» »

Navigacija NAVIGON

Navigacija NAVIGON

«
1
2 3

drejko78 ::

Ima kdo izkušnje z navigacijo Navigon (kateri koli model). Pravkar mi je bilo zagotovoljeno, da bo od drugega tedna dobavljiva 100% pokritost Slovenije. Okoliške države (izhema Hrvaška, ki naj bi bila nekoliko manj pokrita) so pokrite 100%. Kako se vam zdi ta firma in njihovi produkti? Kako pa v primerjavi z ostalimi?

Cenovno delujejo zelo ugodno, manjka le mogoče slovenščina, ampak se da tudi brez tega preživeti. Če bo kdo drug teden dobil nadgranjo karte Slovenije naj napiše kako se obnese teh 100% ali je to bolj ko ne nateg ...

Kakna priporočila ali graje?

drejko78 ::

Ni nobenega zadovolnega (ali nezadovolnega) kupca navigacije Navigon? Od tega tedna dalje bi naj bila na voljo pokritost SLO 100%. Kolika je dejanska pokritost, če sploh?

TgT ::

Zal nimam te navigacije ampak me zanima ce so sedaj ze novi zemljevidi Slovenije? pokritost 100% ?
Hit'N'Run

Urber ::

Pozdrav !

Sem lastnik modela 3110 in sem ga detaljno sprobal na potepanju po Nemčiji. Z napravo sem zelo zadovoljen in nimam pripomb, zelo lepo vodi (jezik angleški) še posebno v tujini (pri nas ne deluje) pa prav pride funkcija line assistant. V glavnem ni mi žal da sem se odločil za Navigon, te pa opozarjam, da če boš kupoval v Comtron-u dobro preglej vsebino oz. kaj ti hočejo prodat. Glede 100% pokritosti pa je po moje bolj ali man marketinška fora in je skoraj nemogoče. Za Nemčijo lahko rečem, da skoraj ni vasi katera ne bi bila pokrita pa mislim da je 99%. Tudi mene zanima ta nadgradnja saj je bila všteta v ceno, tako da bomo videli kaj bo.

drejko78 ::

@Urber: Si že dobil nadgradnjo? Kako se obnese tale 100% pokritost Slovenije? Napiš kej več o tem ...

Urber ::

Pozdravljen !

Nadgradnje še nimam, ker moram poklicati v Comtron če je že na voljo. Rečeno je sicer bilo, ko semj zadevo kupoval, da bo na voljo enkrat oktobra. Tako, da ne vem če drži , da je nadradnja že zunaj. Vsekakor sporočim ko zvem kaj več.

IceBreakr ::

Kdo je uvoznik za tale navigon?
IceBreakr

drejko78 ::

Tako, ker ni noben ničesar napisal bom pa jaz. Zadevo sem kupil in jo že včeraj sprobal!

Navigon 3110 ima nadgrajeno karto za Slovenijo na nekje 90%, kar pomeni, da mogoče ne boste našli kakega res majhnega zaselka, drugače pa najdeš skoraj vse (kar sem jaz iskal). V primerjavi z Garminom (npr. Nuvi 660) preračunava karte mnogo hitreje, skoraj takoj, le na začetku potrebuje par sekund da izbere najprimernejšo pot glede na naše zahteve - vrsta poti, avtocesta da ali ne, plačilo cestnine da ali ne in podobno ...).

Za vse ne-poznavalce angleščine ali nemščine je zadeva zelo moteča, sicer pa so meniji jasni in pregledni, usmerjanje pa je tudi zelo razločno. Pač ne pove da zaviješ na to in to ulico, pove ti le da zaviješ, kar pa je več kot dovolj (četudi kdo ima rad da mu pove, da naj zavije na npr. Dunajsko cesto).

Pokritost kart deluje dobra, pogledal sem sosednje drćžave EU (predvsem Avstrijo) in je dejansko pokritost primerljiva mogoče celo bolša od Garmina. Se pa malo zalomi pri Hrvaški in naših južnih sosedih. Seveda AR pokriva bolje te kraje, vendar tudi AR ne pokrije v celoti Hrvaške. Tako da so od Hrvaške res pokrita le cestna mreža in naselja, ne pa ulice (izjema Zagreb in mogoče še kaj, kar pa nisem gledal) in številke. Vendar kdo pa če sem iskren me niti ne zanima toliko ta predel, razen toliko da me pripelje do nekega mesta.

