Forum » Kaj kupiti » Amazon Kindle
Amazon Kindle
genesiss ::
Ja. Ok je.
Dober je tudi ta: http://www.klip.me/ (ker si lahko pošlješ hacker news komentarje)
Dober je tudi ta: http://www.klip.me/ (ker si lahko pošlješ hacker news komentarje)
Matej_K ::
Uporabljam send to kindle...oziroma samo še to, nobenega kabla usb več...pdfji, levi klik in pošlješ...easy
... .. .
Zlikovec ::
Danes 15 eur popusta na Kindle na amazon.de
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT
sheeshkar ::
A kdo ve, kako naročiti Kindle Paperwhite iz nemškega Amazona? Ko sem ga hotel naročiti mi napiše tole:
Please note
When ordering, a small problem has occurred (see below).
Kindle Paper White, 15 cm (6 inches) high-resolution display with integrated lighting, wireless unfortunately can not be shipped to the selected address. To purchase a Kindle, visit the Kindle product detail page on Amazon.com (intl.)
Zlikovec ::
Poštno ležeče na naslov najbližje avstrijse pošte, mislim da je bilo v temi že nekaj govora na to temo
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
yayo ::
Imaš firme, ki se grejo posrednike, v smislu, da naročiš na njihov naslov in ti prepošljejo, se je že pisalo v tej isti temi. Npr. izanglije.com za Anglijo, Nemčija jih ima malo morje, npr. addressgermany.com
kuglvinkl ::
Veliko sem začel uporabljat send to Kinlde plugin. Včasih sem si sprintal članke, in jih potem bral v postli, zdej pa to naredim s tem pluginom.
Odlično!
Odlično!
Your focus determines your reallity
andreja89 ::
zdravo!
glede na to da je tema že odprta nisem želela načenjati nove... zanima pa me sledeče, če ima kdo slučajno kakšne izkušnje. odločila sem se za nakup kindla. kolebam med amazon kindlom in paperwhite. načeloma mi je bol všeč paperwhite ker ima ugrajeno lučko pa me zanima če je stvar uporabna (npr če bereš ponoči kako dobro stvar osvetli zaslon itd.)... poleg tega pa me še zanima kje dobiš knjige (poleg amazona) in kako je z "zastonjskimi" :D knjigami na kindlu. videla sem objavo da veliki brat gleda....se je temu moč izogniti? hvala!
glede na to da je tema že odprta nisem želela načenjati nove... zanima pa me sledeče, če ima kdo slučajno kakšne izkušnje. odločila sem se za nakup kindla. kolebam med amazon kindlom in paperwhite. načeloma mi je bol všeč paperwhite ker ima ugrajeno lučko pa me zanima če je stvar uporabna (npr če bereš ponoči kako dobro stvar osvetli zaslon itd.)... poleg tega pa me še zanima kje dobiš knjige (poleg amazona) in kako je z "zastonjskimi" :D knjigami na kindlu. videla sem objavo da veliki brat gleda....se je temu moč izogniti? hvala!
genesiss ::
Paperwhite se zelo splača. Lučka je zakon, tudi čez dan.
Zastonjske se dobijo na travnikih, Amazon vse vidi, ampak mu je vseeno.
Zastonjske se dobijo na travnikih, Amazon vse vidi, ampak mu je vseeno.
trnvpeti ::
Kako je z branjem casopisev, RSS feedov na kindlu?
Obstaja kaksna app za offline(se prenesejo na napravo) branje casopisev mogoce?
Obstaja kaksna app za offline(se prenesejo na napravo) branje casopisev mogoce?
St235 ::
V bistvu je vse na kindlu offline. Za pošiljanje novic na kindle se dobijo plugini za vse brskljalnike, kjer z enim klikom tekst pošlješ na ime.priimek@kindle.com, kjer ti ga brezplačno pretvorijo in dostavijo (wi-fi) na tvoj kindle. Enako je možno tudi za RSS feed. V primeru 3g se ta storitev zaračunava.
Imaš pa možnost da se naročiš na časopis direktno na amazonu. Taka naročnina seveda ni zastonj je pa dostava brezplačna tudi preko 3g.
Imaš pa možnost da se naročiš na časopis direktno na amazonu. Taka naročnina seveda ni zastonj je pa dostava brezplačna tudi preko 3g.
kratek google search pravi da ne, žal pa nimam bralnika da bi lahko preveril.
Fora kidnla je namreč ravno v Amazonu servicu zadaj.
Fora kidnla je namreč ravno v Amazonu servicu zadaj.
Napovedan novi KOBO Aurora. Baje ne bo nadomestil modela Glo ampak bo dodan kot flagship ponudba, izšel naj bi aprila, vrača se Mobi support.
lapsus, sorry - moj Onyx Boox se na ruskem tržišču prodaja pod imenom Aurora pa se mi je zatipkalo...
