» »

Nakup navigacijske naprave za pot v Ameriko

Nakup navigacijske naprave za pot v Ameriko

Labilana ::

Pozdravljeni,

odpravljam se na potovanje v Ameriko, kjer bom najela avto in bom potrebovala navigacijsko napravo. Vem, da jo lahko najamem tudi z avtom, a ker bom tako napravo potrebovala tudi še kasneje, sem se pravkar znašla v fazi izbiranja ustrezne navigacijske naprave.
Prebrala sem kar nekaj forumov, primerjalnih testov in videla nekaj tega tudi v živo. Prišla sem do točke, ko vsaj mislim, da vem, kaj iščem, vseeno pa prosim še vas za pomoč.
Kot ženska si želim predvsem, da bi naprava dobro delala, zato se nimam namena z njo kaj dosti tehnično ukvarjati, oz. le toliko kot je res nujno. Imam smartphone Motorolo Milestone, na katerem sem imela trial verzijo programa Motonav, ki mi ni bil všeč. Čisto nič se nisem znašla, poleg tega, navigacija na telefonu zame ni opcija. Na posodo sem imela možnost dlančnika v povezavi s transmiterjem, pa tudi to mi ni ustrezalo. Filtrirala sem naslednje parametre:

Iščem navigacijo, ki ima
- nekoliko večji ekran od dlančnika
- dobro resolucijo oz. svetel ekran
- prednaložene karte za Evropo in S Ameriko
- funkcijo TMC
- ima dobro odzivnost pri vpisovanju poti (npr. funkcijo Multitouch ali androidno tipkovnico)
- prikazuje voznikov pogled (ptičja perspektive me tako zelo zmede, da lahko zgrešim pravo pot)

Kaj bi kupila najraje: Tom Tom, Navigon, Navon
Česa ne iščem: Garmin in verjetno tudi Mio (sem danes testirala dva modela v Bigbangu in bila razočarana nad odzivnostjo ekrana)

Predvsem me zanima, kje mi svetujete nakup na primer Tom Tomovih naprav. Danes sem v BTCju v Lj. (hala 5) iskala podjetje, ki je doslej prodajalo Tom Tome pri nas, pa jih žal nisem našla (Gladiator oz. Tangram), poleg tudi na njihovi spletni strani piše, da TomTome trenutno ne prodajajo v Slo.

Hvala za potrpežljivo branje,

Labilana

DuleKrtola ::

Meni je všeč ovi maps od nokie, celo bolj kot garmin. Tudi vse karte so zastonj, tako da če imaš moralne zadržke glede piratiziranja, si kupi kako rabljeno nokio s symbianom - dobiš 5800XM za ~100EUR

Hvala za predlog. Vseeno pa iščem samojstojno navigacijsko napravo, ne v povezavi s telefonom, to bi imela tudi že sedaj, pa mi ne ustreza.

V zvezi s svojim vprašanjem pa mogoče še to. Iščem napravo, ki ima dodatek, s pomočjo katerega bom imela pogled na razvrščanje na večpasovnici. Si predstavljam, da bo zelo zabavno, ko bom v Ameriki zgrešila izvoz in se zaradi tega zapeljala do naslednjega, ki bo verjetno kakšne 70 km oddaljen. No, nisem tako zelo nerodno, kot se mogoče zdi, a vseeno. You never know :).

R-S-LoVe ::

Stric je bil v NY (Big apple) z Garminom in se je tam tudi vozil po zakompliciranih cestah, pa pravi, da ni imel težav, samo moreš pa tudi sledit prometni signalizaciji.
Res je, da mu je pomagal tudi sovoznik. ;)
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