Nastavek kljub robustnosti deluje zelo vredu in opravlja svojo nalogo zelo kvalitetno. Pomanjkljivost je le to, da ni priložene torbice za sam GPS enoto. Vendar po zagovorvilih Comtrona, bodo prodajali tudi torbice v zelo kratkem času. Naprava tudi nima zunanje TCM naprave temveč ima vgrajeno, kar pa je še toliko bolje, ker je napajalni kabel res le ubistvu mini-USB vtič.

Skratka, priporočam nakup ker je zadeva bolj kvalitetna kot bi si človek mislil, v primerjavi z Garmini pa jih celo prekaša v usmerjanju. Sočasno ima možnost in lažje dostopno do vseh možnih parametrov izračuna in določitve poti, kar pa je najpomembnejše.

Aja pa še to ... če se odločiš it po drugi poti, ni tako zatežen da te hoče obračat nazaj na cesto za vsako ceno ampak preveri če je tudi kaka druga pot do destinacije, če je že ta bolj optimalna. Zelo dobro je opozarjanje na omejitev hitrosti (nastavljivo), tudi za radarje (lokacije pogostih meritev), pa tudi višinomer je vredu za tiste, ki jih to bolj zanima (hribolazci in podobno).

Torej, priporočam nakup, če vam pa ni všeč pa ga še vedno lahko vrnete v 15ih dneh po nakupu, če kupujete preko interneta (samo ne zavreči embalaže) :))

MEDENA ::

je meni v slo?

Konlov ::

drejko78: Ali lahko poveš kaj več o opozarjanju na omejitev hitrosti . Npr. ko se pelješ mimo znaka za omejitev 50km/h. A moraš sam kaj nastavljat ali naprava ve kje si in koliko je tam omejitev. Če je tako me tudi zanima, če piska ali kar koli pri 50km/h ali lahko naštimaš kakšen % čez.

sniffo ::

Glede omejitve hitrosti je tako, da so v grajene v karto in jih ni treba nič vnašat. Je pa ta funkcija pogojno uporabna, ker 100% točnost težko dosežeš. Če omejitev presežeš, te zvočno opozori, odstopanja, kdaj te opozori pa nastaviš v nastavitvah.

Konlov ::

Hmm, torej vseeno bolje tempomat oziroma omejevalnik hitrosti.

sniffo ::

Idealno je oboje :)

ponky ::

Tudi jaz sem se že precej segrel za nakup navigona,vendar sem bolj nezaupljive narave in se še nisem odločil,ker še veno išem razne podatke o teh navigacijskih pripomočkih.
Med tem časom so prišli v Comtron tudi torbice in novi modeli Navigonovih modelov,ki imajo na kartici tudi kartografijo Slovenije,za katero trdijo prodajalci,da je 99% pokritost.Je kdo kupil katerega od novejših modelov in kako se obnesejo v praksi?Menda ti izpisujejo celo pasove na avtocestah,radarje,omejitve hitrosti,prometne informacije in še in še....za vsak nasvet vam bom zelo hvaležen.

Melanholija ::

Sam sem danes kupil model 5110 in sem nad njim navdušen, sem ga nekaj malega sprobal in zadeva res deluje, ne najde pa še določenih cest, ki so bile zgrajene pred kratkim. To naj bi se uredilo marca ko pride nova posodobtev. Drugače pa res kaže veliko koristnih informacij (omejitev hitrosti) naprimer. Če koga zanima kaj več pa naj vpraša. Ko zadevo do dobra preučim povem kaj več, nisem pa zadeve primerjal z garmin navigacijo zato ne morem podati mnenja kaj je dejansko boljše!

Urber ::

Zdravo !

Zanima me kje si zvedel informacijo da pride marca posodobitev karte in če so ti rekli to v Comtronu ali naj bi bila nadgradnja zatonj.

Hvala in veliko užitkov z navigacijo !

Melanholija ::

Ja rekli so v comtronu, ja naj bi bila zastonj, samo ali jim lahko verjameš!

sniffo ::

zakaj pa jim nebi?