Okapi ::
Aja, vidim sedaj, da naj bi bil 140 funtov, se pravi očitno 160 evrov. V glavnem, še en gadget več, ki me bo rajcal (s Kobom Touch sem čisto zadovoljen, ampak človek bi vedno rad imel še kaj boljšega ).
O.
O.
trnvpeti ::
Aja, vidim sedaj, da naj bi bil 140 funtov, se pravi očitno 160 evrov. V glavnem, še en gadget več, ki me bo rajcal (s Kobom Touch sem čisto zadovoljen, ampak človek bi vedno rad imel še kaj boljšega ).
O.
Kako si zadovoljen z Kobo touch?
Kako resujes prenos raznih RSS feedov na kobo?
Bor H ::
O.
To dejansko jaz vidim kot hudo oviro pri prodaji novih ereaderjev, ko se bo trg nasičil te bojo ful težko dovolj zrajcal da starega stran vržeš in novega kupiš.
Okapi ::
Kako resujes prenos raznih RSS feedov na kobo?Ne prenašam nobenih RSS feedov. Za novice in podobne zadeve imam PC in Nexus7 in telefon. Kobota uporabljam izključno za branje knjig in sem z njim zelo zadovoljen.
O.
maia ::
A mi lahko nekdo razjasni tole 3G varianto?
Gledam Kindle DX, ki je spet naprodaj, in ima, če prav razumem, samo 3G. Naročit se da samo international verzijo (299$)
A prav razumem, da "free wireless, no fees, no additional charges" velja samo za prenos knjig kupljenih na amazonu?
In da torej vsakič ko si pošlješ npr. pdf iz maila, al pa klikneš "send to kindle" na browserju za kak članek, to pomeni, da plačaš po tarifi 0.99$ na megabajt, zaokroženo seveda na naslednji megabajt?
In kaj potem tudi tisti bedni izgovor za browser na kindlu ni zastonj uporaben? Al kako? A ma kdo izkušnjo s tem?
Gledam Kindle DX, ki je spet naprodaj, in ima, če prav razumem, samo 3G. Naročit se da samo international verzijo (299$)
A prav razumem, da "free wireless, no fees, no additional charges" velja samo za prenos knjig kupljenih na amazonu?
In da torej vsakič ko si pošlješ npr. pdf iz maila, al pa klikneš "send to kindle" na browserju za kak članek, to pomeni, da plačaš po tarifi 0.99$ na megabajt, zaokroženo seveda na naslednji megabajt?
In kaj potem tudi tisti bedni izgovor za browser na kindlu ni zastonj uporaben? Al kako? A ma kdo izkušnjo s tem?
dbevfat ::
Na 3G imaš dostop na Kindle store in Wikipedijo. Ni veliko, ampak po drugi strani Kindla ne uporabljaš za brskanje po netu, ni ravno optimalna izkušnja. Lahko pa knjigo iščeš, bereš komentarje in reviewe, kupiš, preneseš, pa še na Wikipediji lahko o njej kaj prebereš. Enim je to dovolj, drugim ne. :)
nvr2fat
Za DX ti ne znam točno povedat, ker poznam samo 3g keyboard in 3g touch. Glede na to da je DX ista generacija kot keyboard je verjetno bližje temu kot touchu.
Pri 3g touch je tako kot je napisano en post pred mano.
Pri 3g keyboard pa je dejansko prost dostop do interneta. Omejitve so čisto tehnične narave, ker zaslon kindla pač ni primeren za prikazovanje dinamičnih vsebin in podobno. Dodatna omejitev je prenos 50mb na mesec. Iz izkušenj ti lahko povem, da dela praktično kjerkoli na planetu in za prebrat emaile je več kot dovolj. Surfal po netu pa pač z kindlom ne boš, in tudi nima smisla. Zato so tablice.
Kar se pa tiče tistega whispneta (torej prepakiravanja in prepošiljanja vsebim preko ime.priimek@kindle.com) pa je vedno plačljivo (preko 3g). Ti pa 3g omogoča brezplačen prenos vsebin kupljenih v amazon storu.
Pod črto je tak, da 3g dostop kot ga imaš na novih generacijah kindla (touch, paperwhite) je bolj kot ne sam sebi namen. Medtem ko keybord 3g veselo uporalbjam že par let in ravno zaradi tega ne bom menjal keyboard verzije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Pa še to, če si pošlješ file na @FREE.kindle.com boš file prenesel preko WiFi in bo zastonj.
pošiljaš vedno na tist email, ki ga imaš nastavljenega v amazon/manage your kindle. Tist free je čisto brezveze, ker preko wifija je vedno brezplačno.
