» »

Dagestan Massacre

Dagestan Massacre

1
2
»

Okapi ::

Jaz si nič ne želim. Jaz samo vidim tako, kot je (in ne tako, kot razlaga uradna ameriška ali ruska politika).

In daleč od tega, da bi povprek videl Čečene kot pravične borce. Med njimi je veliko različnih kriminalcev in warlordov, ki pač izkoriščajo kaos za svoje namene.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

guest #44 ::

@Okapi

The ROK Marines came up to us and one of their officers asked us if they could have the NVA nurses, that they would take care of them because we were sweeping through the area, and that we couldn't take care of any POWs. So, I imagine, that instead of killing them, we handed them over to the ROK Marines. Well, we were still in the area when the ROK Marines started tying them down to the ground.

They tied their hands to the ground, they spread-eagled them; they raped all four. There was like maybe ten or twenty ROK Marines involved. They tortured them, they sliced off their breasts, they used machetes and cut off parts of their fingers and things like this. When that was over, they took pop-up flares (which are aluminum canisters you hit with your hand; it'll shoot maybe 100-200 feet in the air)--they stuck them up their vaginas--all four of them--and they blew the top of their heads off.


To niso bili američani ampak ROK (Korejci). Ne zanikam pa da so tud Jenkiji pošteno prispevali k nasilju.

To je blo 40 let nazaj, upam da so mal spremenil kondicioniranje vojakov.

Balandeque ::

In zakaj potem Dagestan? Pazi, tukaj se zadeve zapletejo ....

Preprosto zato, ker je meja med republikama precej porozna. Poteka po gorah in goščah in jo je nemogoče zatesniti.

Čečenski uporniki so se med obema vojnama umikali na ozemlje Dagestana, ki ima na teh območjih globoko verno ruralno prebivalstvom. Te je dokaj lahko navdušiti, da dajo sinove za boj za t. i. Kavkaški emirat.

Ta se danes de facto razteza še na Ingušetijo, Severno Osetijo, Dagestan, Čerkezijo, Kabardino Balkario in Stavropol. V vseh teh republikah skoraj ne mine dan brez akcije. Dolgoročno bo to nevzdržno in po mojem lahko pričakujemo tretjo vojno tam dol. Že zdaj se mir kupuje s proračunskim denarjem in sicer tako, da predsednik plačuje "varovanje" oz. krišo raznim klanom.

In tako Rusija veselo financira svoje nasprotnike.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Matako ::

Okapi je izjavil:

Jaz si nič ne želim. Jaz samo vidim tako, kot je (in ne tako, kot razlaga uradna ameriška ali ruska politika).

In daleč od tega, da bi povprek videl Čečene kot pravične borce. Med njimi je veliko različnih kriminalcev in warlordov, ki pač izkoriščajo kaos za svoje namene.

O.


Že, ampak zdaj ko se je dim vojne dokončno razkadil (za nekaj časa), lahko dejansko vidimo kaj se je dogajalo, brez ruskih in ameriških medijev, predvsem pa brez mudžahidskega bullshita, ki se sumljivo ujema s tvojim videnjem, btw.
Izkaže se, da ti "različni kriminalci in warlordi" so itak odločali o vsem, kar je končno edino logično - ali misliš, da je v klanih zdravo izražati demokratično mnenje? Ja mogoče, če si imel možnost "menjave vodstva", sicer pa skrajno nepriporočljivo.
Dosti pričakovan je bil v bistvu tudi (začasni) razplet: na koncu je jasno eden vodij lepo izigral druge, se prodal in zdaj veselo vodi državo - do naslednje pizdarije a la "pomoč" Dagestanu. Ironično je, da je očitno veliko prej tako bojevitih Čečencev kar naenkrat njegovih prijateljev. Toliko o borbi za neodvisnost do zadnjega!

Jebi ga, v klanovskih družbah se itak gre vedno samo za to, kdo bo koga. Tudi sama obglavljenja so bila tipična klanovska taktika "umazanja s krvjo" s katero se člane veže na skupino. Pri "umazanju" gre za to, da člani (p)ostanejo neizbrisno del skupine. Ni naključje, da se stvar ujema z radikalnim islamom kot rokavica na roki - enak plemenski način razmišljanja. Služi tudi kot odličen filter kadra. Zanimivo bi bilo vedeti kako kaj gre v življenju tistim (neposnetim) Čečenom v skupini, ki so bili manj entuziastični pri obredu. Ni dvakrat za reči da niso končali kot "žrtve ruskih zločinov" v kakem grabnu...

Pomilujem vsakega, ki je imel kakršnekoli simpatije do teh retardov.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Okapi ::

lahko dejansko vidimo kaj se je dogajalo
Kaj se je dogajalo? Rusi so okupirali Čečenijo, Čečeni pa se niso v miru sprijaznili s tem. Kako težko je to razumeti?

O.

Matako ::

Govorimo o 2. Čečenski vojni, očitno. Tisto je bila 1. Glej to je brezupno merjenje besede enega proti drugemu. Čečeni pravijo, da so Rusi okupirali Čečenijo. Rusi pravijo, da so Čečeni napadli Dagestan, nakar so Čečeni odgovorili, da Dagestan itak ne obstaja per se in da je to vse skupaj ena velika srečna čečenska republika, oz. karkoli jo že pravijo. Dagestanci so bili v glavnem tiho (so že vedeli zakaj). In tako naprej in tako nazaj v neskončnost brez upanja za ugotovitev krivde in upanja na rešitev...

Če parafraziram lik Ellen Ripley iz filma Aliens: "najbolje, da jih nukamo iz orbite, edini način, da si ziher".
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Balandeque ::

Rusi IMHO niso mogli okupirati Čečenije. Je bila že več kot 150 let del Rusije. Za razliko od raznih Estonij, Kazahstanov, Gruzij ipd., ki so bile "samo" del Sovjetske zveze.

