» »

Wikileaks spet dosegljiv

Wikileaks spet dosegljiv

Heise - Po finančnih težavah, ki so povzročile izpad delovanja strani Wikileaks, koder so objavljeni razni tajni dokumenti, je stran ponovno delujoča. Skupaj z vnovičnim zagonom strani so upravljavci postavili tudi uraden blog, kjer bodo lahko poročali o dogajanju obširneje kakor na Twitterju. Z vzpostavitvijo obeh kanalov komunikacije na Wikileaks odgovarjajo na kritike, češ, da delujejo netransparentno. Prav tako so že objavili prve podatke akcije zbiranja sredstev, ki jo je za Evropo vodila Wau Holland Stiftung.

Doslej so izplačali manj kot deset odstotkov zbranih sredstev, kar znaša 30.000 evrov. Trošili so za potne stroške predstavnikov Wikileaks, Juliana Assangeain Daniela Schmitta, strojno opremo in dostop do interneta. Sodelujoči pri Wikileaks ne prejemajo plače, honorarja, dnevnic niti pavšalnega povračila stroškov, je dejal Hendrik Fulda, predsednik Wau Holland Stiftung. Kdor ne verjame, si lahko naroči dokazila, dodaja.

5 komentarjev

Roadkill ::

Ü

sword ::

Pred kratkim objavljen TED intervju z ustanoviteljem, Julianom Assangom.

Vredno ogleda!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sword ()

Iatromantis ::

Kritike se pojavljajo kot del gonje po načrtu za deskreditacijo Wikileaks, ki so ga objavili tudi na njihovi strani. Začele pa so se po aretaciji Bradleya Manninga, domnevnega vira nekaterih objavljenih dokumentov, ki bo zdaj očitno postal žrtveno jagnje za opozorilo vsem bodočim leakerjem. Wau Holland pa bo do konca avgusta objavil celotno finančno poročilo.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

. Še par infotovhttp://infosec.si/?p=195
sudo poweroff

kivi113 ::

http://wikileaks.org/wiki/Norwegian_pap...

Kot sem že enkrat omenil, so na slovenskem netu nek novozelandski članek narobe citirali. V NZ raziskavi so dejali, da vsebuje 1 joint toliko nevarnih snovi kot 2,5 - 5 cigaret, na slovenskem netu pa je pisalo, da je raziskava pokazala, da 1 joint škoduje toliko nevarnih snovi kot 20 cigaret.

Se pa bolj malo piše o tem, da cigaretom dodajajo od 300-500 snovi, katere imajo naziv "flavour" in imajo nalogo, da pomagajo zasvojiti uporabnika tobaka in pomagajo pri temu, da je s kajenjem cigaret skoraj nemogoče zaključiti (tako pravi statistika).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FBI aretiral vsaj 14 domnevnih članov Anonymousa

Oddelek: Novice / Varnost
4112029 (10433) BigWhale
»

Donacija Wikileaksu

Oddelek: Problemi človeštva
415333 (3871) kmetek
»

WikiLeaks ponovno udaril: Svet skozi ameriške oči (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10021103 (16082) Manu
»

Wikileaks spet dosegljiv

Oddelek: Novice / NWO
53272 (2585) kivi113
»

Wikileaks objavil poročila ameriškega kongresa, skupna vrednost milijarda dolarjev

Oddelek: Novice / NWO
94139 (3260) mjk

Več podobnih tem