» »

plačevanje študentskih domov v počitnicah

plačevanje študentskih domov v počitnicah

sokole18 ::

Zanimima me če kdo ve kaj bi se dalo narediti, da nebi plačeval študentski dom v počitnicah? Hočem ga zadržati, vendar se plačuje polna cena, v nejm pa nisem nič.
Na gosposvetski cesti

mr1two ::

Če najdeš nekoga, ki bo bil čez poletje v sobi si zmagal. Drugače pa ne bo šlo.

sidd ::

Ali obdržiš, ter plačuješ, ali pa se odjaviš, ter tako ostaneš brez sobe. Najdi podnajemnika.
no idea for signature
signed
I

Blinder ::

Podnajemnika ne boš mogu glih dat not, ker nisi ti lastnik sobe. Če pa dobi inšpekcija koga drugega da prenoči v tvoji sobi pa riskiraš da te vržejo ven za vedno. Plačaj in je.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

jRk0 ::

tudi pri privatnem najemu placujes celo leto, magari te poleti ni, tako pac je in ni fer do drugih da bi se odjavljal za mesec ali dva ter bi te se vedno ve cakalo, ko prides nazaj.
You fuck up once, you loose two teeth.

Pyr0Beast ::

Ni pa fer do tebe, da plačuješ čeprav te ni noter.
V tem času se ta stanovanja lahko itak prenavljajo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jaz tudi placujem celo letoza stanovanje, pa ce tudi me ni 1 mesecnotrecimo med poletjem, ceprav ponavadi sem, ampakto je cisto ustaljena praksa pri najemu. Stroski vseeno ostanejo, upravniku je treba placevati, tebe pa se bo cakalo stanovanje cez 2 mesca?

Kakšni stroški pa so, če te ni tam ?
Topla voda ?, Elektrika, plin ?

rtv narocnina, upravnik, komunala bla bla. splosna praksa je pac, da ne odjavis, ne? ce pa odjavis, pa lahko pol 2 mesca novo stanovanje isec ce zelis

mr1two ::

takšne imajo pogoje najemodajalci. Lahko se sprijazneš in plačuješ, ali pa pičiš drugam. Izbira je tvoja, mislim pa, da težko najdeš nekoga, ki bi ti šel 100% na roko. Če je pripravljen za kakšen kompromis(ne plačaš stroškov ali pa da daš samo pol najemnine...) pol super, sicer pa obično sranje.

Stroške mogoče že plačaš. Samo to je minimalno, če te ni tam. Net se da pri T-2 itak odjavit (to je lastnica naredila še preden smo se izselili, baraba)
RTV naj plačuje kar lastnik. Ko so prišli po prispevek smo rekli da nimamo TV, tudi radia ne, in ga tudi nismo meli, tako nismo plačali nič.
Plin je minimalen strošek če te ni tam, topla voda = 0, hladna voda = 0. Gretje se poleti ponavadi ne plačuje. Elektrika je samo priključnina.

Vse to je ranga 20EUR ali še manj na mesec. Da bi plačeval celo najemnino pa naj se odkrito rečeno j*ejo.

GregiB ::

@ Pyrobeast... zdaj pa v te tvoje minimalne stroške vkalkuliraj še amortizacijo, pa stroške rednega in izrednega vzdrževanja...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

solatko ::

Pyr0Beast - Če se odjaviš, lahko naslednji dan v stanovanje pride drug, če pa si še vedno najemnik, pa plačaj.
Saj ti nihče ne brani, da si čez poletje not.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

pol pa si isci stanovanje cez 2 mesca, ne? pa hodi okrog pa si ogleduj pa se ti j* casovno in ne vem kako se, da ti bo vse ustrezalo.

Pa ko si ravno T2 omenil. Odjavis lahko za 2 mesca, ni panike. Pol pa cakasj 3-4 tedne na ponovni priklop =) a mislis, da t2 nima strosko z montazo pa ne vem cem

nuclear ::

v mariboru v enih študentih se čez poletje plačuje 50% cene.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

@ Pyrobeast... zdaj pa v te tvoje minimalne stroške vkalkuliraj še amortizacijo, pa stroške rednega in izrednega vzdrževanja...

To so stroški lastnika.
Vzdrževanje pa naj gre iz najemnine.

Pyr0Beast - Če se odjaviš, lahko naslednji dan v stanovanje pride drug, če pa si še vedno najemnik, pa plačaj.
Saj ti nihče ne brani, da si čez poletje not.

Nihče mi tudi ne brani da ne plačujem najemnine, če mi tako zapaše, ker me pogodba tako ne obvezuje.

pol pa si isci stanovanje cez 2 mesca, ne? pa hodi okrog pa si ogleduj pa se ti j* casovno in ne vem kako se, da ti bo vse ustrezalo.

Lahko. Samo kakor sem že rekel. Stroški da, najemnina ne.

Zaradi mene ima lahko tudi prazno stanovanje.

Zakaj bi moral biti jaz tisti ki bi skrbel za socialno dobro najemodajalca ? Če mu kaj ni všeč lahko tudi neha oddajati stanovanje.

