» »

Povprečna temperatura procesorja?

Povprečna temperatura procesorja?

blazonja ::

Imam AMD Athlona 2000+ in hladilnik Vulcano 7+ na plati Epox 8K3A+. Zanima me koliko je normalna temperatura tega procesorja, saj meni pri zaganjanju javi temperaturo okoli 57° C. Povejte mi še koliko je maksimalna temperatura, ki za procesor ni preveč škodljiva.
Važen da mlinček dela

Thanatos ::

preberi tole mogoče ti bo kaj bolj jasno

morphling1 ::

Čeprav mi taka vprašanja v večini niso všeč, ti bom vseeno odgovoril ker vidim da si nov uporabnik in še zelo mlad. Plata ki jo imaš je ena redkih ki kaže temperaturo s senzorja ki je v jedru procesorja in je zaradi tega kar natančna, ter kaže v povrečju vsaj 10°C več kot temperature ki jih kažejo plošče s senzorjem v socketu. Maksimalna temperatura xp procesorjev je 90°C (senzor v jedru) tako da tvoja temperatura ni nič posebnega in so običajne temperature z zračnim hlajenjem ter takim procesorjem okoli 60°C med obremenitvijo, navit ter z dvignjeno napetostjo pa brez težav skoči tudi do 70 in več stopinj.
Če je temperatura previsoka tako in tako pride najprej do nestabilnosti, procesorja ne moreš kar takoj uničit če je temp. višja. Zato ti predlagam da recimo kakšni 2-3h laufaš program prime95 (torture test) kjer, ti poleg tega da procesor zelo obremeni tudi sproti kaže če slučajno pride do napake zaradi nestabilnosti. Če boš lahko toliko časa testiral brez napak si lahko miren.
Moraš pa seveda poskrbeti za dober pretok zrak po ohišju tako da območje okrog procesorja dobiva svež zrak, saj se če tega nimaš se ti ta zrak tam samo meša in postaja bolj in bolj vroč.

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

McHusch ::

Jest mam sicer še starga Thunderbirda, ampak mi lepo dela že pol leta na 65C (tako kaže SocketA senzor, če bi meu notranjo diodo bi verjetno šlo do 75C), aja ROCK STABLE

msmiha ::

McHusch: Malo bi pa stvar lahko vseeno ohladil :D
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mene pa zanim kolk je povprecna tem. procesorja!!

Oddelek: Navijanje
192112 (1565) martinsm3
»

merjenje CPU temperature na ABIT NF7-S 2.0

Oddelek: Strojna oprema
151494 (1276) frenk
»

Čitalec XP temperaturne diode (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
905787 (4512) Jux
»

KD7 temperaturni senzorji

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61200 (1096) Spajky
»

Vulcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221234 (857) para-site

Več podobnih tem