Zato so slednjim pustili oditi.

Čečenska razglasitev samostojnosti pa ni mogla imeti pravnega efekta, zaradi razloga, ki sem ga že višje napisal: niso imeli papirja o kakem referendumu, ki bi odcepitev legitimiziral navzven in navznoter.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Okapi ::

Je bila že več kot 150 let del Rusije.
Saj okupirali so jih že takrat. Se ne morejo niti kot Srbi za Kosovo izgovarjati, da so bili tam od vekomaj, oziroma prej kot Čečeni.

O.

Balandeque ::

Saj veš kam sem meril. Ker s tabo se načeloma strinjam - v bistvu smo vsi okupirani, ane? Mojega dedka avstroogrca so okupirali Jugoslovani, mene Jugoslovana pa Slovenci.

Ko si enkrat 150 let v neki skupnosti, pač moraš malo povprašat naokoli, i.e. speljat referendum, da veš, če se ljudje še počutijo okupirane. Če pa planeš z nasiljem, si pa zdrahar, ki ga je treba zatolči.

Resnici na ljubo, nikjer v današnji Rusiji se ljudje večinsko ne počutijo okupirane. Rusija zna poskrbeti, da mase ne pridejo v stik z realnostjo.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Looooooka ::

DeusVult...
-kondomi so greh
-splav je greh
-v Rimu ne smes hodit okol v rokavih.
Halo...ko bo Islam koncal z Evropo sploh ne bo vec razlike med tvojo in njihovo vero.
Lahko se tok pljuvas po ateistih ampak tvoja krscanska vera ni do zdej naredila nicesar, da bi Evropi odprla oci.
Gradimo dzamije kokr da nas caka glavni dobitek na lotu ko bojo zgrajene.
Tvoj verski vodja ni se nic rekel o vec kot ocitni islamizaciji Zahodne Evrope.
To morjo poceti ateisti(ki jih vi verniki tako ali tako ne poslusate) in skrajni desnicarji(teh pa ne poslusa nihce).
Ti kr hvali in moli svojga Boga.Ampak dvomim da bo kj pomagal v tem primeru.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Ko si enkrat 150 let v neki skupnosti, pač moraš malo povprašat naokoli, i.e. speljat referendum, da veš, če se ljudje še počutijo okupirane
Hmm, ne spomnim se, da bi imeli Slovenci po 1000+ letih avstrijske okupacije leta 1918 kakšen referendum o odcepitvi. In Slovenci se v Avstroogrski niso počutili ravno okupirane, kot se tudi Slovenci v Jugi nismo, smo se pa vseeno osamosvojili, ko se je pokazala priložnost.

Sovjetska zveza je razpadla in čečenski sovjet ali parlament ali kar pač so že imeli, je razglasil neodvisnost. Praktični vsi Čečeni so bili za samostojnost (niso pa bili vsi enotnega mnenja, kakšna naj bo samostojna Čečenija - bolj posvetna in demokratična ali bolj islamska). In kolikor vem, sprva niti ni bilo kakšnega nasilja, dokler se Rusi niso zorganizirali in ugotovili, da jim to ni všeč.

V bistvu bi bilo nekako tako videti, če bi se leta 1918/19 Avstrijci uspeli organizirati in znova zasesti Kranjsko, Srbi pa ne bi priskočili na pomoč. Mogoče bi bil general Maister kot Dudajev;-)

O.

poweroff ::

Matako je izjavil:

Eni po mojem ne dojemate, da se gredo Izrael in ZDA vojne iz STRATEŠKIH razlogov, ne iz nekega osebnega junaštva in zato, da bodo o njih prepevali na vaških plesih. Gre za uresničitev cilja z najmanjšo ceno. Nikomur jim ni treba dokazovati, poguma v bojih mož na moža. Pač imajo to možnost. Kdo ima jajca je povsem nepomembno.

Saj zakaj pa misliš, da Čečeni tole počnejo?

Zato, ker uživajo v ubijanju? Malce verjetno že (sploh če so izgubili kakšnega domačega), po moje pa predvsem zato, da lahko zastrašujejo Ruse.

V bistvu je njihova "matematika" takale: ali pobijemo 2000 Rusov v boju, ali pa jih 10 obglavimo pred kamero - učinek je isti. S tem, da je za njih v 2. primeru tveganje manjše.


Se pravi - gre izključno za strategijo in doseganje nekih višjih ciljev. To, da potem njihovi ljudje o njihovih "junaštvih" prepevajo na vaških veselicah je pa zgolj bonus in potrebna mitologija, ki jim prinaša finančno in moralno podporo med prebivalstvom. Tako kot se ameriški vojni veterani pač radi pokažejo na kakšni paradi ali "dobrodelnem" plesu.
sudo poweroff

BaToCarx ::

Jst sm z Okapijevim pogledom tako da bo kar on povedal moje mnenje ko se bo ta debata razvila.

/me lurk mode on.

Balandeque ::

Hmm, ne spomnim se, da bi imeli Slovenci po 1000+ letih avstrijske okupacije leta 1918 kakšen referendum o odcepitvi.


Od takrat je mednarodno običajno pravo šlo par korakov naprej.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtorji stare Petye objavili šifrirne ključe

Oddelek: Novice / Varnost
4112430 (10017) poweroff

Ruski vojaki v Siriji (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9921391 (17973) Isotropic
»

Teroristi spet napadajo. 31 mrtvih v Moskvi

Oddelek: Loža
142846 (2179) gendale
»

moskva in ruski plin?!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1257160 (5291) Firebat
»

Čečeni ugrabili šolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
686079 (4686) Thomas

Več podobnih tem