Ok, ja, to drži. Samo včasih si želiš imeti možnost prejemanja preko 3G, nimaš pa vedno potrebe po tem in takrat ko je nimaš si pošlješ na @free. Anyway, če te skrbijo stroški dostave pač pošlješ na @free.kindle.com in bo brezplačno.
Ja ampak @Bor H, kindle DX sploh nima wi-fi!? Tako da poleg USB pride samo 3G v poštev.
Tako kot pravite se mi sliši grozno - vsaj za moje namene, ki so v glavenm branje člankov in pdf-jev.
Slišala sem pa eno varianto, da si izklopiš (oz. ne vklopiš) 3G, potem ko stisneš send to kindle ali pošlješ prek emaila, se ti to ustavi na amazon library, in da lahko potem online v accountu rečeš send to device, in da potem pa ni treba plačat. Je to možno res?
Tako kot pravite se mi sliši grozno - vsaj za moje namene, ki so v glavenm branje člankov in pdf-jev.
Slišala sem pa eno varianto, da si izklopiš (oz. ne vklopiš) 3G, potem ko stisneš send to kindle ali pošlješ prek emaila, se ti to ustavi na amazon library, in da lahko potem online v accountu rečeš send to device, in da potem pa ni treba plačat. Je to možno res?
Ja ampak @Bor H, kindle DX sploh nima wi-fi!? Tako da poleg USB pride samo 3G v poštev.
Mislim, da to ne bo delalo. Vsaj pri klasičnem kindlu ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
mlamat ::
Sem lastnik DX in še nikoli nisem uporabljal sent via mail funkcije. Vse delam preko uradne trgovine ali pa preko programa calibre (USB povezava).
DX je primeren predvsem za branje knjig. Da se sicer brati tudi PDF-je, vendar pa je listanje počasno.
Če bi rad bral PDF-je, si raje kupi 10" tablico.
Internet je res brezplačen, vendar pa je brskljalnik popolnoma neuporaben.
DX je primeren predvsem za branje knjig. Da se sicer brati tudi PDF-je, vendar pa je listanje počasno.
Če bi rad bral PDF-je, si raje kupi 10" tablico.
Internet je res brezplačen, vendar pa je brskljalnik popolnoma neuporaben.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mlamat ()
Hm ne, tabličnega in sploh LCD-jevskega branja ne prenašam ravno dobro..
Ful sem se navdušila nad info, da so spet začeli prodajati DX, ker 9.7 ink-reader market je precej ubožen. Edina druga varianta so Icarus Excel/Onyx M92 in Pocketbook 912, oba z touchscreenom(stylus), draga in s sumljivim supportom. Zato gledam kindle DX - rabim ga predvsem za branje pdf člankov strokovnih ipd, počasnost listanja me ne moti spljoh.
Se pravi se sprijaznim z USB prenosom in to je to?
Jasno mi je, da je kindle pač amazonov "gateway drug" - sem pa pač ena redkih, ki se kupovanja e-knjig ne nameravam posluževat in ga uporabljat kot pdf-reader. Ker za ta namen je vseeno skoraj edina uporabna (e-ink) zadeva na trgu..
A obstaja kakršnakoli varianta, da je not kak hardware, ki se ga da shackat za wi-fi?
Ful sem se navdušila nad info, da so spet začeli prodajati DX, ker 9.7 ink-reader market je precej ubožen. Edina druga varianta so Icarus Excel/Onyx M92 in Pocketbook 912, oba z touchscreenom(stylus), draga in s sumljivim supportom. Zato gledam kindle DX - rabim ga predvsem za branje pdf člankov strokovnih ipd, počasnost listanja me ne moti spljoh.
Se pravi se sprijaznim z USB prenosom in to je to?
Jasno mi je, da je kindle pač amazonov "gateway drug" - sem pa pač ena redkih, ki se kupovanja e-knjig ne nameravam posluževat in ga uporabljat kot pdf-reader. Ker za ta namen je vseeno skoraj edina uporabna (e-ink) zadeva na trgu..
A obstaja kakršnakoli varianta, da je not kak hardware, ki se ga da shackat za wi-fi?
Glede na to, da je za Wi-fi potreben ustrezen hardwear ti noben hack ne bo kaj dosti pomagal.
mlamat ::
Mene moti ravno to, da je pri strokovnih člankih v PDF na Kindu izjemno zamudno skočiti iz ene strani na drugo poljubno. (torej da recimo hitro najdeš en tekst, ki si ga že prebral)
POSEBEJ pa me moti še to, da se avtomatsko vklopi SCREENSAVER po 20 minutah in ga je nemogoče izklopiti!!! To pomeni, da trenutni tekst NE OSTANE na zaslonu, ko naprave ne uporabljaš, ampaka se ciklično vrtijo ene butaste slike avtorjev.
