»

V Kiberpipi ta teden: SuperCollider, Globalna znanost

Postani E-starš (I.del), 22. Jun 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo 22.8. ob 18h, vabimo da si v Kiberpipi ogledate kako zainteresirano občestvo za fascinantni programski jezik za sintezo zvoka počasi a vztrajno raste. Poletno redno tedensko druženje prinaša zanimive rezultate. Zopet lepo vabljeni v hlad Kiberpipine kleti na neformalno srečanje SuperCollider, kjer nas (začetnike in naprednike) bo zopet razsvetljeval Jakob Leben.

V četrtek 23.8. ob 19h, se nam lahko pridružite na Študentski sekciji slovenskega društva za kognitivne znanosti, kjer vas in vaše nevrone pričakuje tudi v ležernem avgustu. Na srečanju, ki bo tokrat nosilo naslov Globalna znanost, se bomo v družbi mednarodnih gostov pogovarjali o pomenu angleškega jezika v znanosti in o...

0 komentarjev

V kiberpipi ta teden: ETC festival, Maven, Astina, Andreja Jernejčič, Github Git training

#195: Medijski portal iz uredniškega in tehnološkega vidika, 22. Feb 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden v Kiberpipi prirejamo festival Eclectic Tech Carnival, ki je srečanje žensk, ki se zanimajo za odprtokodne tehnologije. Vsak karneval (ponavadi vsako leto) organizira lokalna skupina s podporo mednarodne mreže žensk in kolektivov. Ljubljanski ETC nastaja v tesnem sodelovanju Kiberpipe z 13. Mednarodnim feminističnim in queerovskim festivalom Rdeče zore.

Med 6. in 9. 3. potekajo v Kiberpipi delavnice "SOLAR" [6. in 7. 10h-13h], "Koerperspule (Telesna tuljava)" [7.in 8. 15h-18h], ter "Strojna oprema, cel žur!" [8. in 9. 10h-13h]. Vse delavnice potekajo po dva dni dopoldne ali popoldne in so prosto odprte samo za ženske in trans osebe. Prav tako so za ženske v petek odprte predstavitve ter neformalno druženje vseh,...

18 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: SuperCollider, SuperCollider delavnica, Nikoli za vedno

KDE 4.8, 31. Jan 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 28.2. ob 19h, bomo v Kiberpipino umetniško-razvijalno rezidenco gostili trenutno dva najbolj aktivna razvijalca SuperCollider programskega jezika za real-time zvočno sintezo ter algoritmično kompozicijo. SuperCollider je močno programsko okolje in jezik, katerega korenine segajo v Smalltalk in funkcionalne jezike. Tim in Jakob bosta na predavanju orisala spremembe v verzijah 3.5 (ki je pravkar izšla) in 3.6 (ki jo planiramo izdati v sodelovanju s...

0 komentarjev

Delavnici dela s Pure Data in Super Collider

Goto 80 zvočni performans

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa organizira v nedeljo (3.10), ponedeljek (4.10.) in torek (5.10.) v okviru mednarodnega festivala zvočnih umetnosti EarZoom dve izobraževalni delavnici na temo uporabe audio programske opreme.



V nedeljo, 3.10. med 10:45 in 14:00 in v ponedeljek, 4.10., med 14:45 in 18:00, bo Hans-Christoph Steiner predstavil načine grajenja inštrumentov z odprto-kodnim programskim orodjem Pure Data. Na delavnici bodo predstavljeni načini zajemanja podatkov s...

6 komentarjev

Delavnici: spajkanje in Pure Data

Kiberpipa - Se vam je že zgodilo, da bi morali v roke prijeti spajkalnik, pa se vam je izziv zdel pretežak? Če je vas odgovor pritrdilen, vas vabimo na delavnice spajkanja v Kiberpipo, ki bo potekala v tednu med 7. in 11. aprilom. Delavnica se bo odvijala vsak dan razen v sredo. Med 16h in 17.30 bo prvi del, namenjen popolnim začetnikom, kjer si bomo pogledali osnovne principe spajkanja in preizkus tega v praksi. Nato bo ob 18h sledil nadaljevalni del, namenjen tistim, ki so se v spajkanju že preizkusili. Obravnavali bomo delo s postajo na vroč zrak, banjico, spajko brez svinca, spajkanje drobnih nožic čipov in podobno. Na koncu pa bomo spoznali še nekaj trikov, kot na primer spajkanje na aluminij. Na delavnico se je potrebno prijaviti.

Že v naslednjem tednu, od 31.3. do 4.4. od 17h do 21h, pa bo potekala delavnica dela z grafičnim programskim okoljem Pure Data, ki bo potekala v dveh delih, in sicer prvi v začetku aprila, druga, nadaljevalna delavnica, pa bo potekala konec maja. Na...

