» »

Delavnici dela s Pure Data in Super Collider

Delavnici dela s Pure Data in Super Collider

Goto 80 zvočni performans

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa organizira v nedeljo (3.10), ponedeljek (4.10.) in torek (5.10.) v okviru mednarodnega festivala zvočnih umetnosti EarZoom dve izobraževalni delavnici na temo uporabe audio programske opreme.



V nedeljo, 3.10. med 10:45 in 14:00 in v ponedeljek, 4.10., med 14:45 in 18:00, bo Hans-Christoph Steiner predstavil načine grajenja inštrumentov z odprto-kodnim programskim orodjem Pure Data. Na delavnici bodo predstavljeni načini zajemanja podatkov s PD-jem, obdelava teh podatkov ter strategije mapiranja, preko katerih bomo gradili zanimive načine interakcije in performanse.

Udeleženci se bodo naučili kako zbrati podatke iz realnega sveta, kako s pomočjo filtrov odstraniti šum od pomenljivih podatkov, ter kako, s tako pridobljenim novim podatkovnim tokom, kontrolirati različne medije. Inštrumente se bo upravljalo s pomočjo USB HID igralnih kontrolerjev in Arduino/Firmata, s katerimi bomo manipulirali zvok in sliko v realnem času.

Hans-Christoph Steiner je oblikovalec interaktivne programske opreme, s pomočjo odprto-kodnih programov gradi omrežja ter komponira glasbo z računalniki. Trenutno poučuje oblikovanje fizikalne interakcije, v okviru programa interaktivnih telekomunikacij, na univerzi v New Yorku (NYU). Prav tako se angažira v manjših neodvisnih umetniških in hekerskih centrih po vsem svetu.

V ponedeljek, 4.10., med 10:15 in 13:30 in torek, 5.10., med 14:45 in 18:00 pa bo na drugi delavnici Nick Collins pripravil uvod v obdelavo zvoka in strojno poslušanje v programu SuperCollider.

Delavnica je zasnovana kot prijazen uvod v SuperCollider in je namenjena umetnikom ter glasbenikom. Namen delavnice je v najkrajšem času posredovati osnovna znanja, ki bodo udeležencem omogočila uporabo programa in živega izvajanja glasbe. Poudarek bo na praktičnem muziciranju, kar bo udeležence motiviralo pri učenju, centralna tema pa bo živo procesiranje in analiza digitalnega zvoka. Razen minimalnih izkušenj z digitalnimi umetniškimi praksami ni potrebno nikakršno predznanje.

Nick Collins je skladatelj, performer in raziskovalec na področju računalniške glasbe. Predava in vodi raziskovalno skupino glasbene informatike na Univerzi v Sussexu.

Število mest na obeh delavnicah je omejeno. Udeležbo na delavnicah potrdite na naslovu: miha.ciglar@irzu.org. Kotizacija za vsako delavnico znaša 20€. Več o festivalu preberite na spletni strani festivala.

6 komentarjev

sv-pt ::

zgleda da diskete le še niso iz mode... še posebi 5 1/4"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sv-pt ()

Tear_DR0P ::

zgleda da diskete le še niso iz mode... še posebi 5 1/4"

pčitno si spregledal, da tip dela s commodoretom - kar sicer ne bo del delavnice, bodo pa gamepadi, joysticki in volani del ene izmed delavnic
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

sandmat ::

škoda, k ni kakšnega resnega predavanja o glasbi. Tole se meni bolj ko ne zdi mučenje stare šare iz kleti. Sem poslušal večino posnetkov tudi na spletni strani ... Brez zamere, samo mnenje :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sandmat ()

Tear_DR0P ::

k ni kakšnega resnega predavanja o glasbi

kaj pa je resno predavanje o glasbi?

kar pa se tiče mučenja stare šare - Goto80 ima kar zanimive chiptunse, ampak ni del tega fstivala, samo nekako nisem staknil bolj reprezntativne fotke, ki bi jo lahko svobodno objavil in še povezal z delavnicami PureData in Super Collider.

Collinsa in Steinerja pa tudi jaz ne poznam dovolj, da bi lahko rekel kaj vse delata, ampak recimo da nekaj dosežkov, zaradi katerih lahko učita, že imata. Gre pa za semi osnovni delavnici omenjenih programskih paketov, s katerima lahko produciraš klasiko ali pa noise - kje leži umetnost pa je v glavi poslušalcev :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

murmur ::

sv-pt je izjavil:

zgleda da diskete le še niso iz mode... še posebi 5 1/4"


Ne samo to, si opazil da model nima Apple MacBookPro. Skoraj neverjetno.

//
Ah, njegov sosed na levi ga ima. Se mi je zdelo, da ne gre brez.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

Sokrates ::

Ja tip ima Commpdore 64 new edition in da zadeva še vedno seka pa si zamislite to je že več kot 20 let staro pa laufa.
LP
Baracuda


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezplačna delavnica Mozilla Webmaker v Sloveniji

Oddelek: Novice / Ostalo
178099 (4550) Gandalfar
»

Delavnici dela s Pure Data in Super Collider

Oddelek: Novice / Kiberpipa
63098 (2894) Sokrates
»

OGC delavnica v Ljubljani

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
173202 (2612) hruske
»

najhitrejši driverji do sedaj za R8500

Oddelek: Strojna oprema
7966 (775) TribesMan
»

PHP ali Personal Home Page

Oddelek: Programiranje
121020 (828) cahahopie

Več podobnih tem