POSEBEJ pa me moti še to, da se avtomatsko vklopi SCREENSAVER po 20 minutah in ga je nemogoče izklopiti!!! To pomeni, da trenutni tekst NE OSTANE na zaslonu, ko naprave ne uporabljaš, ampaka se ciklično vrtijo ene butaste slike avtorjev.
DX se spet pordaja, ker je Sony najavu 13" reader. Ki ga IIRC že testirajo na nekih univerzah na Japonskem.
Ja, sam a ni tist ena flexi zadeva, pa za pisat ipd.. čist direkt konkurenca dx-u že ni, res pa da verjetno oba ciljata na neko akademsko tržno nišo.
Na splošno je za e-ink velikega formata taka suša, da si ne upam bit optimistična in čakat, da se trg razvije...
Na splošno je za e-ink velikega formata taka suša, da si ne upam bit optimistična in čakat, da se trg razvije...
ja, tist je precej naprej, in ja se lahko piše po njej. Zame idealno.
Onyx Boox M92 kupljen tukaj ima precej dober support. Na Mobileread forumu trgovino predstavlja uporabnik Booxtor, ima tudi svoj kanal na YouTube.
Ima kakšno send-to-onyx funkcijo? K to je daleč najbolj uporabna stvr pri Kindlu.
točno to kuglvinkl! ampak glede na to, da ga pri DX-u zdaj tudi ni, oziroma da moraš bit itak od usb kabla odvisen, potem mi pa onyx zdej spet zgleda intrigantno. mislim zame (nekupovalkaamazonovihknjig) pol DX sploh ni zanimiv.
Bramac ^^ ::
Tisti ki ste kupovali kindla iz amazon.de, preko katerega posrednika ste vzeli? Cheaper&More (bivši izanglije.com) sedaj omogoča nakup tudi iz nemškega amazona, poštnina pa je enaka (10€) iz vseh trgovin. Drugače je vseeno če vzamem tudi iz amazon.co.uk.
fujtajksel ::
Na 3G imaš dostop na Kindle store in Wikipedijo. Ni veliko, ampak po drugi strani Kindla ne uporabljaš za brskanje po netu, ni ravno optimalna izkušnja. Lahko pa knjigo iščeš, bereš komentarje in reviewe, kupiš, preneseš, pa še na Wikipediji lahko o njej kaj prebereš. Enim je to dovolj, drugim ne. :)
Imam DX. Kakor zastopim je to še vedno ista stvar kot pred leti in ne morem verjet da to danes še vedno prodajajo za tolk denarja, čas je šel namreč vmes precej naprej. Hardver je jako podhranjen, firmware obtičal na 2.nekaj (hekerji so sicer prišli malo dlje, gre za načrtno malomarnost). V primerjavi s približno sodobnim androidnim telefonom je odzivnost za zjokat.
"Experimental" web browser mi "eksperimentalno" dela zastonj in praktično povsod. Ampak je pa za popiiipdit zraven. Počaaaaasen, večino strani tako ne zmore odpret. En hec je da za silo vredu dela Kindle store, in da če ga za hip odpreš, potem ostalo začne začudo tudi mejčkeno bolje vlečt.
Nakladal sem vedno vse preko USB, tako da za tisti štos preko maila ne vem.
Velik ekran je za kakšne zadeve fajn, tudi kakšne pdf knjige z manjšim formatom strani gredo OK. Ampak z A4 pdf znanstvene članke zanič, kot že omenjeno zaradi slabega pdf prikazovalnika, zumanje in skrolanje sux. Sem študiral več konverterjev iz pdf v kindlov format za tovrstno gradivo, nič bilo uporabno.
Pegaz ::
Če mi ameriški državljan prinese Kindle iz Amerike, se lahko pojavijo kakšne težave?
Lahko oni kupijo Kindle po trgovinah, ali le prek Amazona?
Lahko oni kupijo Kindle po trgovinah, ali le prek Amazona?
Ne glede na to kdo ti ga prinese je pri uvozu dolžan plačat DDV, če tega ne stori in ga dobijo (malo verjetno) potem se lahko pojavijo težave.
Kindle se dobi tudi v fizičnih trgovinah. Vem, da jih je imel BestBuy.
Kindle se dobi tudi v fizičnih trgovinah. Vem, da jih je imel BestBuy.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eBook readerOddelek: Kaj kupiti | 5880 (1983) | bralnik98 |
» | e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 45579 (26879) | AgiZ |
» | Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23610 (16667) | ales85 |
» | Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 30655 (23910) | trnvpeti |