

Pristal sem na NetWeaver in SAP ERP, komponenta SAM CRM.

Glede na stopnjo izobrazbe mi pritiče 1250 EUR BRUTO plače. Iz tega sem izračunal 786 EUR NETO plus malica in prevoz. Več kot sem pričakoval, sem izjemno zadovoljen. Delovno mesto prima, vzdušje super, potrpežljivi in prilagodljivi do rookieja pa nadpovprečno.

Hvala vsem za sodelovanje, upam da kdaj koristi še komu.
Over&Out.

djordjevic ::

Veliko sreče na delovnem mestu in v bodoče. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Aljaz1980 ::

Da si sposodim temo.
Kako se najelegantneje izogniti ali pa najbolj primeren odgovor na razgovoru za delo, ko te vprašajo "kakšno višino plače pričakuješ".
Ce plačo poznaš ali pa tudi ne.

IceIceBaby ::

Zakaj bi se izogibal? Pač poveš koliko pričakuješ. Če znaš zraven še razložiti oz. utemeljiti številko toliko boljše.

Terman ::

Po mojih izkušnjah je najboljše, če poznaš približno vrednost plače za tako delo, nato pa v hecu rečeš še enkrat višjo številko, potem pa zares tapravo 8-) [no sarcasm]
Je pa res, da sem se pogajal le za urne postavke za študentsko delo.

detroit ::

Jst sm pogledal povprečje na statistični urad povprečje za približno stvar kar naj bi del

Je pa stvar taka, da kot je en napisal v vsakem primeru dobiš toliko kot si zaslužiš.

Tako da jst sm izbral cifro, zdj je pa na men da jo zvišam z novim znanjem, ti svetujem isto:)
Skero

Aljaz1980 ::

V večini primerov je ne bom poznal.

Je pa res, da sem se pogajal le za urne postavke za študentsko delo

Ma tam je enostavno, še posebej ker pri večini del ti itak piše koliko imaš. Oziroma kot študent nisem imel problemov, ker je delodajalec pač rekel koliko da. Oziroma sem rekel koliko pa imajo, ali so imeli ostali študentje in glede na težavnost dela sem izrazil strinjanje ali pa nestrinjanje z urno postavko.

Problem je da sem iskalec prve zaposlitve, sicer trenutno samo z srednje šolsko izobrazbo, ampak diplomiram še ta mesec. Na šoli zaradi malo prijavljenih diplom še niso razpisali zagovora diplomskih nalog.;((

Sem mislil odgovorit v stilu:
Glede na to da sem sveže iz šole in še nimam dosti praktičnih izkušenj ne pričakujem tako visoke plače kot nekdo ki opravlja isto delo, oziroma moja plača tudi čez čas ne more biti tako visoka, kot od nekoga ki dela že na tem delovnem mestu več let(osnova bi morala biti ista, samo un dobi simulacije,ni tako?)

Pričakovati višje od nekoga ki dela isto delo ne morem pričakovati, razen če bi delal bolje itd.
Ker bi drugače prišli v koflikt z njim, ne pričakujem pa manjše od njega čez čas.

Ker se bomo čez dlje časa ko se delavci navadimo drug na drugega, sigurno pogovorili o plačah. Če bo moja plača veliko manjša za isto delo, ko bom zaposlen že dlje časa, se bodo pač na moji strani pojavila nezadovoljstva.

Torej pač lepo odkrito in preprosto povedano, kaj si mislim o plači.
Samo sem dobil namig da je treba pazit ali se lahko z komisijo odprto pogovoriš. Oziroma nekatere firme baje načrtno nimajo rade da se sodelavci razumejo med sabo in imajo rajši če je vsak zase. Saj tako sodelavci ne morejo delovati kolektivno proti vodstvu.
Kar me sicer ne moti. Samo v tem primeru jih naj bi moj odgovor odbil da bi dobil zaposlitev, četudi bi vse ostalo štimalo.

Terman ::

Aljaz1980 je izjavil:

Oziroma nekatere firme baje načrtno nimajo rade da se sodelavci razumejo med sabo in imajo rajši če je vsak zase. Saj tako sodelavci ne morejo delovati kolektivno proti vodstvu.


