» »

Kako spremeniti IRQ v winXP

Kako spremeniti IRQ v winXP

AngelOfDeath ::

Hočem čim hitrejšo rešitev
prosim da ne odgovarjate če ne veste kako se nardi.
VEm da bi naj XPji sami dali tak da je najboljše samo pri men so vse naprave dali na 1 IRQ tako da mam velike probleme :S

andrej ::

1. das cd not
2. bootnes z njega
3. ko ti rece, da lahko pritisnes F5 pritisni F6 in potem izberi Standard PC.
4. nadaljuj z instalacijo. instaliras kar preko obstojecih...
5. po instalaciji lahko spreminjas IRQ-je...

McHusch ::

sam ko sem jest to sproubavo, se mi pol kot Standar PC ni hotu več sam ugasnat, pa hibernacija in standbay nista delala:\

JLP ::

Ja take napredne zadeve za upravljanje z energijo pa to potem zgubiš če ne uporabljaš ACPI. Sam je pa še vseen bol da dela računalnik tko kot pa treba kot pa da ne dela pa da lahk standby in podobn uporabljaš.
Live long and prosper!

rap3r ::

Jz mam windowse normalno inštalirane in lahko useen spreminjam in sicer v biosu naštimaš ker pci slot ma ker IRQ pol pa še tm pnp system daš no in mi jih normanlno naštima tko kukr sm mu v biosu reku prej se mi je sistem sesu ker sta mela grafična in USB isti IRQ in k sm šou na net (ISDN modem prek USB) mi je zmrzn pol sm pa v biosu nastavu in winsi so spremenil tko da zdej dela normalno!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Narcos Satanicos ::

Kukr jest to razumem pr ACPI-ju tisti IRQ ne veljajo tko da tut če maš vse na enmu u principu ni nč narobe (jest mam grafko, zvok in nic na 11). Zakva jih pa hočeš spreminat?

mam 5 fraj IRQ ker so se vse naprave (7) spravle na 4 ..
in verjetno je to razlog za večino BS ki hih dobim ..
ne uporabljam hibernacije standby & co
acpi mam disablan .

City ::

V biosu imaš možnost rezervacije IRQ-jev. ker ne vem kateri bios imaš in plato ti ne morem točno povedati kje in kaj samo te opcije izklopiš. Imel sem isti problem 3 IRQ-jev mi sploh v sistemu ni pokazalo, kot da ne obstajajo, ko sem to izklopil so mi XP lepo razporedili vse komponente tako kot je treba.

kva pa če bi probou z vkloplenmu ACPIjem? Al pa poglej po biosu če lahk rezerviraš irqje.

City ::

Saj ravno zato ker ima v biosu rezervirane IRQ-je mu ga serje se pravi onemogočit moraš rezervacijo IRQ-jev za USB, VGA, modem, odvisno koliko jih rabiš.

torej se morem it v bios igrat ;)

Imam Ep-6vba2 (epox)
z awardowim biosem.

AoD: dj še probej dat pnp os na 'no' če še nis.

andrej ::

ce ti masina kresira ko mas vec naprav na istem IRQ potem ni kriv OS ali harver ampak driverji, ki so slabo napisani. Dobi nove driverje pa bi moglo delat, ce so te zadeve popravli...

V biosi sem spremenil vse kar sem lahko pa še vedno ne dela

andrej
ena izmed možnosti za moje BS je so IRQ ker sem vse druga že sproval še hočem to.

Še ena možnost je da premečeš kartice iz enga slota u drucga.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IRQ v Windows XP - problemi

Oddelek: Strojna oprema
61147 (1080) OwcA
»

Kako spremeniti IRQ za razne kartice v XP-jih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
281931 (1581) AngelOfDeath
»

IRQ9-ZA ZNORT!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
61119 (982) zile
»

IRQ-ji???

Oddelek: Zvok in slika
161723 (1500) andrej
»

Rešeni problemi z ATA 100 in IRQ-ji v Win2k