» »

Apple Care

Apple Care

OnFire ::

Ker kupujem nov Macbook Pro 15" pa mi je malo premalo samo 1 leto garancije sem se odločil za akup apple cara. Zdaj pa nevem kje se to sploh kupi. Ker kolikor razumem pri nas tega (še?) ne moreš kupit. Zanima me še če apple care garancija pri nas sploh velja, ker je (pri nas) ne prodajajo?

Desty ::

Na ebayu je pometno to kupit. :) Pri nas Apple Care velja za vse izdelke, razen iPhone.

Gandalfar ::

Naceloma ti vsi nasi Apple prodajalci prodajajo extended garancijo/zavarovanje, ki je v veliki meri na istem nivoju kot Apple Care. Kjer pa ni pa ti tudi nasi ne bodo mogli nuditi istih ugodnosti (npr. nadomestni racunalnik ipd.).

root987 ::

Ne vem sicer po koliko prodajajo pri nas prodajalci daljšo garancijo za MBPje, ampak glede na to da AppleCare pride +300e se ti morda že bolj splača zavarovati pri kakšni zavarovalnici, ki ti poleg strojeloma pokrije še krajo/nesreče. Vem da pri Triglavo stvar pride za prenosnik vrednosti MBPja (2k) okrog 100e/leto.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zheegec ::

Pri Applu se glede na cene popravil žal splača imeti to drago podaljšanje garancije, ker se v ogromno primerih že bolj splača zamenjati prenosnik za novega, kot pa popravljati. Kolikor vem, če to garancijo kupiš v tujini, velja tudi v Sloveniji.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mojca ::

Ima kdo up-to-date informacije, kako najlazje kupiti AppleCare, kadar si lociran v Sloveniji?

Pred dvanajstimi leti sem se zapeljala v prvo Apple prodajalno v Trstu in ga kupila tam, zdaj pa dvomim, da to sploh se lahko kupis fizicno v trgovini, ali se motim? Na eBayu so v preteklosti ze prodajali fake pakete z AppleCare-om.

Kupila bi ga preko spleta, ampak me verjetno zavoljo IP-ja Apple preusmeri na neko servisno stran in mi ne dovoli nakupa.
Nakup bi s kreditno kartico placalo drustvo iz Amerike, ampak ko so to poskusali kupiti, je Apple zahteval veljaven Apple ID. Verjetno je vseeno, katerega vpisejo (oz. ce ustvarijo novega), nisem pa 101 %.

nejcek74 ::

mojca je izjavil:

Nakup bi s kreditno kartico placalo drustvo iz Amerike, ampak ko so to poskusali kupiti, je Apple zahteval veljaven Apple ID. Verjetno je vseeno, katerega vpisejo (oz. ce ustvarijo novega), nisem pa 101 %.

Zal ne morem odgovoriti na tvoje osnovno vprašanje, bi te pa samo opozoril na dvoje. Najprej, mi imamo v službi celo jebo z različnimi Apple ID-ji. En je od supporta, en od firme, en od šefa, pol pa še naši osebni. V glavnem stalni problemi z upgrajdi in občasno z dostopi. Druga stvar je uveljavljanje garancije, za iPhon se ob uničenem telefonu moraš identificirat z Apple ID, če ne ti ga ne vzamejo na servis. Predvidevam da z laptopi še ni tako, ampak Apple ni ravno firma, ki bi imel posluh za scenarije izven njihovega uradnega, ki pa je en lastnik - en uporabnik - en AppleID


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri macbook ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9715763 (12592)          
»

Apple zavajal v Italiji, pritožba zavrnjena

Oddelek: Novice / Ostale najave
217521 (6096) gendale
»

Apple zaradi zavajanja oglobljen v Italiji

Oddelek: Novice / Ostale najave
4614468 (12154) MrStein
»

Rusi klonirajo Mace (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13611432 (7919) techfreak :)
»

Prenovljeni Powerbooki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
453460 (2441) darkolord

Več podobnih tem