Forum » Operacijski sistemi » Slo-tech Linux
Slo-tech Linux
noraguta ::
avtorji so obogateli in jahtajo po karibskem morju, podmladka pa ni bilo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
opeter ::
Nekateri so se zaposlili pri Applu, drugi pa Googlu, tretji v Telekomu. Ostala peščica kopa ceste za Vegrad in ne dobijo plačila.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Gandalfar ::
@Hexx: se malo bolj resen odgovor. Preprosto ni bilo vec potrebe po slovenizirani verziji linuxa, ker so se distribucije zbrihtale in to delo same bistveno boljse zacele opravljat, kot bi lahko en majhen domaci team.
Blinder ::
Bi blo več zanimanja če bi bli slo-tech XP
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zanimanja je bilo obilo in ocitno ga je se. Preprosto ni vec potrebe po se eni distribuciji ;)
Brane2 ::
V bistvu je zanimanja in potreb še veliko.
Pri ST-Linuxu je bil IMHO problem premajhne originalnosti, saj je šlo za prepakiran distro z nekaj prevodi, ne pa pravi novi distro s svojo filozofijo, socialno pogodbo, organizacijo in podporo.
Ja, zunaj je mnogo kombinacij ampak je še vse skupaj daleč od tega, da bi pokrilo potrebe.
Pri ST-Linuxu je bil IMHO problem premajhne originalnosti, saj je šlo za prepakiran distro z nekaj prevodi, ne pa pravi novi distro s svojo filozofijo, socialno pogodbo, organizacijo in podporo.
Ja, zunaj je mnogo kombinacij ampak je še vse skupaj daleč od tega, da bi pokrilo potrebe.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Icematxyz ::
Nekateri so se zaposlili pri Applu, drugi pa Googlu, tretji v Telekomu. Ostala peščica kopa ceste za Vegrad in ne dobijo plačila.
Zdaj pa so zgleda novi časi. In nova generacija, ki bi rada delala za Google, Apple ali Telekom. Torej Slo-Tech GNU/Linux distribucije verjetno ni več za to, ker se "old-boys" preveč bojijo za službe. Heh.
Brane2 ::
Brane2: katere probleme pa se vidis?
Problemov je kolkr jih hočeš. Saj ti dobiš cegle za bajto, ampak s tem gradnja še zdaleč ni končana.
Evo ti recimo na Gentooju mi en špil na Wineu že kar nekaj časa ne dela več. Pa je delal s točno to verzijo Winea.
ne pravim, da bi se nekdo moral ukvarjat ravno z mojim špilom, a 100% sem da gre za nek mismatch pri linkanju.
Tako sem se ravno danes spotaknil recimo ob to, da imam kup programov in knjižnic linkan s staro verzijo libpngja in sem moral stvari ročno uštimat sam.
ALi recimo to, da mi vdelan driver za Realtekovo mrežno dela veliko počasneje od Realtekovega. ALi recimo to,da so določene verzije Sambe v določenih konfiguracijah ZELO počasne itd itd.
Fajn bi bilo imeti lokalen distro, ki bi bil podoben Gentooju, vendar veliko bolj kompakten, inteligenten in nastavljiv.
To je problem, ki žuli recimo mene, ziher sem da ima vsak svojega.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Kako je ze to povezano?
Google in GNU/Linux kako sta povezana? Ali kaj si mislil s vprašanjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
Fajn bi bilo imeti lokalen distro, ki bi bil podoben Gentooju, vendar veliko bolj kompakten, inteligenten in nastavljiv.
Kaj pa vem. Slo-tech Grub2 GUI editor. Bi že bil velik uspeh. In bi verjetno mnogo začetnikov bilo naravnost navdušenih nad njim. Tako začetnikov pri programiranju. Kot seveda uporabniki worldwide.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
To so splosni Linux projekti. Ni potrebe po tem, da se nek Slo-Tech brand gor lepi.
Ubistvu sem hotel vprasat, ce lahko koga pokazes, ki je bil pri s-t linuxu in bi ga danes zgornje firme pri tem ovirale? :)
Google in GNU/Linux kako sta povezana? Ali kaj si mislil s vprašanjem.
Ubistvu sem hotel vprasat, ce lahko koga pokazes, ki je bil pri s-t linuxu in bi ga danes zgornje firme pri tem ovirale? :)
To so splosni Linux projekti. Ni potrebe po tem, da se nek Slo-Tech brand gor lepi.
To je res. Po tem ni popolnoma nobene potrebe...
Ubistvu sem hotel vprasat, ce lahko koga pokazes, ki je bil pri s-t linuxu in bi ga danes zgornje firme pri tem ovirale?
Nisva se razumela. Če je kdo nesel prošnjo na Google ali omenjena podjetja. Se verjetno ni sramoval reference, da je sodeloval pri ustvarjanju slo-tech linux. Google, Apple ali Telekom pa dvomim da bi to vzeli kot nekaj negativnega. Sodelovanje v takšnem projektu. Danes pa je pač na vrsti nova generacija. Ki bo čez nekaj let morala nekaj napisati pod reference. Na primer znanje nameščanja OS na računalnik. Pa verjetno ne bo dovolj, da bi prepričal.
Aha, ne gre za to, da bi se kdo bal za sluzbo ampak da
a) ni potrebe po slo-tech branded linuxu
b) obstajajo potrebe po drugih projektih v katere se daje energijo (npr. razne Campe)
a) ni potrebe po slo-tech branded linuxu
b) obstajajo potrebe po drugih projektih v katere se daje energijo (npr. razne Campe)
poweroff ::
Po moje je nesmiselno delati just-another-linux-distro. To je v bistvu velika napaka.
Veliko bolj smiselno je razvijati nišne aplikacije, ki potem postanejo del večjih distrotov. Recimo Neo sodeluje pri razvoju DejaDup, fajn bi bilo videt še kakšen razvoj GUI za Tesseract, itd.
Ali pa - slovenski grammar checker. Cel distro pa je izguba časa in denarja.
Veliko bolj smiselno je razvijati nišne aplikacije, ki potem postanejo del večjih distrotov. Recimo Neo sodeluje pri razvoju DejaDup, fajn bi bilo videt še kakšen razvoj GUI za Tesseract, itd.
Ali pa - slovenski grammar checker. Cel distro pa je izguba časa in denarja.
sudo poweroff
deadbeef ::
Jah denar so pokasiral to je pa to ane. Škoda davko plačevalskega denarja za tako sranje.
opeter ::
Jah denar so pokasiral to je pa to ane. Škoda davko plačevalskega denarja za tako sranje.
Haha, izjava meseca. Not.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel Slo-Tech Linux 2.0! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8266 (4892) | poweroff |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97266 (24923) | Skrat |
» | Novi Slo-Tech LinuxOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2971 (2971) | Kaboom |
» | Kateri Linux je najbolj primeren za prehod iz Winsow?Oddelek: Operacijski sistemi | 1954 (1553) | Skrat |
» | prvi Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5048 (4008) | mile |