» »

Amazon Kindle

Amazon Kindle

««
8 / 26
»»

drejc ::

Se da Kindla kupiti v ZDA tudi v trgovini ala BestBuy ali podobnih retailerjih?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

OmegaBlue ::

Naj bi ravno na police prišel ja.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Matej_K ::

Da se ja, sem ga ravno en teden nazaj kupil v Staples trgovini v San Franciscu.
... .. .

Stripy ::

Dva meseca po nakupu Kindla sem dobil od Amazona vrnjene carinske stroške. Ne vem, ali sem jaz srečni izžrebanec ali je to zdaj stalna praksa. Ne da bi se pritoževal. Tako me je Kindle na koncu stal 160 dolarjev.

Pa še nekaj o pretvorbi PDF v MOBI. Večina knjig (papirnatih ali PDF) ima prvo vrstico odstavka zamaknjeno. Calibre tega ne detektira in naredi odstavek povsod, kjer se stavek začne na začetku vrstice. Zato jaz najprej uporabim program za pretvorbo PDF v HTML. En tak program je brezplačni pdftohtml na sourceforge, drugi pa je pdf to html na verypdf (shareware). Oba temeljita na xpdf knjižnicah. Prvi je hitrejši in doda manj nepotrebne šare, vendar žal nima podpore za slovenske črke. Zato za slovenske knjige uporabljam drugega, potem s tekstovnim editorjem odstranim nepotrebno šaro in s Calibrom (ali kindlegenom) pretvorim v želeni format. Ko bom imel čas, se bom mogoče lotil vključevanja slovenskih znakov v pdftohtml.

jveligov ::

Ali pri pretvorbi z Calibrom v besedilu ostanejo šumniki?

ziua ::

Pozdravljeni .. dobila sem iz carine, da morem izpolnit izjavo, v ktero mores vnes vrednost, pa kaj dobis in to .. pa me zanima, kaj vneses pod carinska tarifa?
Lp.

Stripy ::

@jveligov: Ja, v Calibru šumniki ostanejo.

@ziua: Ko sem kupil prek Amazona, so vse uredili pri DHLu, jas sem jim samo po mailu poslal kopijo računa z Amazona in svojo davčno številko. Drugače pa pokliči Carinsko upravo in ti bodo tam pomagali.

jveligov ::

Jaz mislim, da bi svojo datoteko PDF,ki sem jo snel z "mojblik" z programom Calibre pretvoril v epub. Ali se, da nastavit,da ostanejo šumniki?

Stripy ::

Ti PDF-ji, ki jih najdeš tudi na http://www.omnibus.se/beseda/ uporabljajo neke fonte, ki jih xpdf ne prepozna kot slovenske črke.

Ker je .epub dejansko .zip datoteka, je ena izmed rešitev takšna. Ko pretvoriš s Calibrom v epub format, ga preimenuj v .zip in ga odzipaj v nek direktorij. Potem odpri .html datoteke iz tega direktorija z nekim malo boljšim editorjem (ne navadnim notepadom) in zamenjaj vse čudne znake z ustreznimi slovenskimi črkami. Predvidoma boš to moral storiti šestkrat (蚞ȊŽ). Potem datoteke zazipaš nazaj in preimenuješ v .epub.

Dragi ::

Jst svoje knjige odprem v adobe readerju in potem shranim kot TXT.
Tako dobim text (zgubim pa slike).

To nato vržem v calibre in sprocesiram v mobi. Dela super.


direktno pretvorba pdf v mobi je pa v 95% primerih zjebana. Tekst zgleda poden od podna. Se sploh ne da brat.

Stripy ::

Adobe reader prav tako slabo pretvori knjige z Besede, ker č zamenja z a, in tega ne moreš enostavno zamenjati nazaj, medtem ko pdftohtml programi č nadomestijo z nekim čudnim znakom, ki ga lahko zamenjaš v urejevalniku.

Za ostale pdf datoteke pa dela kar dobro, edino traja malo dalj časa.

denisbegood ::

Zanima me branje skeniranih stripov na Kindlu, ali je 6inč premajhen zaslon? in osveževanje strani?

lp

Okapi ::

Za celo A4 stran je tudi iPad premajhen.

O.

kuglvinkl ::

Kaj pa DX vezija? Verjetno se A4 da brati brez zoomiranja?

urban99 ::

jap, se da in to zelo fajn. Ampak DX ima nekaj res debilnih omejitev... najbolj debilna je, da za ta keš nima wifi-ja.

kuglvinkl ::

What?!

Gandalfar ::

Okapi je izjavil:

Za celo A4 stran je tudi iPad premajhen.

O.