Taka firma ne more obstati na dolgi rok, ker potem sodelovci ne morejo nikjer delovati kolektivno.
Razen mogoče v podjetju, ki je le zbirka solerjev (taksi podjetje?) in seveda JU. Pa še mobbing zakoni...

T0RN4D0 ::

Sem mislil odgovorit v stilu:

Glede na to da sem sveže iz šole in še nimam dosti praktičnih izkušenj ne pričakujem tako visoke plače kot nekdo ki opravlja isto delo, oziroma moja plača tudi čez čas ne more biti tako visoka, kot od nekoga ki dela že na tem delovnem mestu več let(osnova bi morala biti ista, samo un dobi simulacije,ni tako?)

Pričakovati višje od nekoga ki dela isto delo ne morem pričakovati, razen če bi delal bolje itd.
Ker bi drugače prišli v koflikt z njim, ne pričakujem pa manjše od njega čez čas.

Ker se bomo čez dlje časa ko se delavci navadimo drug na drugega, sigurno pogovorili o plačah. Če bo moja plača veliko manjša za isto delo, ko bom zaposlen že dlje časa, se bodo pač na moji strani pojavila nezadovoljstva.



Ti to resno? Na vprašanje "Kolk pričakuješ", bi odgovoril s tem? :) A je tako težko butnit eno cifro?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

genius11 ::

Sideeffect je izjavil:

Če hočeš 2000EUR plače pojdi ploščice polagat, strehe prekrivat, vodovod napeljavat, pleskat itn...

Zdravnik ima 1300EUR neto osnove!

Pozabi, da si neki UN diplomiral... raje se zberi, pridobi izkušnje v storitvah, ker le tam se da zaslužit.

Lp.



...pa kje ti živiš, 2000 evrov my ass, brat dela v tem fohu, pa še en frend, 12 ur/dan *6 , na mesec 1200 evrov, seveda na črno.
To za mene ni lajf delat po 12 ur in več...to so težka fizična dela, si dejansko več škode narediš na zdravju, če bi to delal 10 let+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genius11 ()

McMallar ::

@DonMatejo: z 1250 bruto si izjemno zadovoljen? Z UNI izobrazbo?

OK, res je, da ne vem vec, kaksno je trenutno stanje v Sloveniji, ampak 1k je bil moj neto ko sem zacel pred dobrimi 6. leti...

@Grega: ko te vprasajo o placi ne flancaj. Lahko tudi, da ti kar sami ponudijo cifro, ki pa se, po mojih izkusnjah, da dvigniti - odvisno, koliko si te zelijo. Po mojih izkusnjah je tako, da ko smo se pogovorili o podrobnostih zaposlitve je na koncu vedno prislo do pogovora o financah. In tedaj smo se vedno pogovarjali o konkretnih stevilkah. Je pa nekaj res, pri tej temi tudi ti veliko zves o delodajalcu.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Šimpanz ::

Točno tako. Na koncu pogovora vedno vprašaj za plačo, če jo že oni sami ne omenijo.
Konec koncev vsi hodimo v službo zaradi plače in ne zato ker nam je doma dolgcajt.

MadMicka ::

DonMatejo, sej za začetek sploh ni tolk slabo. Neto plača znaša cca. 850 EUR (in ne 750), potem pa računi še regres za letni dopust neto več kot 500 EUR, pa če je dobra firma, še 13. plača, pa si neto na mesec kr naenkrat tm pri tisoč EUR.

IceIceBaby ::

McMallar, imho je ta plača povsem realna oz. spodobna. Glej na to kot zelo dobro plačano prakso oz. izobraževanje. Po 2, 3 letih dela (in voljo do učenja) bo fant vreden vsaj 3x toliko.

McMallar ::

Mislis? Vreden mogoce, pa tudi placan?

Jaz sem na te stvari gledal drugace. Nisem gledal kot dobro placano prakso oz. izobrazevanje ampak kako preziveti sebe in druzino. Vedel sem, kaj znam in kaj lahko ponudim. Vedel sem tudi, koliko rabimo, da normalno zivimo.

