» »

GPS Navigacija - katero izbrat?

GPS Navigacija - katero izbrat?

Misija ::

Pozdravljeni.

Sem nov na forumu, zato mi prosim oprostite, ce sem svojo temo postavil na napacno stran. V tem primeru prosim moderatorja da jo prestavi. No moj problem pa je sledec. Odlocam se za nakup GPS cestne navigacije cene nekje do max. 200 eurov. Ker sem bolj slabo izobrazen na tem podrocju sem se odlocil da povprasam za mnenje vas, uporabnike. Od vseh nastetih firm poznam le Garmin-a, druge so mi spanska vas, kar pa ne pomeni da niso kvalitetne, mogoce celo boljse od Garmin-a. Izbiram pa sledece:

- Garmin - Mio - Avmap - Navigon - TomTom - Nomad - GoClever - Route66 - ThinkNavi - Mag Digital

Pricakujem da mi boste svetovali Garmina-a, predvsem pa zato ker ga uporablja vecina uporabnikov. Kar pa ne pomeni da so drugi slabsi, zato prosim da komentirate le tisti, ki se malce bolj spoznate na ostale naprave poleg Garmin-a in imate morda izkusnje z njimi.

Hvala in LP
  • spremenil: Misija ()

krneki0001 ::

Mio ima boljše karte kot garmin in je cenejši.

bukev ::

Če boš kaj iskal v Grčiji, potem boš ugotovil, da Garmin ni ravno brezhiben. letos sem precej odvečnih km naredil zaradi njega. potem sem pa kupil klasičen zemljevid pa je šlo (Pilios in Evia). Ko pa sem pogledal na garmin, je pa kazal, da se vozim po brezpotjih! Pa niso bile makadamske ali novonarejene ceste! Karta je city Navigator 2009! Bilo je precej smeha na račun Garmince (ljubkovalno ime!!). precej smeha je bilo tudi, ker se je hotela na vsak način vrniti v Slovenijo preko Italije, mi smo pa imeli v mislih klasično balkansko pot.
Bukev

sloxl8 ::

OK, mogoče si res nov na forumu, ampak vedno si najprej preberi pravila. Eno od teh namreč pravi, da preden zastaviš vprašanje oz. odpreš novo temo, poizkusi poiskati sorodne teme in odgovore nanje. V ta namen imaš funkcijo Iskanje na levi strani.

Sedaj pa k stvari. Preden boš dejansko kupil navigacijo, moraš vedeti, kje jo boš uporabljal (samo zahodna Evropa ali tudi bivša Juga ali samo bivša Juga)? Garmin ima dobro pokrito bivšo Jugo, ima pa za moje pojme nedodelan in glup vmesnik. Ali potrebuješ obveščanje o prometnih zastojih - TMC (boš veliko potoval po Nemčiji, Avstriji,...)?

V glavnem, napiši, za kaj boš navigacijo uporabljal (kje, kako pogosto,...).

5er--> ::

@bukev: Bi si raje naložil City navigator (ime tudi nekaj pove?) 2010 ali pa karto Grčije...

errhec ::

Priporočam Igo AMIGO http://amigo.navngo.com/
V sloveniji ima približno enako pokritost kot garmin , je pa zame boljši.
Lahko ga naložiš na različne sisteme ( GSM, dlančnik...)
dd

BCSman ::

A tale WayteQ je uredu?
http://www.wayteq.si/trgovina/navigacij...
Iščem eno budget navigacijo. Pa da bi bla tud za po gozdovih, hribih hodit - baje je garmin za take reči najboljši?

1309976 ::

Dobrih postov na to temo je, kljub veliki količini objav na temo, dokaj malo. Tako da iskanje ne pomaga kaj prida, kar je bilo uporabniku očitano zgoraj. Ok kakšno informacijo že zveš, kakšno res koristno pa že težje. Problem je tudi v tem, da je koristnost dobre informacije v zvezi z nakupom navigacije manjša, če je tema sicer dobra je pa z leta 2006.

Seveda, tole kupovanje navigacije, če začneš brati internetna mnenja (kar je pred nakupom vsekakor pametno), postane prava umetnost. Prav super bi bilo če bi bila recimo na tem forumu ena sticky tema za avto GPS navigacije, kjer bi se za vsak model lahko na hitro razbralo prednosti in pomanjkljivosti posameznih modelov - posledično tudi manj odprtih tem.

Ok, dovolj offtopica:

Seveda tudi sam kupujem navigacijo, znamka kot takšna mi ni posebej važna, je pa važna pokritost Slovenije, Bivše Yuge (Hrvaška, Bosna, Srbija) in celotne Evrope, preglednost ekrana in relativno preprosta uporaba (ko sem na cesti ne bi ravno pisal programske kode za navigacijski software:)), ter cena nekje do max 200 eur (še raje cca 150 eur).

Nekako sem razbral da ljudje za ta denar najbolj kupujejo oziroma priporočajo:

Garmin 1390T pro, Garmin 1450T, Garmin 1490 T Pro (trenutno se nagibam k temu), Garmin 2360LT,
Tom Tom Go Live 1000 (malce predrag)
Navigon 70 Premium Live (malce predrag), Navigon 40 Premium
Mio Spirit 485

Sem katerega dobrega izpustil? Torej kaj bi priporočali kot dober nakup v tem, verjetno najbolj popularnem, cenovnem rangu?

LP

Ziga Dolhar ::

Septembra sem šel na pot do Kölna, Leidna in nazaj. 2400 km, Navigonov MobileNavigator na Androidu (Desire HD) se je odlično izkazal. Cena mislim da je ca. 65 EUR. (Seveda, če ti mobilna navigacija pride prav ...)
https://dolhar.si/

1309976 ::

Raje bi imel "fiksno" avto GPS navigacijo s katero ne bi bil vezan na ceno uporabe omrežja mobilnega operaterja (sicer naj bi Omnia II omogočala uporabo navigacije, po "predelavi" seveda... ampak mi nekako ne dišijo stroški povezani z uporabo mobilnega telefona)...pač enkraten ne prevelik strošek nakupa in uporaba s strani vseh družinskih članov naslednjih 10 let:)...

