Forum » Loža » Slušalke od GSM kot antena
Slušalke od GSM kot antena
poweroff ::
Zanima me, ali se slušalke od GSM obnašajo kot antena. Pa to ne mislim za v GSM vgrajeni FM sprejemnik (kjer slušalke delujejo tudi kot antena in potem lahko poslušaš radio), pač pa ali morda takrat ko v GSM vključiš slušalke tudi GSM signal namesto preko interne antene "potuje" preko teh slušalk.
Namreč opazil sem, da na mestih, kjer mi signal običajno "pade dol" signal obdržim, če telefoniram s slušalkami.
Je pa to zanimivo tudi iz stališča tega, da naj bi uporaba slušalk "ščitila" pred GSM "sevanjem"... če slušalke delujejo kot antena, je to seveda čisti nateg.
Namreč opazil sem, da na mestih, kjer mi signal običajno "pade dol" signal obdržim, če telefoniram s slušalkami.
Je pa to zanimivo tudi iz stališča tega, da naj bi uporaba slušalk "ščitila" pred GSM "sevanjem"... če slušalke delujejo kot antena, je to seveda čisti nateg.
sudo poweroff
CoolBits ::
Ko imaš slušalke gor pač telefona ne držiš v rokah... večinoma, seveda je tako boljši signal.
Ampak pravijo, da se to dogaja samo applu
Ampak pravijo, da se to dogaja samo applu
CoolBits ::
Ja, druge razlage si ne predstavljam. Da se z roko ovira signal se pa ve, lahko sprobaš.
Spajky ::
Kabel slušalke deluje kot povečana/podaljšana masa/ozemljitev naprave ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
OK, od mojega radioamaterskega izpita je minilo že ene 20 let... ali to pomeni, da se "GSM sevanje" prenaša preko slušalk ali ne?
sudo poweroff
sandmat ::
Tiste nalepke so seveda traparija. Kar me zanima je tole - precej poslušamo o tem, da naj pri telefoniranju uporabljamo slušalke, ker je potem sevanje manjše. Mislim, da so imeli celo operaterji neke reklame nato temo.
Je to (glede na zgoraj povedano) res, ali ne?
Je to (glede na zgoraj povedano) res, ali ne?
sudo poweroff
Senitel ::
Pač kvadrat razdalje... Če imaš slušalke in telefon nekaj 10 cm stran od sebe potem si jasno deležen manjše doze, kot če imaš telefon neposredno na ušesu.
Ja, saj to ravno sprašujem.
Če slušalke delujejo kot antena, pol imaš anteno (slušalke pač) čisto blizu glave. Če pa ne, pa je antena (na telefonu) dlje stran in pada moč s kvadratom razdalje.
Če slušalke delujejo kot antena, pol imaš anteno (slušalke pač) čisto blizu glave. Če pa ne, pa je antena (na telefonu) dlje stran in pada moč s kvadratom razdalje.
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali se sevanje mobilnega telefona širi po žičnih slušalkah?Oddelek: Mobilne tehnologije | 5881 (4860) | TheBlueOne |
» | SAR vrednost pri telefonihOddelek: Pomoč in nasveti | 9152 (7866) | Pyr0Beast |
» | wireless, kvaliteta signala in zdravjeOddelek: Omrežja in internet | 1933 (1634) | ZGI |
» | So mobilni telefoni nevarni za zdravje?Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 6634 (5610) | Dax |
» | Sevanje gsm oddajnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 15759 (14285) | Luka Percic |