No tako fantje, ker nasveti ne dežujejo, meni pa se izteka čas, odpotujem namreč že čez dva tedna, se moram malo hitreje odločiti. Odločila se bom za TomTom Go 950 Live. Ima vse to, kar potrebujem, pa še kakšno stvar preveč. Kot pa veste, TomTomov v Sloveniji ne prodajajo več, preostane mi torej le naročilo preko spleta. Naročilo preko Amazona traja predolgo, drugih, zanesljivih spletnih prodaj v bližnji okolici Slovenije pa ne poznam. Z nakupom v Ameriki pa ne bi eksperimentirala.
Mi lahko pri tem kdo svetujete?

zee ::

Zapelji se v Trst (Torri d'Europa), kjer sem videl te naprave, ali pa v MediaWorld v avstrijski Graz.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

dvihtelic ::

overlord_tm ::

Kupi v ameriki. Tako smo mi naredili letos. Ce si jo sposodis pri rentacaru te pride veliko drazje (skoraj 20$ na dan). Tako pa smo v prvem hotelu vprasali ce nam sprintajo zemljevid do najblizjega Walmarta in smo tam kupili nek el-cheapo garmin nuvi 1300 za 150$, z karto ZDA. Imeli so tudi tomtope, take drazje, tako da poglej na internetu kaj ponujajo.

Sicer pa je New York zadnje mesto v katerem potrebujes navigacijo :)

Ubistvu imamo zdaj prevozenih ze kakih 11000km po ZDA (vzhod+zahod) pa se nam se ni zgodilo da bi zgresili izvoz. Je pa vedno tako da en vozi, drugi navigira. Ce vse skupaj dela en sam je dosti bolj zakomplicirano. Izvozi so zelo dobro oznaceni, ponavadi so se vse table v nulo skladale s tistim kar je garmin rekel. Ce pa kaj na novo zgradijo je pa treba improvizirat. Poleg tega imas se tablo kateri hoteli so na tem izvozu, katere restavracije in katere crpalke. Veliko lazje se je zgubiti v kaki franciji/spaniji/italiji, ko 3/4 tabel kaze na "vse smeri"

Hvala za vse ideje. Našla sem TomTom go 950 Live na naslednji strani http://www.tomtom.com/de_at/products/ca... za EUR 299. Najverjetneje se bom za to varianto odločila. Expansys ga ponuja za EUR 379. Graz ali Trst je tudi ideja, a po spletu ni informacij o prav tem modelu. Čas in tveganje, da ga nimajo, bo verjetno argument, da se za to opcijo ne odločim.
Sicer pa še nekaj odgovorov na vaše namige. Avto sem najela pri Dollarju in se zavestno odločila, da navigacije ne naročim zraven. Sem na nemških forumih brala komentarje o tem, da napravice vedno ne delujejo tako kot bi mogle (pa še predrago je). Potovala bom s hčerko, ki mi pri navigaciji ne bo kaj dosti v pomoč. V New Yorku se bova premikali peš oz. s podzemno železnico/bus, sva na Mannhattnu. Avto bom prevzela šele, ko zapustim NY. Poleg manjših krajev bova obiskale tudi Philadelphio, Washington, Cleveland in še kaj, kjer bo treba najti hotel, to pa brez navigacije pri meni ne bo šlo.

Če ima kdo še kakšno idejo, na dan z njo.

Gogo ::

Moj nasvet:
- kupi v zda, ker je ceneje,
- kupi pri www.bestbuy.com, ker lahko prevzameš v trgovini,ali pa pri www.compusa.com, ki ima naslednji dan dostavo,
- v NYC imajo več trgovin:http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp...
- naroči online, ko si tam, lahko tudi preko hitre pošte: dostava naslednji dan, tega ne delaj pri bestbuy, ker svinjsko zaračunjo, pedj v shop,
- uživaj v zda.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gogo ()

zee ::

@overlord_tm:
rent-a-car ali ste avto tam kupili?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

overlord_tm ::

zee je izjavil:

@overlord_tm:
rent-a-car ali ste avto tam kupili?

Retntacar, pri dollarju.

Timurlenk ::

"ptičja perspektive me tako zelo zmede, da lahko zgrešim pravo pot"

lol

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»