...po drugi strani imaš pa prav glede uporabe pametnega telefona, bom razmislil še enkrat, če si vseeno ne bi "predelal" telefona.:)

Ziga Dolhar ::

Jaz sem si za svoj izletek umislil držalo za vetrobransko steklo - kupil sem (relativno dražjega) HTCjevega, ki je namenjen mojemu modelu - je precej bolj "kompakten" (manj plastike) od raznih generičnih. Zraven sem dobil še kabel za polnjenje v avtu. Sam Navigon ne potrebuje podatkovne povezave, tako da ti stroški odpadejo.

Drži, zaslon (4,1 al 4,3") je verjetno manjši od večine namenskih naprav. Vendar nisem imel občutka, da bi bil premajhen. Fino je, ker nimaš še ene dodatne naprave ter ga lahko spraviš v žep in po vožnji uporabljaš naprej med hojo :). Všeč mi je, da je stvar precej hitra - ko zgrešiš kako cesto, ni polminutnega "preračunavanja" poti - dejansko stvar skoraj v hipu, ko dojame, da si zabluzil, najde drugo pot.

Drži pa, da če nameravaš stvar uporabljati več let, zna biti strošek namenske naprave nižji :). Prav tako stvar ni najbolj primerna, če naj bi napravo uporabljalo več ljudi.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Bias ::

Jaz sem imel letos po roadTripu po Poljski možnost testirat Wayteq-a na katerega sem si naložil kartografijo iGO in moram rečt, da je naprava odlična. http://www.wayteq.si/

Sicer mam na telefonu tud iGO ampak k si enkrat v Warshawi al pa nek u centru mest je telefonov zaslon premajhen, ker je treba "hit reagirat" tko da mij od Wateqa zaslon ki je res prave velikosti bolj služil...

Jaz bi za tvoj bađet šel nabavt Wayteqa http://www.wayteq.si/
pa si gor sam naložiš karte

kmetek ::

Navigon 40 Plus 139,90 torbica in 2 letna nadgradnja kart....gratis.

amigo_no1 ::

@Bias
Kateri model wayteq si imel ?
Kako velika je lahko dodatna microSD/microSDHC kartica ?
Katere karte gredo gor ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Marko8 ::

Veliko o tem je napisano tu http://www.alter.si/tabla/postlist.php/...

Goody ::

1309976 je izjavil:

Raje bi imel "fiksno" avto GPS navigacijo s katero ne bi bil vezan na ceno uporabe omrežja mobilnega operaterja (sicer naj bi Omnia II omogočala uporabo navigacije, po "predelavi" seveda... ampak mi nekako ne dišijo stroški povezani z uporabo mobilnega telefona)...pač enkraten ne prevelik strošek nakupa in uporaba s strani vseh družinskih članov naslednjih 10 let:)...

...po drugi strani imaš pa prav glede uporabe pametnega telefona, bom razmislil še enkrat, če si vseeno ne bi "predelal" telefona.:)


Kakšen strošek uporabe omrežja? Pri veliki večini navigacij za mobilnike si zemljevide preneseš preko wi-fi nato ša tu "kuri" (zastonj seveda) samo GPS...

KruceFix ::

Mogoče kdo ve razlike med navigacijo Igo8 in Igo Primo 2.4?
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

SySoop ::

A je možno imeti več vrst slovenskih kart na navigaciji, katere so najboljše za Slovenijo in Hrvaško? :)

urshyka ::

Pozdravljeni vsi skupaj:)

rabim pomoc;) kupujem navigacijo in nimam pojma kaj vzet;)
Potrebujem pa naslednje: pokritost evrope (cela plus balkan), bluethooth, lifetime posodabljanje zemljevidov, 3d prikaz, prometne info, pa pomoc pri razvrscanju (v nemciji me je reslo:) )

trenutno imam ogledan gps mio spirit 497 LM...da ima vecino teh,reci. Garmin na zalost nima pokritga balkana, vsaj v onih modelih, ki so bili razstavljeni. Dala bi pa max do 200€...trenutno ogledan mio me pride 159,99€...

aja pregledala sm prejsne poste, samo tazadnja objava je nekje avgusta:), tako da vsak namig/pomoc bo kul:)

hvala

s1e2x3y ::

Garmin da nima pokritega Balkana? Ha, ha ! Ta ti je pa dobra.
Garmin ima (po moje) še najboljše pokrit ravno Balkan z zemljevidi "Adria Route". Je pa res, da go bo potrebno dokupit, če ga že ni v napravi, saj ponavadi pride prednaloževa samo karta "City Navigator Europe"
Za kaj več pa si poglej na www.alter.si/tabla/postlist.php/Cat/0/B...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1e2x3y ()

Frenckie ::

Na Garminu že City Navigator Europe odlično pokriva Balkan.
Pa tudi novejši modeli imajo večinoma vključen lifetime posodabljanje zemljevidov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero navigacijo kupiti??

Oddelek: Kaj kupiti
3911951 (5273) Tomson
»

GPS navigacija za avto

Oddelek: Kaj kupiti
3011468 (9162) Mavrik
»

GPS sistem-katerega kupiti?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6993 (767) kmetek
»

Katera navigacija Garmin 760 ali Navigon 7110 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9019722 (10568) madmitch
»

nakup navigacijske naprave

Oddelek: Kaj kupiti
338603 (7109) gti85kw

Več podobnih tem