Forum » Pomoč in nasveti » nov procesor, zmrzuje racunalnik
nov procesor, zmrzuje racunalnik
klein ::
kupil sem nov procesor (amd athlon 64 x2 5600+),.. po nekaj dneh uporabe sem opazil da mi občasno med srfanjem po netu(klikanjem, schrolanjem po spletnih straneh) racunalnik nenadoma zmrzne oz ga zalagira. kurzor miske se še premika vendar negre nic kliknit in slika monitorja na par sekund utripne. čez nekaj časa se računalnik sam zažene na novo.
najprej niti nisem pomislil da je kakšna fora v procesorju, sem mislil pač windowsi nagajajo.. ker ko npr sem gledal filme, igral igrce dalj časa ali pa inštaliral kak program kjer je v bistvu cpu bolj obremenjen, je delalo vse normalno..
ko pa sem surfal ali pa schrolal po wordu (kjer cpu v bistvu skor nic ni obremenjen) pa je občasno zmrznilo vse skup.
in procesor se ni pregreval, bil je skoz na normalni temperaturi (idle 38-40°C, igre okrog 55-60) in zmrznil je ravno pri nižji temperaturi ko sem kaj klikal na IE ali firefoxu oz wordu.
zdaj ko sem dal nazaj stari procesor athlon x2 3800+ pa dela vse spet tak kot more.
se komu kaj sanja v čem bi bla fora? kak bi lahko odpravil to napako?
najprej niti nisem pomislil da je kakšna fora v procesorju, sem mislil pač windowsi nagajajo.. ker ko npr sem gledal filme, igral igrce dalj časa ali pa inštaliral kak program kjer je v bistvu cpu bolj obremenjen, je delalo vse normalno..
ko pa sem surfal ali pa schrolal po wordu (kjer cpu v bistvu skor nic ni obremenjen) pa je občasno zmrznilo vse skup.
in procesor se ni pregreval, bil je skoz na normalni temperaturi (idle 38-40°C, igre okrog 55-60) in zmrznil je ravno pri nižji temperaturi ko sem kaj klikal na IE ali firefoxu oz wordu.
zdaj ko sem dal nazaj stari procesor athlon x2 3800+ pa dela vse spet tak kot more.
se komu kaj sanja v čem bi bla fora? kak bi lahko odpravil to napako?
take care..
uf na biose pa se nisem spomno.. sem zdaj updejto.. zamenjal procesor nazaj na novega.. zdaj pa da vidimo če bo zmrznil kaj.. :)
take care..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klein ()
Pyr0Beast ::
Napajalnik ki dela na meji svoje nezmogljivosti.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
tud jaz sem na napajalnik pomislo.. sam ni to. napajalnik je dovolj močn (550W) kr ko je racunalnik bil bolj obremenjen, je delalo vse, ko pa je bil skoraj da idle pa je zmrznilo.. kar pa ni logicno.
drugač pa zdaj ko sem updatal bios, je zaenkrat še ok.. upam da bo ostalo tak..
Zgleda da je pomagalo bios update. hvala!
drugač pa zdaj ko sem updatal bios, je zaenkrat še ok.. upam da bo ostalo tak..
Zgleda da je pomagalo bios update. hvala!
take care..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klein ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje AMD Phenom-a II X3 720BE (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 20435 (11893) | mihamedo |
» | Prenosnik se greje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7002 (5903) | Pyr0Beast |
» | Hišni računalnik včasih "zmrzne"!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2058 (1732) | Pyr0Beast |
» | komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4239 (3470) | Pyr0Beast |
» | sistem ugasa !!Oddelek: Pomoč in nasveti | 964 (825) | badboy |