Forum » Kaj kupiti » ati radeon 8500 / nvidia geforce 4 4200
ati radeon 8500 / nvidia geforce 4 4200
Asgard ::
no prisel sem do dileme kaj nabavit. Ima me radeon, samo tud geforce ni slab, tako de ne vem vec kaj nardit. Cena ni pomembna (nvidia je drazja itak), samo ne mi govorit o 9700, ker sem se odlocil za te dve kartici, samo zanima me kaksne izkusnje mate z njimi. Zanima me ce se splaca dat za nvidio tistih 20 jurjev vec, ali je bolje nabavt radeona. Pa brez fajtov kot recmo: nvidia je bolje ati je drek, ampak nej vsak razlozi kaj je bolje. Rabim pa podatke do jutri zjutraj, max do 9 zjutri.
LoneWolf ::
Glasujem za Radeona 8500 (ce ni 8500LE). Po performansah sta si precej blizu, Radeon je opazno cenejsi, predvsem pa imajo ATI-ji cistejso in ostrejso sliko kot GF4 (boljsi RAMDAC), se posebno, ce je zraven se dober monitor.
ja sej jest tud bi skor rajs atija, samo kaj ko je le (baje je fles za to resit, to ni prablem) samo driverji me zanimajo, ker uporabljam tudi linux.
Thanatos ::
če ti ni nujno ravno sedaj kupit potem lahko tudi počakaš na Radeona 9500. Tega čakam tretnutno tudi jaz pričakuje se pa v enem mesecu.
JLP ::
Vzel bi Radeona 8500. Ma bolj kvalitetno sliko kot GF4, bolj kvalitetn TV out. Pa če recimo gledaš DVDje ma Radeon boljšo strojno podporo za dekodiranje tko da so tud filmi lepši pa mn proca se kur. Igre sicer delajo mal počasnej kot na GF4 ampak še zmeri vse dela zelo hitro, tud novejše igre ala UT2003. Pa Radeon je še cenej tko da za ta denar bolga ne morš dobit.
Live long and prosper!
black block ::
ATI RADEON lahko kupiš LE varianto potem uporabiš flash in voila čistokrvni 8500 je tu...
JohnyB ::
Kupi RAdeon 8500, že sama kvaliteta slike in s tem mislim na 2d bi morala biti zadosten razlog! V špilih je mogoče malo počasnej, samo če pa opaziš razliko v hitrosti potem mi piši mail :)
Aja pa še če rad gledaš filme na tv-ju potem je radeon prava izbira!
Aja pa še če rad gledaš filme na tv-ju potem je radeon prava izbira!
Apple iMac
malinavc ::
hehe...grem stavt de mate vsi ki ste odgovarjal radeone 8500..a ne? no jst mam pa gf4 pa pravm de sam zarad čiste hitrosti kup gf4!
...odvisno s katere perspektive gledamo...
a ves malinavc de si me preprical, pa tud ostali ka sem bral malo med vrsticami. Saj je boljsa slika pa to pa uno, samo jaz rabim brzino ne lepoto. Ce hocem lepoto kupim Matrox. Najlepsa vam dala,(vsem) najdite si jo pa sami.
Tr0n ::
Hitrost = GF4 Ti4200. Z mojim ubogim AMD XP 1800+ imam 9250 3Dmarka (no OC). Dosti je zaenkrat :).
Zheegec ::
LOL. Ti kr kup. Sam če že sprašuješ: Jaz imam nVidiotsko kartico (sem pri Nvidiji že od TNT(1)) in naslednja ZIHR ne bo nVidida, vsaj ne modeli, ki so trenutno na trgu (recimo da bi kupil NV30 če bi bila dobra). Drugače pa: Radeon ima lepo sliko, če pa ti pri GF hočeš enako sliko, potem moraš pat boljšo quality nastavit, kar pa pomeni da boš dobil približno enako fps. Saj ne da se slika ful pozna, samo navezi z dobrim monitorjem je boljša. Potem te pa eden prepriča, ki reče, da je hitrej :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
malinavc ::
alien.../me ma vse na default, se pravi tud na najlepš sliko mam naštelan...igrce vse laufajo lepo, markov pa dobim 9600...
...odvisno s katere perspektive gledamo...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katero grafično?Oddelek: Kaj kupiti | 1411 (970) | undefined |
» | ti-4200 dobra kupcija?Oddelek: Kaj kupiti | 1750 (1364) | Lime |
» | RADEON 8500 ali GF4 Ti 4200Oddelek: Kaj kupiti | 1912 (1205) | JohnyB |
» | ATI8500 vs. GF3Ti200 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 9931 (6852) | VASkO |
» | nVidia buys ATi (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4494 (3622) | Senitel |