Na iPadu se stripe dost dobro bere, ce si pripravljen micken scrollat ob robovih strani. Na kindlu si pa ne bi tega upal pocet, ker je absolutno prevec okoren.

tony1 ::

kuglvinkl je izjavil:

What?!


Ja, pač ga nima, ima samo 3G (ki je sicer zastonj). Zato sem sam vzel raje manjšo verzijo...

urban99 ::

meni sicer ni žal, da imam DXa - večji format in PDF podpora sta bila prevailing faktor. Tole z wifijem je pa fail... pa cena tudi.

Okapi ::

A je za DX kakšen program za branje stripov v formatih cbr ali cbz? In ali je sken cele stripovske strani lepo berljiv, brez skrolanja?

O.

urban99 ::

Calibre zgleda zna pretvorit CBR v ostale formate. "Lepo berljiv" je pa relativna zadeva. Če so "normalne" črke, bo super, če so majhne, utegneš met probleme. Odvisno seveda tud od formata stripa. Prvič, ko boš naletel na neberljivo stvar, boš pa preklel vmesnik :) Ampak jaz sem se že navadil.

Mal poglej po YT:

rba13 ::

Zdravo

sem ze vse prebrkljal glede grafike ampak nikjer ni omenjenih grafov.,ali bi prikazoval tamajhni Kindle pdf-e z grafi?Ker dosti berem pdf-e kjer je precej grafov v obliki japonskih sveck.Vem da je DX primernejsi za pdf-e ampak je se precej drag.In ce bi se to prikazalo zgolj v manjsem merilu ali bi bil graf popacen?
Na Amazonu sem nasel knjige z omenjeno vsebino tudi v Kindle Edition,torej prikaz naj bi bil mozen?http://www.amazon.com/Beyond-Candlestic...

Prosim za odgovor,da cimprej narocim..

Gandalfar ::

Ce so ti grafi narejni kot slike v PDF-ju ti jih bo prikazal pravilno

Stripy ::

Za vse, ki jih zanima, kako bi neka stvar zgledala na katerem koli kindlu, si lahko potegne z Amazona Kindle Previewer, ki podpira med drugim tudi Kindle 3 in Kindle DX.

djordjevic ::

Fantje inu dečve, dajte mi povedat, kako uporaben je kaj brskalnik na trojki. Recimo, da nimam nekih hudih zahtev - rad bi le, da bi lahko čekiral gmail, občasno kaj poguglal in pogledal kak sajt z novicami. A bi to zmogel? Pa še to - se splača vzeti 3G varianto? Doma imam načeloma wireless, kaj preveč ne plazim naokoli, ampak recimo, da se mi zdi tistih 50€ reasonable investment za bodočnost in prosto surfanje odtlej. Hvala za info.
No grave is deep enough to keep us in chains.

darkolord ::

Browser je glede prikaza praktično ekvivalenten sodobnim brskalnikom na računalniku - jasno z izjemo pluginov.

djordjevic ::

Sem ravno malo gledal reviewe na youtubu, pa me malo odvrača tisti d-button za premikanje po sajtih. Bi bil lahko novi nook touch boljši, kar se tega tiče, samo ima ta tu še bolj half-assed skrit brskalnik, tako da ne eno ne drugo ni glih win-win. Bom še zgleda moral malo prespati tole. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic ::

Ravno danes na avstrijski pošti (postlagernd) prevzel 3g kindla, ki sem ga naročil za kolega prek amazon.de - international verzijo. Zadeva je prišla 190,58 evra (poštnina nič, od tega je davek dobrih 30 evrov) + 1 evro za posredovanje na pošti. Sem ga malo sprobal in sem navdušen. :) Will probably order myself shortly as well. Samo nekaj še - da ne bo potem kakega tumbanja po glavi. 3G brskanje laufa free of charge, amazon ti kasira samo pošiljanje osebnih vsebin prek whisperneta, kali?
No grave is deep enough to keep us in chains.

ThinkPad ::

Kar je npr. v US 0,00$ te tu še vedno pride 2,30$ preko whisperneta.
Naj bi šlo zastonj preko Wi-Fi če uporabiš mail z @free.kindle.com samo navodila so mi bila premalo natančna, da bi to skoz spravil.