V bistvu je bil v primeru moje prve sluzbe razpis za administratorja, po razgovorih in testih pa so mi ponudili sluzbo sistemca. In v tem primeru se lahko pogajas.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

detroit ::

McMallar je izjavil:

Mislis? Vreden mogoce, pa tudi placan?


plačan pa bo natanko toliko kot si zasluži...
če bo fant delal na sebi bo 3x več dobil (pa to pomeni tudi da mora stegn jezik ko mu gre za plačo ne pa samo čakat)
Skero

McMallar ::

Si preprican? Po mojih izkusnjah so dobro placani tisti, ki stegnejo jezik in ne tisti, ki dobro delajo in so tiho. Najboljse so seveda placani tisti, ki dobro delajo in tudi stegnejo jezik.

Ampak glede na njegovo izjavo zgoraj me skrbi, da se fant ne bo upal stegniti jezika. Privoscim mu, da ne bo pomote, da bi se razvil v strokovnjaka in da bi mu bilo delo vsec. Upam pa tudi, da se bo zavzel zase, kajti ce se on ne bo, se ne bo nihce drug. Videl sem nekaj primerov, ko so ljudje postali zagrenjeni ker so dobro delali, placa je bila pa bolj uboga. Boljse pa si niso znali izboriti.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Drekcpekc ::

Pa vi razmislite pri sebi.

Vi ste delodajalec in imate dva kandidata.
En, ki pride na razgovor in se normalno vse zmenite, potem na koncu pa ko gre o plačilu, vam reče nekaj takega, kot je rekel GregaG87:

''Glede na to da sem sveže iz šole in še nimam dosti praktičnih izkušenj ne pričakujem tako visoke plače kot nekdo ki opravlja isto delo, oziroma moja plača tudi čez čas ne more biti tako visoka, kot od nekoga ki dela že na tem delovnem mestu več let(osnova bi morala biti ista, samo un dobi simulacije,ni tako?)............ (in se nadaljuje)''

Drugi kandidat pa sam na koncu začne gobcati o plači, koliko misli, da si zasluži, koliko pričakuje in tako naprej.

Točno se vidi, da je prvi kandidat realen in da bo nekaj naredil za to, da si bo zaslužil plačo. Medtem ko drugi kandidat razmišlja samo o plači.

Seveda je vse odvisno od delodajalca, kakšnega človeka želi v svojem podjetju, ampak za sebe vem, da bi izbral prvega kandidata.

IceIceBaby ::

Jaz pa ne. Če nekoga vprašam kakšno plačo pričakuje potem od njega pričakujem konkretno številko. Ne obrazložitev zakaj, kako in podobno kompliciranje.

McMallar ::

@Drekcpekc: jaz pa vem, da zate ne bi hotel delati. Ker verjetno bi me izkoriscal do onemoglosti.

Ni receno, da drugi kandidat misli samo na placo, kot ni receno, da prvi ne misli samo nanjo in s tem gobcanjem upa, da se ga bo delodajalec usmilil in mu dal vecjo.

Bil sem na razgovoru za sluzbo, kjer me je potencialni delodajalec vprasal, koliksno placo si zelim. Pred tem sva se pogovarjala tudi o delavniku in bila bi potrebna prisotnost vec kot 8 ur dnevno, v glavnem v popoldanskem casu. In ko sem mu povedal cifro mi je rekel, da to je za njega prevec. Jaz pa sem rekel, da je to moja cena za taksne pogoje.

In sva sla vsak svojo pot brez kaksnih zamer. Sem pa zato cez kaksnih 14 dni dobil drugo sluzbo (sicer za manjsi denar) ampak z boljsim delavnikom.

Glede na raziskave, placa sploh ni nevem kaksen motivator. Mislim, da je sele nekje okoli 5. mesta.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

St235 ::

odgovor kot ga je predlagal GregaG87 kaže na nizko stopnjo samozavesti in na lezenje v rit. Mislim, da z konkretnim odgovorom prideš dosti dlje kot z nekim izmotavanjem in nakladanjem. Ravno tako pa seveda ni plodno nakladat zakaj si zaslužiš nerealno visoko plačo.

