Forum » Izdelava spletišč » več jezičnost na spletni strani
več jezičnost na spletni strani
pa3ck ::
Js delam spletno in bi pač rad naredu da bi blo v več jezikih pa me zanima če mi lahk kdo pomaga to s phpjem nardit =) je pa fora full tutorialu sm najdu sam mi nekak ne pridejo v upoštev zarad tega ko usi tutoriali so pač tak da majo spletne strani pač gumbe v textovni obliki pač text linki =) js mam pa to kot sliko in newem kak naj bi to naredu da bi pač za določen jezik dal tut določeno sliko :S
hvala za pomoč če bo kdo pomagu ;)
lp
hvala za pomoč če bo kdo pomagu ;)
lp
Tody ::
Če imaš slike pač boš mogu še en set gumbov narest. In potem vrjetno celoten site še enkrat. Razen če se boš igral z kakim google translate.
pa3ck ::
hm a da bi pa iz baze pač uzel set gumbov za tist jezik al pa kj pa ne gre ? ko je to mal vlik dela čist use še enkrt delat =)
Tody ::
Iz kake baze? Misliš tko kot pri phpbb ali kaki strani da se kr same generirajo slike, ko zamenjaš jezik? Nekdo jih je mogel prej narest :D
MrBrdo ::
Ne gumbov shranjevat v bazo
Pač narediš direktorij /images/si in /images/en in potem si narediš recimo eno funkcijo image_path("bla.png") ki ti vrne pot glede na to kater jezik je trenutno izbran
gumbe boš seveda moral še enkrat narest za drugi jezik če je text že v sliki od gumba
Pač narediš direktorij /images/si in /images/en in potem si narediš recimo eno funkcijo image_path("bla.png") ki ti vrne pot glede na to kater jezik je trenutno izbran
gumbe boš seveda moral še enkrat narest za drugi jezik če je text že v sliki od gumba
MrBrdo
MrBrdo ::
Ja odvisno če uporabljaš server-side jezik kot npr. PHP, Python... Če ga ne potem boš moral za vsak jezik posebej, sicer lahko narediš tako kot sem napisal.
MrBrdo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Izdelava spletišč | 276698 (2349) | javor33 |
» | Od dizajna do programiranja spletne straniOddelek: Programiranje | 7140 (4564) | Arey |
» | Izdelava strani z Dreamweaverjem in PhotoshopomOddelek: Izdelava spletišč | 2937 (2349) | mitjaje |
» | Html (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5105 (4446) | govno |
» | Flash (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 4527 (3686) | kleDo |