7 komentarjev

Spletne urice: Delavnica praktične rabe AJAX

Slo-Tech - V sredo 26.4 in 3.5 vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice, kjer bo potekala delavnica o Praktični rabi tehnologije AJAX.

Zadnji aprilski in prvi majski termin bosta nekoliko drugačna, saj bosta potekala v obliki delavnice. Na njej si bomo pobližje pogledali nevsiljivo uporabo AJAXa za potrebe pridobivanja podatkov z različnih spletnih servisov (flickr, yahoo, marela).

Delavnici bosta vodila Marko Samastur in Marko Mrdjenovič, ki že kar nekaj let ustvarjata na področju razvoja spletnih vmesnikov. Po delavnici bo sledila debata.

Ker je število mest omejeno, se je potrebno za sodelovanje prijaviti na e-poštni naslov web@zen.si. Obisk prvega termina je pogoj za udeležbo na drugem.

5 komentarjev

HAIP v Kiberpipi se preveša proti koncu

Kiberpipa - V kiberpipi se festival HAIP počasi preveša v drugo polovico. Do sedaj smo videli veliko, od postavljanja piratskih video postaj v medijsko hiperkontrolirani Italiji (CandidaTV), preko manipulacije video- in info-materiala kjerkoli, kadarkoli (španska Hackitektura, čigar mobilni VJ terminali nonstop tečejo s polno paro; sinergija virtualne in realne komponente plesa Daniela Fisherja), do predavanj in delavnic o odprtih orodjih in licencah (hrvaška Mama, francoski LaMenagerie). Če ste vse to zamudili, povzetek lahko doživite danes zvečer v K4, kjer se bodo vsi sodelujoči predstavili s svojimi deli, tako audio DJi kot VJi. Še vedno pa lahko jutri pridete na Gandalfarjevo predavanje o...

11 komentarjev

HAIP

Slo-Tech - V sredo, 16.6. ob 20.00 se v Kiberpipi začenja HAIP, festival umetnosti, tehnologije in povezovanja.

Mednarodne delavnice in prezentacije HAIP se osredotočajo na različne implikacije svobodnega pretoka pisanih, zvočnih in vizualnih informacij ter na prosto dostopnost v sferah, ki niso izključno tehnološke.
HAIP (inter)aktivno predstavlja osnovni pregled kreativnih svobodnih pristopov, z diskusijami pa postavlja teoretski in družbeno refleksivni okvir kreativne in kritične uporabe tehnologije.

Cilj Haipa je vzpostaviti kreativno produkcijsko platformo, ki deluje v izvedbenem času in obenem spodbuja neposredno medsebojno spoznavanje in nadaljnje povezovanje in mreženje (networking).
Eden glavnih atributov je spodbujanje publike k aktivni interakciji z dogodki festivala.

Vsi dogodki festivala so brezplačni.

6 komentarjev

Zvok v Linuxu in delavnica Pure Data

Kiberpipa - RX-TX in Kiberpipin OPALab (Open Audio Institute) organizirata delavnico Zvok v Linuxu in Pure Data, ki bo potekala v Kiberpipi od 18. do 20. decembra med 15:00 in 18:00. Trodnevna delavnica multimedijskega in zvočnega raziskovalca ter umetnika Dereka Holzerja (Acoustic SpaceLab) vas bo popeljala v svet manipulacije zvoka in glasbe s prostim orodjem PureData. Zadnji dan bo Martin Pichlmair predstavil še del PureData za obdelavo digitalnega videa. Brezplačna delavnica bo potekala v angleškem jeziku, prijavite pa se lahko na naslov opalab@kiberpipa.org.

13 komentarjev

Linux in glasba - Odprti ritmi

Slo-Tech -

V ponedeljek, 25., in torek, 24. novembra 2003, se bodo odvijale delavnice, predstavitve in zvočni dogodki na temo prostega programja in elektronske glasbe.

Dvodnevni dogodek Open Beats/Odprti ritmi predstavlja intermedijske projekte, ki sodobno tehnologijo in medmrežje uporabljajo kot odprt sistem. Izhodiščna tema dogodka je prosto programje, znano pod pojmom 'free software' ali 'open source'. Ker teoretsko in praktično ozadje prostega programja ni omejeno samo na svet računalništva, dogodek med drugim prikazuje različna razumevanja avtorstva, lastnine in svobode na splošno.

  • 25. 11. 2003 - prezentacije in zvočni dogodek v Bežigrajski galeriji II, Vodovodna 3, Ljubljana

2 komentarja