Melanholija ::

Comtron pač, pa kdo bo kupil naj pazi da mu ne dajo prazne škatle! Men so hotli kar prazno prodat, še sreča da sem takoj pogledal!

Urber ::

Duleman hvala za odgovor !

Ali lahko prosim preveriš katero verzijo karte imaš trenutno.
Je pa res, da moraš biti v comtronu extremno pazljiv, meni so hoteli oz. so prodali že precej rabljenega in vidno zdrgnjenega tako, da sem moral reklamirati zadevo, da sem dobil novega. Upam, da bodo marca res brezplačno nadgrajevali karte.

Melanholija ::

Kje pa to lahko preverim?:8)

Urber ::

Options-settings-current map

Melanholija ::

nt072_Europa_MN6 tako piše!

darkolord ::

Ima kdo idejo, kakšne so točne razlike med 5110 in 2110?

sniffo ::

darkolord ::

Torej je očitno razlika samo TMC v franciji in angliji in nosilec za šipo

kmetek ::

Danes sprobal 2100 model pri vožnji KR-MB in nazaj moram reci, da zadevca je super :)

Nadgradnja bo drugo leto 1x.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Melanholija ::

Sem sam tudi presenečen zadeva res služi namenu!

pivo ::

jp,res dela dobro...dosti boljše kot Garmin,ki zadnje čase preseneča (v negativnem smislu)
pa še poceni je, če primerjaš cene z Garminom
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

dennis78 ::

1. 12. Sem kupil navigon 7110. Zadeva je luštkana in pametna, kapo dol, samo mapa slovenije je polna napak, kar se tiče omejitev in naslovov (hišnih številk)

Kupil sem v comtronu v btc, vendar so mi tam šarili po njem, ker so ugotovili, da nima naložene mape slovenije, malo je manjkalo, da bi mi prodali kar brez naloganja mape. Tam sta tipa ugotovila, da ni dovolj prostora za mapo, da bi šla na 2gb kartico in sta začela brisati dol vse živo.

Zato bi vas vprašal, če kdo ima navigončka po možnosti 7110 in če mu delujejo zadeve kot npr. Tmc traffic - reality view - speech sounds..., ker te stvari pri meni niso na voljo. Zdej a je to pogojeno z mapo slovenije in oddajniki, ali so meni v comtronu zjebali nastavitve in sistem.

Thnx

Sicer pa je navigon 7110 sama špica...

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: PaJo ()

kmetek ::

pomoje je fora da se ali kupi 4gb ali pa zbriše nekaj nepomembnih fajlov z 2gb....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

konzerva ::

Torej naj nimam pomislekov , če vzamem NAVIGON 2100 v comshopu so za 209 € !!!!

http://www.comshop.si/article.asp?Artic...


Kolikor sem zastopil , te edino ne vodi v slovenščini, meniji pa bojda so ??? Pa seveda me zanima , če ga je že kdo sprobal po madžarski oz. Budimpešti ???

kmetek ::

Meniji so ....en fajl samo presnameš, vodenje drugo leto prva polovica....

dennis78 ::

A mogoče kdo ve kdaj bo v Sloveniji na voljo TMC (traffic message channel)?

SaTaNIsT ::

Pozdravljeni,

ali mi lahko nekdo pove, kakšne karte uporablja Navigon. Sam imam namreč gps od enega drugega proizvajalca, vendar uporablja prog. opremo NAVIGON Mobile Navigator Classic, karte pa so od Navteq-a (s končnico .psf). Ker nikjer ne dobim nobene bolj detaljne karte za SLO (priložena pokriva samo avtoceste in malo LJ), me zanima če bi se jo dalo skopirati od Navigona glede na to da je isti SW? A bi mi kdo odstopil kopijo slo karte, da sprobam?

odklop99 ::

ja omg prazno skatlo so ti hotl prodat...dej ne prbij model
ahahaha

dennis78 ::

A komu sploh dela reality view?

kmetek ::

v slo tega ni. saj zdi se mi?

dennis78 ::

Vem da ne, ampak ko greš po evropi vseeno ne deluje, ker opcija ni na izbiro pri mapi NT072_Europa_MN6.
Na SD kartici ni niti prostora za to datoteko če bi obstajala recimo!

kmetek ::

večja kartica? ali pa nepomembne fajle se da brisat.....hehe

primozsu ::

Mene pa zanima kako namestiti karto na sd kartico. Dovlekel sem si datoteko s .map končnico.
Kako dalje, potrebujem kakšen program,..?

tengo ::

Kaj pol folk a ste zadovoljni z Navigonom al ne?
McLaren Mercedes se ve...

