» »

Prodaja preko Bolhe - zajebancija

Prodaja preko Bolhe - zajebancija

tattoo ::

Pozdravljeni,

na bolhi sem dal oglas, da prodajam prenosnik. Javil se mi je en zainteresirani kupec, ki pa je rekel, da žal nima prevoza in če mu lahko pošljem prenosnik po pošti. Poslal sem ga po načinu, plačilo po prevzemu in sem v dobri nameri sam plačal poštnino. Še jutro preden sem mu poslal prenosnik, sem ga kontaktiral in preveril naslov, ki ga je potrdil. Nato, ko sem poslal prenosnik si je naslednji dan premislil in mi pisal, da prenosnika ne rabi. Sedaj ga kličem in se mi ne javi, tudi odpisal še mi ni, da mi vsaj povrne stroške poštnine. Zgleda tudi, da je šlo za namerno zajebancijo. Imam kakšne možnosti, pravne in legalne, da od njega dobim denar za poštnino?

KoMar- ::

Smola. Pomoje ne bo nič, ker ve, da je za*ebal in se bo skrival. Meni se je to k sreči v vseh letih, odkar sem na Bolhi, zgodilo samo enkrat. Tipo mi pošlje mejl, da si je premislil, ravno ko sem se vrnil iz pošte >:D Potem sem na Google napisal njegov mejl in dobil par oglasov, kjer je pustil svoj GSM, ga poklical in "prisilil", da mi je na TRR nakazal stroške poštnine x2 - ker za zavrnjeno pošiljko je treba še enkrat plačat potem...

NazgulRR ::

Bolj težko da kaj od njega dobiš. Če se stroškovno splača, se zapelji do njega. Pa kakega močnejšega prijatelja ali dva s sabo...

Drugače pa zaradi takih primerov jaz poslujem več ali manj le tako, da sprejmem plačilo v naprej. Pa še kupcem večinoma bolj paše, ker je poštnina cenejša potem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NazgulRR ()

galu ::

Mam cca preko 20-30 prodanih predmetov preko neta, pa še nikoli ni bilo kakihkoli zapletov... (tok tok na les)
Tako to gre.

tattoo ::

Ja, smo sedaj (vsa upam) rešili nekako problem. Seveda je dečko mladoleten, tako da sem se moral pogovoriti s starši. Na koncu je bil dogovor takšne, da mi nakažejo stroške na bančni račun - upam, da se bodo dogovora držali. Brez dvoma je bil en bolj zahtevnih pogovorov :)

KoMar- ::

Upam, da si se zmenil, da ti vrnejo dvojno poštnino.

tattoo ::

KoMar- je izjavil:

Upam, da si se zmenil, da ti vrnejo dvojno poštnino.


Na žalost ne, sprva mi sploh niso hoteli nič vrniti ter trdili, da to ni njihov problem, da če se je sin tako zmenil in da oni niso za to vedeli. Seveda, sem jim potem povedal, da dokler je otrok mladoleten so oni odgovorni za njega in da mi naj potem vsaj stroške pošiljanja povrnejo ... nekje po 10 minutah prerekanja so se strinjali s tem, da mi povrnejo stroške.

KoMar- ::

Uau, dobri starši, da ne stojijo za dejanji sina sploh. No, več sreče naslednjič - jaz na Bolhi prodajam že od leta 2001 in se mi je samo 1x zgodilo, da si je človek premislil po oddani pošiljki in 1x, da je nekdo ni prevzel.

tattoo ::

Ja pa res, vzgoja današnje mladine je prava katastrofa, njihovi starši pa se mi zdi, da so še večja. Nobene odgovornosti, nobenega spoštovanja, kam gre ta svet ...

solatko ::

Na Bolhi prodajam izključno z osebni prevzem ali dostava na dom, kadar gre za dražjo stvar. Do danes še nobenega problema. Tudi kupujem izključno osebno, saj je edino tako možnost goljufije zmanjšana.

TOP ::

Se strinjam tale Bolha je že uredu sam se najdejo mulci,ki jebejo celo situacjo.Jaz sem kupo val GSM imel same probleme s tem da lažejo o garanciji računih in podobno,nakoncu končno dobil enega pametnega,ki mi je poslal kot se šika.Je pa veliko primerov,ko ne pošljejo določeno robo ampak zajebancjo s kako banano noter in podobno.Imel sem primer ko je prijatelj dobil banano namesto GSM in sva takoj rešla situacjo preko polcije,bil pa je en mulc 15 let star.

amigo_no1 ::

Zadnje čase je na Bolhi tudi veliko prodajalcev, ki so anti-prodajalci, tj. dajo v oglas moogče celo en email (in čisto nič drugega), preko katerega se ti potem oglasijo po 3 tednih. WTF ? Drugi biseri, celo odgovorijo na email v 48 urah (drugega kontakta ne dajo), vendar po 2 dnevih preprosto ne odpišejo več, ko se začneš za stvar zanimati bolj podrobno.
Je res tak problem dati v oglas lokacijo, telefonsko in par dejanskih slik ?

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

Meni gre pa na živce, ko daš nekaj na licitacijo in potem folk misli, da je izklicna cena kar končna cena. Zdaj vedno napišem zraven še "Cena artikla pred koncem licitacije je $$$".

Ampak tale Bolha je itak čisti FAIL. Sploh ni dosegla namena, ki je bil v originalu licitiranje, tako kot se to dela na eBayu.

LuGi ::

Večina jih ni zrela za licitiranje.. ;)

Bolha fail zato objavljam samo oglase s fiksno ceno

KoMar- ::

Jp, nobenih avkcij na Bolhi, ker privabljajo idijote z IQ < 50 kot luč vešče.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334100522 (6256) predi
»

Neprevzem pošiljke z odkupnino (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311378 (6955) c3p0
»

Neprevzem poštne pošiljke

Oddelek: Loža
4910742 (5871) objavi_nateg
»

Nateg preko bolhe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38382374 (25821) budnost

Več podobnih tem