IceIceBaby ::

Zanimiv video na temo motivacije.

DonMatejo ::

No, update. Še enkrat, glede plače sem zadovoljen. Če komu to ni dovolj, bo najbrž iskal drugje. Z mojimi izkušnjami s SAP sistemi (nič) je tole res pozitivno.

Je pa res, da so mi pomembni tudi drugi dejavniki. Delovna klima, odnosi, pripravljenost ostalih za pomoč, fleksibilen delovnik etc... tukaj lahko delam od 7-15 kar se mi zdi zelo uredu.

Glede plače pa sem se pogovarjal in sva se domenila, da po 3 mesecih dorečeva "povišnico" glede na to, kako se bom obnesel na tem področju. Nagrade za projekte so pa tudi kar visoke, spet relativno ampak zame je obljuba do 30%, torej realno 15%, ugodno.

McMallar - če misliš mene, bom brez svoj jezik uporabljal po najboljših močeh. Če ne misliš mene, nesporazum.

Hvala vsem.
M.

McMallar ::

Nisem mislil direktno nate ampak na splosno.

Iz mojih izkusenj: jaz sem tudi jezika sparal v moji prvi sluzbi. Placa je bila v osnovi dobra in se prvi 2 leti nisem sekiral. Potem pa sem videl, kako so ostali napredovali, zame pa je bil vedno kaksen izgovor (tudi ce smo se dogovorili malo drugace). Predvsem zaradi drugih razlogov sem se odlocil zamenjati sluzbo in tedaj pa bi mi povisali placo, ce ostanem. Ponudba je bila za 50%.

S tem hocem reci, da se moras sam promovirati. Ne prevec agresivno, ampak sef mora vsaj v osnovi vedeti kaj pocnes in s kaksnim uspehom. Tako da po 3 mesecih lahko stopis do njega in mu omenis tisti pogovor brez posebne razlage, kaj si pocel ta cas. To je bila zame najboljsa taktika.

Pa srecno in veliko uspehov v sluzbi.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

amigo_no1 ::

DonMatejo
Če nimaš nimaš pisnega dogovora potem pozabi na bilo kako povišanje po 3 mesecih.

mihco ::

IceIceBaby je izjavil:

Jaz pa ne. Če nekoga vprašam kakšno plačo pričakuje potem od njega pričakujem konkretno številko. Ne obrazložitev zakaj, kako in podobno kompliciranje.

EXACTLY! Ko sem prvic mencal pred direktorjem za visjo placo sem dobil kamen v hrbet oz 25centov bruto na uro povisice. :S Naslednjic sem bolj pametno nastopil in butnil cifro za katero sem bil p=reprican da si jo zasluzim in uspel...

bajsibajsi ::

DonMatejo jaz mislim, da si dobil dobro ponudno, saj se nekateri premalo zavedajo, da tukaj dejansko gre za tvojo prvo (resno) sluzbo, kamor vstopas s prakticno minimalnimi SAP izkusnjami. S tem da so te ze prej stipendirali...itd. je verjetno dovolj zgovorno, da so/te zelijo pridobiti in kasneje, ko se izkazes (ne samo na doticnem SAP, ampak kot celovita delovna oseba) verjetno tudi temu primerno nagraditi oz. placevati.

V kolikor se v prihodnosti (po npr. 2 letih, ko se ti iztece rok za vrnitev stipendiranega zneska) karkoli isfizi ali pa preprosto zelis delati na kaksnem drugem (sorodnem) podrocju, pac enostavno oddides. V vsakem primeru si zmagovalec. Prejemas "solidno" prvo placo, pridobis si vec izkusenj...itd.

Hardstyle ::

Nevem zakaj ampak s takim veseljem sem prebiral to temo, da sem dobil upanje da bo le posvetila luč na koncu predora tudi meni, ko diplomiram.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programerska plača (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Programiranje
413128392 (12160) Old Spice
»

Nasvet glede zaposlitve? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10317300 (15108) Jerry000
»

Zaposlitev diplomanta FRI

Oddelek: Šola
316333 (5088) Glodko

Več podobnih tem