» »

Linux problemi

Linux problemi

Poletnik ::

Instaliral sem si linux, mandrake verzijo. Pod xpji sem imel dve particiji c in d ( obe po 30 G). Linuxe sm instaliral na d particijo 3G oodelek. Instaliram linux vse normaln sam pod xpji mi vrze ven da d ni formatiran. Jst ga formatiram nazaj zdaj je manjsi za 3G ampak mi linuxi ne delajo? Zakaj!!!

McWolf ::

Zato k linux uporabla drug filesystem k pa Winsi. Pa ce si formatiru D pol si povozu linuxe.
Go tell it on the mountains!

dr.J ::

Ne vem, če je naslov tega posta ravno primeren. Bolje bi bilo: User problem.

Poletnik: za prvič je dobro prebrati malo dokumentacije oziroma vsaj sporočila na zaslonu. Ali pa koga vprašati. Potem je pa kriv kar Linux. Računalnik je samo naredil, kar si mu rekel.

Poletnik ::

OK OK; se vedn pa mi ni jasn zakaj se sedaj, po ponovni instalaciji linux se kr noce zagnat? Kok se da linux popolnoma uninstalirat? Da ponovim potem postopek od zacetka...

JLP ::

Dej prvi CD od Mandrakea u CD-ROM in naštimej da se ti kompjutr zažene z njega. Lepo greš po navodilih v inštalacije. Ko prodeš do koraka kjer morš narest particije ti lepo zbriš tisto obstoječo particijo 30GB (pazi da ne zbrišeš particije kjer so Winsi gor) k jo boš za Linux uporabu. Pol na njenem mestu nared najmanj 2 particiji. Ena more bit swap ena pa za Linux (ext3 al pa ker drug tip). Pol samo u naslednmu koraku izber da ti sformatira te dve particije (swap, ext3, pazi da ne formatiraš Win particije). Tko bi zej mogu but plac na particiji lepo popucan in lahk gor inštaliraš Linux.
Live long and prosper!

dr.J ::

Kam si pa inštaliral boot loader? Na MBR ali na začetek particije z Linuxom? In kateri boot loader imaš - grub ali lilo?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boot particija

Oddelek: Operacijski sistemi
202387 (812) MrStein
»

Izšel Ubuntu 9.10 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
35730396 (21098) Gandalfar
»

[ Linux ] [ SuSE ] Problem z zagonom

351578 (1040) omega_pet
»

ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )

1006809 (5353) SkIDiver
»

Meandrake in Win XP