» »

Ata Gugelj me opazuje!

Ata Gugelj me opazuje!

Pesimist ::

Zanima me kako Google na 60 metrov natančno ve lokacijo mojega Dinamicnega Siol IPja katerih je res mali miljon , ce doben online whois service to ne zmore, kjer sem ze srecni, ce sploh mesto trofi. Tudi mobilno antenska lociranja so ponavadi tudi do cca 1.500 metrov zgresena. To vse na Android telefonu brez GPS enejblanega. Frienda na T2 kakor tudi mene na siolu locira enostavno prevec tocno za 2 stavilki bloka natancno. Dvomim, da se siol tako natancno ve kje se kiri IP nahaja.

Nova utorrent beta bo z pomocjo umap in uporabo google maps zdaj lahko izrisala vse IPje v swarmu in bo sosed vido da vlecem spet globoke lukne 3 dol. Mislim wtf.

http://torrentfreak.com/umap-show-your-...
  • spremenilo: Pesimist ()

ABX ::

Pesimist je izjavil:

Zanima me kako Google na 60 metrov natančno ve lokacijo mojega Dinamicnega Siol IPja

Link?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

jype ::

Edina smotrna rešitev je emigracija v Hong Kong, kjer prebiva v radiju 60 metrov vsaj 20.000 ljudi.

Ce mislis do utorrenta in umap. http://torrentfreak.com/umap-show-your-...

Do telefona ti bol tesko dam link kjer mi trenutno pise lokacijo. :P

_Dejan_ ::

Si mogoče razmišljal o lociranju glede na GSM oddajnike?
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Sem. Lociranje glede na GSM oddajnik imam trenutno in mi kaze da sem pod mostom doma in ga pijem z klošari. Kar je zgresilo za dobri 1km.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

PrimozR ::

Lociranje na GSM oddajnike občasno pokaže tvojo lokacijo v krogu z radijem ~500 m. Za nekatere podatke (vreme) VEČ kot dovolj. Če misliš na siolov IP, ko si s telefonom povezan v WLAN, brez skrbi, ni na IP temveč na oddajnike.

Yaqwsx ::

meni z odajniki pokaze na 70m natancno ;)

Telefon ima dve moznosti lociranja. Wifi in GSM. Ce je Wifi gre preko prvega in tam me tak precizno locira da je hecno ze skoraj.

_Dejan_ ::

Pesimist je izjavil:

Sem. Lociranje glede na GSM oddajnik imam trenutno in mi kaze da sem pod mostom doma in ga pijem z klošari. Kar je zgresilo za dobri 1km.

No to je odvisno od lokacije... Meni včasih pokaže točno torej do par metrov natančno, včasih pa zgreši za 1-3km... Glede na IP ne more določiti točne lokacije, razen če tvoj ISP sporoča točno kateri IP je na kateri lokaciji...
NA android telefonih pa je lociranje izvedeno ali z GPS-om ali pa preko GSM oddajnikov.
Parking applikacija pa uporablja poleg zgoraj navedenga še kompas in senzorje...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Pesimist je izjavil:

Ce mislis do utorrenta in umap. http://torrentfreak.com/umap-show-your-...

Do telefona ti bol tesko dam link kjer mi trenutno pise lokacijo. :P

Neumen članek, spisan od tehnično nepismene osebe.

Vse kar se da dobit je naslov ISP-ja.

BlueRunner ::

Ostalo pa lahko dobiš s korelacijami. Oh, recimo imaš enkrat vključene location services + WiFi + GPS, naprava pa potem nazaj sporoči podatke o čisto privatnem WiFi-ju, za kar ima Google možnost agregacije (IP address preko WiFi + GPS lokacija + MAC/SSID WiFi-ja).

Seveda ne vem, če to G. počne. Ni pa to tehnično neizvedljivo.

Govoril sem izključno za IP naslov.

Kaj vse Android telefon počne mi ni znano.

BlueRunner ::

Saj... članek je bebav. Želel sem samo dodati, da se da tudi ta edini podatek izkoristiti, če ga povezuješ še s podatki, ki so G-ju morda dostopni. Kaj vse je G-ju dostopno in kaj si dejansko pridobiva, pa je verjetno ni ene osebe, ki bi vedela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako najde lokacijo samo iz WiFi?

Oddelek: Omrežja in internet
252304 (1824) gslo

na koliko metrov natančno se lahko določi lokacija preko GSM omrežja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5515454 (14390) bluefish
»

Inovativen napad: Geolokacija, tudi brez vaše privolitve

Oddelek: Novice / Varnost
3414614 (12720) MrStein
»

Sevanje gsm oddajnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7515726 (14252) Luka Percic
»

Je mobilni telefon sledilna naprava?