Potem sem se malo igral in ustvaril fake US naslov in preko Kindle for PC končno lahko dol potegnil par knjig, ki so v US zastonj. Samo ni dolgo trajalo (= par dni), nato je Amazon pogruntal da nisem v US in vsaj pri neki knjigi ki je bila tisti dan zastonj (prej in potem pa ne več) ni šlo.
Skratka, še tisto kar je v US zastonj, pri nas ne dobiš free (dogovor velja samo za US).
Če pa ima kdo delujoč workaround pa na dan z besedo.

djordjevic ::

Aha, ok. Kaj pa samo brskanje po spletu na 3G? Te to lahko kaj udari po žepu?
No grave is deep enough to keep us in chains.

darkolord ::

Te to lahko kaj udari po žepu?
Mislim, da je povsod, kjer je na voljo, na voljo brezplačno. Mi je pa recimo v Avstriji napisalo, da tam browsanje ni na voljo...

djordjevic ::

Aha, ok. Danke anke. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Redkvica ::

Končno - številke strani kot v fizični izdaji knjige:)

Ne vem, če ste opazili, ampak ko se vam naloži nova verzija softvera za kindle, si zdaj med branjem knjige ob pritisku na tipko Menu lahko prikažete tudi številko strani, kot v fizični izdaji knjige. Mene je to res navdušilo, ker si moram kupiti par strokovnih knjig, iz katerih bo treba tudi citirati, pa sem že skoraj kupila papirnate verzije, a si bom zdaj rajši vzela verzijo za kindle in brala precej bolj udobno:))

Se opravičujem, če je to morda že bilo kdaj napisano, a sama tega na slo-techu nisem našla, pa zato objavljam. In tudi zato, ker je res super:)

Gandalfar ::

Strani so se vedno drugacne kot v fizicni knjigi, kar ti amazon v navodilih za citiranje iz kindla tudi pove ;)

Redkvica ::

Amazon seems to have solved the problem of transferring numbers from physical, fixed-sized pages to the virtual page, where changing font sizes alter the number of "pages" a book has. The fix is clever: The Kindle only displays the page number when you press the "menu" button, working out the equivalent paper-book position on demand. And because the Kindle pages don't correspond exactly to the printed page, it tells you the page number for the text at the top right of the screen, i.e., the first few words.

And to let you know just which book your page numbers match up with, there is a new "Page Numbers Source ISBN" field in the e-book's description.


Hmnja, tole razlago sem našla na povezavi http://www.wired.com/gadgetlab/2011/02/... in se mi je zdela kar v redu:) Če te oznake ne bi štimale v smislu, kot je zgotaj naveden, kakšen smisel bi potem sploh imele??? Bom pa ob prvi priliki preverila številko strani pri kakšni papirnati knjigi, ki jo imam tudi na kindlu.

Gandalfar ::

Za boljsi obcutek kje v knjigi si, ker ti 45 stran od 430 kao vec pove kot position 4314 od 11430

relinqu ::

Moja izkušnja z naročilom.

Naročil sem ga na amazon.com; 5.7.2011, v Slovenijo je prispel 8.7.2011, naročil sem po standardni pošiljki.
UPS je zahteval, da prejemnik (torej jaz) pošljem neke preproste podatke o prejemu (ime, priimek, kaj dobim, koliko stane, davčna in te malenkosti). Dan zatem sem dobil.

Kupil sem kindla WiFi (brez 3G) + črni usnjeni ovitek z lučko, vse skupaj sem plačal 210,55 €.

LP,
Relinqu

zavajon ::

Ko smo že pri tem, še jaz:

Naročil sem ga v ponedeljek, v sredo sem dobil mail od ups z dokumentom, ki sem ga moral izpolniti in vrniti. Danes dopoldne sem ga dobil.
Plačal sem 195,28€ za 3G verzijo, sicer so mi dodali na račun neki "Import Fees Deposit EUR 42,24", za katerega ne vem, kako funkcionira. Predvidevam, da bi mi morali vrniti razliko do uvoznih dajatev. A tega nisem raziskoval, ker sem ga kupil za prijatelja, ki ga je tudi plačal.

SunCell ::

Po pribljižno dveh mesecih po nakupu Amazon vrne po mojih izkušnjah še nekaj $ (za wifi verzijo ~6,5$) razlike nazaj na kreditno kartico :).

Bellzmet ::

Ali je Kindle na amazon.de (če ga naročim v Nemčijo), kej drugačen od tiste international verzije na amazon.com? 3G, angleški meniji,...?

djordjevic ::

Nope. Pošljejo ti international verzijo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Bellzmet ::

Kaj pa če kolega naroči direkt iz Nemčije na svoj naslov? Se pravi ni nič razlike med Kindlom kupljenim v Nemčiji ali preko amazon.com?

tony1 ::

Mislim, da se na švabskem amazonu da izbrati ali boš vzel nemške menuje ali pa angleške (international).

frudi ::

Kolikor vem, lahko Kindle pri nas naročiš samo iz amazon.com. Vsaj jaz ga nisem mogel iz .co.uk ali .de.

