» »

Kratkovidnost

Kratkovidnost

Vprašaj ::

NO jaz že par mesecev nosim očala L 1.50 desno 1.00 Ne vidim na daleč...Menszedi da je minus.Po internetu sem bral da si je veliko ljudi zbolšalo vid z nekimi vajami..Mene zanima če mogoče slabše vidim ker sem v puberteti star sem 14... Kr naenkrat sem rabu jih nosit..Ali je res možno izbolšat vid z unimi vajami.?

popster ::

hja težko, vseekakor pa vzame dosti časa in potrplenja.. ubistvu ni ravno neke izbire za tvojo situacijo razen leč.

odpiranje teme na forumu

ThinkPad ::

Meni se je zgodilo podobno. Celo OŠ sem presedel v zadnji klopi brez težav, v prvem letniku SŠ se je pa začelo zelo hitro in že v štartu sem fasal -1.75 in -2.50. Potem je šlo samo še navzdol tja do 22+ leta in se končno ustalilo pri dobrih -4. Nikoli nisem raziskoval zakaj in kako se je to zgodilo in katere vaje bi morebiti pomagale, saj ima oče tudi očala..

Za trajno rešitev je morda najboljša laserska operacija in kolegu so to res dobro uštimali (v tujini). Verjetno pa se ti s tem ne mudi, ker je bolje, da se najprej dioptrija ustali. Mislim da tudi ni primerno, če si v "večejm" minusu.

Tolažilna "nagrada" obstaja na stara leta, ko se vid (vsaj onim v minusu) baje malo popravi... Na to še čakam :D

amigo_no1 ::

Par opcij brez posebnega vrstnega reda:
*raster očala (5 min dnevno)
*redna očesna telovadba 2/3x na dan (gledaš gor/dol, levo/desno, abeceda, številke,znaki, uporabi domišljijo); problem je edino v tem da večina obupa po 2 tednih
*preveri tudi če te boli oz imaš trd vrat, nepravilno sedenje, posledično napenjaš oči
*prehrana - junk food - smrt za oči
*raznorazni zasloni (omejitev časa gledanja) in delanja pavz vsake 30 minut (program "Eyes Relax" je dobra izbira)
*bereš preveč knjige ?


Očala/leče so odpravljanje posledic in ne vzrokov.
Povprašajte sosede, prijatelje,znance, ki jih nosijo, koliko od njim se je vid izboljšal.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Kratkovidnosti ne boš izboljšal z nobenimi vajami. Kdor ti to pravi, te nateguje.

connel ::

Mhm, lahko delaš na preventivi, ko se pa enkrat zgodi pa dream on,... Branje knjig???? Ti to resno? Potem bi moral biti že slep,... Me čudi, da nisi dal vmes še branje ob slabi svetlobi.

tsh2 ::

meni se je tudi tam nekje poslabšalo. kar pripravi se da boš nosil špegle celo življenje, ali pa leče, ali pa na drago operacijo.

Yohan del Sud ::

Iz prve roke. Toliko sem imel tudi sam največjo diagnozo nekje pri 26ih letih, potem ko sem kako leto prej začel nosit očala. Pri 30ih sem jih odvrgel v koš, ker sta bila oba uča pod 0,50. Razlog? Hja, nisem delal natančne raziskave, ampak malo verjetno popravek z nošnjo očal, malo nova delovna okolja (lcd pa to) in še največ starostna daljnovidnost, ker mi pomalo uče že nese v drugo smer. Cena so pa bolj leni uči (za izostritev rabim par sekund namesto par milisekund). Ampak zej, da si toliko mlajši verjetno ne boš doživel istega scenarija.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

ivanuscha ::

Kratkovidnosti ne boš izboljšal z nobenimi vajami. Kdor ti to pravi, te nateguje.


Ti nimaš pojma. Seveda se da izboljšati kratkovidnost z vajami. Jst sem imel -0.5 potem pa se mi je poslabšalo na -1.0 in obstalo za kakšna 4 leta potem pa se mi je spet začelo malo slabšati. Potem sem naročil prek neta za foro Program for better vision - knjiga + pripomočki in zadeva preverjeno deluje. Je pa potrebno dosti potrplenja, kot je že bilo omenjeno. Z rednimi treningi sem prišel nazaj na -0,5! Zanimiva je vaja ko si predstavljaš, da z svinčnikom poudarjaš črke na listu papirja, ki ga dobiš zraven. V nekih momentih se ti vid izboljša 100%, vidiš povsem jasno! Tako da zadeva ima nek efekt...je pa tudi ogromno sprostitvenih vaj, ki so predpogoj da kaj izboljšaš...

jest10 ::

Z vajami kratkovidnosti ne moreš izboljšati. Daljnovidnost pa komot.
Daj si vsaj poglej kaj je fora kratkovidnosti, pa boš videl zakaj je tako.

Bojevnik ::

Lahko si pogledaš tole temo:
http://slo-tech.com/forum/t192941/0

tisti program for better vision sem tudi sam kupil, sicer se mi dioptrija ni zmanjšala, se je pa ustavila od takrat ko delam vaje.

popster ::


sicer se mi dioptrija ni zmanjšala, se je pa ustavila od takrat ko delam vaje.

in kako korist imaš potem od tega? bolj majhno

St235 ::

Vaje za izboljšanje vida imajo neko omejeno uporabnost. Učinkovite so sploh tam kjer so dioptrije majhne in je dioprija predvsem posledica okolja. ČE imaš gensko preddispozicijo za očala pa ne bo kaj dosti koristi. Jaz sem imel v osnovni -1 in mi je mati težila s temi vajami in dejansko je blo malo boljše in sem lahko noramalno funkcioniral brez očal. No v puberteti je blo konec veselja in sem tako kot 99% mojih moški sorodnikov končal na diptriji -4 pri 20 letih. Tukaj so pa vaje bolj kot ne neuporabne. Ker tudi če iz -4 spraviš na -3 še vednio ne vidiš pol kurca:) V takem primeru pomaga samo in le laserska opracija.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Očala: ZA ali PROTI ?

Oddelek: Loža
409316 (1418) Eliaz
»

Kontrola in izboljšanje vida

Oddelek: Loža
356309 (1978) bambam20
»

Vaje za oči (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5214704 (12769) john91
»

Očala za izboljšanje vida

Oddelek: Loža
3715017 (13967) roginc
»

Kako odstraniti dioptrijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7921809 (15966) Bananovec

Več podobnih tem