OldSkul ::

Jp jst sm, reality view pa za slo nedela, čeprav je zunaj realityview za eastern europe!

tengo ::

To pomeni še vseeno bolj garmin ali pač ne?
McLaren Mercedes se ve...

darkolord ::

Pač ne. Reality view je samo ena od funkcij (ki je drugi itak nimajo)

Zgodovina sprememb…

jJack ::

Infromacija bila dana 29.Januarja 2008:

Slovenija nima ponudnika za storitev TMC in nima možnosti reality view, ki pa bo delno na razpolago z novimi modeli (cca. Meseca Maja).

Država Pokritost %
Albania 0,0
Austria 99,0
Belarus 0,0
Belgium 99,0
Bosnia and Herzegowina 0,0
Bulgaria 17,3
Croatia 32,5
Czech Republic 90,1
Denmark 99,0
Estonia 29,2
Finland 99,0
France (includes Andorra and Monaco) 99,0
GB (includes England, Scotland, Wales, Channel Islands and Isle of Man) 99,0
Germany 99,0
Greece 43,1
Hungary 99,0
Ireland (includes N. Ireland) 0,0
Italy (includes Vatican and San Marino) 99,0
Latvia 32,0
Lithuania 15,7
Luxembourg 99,0
Macedonia 0,0
Moldova 20,8
Netherlands 99,0
Norway 99,0
Poland 99,0
Portugal 95,3
Romania 10,1
Russia (includes Kaliningrad) 0,0
Serbia and Montenegro 0,0
Slovak Republic 88,4
Slovenia 99,0
Spain 99,0
Sweden 99,0
Switzerland (includes Liechtenstein) 99,0
Turkey 7,5
Ukraine 5,0

Navigon xx10
Navigon 2100

spehy ::

Pozdravljeni..

mene zanima, če bi mi lahko kdo od vas posredoval SLO karto in SLO menije. Na moji SD kartici je trenutno mapa, ki pokriva samo LJ in MB.

Bi bil zelo hvaležen za ta file, če bi mi ga kdo poslal.

Hvala

tengo ::

Jaz sem si kr Garmina privoščil in to je to....
McLaren Mercedes se ve...

jani21 ::

Tudi jaz sem sedaj v dilemi katero navigacijo naj si privoščim.
Ali speed assisstant pri nas deluje dobro? Me predvsem zanima ta funkcija, ki je pa cenejši modeli (ali sploh kateri imajo?) Garmin nimajo.
Me pa zanima koliko kaj kiksne (recimo navigon 5110) v hišnih številkah in če sploh ima naložene hišne številke za Slovenijo in za hrvaško?
Slovenskega glasovnega vodenja verjetno nima?!? Kaj pa slovenski meni?
Hvala tistemu, ki se mi bo potrudil odgovoriti.
Janko

Dr_M ::

Kolikor vem, da navigoni imajo menije v slovenscini.
Imajo tudi boljse mape, kot garmin (proizvajalec map je isti), samo da imajo navigonove vec detajlov.
Morm kolega nafehtat, da mi posodi 7110, da malo stestiram. Predvsem mi je vsec opozarjanje za omejitve hitrosti, ki dela skoraj na vseh cestah, vsaj na vecjih.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera navigacija Garmin 760 ali Navigon 7110 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9019722 (10568) madmitch
»

nakup navigacijske naprave

Oddelek: Kaj kupiti
338602 (7108) gti85kw
»

Navigacija: Navigon vs NavOn vs Garmin

Oddelek: Kaj kupiti
142603 (2418) Bellzmet
»

Kupujem navigacijo...

Oddelek: Kaj kupiti
254811 (4140) KuhaR
»

Navigacij TOMTOM,GARMIN, MIO

Oddelek: Kaj kupiti
1813103 (12541) zee

Več podobnih tem