Itak ni neke razlike ne v ceni, ne v času dobave. Iz US sem Wi-Fi verzijo dobil za 145€ v štirih dneh od naročila. In ta cena vključuje dostavo in vse uvozne dajatve. Dobil bi ga še en dan prej, če bi pravočasno vrnil izjavo za zastopanje v carinskem postopku, ki ti jo z UPS pošljejo en dan preden pošiljka sploh pride na Brnik.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Ales ::

tony1, od kod ti ta podatek?? Na nemškem Amazonu lepo piše:

Sie erhalten die internationale Kindle-Version mit englischer Benutzerführung und Tastatur, mit der Sie auf eine große Auswahl an Büchern auf Deutsch und Englisch zugreifen können.


Tudi če ne govoriš nemško ti ko spodaj klikneš na "Erfahren Sie mehr" odpre sliko, na kateri je tudi jasno označeno, da so vsi meniji in tipkovnica v angleščini.

frudi, za naročanje Kindla iz nemškega Amazona potrebuješ nemški naslov. Nima vsak te možnosti, ni pa tudi ne tako težko to zrihtat.

djordjevic ::

Če si blizu meje z Avstrijo, si daš poslat kindla z amazon.de na kako obmejno pošto in pripišeš k imenu za dostavo POSTLAGERND. Paket te lepo počaka na pošti od post.at, prek njihovega sajta slediš pošiljki, nato pa jim plačaš en evro za posredovanje. Konkretno sem tako pred kakimi 14 dnevi iz Nemčije naročil 3G kindla in plačal vse skupaj 191,50 evrov. Na pošti pokažeš dokument, podpišeš prevzem, daš en evro in je to to. Direktno namreč pošilja amazon.de kindle samo v Nemčijo, Avstrijo in Luksemburg.
No grave is deep enough to keep us in chains.

frudi ::

No ja, iz USA bi te pa prišlo 196€. Pa mogoče še par € dobiš čez čas nazaj, odvisno od končnih stroškov carinjenja.
Skratka, razlike je v skrajnem primeru 5€ (za Wi-Fi only še manj) - za to, da se moraš v enem primeru voziti v AT in urejati stvari na pošti (bencin in čas nista zastonj), v drugem pa ti zadevo dostavijo dobesedno do vrat.

Mogoče edino iz DE dobiš kak dan hitreje? Iz US se dobi v 3-4 dneh, odvisno, koliko hitro vrneš obrazec za carinjenje. Če dobiš iz DE recimo v 2 dneh, je to boljši argument kot mogoče prihranjen 1€ :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Ales ::

Ima mogoče kdo kako varianto, kako kupit Kindle na firmo? Nazadnje ko sem gledal, preko Amazona to ni bilo mogoče... Je kdo mogoče kupil preko Amazona iz ZDA in potem pri carinjenju uveljavljal, da gre za kupca, ki je registriran za plačilo DDV?

djordjevic ::

frudi je izjavil:

No ja, iz USA bi te pa prišlo 196€. Pa mogoče še par € dobiš čez čas nazaj, odvisno od končnih stroškov carinjenja.
Skratka, razlike je v skrajnem primeru 5€ (za Wi-Fi only še manj) - za to, da se moraš v enem primeru voziti v AT in urejati stvari na pošti (bencin in čas nista zastonj), v drugem pa ti zadevo dostavijo dobesedno do vrat.

Mogoče edino iz DE dobiš kak dan hitreje? Iz US se dobi v 3-4 dneh, odvisno, koliko hitro vrneš obrazec za carinjenje. Če dobiš iz DE recimo v 2 dneh, je to boljši argument kot mogoče prihranjen 1€ :)

Dostava traja 2-3 dni pa izogneš se papirjem za carino. Vsekakor je gorivo strošek itak, če pa si narediš mali izlet, pa greš tam še na kako kavico, pa ni več tako hudo. :) Skratka, ko bom jeseni naročal (čakam, da vidim, kaj bo amazon kaj novega dal ven), bom najbrž spet naredil na podoben štos, s tem da bo takrat verjetno že obnovljena prav mejna pošta, da ne bo treba v Strass.
No grave is deep enough to keep us in chains.

tony1 ::

frudi je izjavil:

Kolikor vem, lahko Kindle pri nas naročiš samo iz amazon.com. Vsaj jaz ga nisem mogel iz .co.uk ali .de.


Ja, res je. Sem probal, in sem se zdajle tudi spomnil, da ni šlo... :)
««
8 / 26
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eBook reader

Oddelek: Kaj kupiti
215503 (1606) bralnik98
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15143202 (24502) AgiZ
»

Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8222536 (15593) ales85
»

Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13428976 (22231) trnvpeti

Več podobnih tem