Pa ko si ravno T2 omenil. Odjavis lahko za 2 mesca, ni panike. Pol pa cakasj 3-4 tedne na ponovni priklop =) a mislis, da t2 nima strosko z montazo pa ne vem cem

Nima. Vse je že zmontirano, samo v softwaru kliknejo da je povezava aktivna in to je to.

Zgodovina sprememb…

vstrac ::

Zanimima me če kdo ve kaj bi se dalo narediti, da nebi plačeval študentski dom v počitnicah? Hočem ga zadržati, vendar se plačuje polna cena, v nejm pa nisem nič.

Kako to misliš, kaj bi se dalo narediti? Da prekineš pogodbo in oktobra te magično čaka prazna soba, kljub temu, da se ljudje borijo za te sobe? Morda si kdo drug lahko privošči plačevati tudi čez poletje, ampak ker si ti ne moreš, bi malo izigral zadevo? :>

Vse to je ranga 20EUR ali še manj na mesec. Da bi plačeval celo najemnino pa naj se odkrito rečeno j*ejo.

Najem stanovanja ne pomeni, da bo lastnik gledal koliko časa boš ti tam in potem računal najemnino kot v hotelu. Pomeni, da ti je lastnik dal stanovanje na uporabo, če pa si ti tam ali ne, je tvoja stvar. V času najemne pogodbe je stanovanje lahko prazno, pa lastnik vseeno ne sme biti tam.

V kolikor se dogovoriš z najemodajalcem, da ne boš plačeval, recimo čez poletje, ker te ni, ponavadi pomeni, da bo ta lastnik to stanovanje med tvojo odsotnostjo uporabljal ali oddajal. Ne pa, da boš ti frajer šel na dopust, zaklenil stanovanje, najemnine pa ne bi plačeval.

Podobno situacijo sem imel lani s študenti, ko so se dečki želeli izseliti junija in oktobra priti nazaj, stanovanje naj jih pa čaka. Presenečenje, ko sem jim razložil, da takoj, ko grejo oni ven, pride nekdo drug, je bilo nepopisno.

lp

solatko ::

Nihče mi tudi ne brani da ne plačujem najemnine, če mi tako zapaše, ker me pogodba tako ne obvezuje

Seveda ne, če se lastnik strinja, če pa se ne, mu nihče ne brani vzet na stanovanje drugega.

ne bluzi o T2. ko odjavis, mors opremo vrnit. ce je ne, je to pac tvoja sreca, so ti slucajno pustli doma, ampak to ti nebodo in bos placal se samo kazen zarad nevracila. pri t2 ni zamrznitve, ampak odjava + ponovna prijava.

vstrac ::

Zakaj bi moral biti jaz tisti ki bi skrbel za socialno dobro najemodajalca ? Če mu kaj ni všeč lahko tudi neha oddajati stanovanje.

Nihče ne pričakuje, da boš ti skrbel za dobrobit najemodajalca, a vendar je situacija taka, da ko daš oglas za stanovanje, dobiš toliko ponudb, da te na koncu že skoraj prosijo, da oddaš njim.

Pogajalska moč lastnikov je zato večja, če hočeš stanovanje obdržat, boš plačeval tudi ko te ni, v nasprotnem primeru boš iskal novo.

Tako je v realnem svetu, ali je to fer ali ne, pa se gleda z vidika obeh strank.

lp

BaRtMaN ::

V študentskem domu gotovo ne boš imel manjše najemnine, ker je že tako ali tako subvencionirana.

Se pa da z marsikaterim privatnim stanodajalcem zmenit vsaj za nek poletni popust, recimo za tretjino najemnine.

T0RN4D0 ::

Če ti je hudo plačevat poišči koga, ki bi rad delal v ljubljani čez počitnice, in mu oddaj sobo.

Komu se pa da ukvarjat s tem, kater študent poleti uporablja sobo in kateri ne... Če bi poleti znižali najemnino bi jo pa potem čez leto tolk povišali, da bi prišli pod črto na isto.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Limit-sky ::

A nimate nobene pogodbe? V vsaki pogodbi je napisano do kdaj velja, kakšni so pogoji, vaše dolżnosti, obveznosti, itd... Preberite. Sicer vam pa status študenta velja tudi čez počitnice, se pravi od sept. do sept., pa se noben ne buni, da mu naj zamrznejo status čez počitnice.

bluefish ::

Sprijaznite se - resda so stroški v času odsotnosti minimalni, vendar bi lahko lastnik v času odsotnosti mirne volje našel novega najemnika, ki bi plačeval polno najemnino, vsa pa vrgel ven.

BaRtMaN ::

Če se lastniku to sploh da početi.

Kdor spusti čez poletje, ve, da bo s tem obdržal trenutne stanovalce tudi v prihodnje in se ni treba mučit z novimi neznanimi podnajemniki.

Je pa res, da kakšni iz principa nočejo spustit, nekateri podnajemniki imajo to nižanje za sasmoumevno... 100 ljudi, 100 čudi!

Gapi ::

Imel podnajenike čez šolsko leto. Med počitnicami so plačevali polovično ceno najemnino. Volk sit in koza cela.
No person is rich enough,to buy back his past.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najemodajalec = nategator (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21639088 (25563) Timurlenk
»

Stanovanje za mlad par (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6513961 (11704) Okapi
»

Kako živeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9016260 (14563) Matako
»

Odpoved najemne pogodbe