Forum » Mobilne tehnologije » Džabest od jutri 19€ in samo 100MB vključenega prenosa
Džabest od jutri 19€ in samo 100MB vključenega prenosa
Onlyx ::
Tole je pa fina laž.
A res? Kako lahko je človeka takoj obdolžiti, da laže. Glej, sem iz okolice Medvod in se veliko prevažam tukaj naokoli (služba pač) in natanko vem, da omrežje tukaj nagaja. Če se ti voziš po avtocesti Tržič - Ljubljana še ne pomeni, da je povsod okoli odličen signal. Ko sem kupoval telefon sem prodajalca osebno vprašal, če kaj ve glede slabše pokritosti omrežja na tem koncu (sem mu izrecno povedal ime kraja), pa je sam znal povedati, da ve da so manjše težave, ker je tudi sam doma iz teh krajev. Vendar je zatrdil, da se tušmobil vseskozi trudi izboljšati pokritost in verjame, da se bo stvar uredila. Zakaj bi se vendar nekaj takega zlagal? Nikoli nisem rekel, da je pokritost drugje slaba, vendar mogoče imam pač smolo, da živim v takem okraju, kjer ima tušmobil (zaenkrat) malo slabšo pokritost.
izbrisiracun ::
Še moja situacija
Med tednom sem v LJ, kjer imam internetno povezavo kot majhno podjetje(študen)tski dom), med vikendom pa mi je edina opcija mobitel kot modem, na PC-ju. Živim 10 km izven Novega mesta in dolgo smo bili brez širokopasnovega interneta(do pred cca 2 leti). Ko so se po dolgem času spomnili, da v naših krajih živimo ljudje in ne divjad(cca 250-350 hiš v več naseljih, morda več) so se odločili postaviti novo centralo(telekom). Centrala je bila postavljena, priključnih mest na njej tudi dovolj, VENDAR! Omrežje(telefonsko) v nekaterih vaseg je bilo postavljeno le za pribl. polovico, ali manj hiš, kot jih je sedaj. Za telefon zo zadevo rešili z multipleksorji, kar pa za ADSL ni dovolj. Potrebno bi bilo obnoviti omrežje(v idealnem svetu povleči optiko) in tako zagotoviti več priključnih mest, vendar to telekom ni(in ne bo) storil... ADSL je šel po sistemu kdor prej pride prej melje. Precej nas je ostalo brez ADSL-a in nekateri so šli na instant internet(brez 3G- zgolj EDGE), meni pa je ustrezal Itak-Da****, ker itak ne porabim veliko(a ker nisem iz kamene dobe več kot 100MB). Zdaj sem lepo vezan skoraj 2 leti na nekaj, kar mi ne koristi več.
Ima kdo kak nasvet kam, komu sedaj? Pokritost simobila je slaba(odvisno od sobe do sobe), ostalim, pa tudi dvomim, da se splača v naših koncih.
Med tednom sem v LJ, kjer imam internetno povezavo kot majhno podjetje(študen)tski dom), med vikendom pa mi je edina opcija mobitel kot modem, na PC-ju. Živim 10 km izven Novega mesta in dolgo smo bili brez širokopasnovega interneta(do pred cca 2 leti). Ko so se po dolgem času spomnili, da v naših krajih živimo ljudje in ne divjad(cca 250-350 hiš v več naseljih, morda več) so se odločili postaviti novo centralo(telekom). Centrala je bila postavljena, priključnih mest na njej tudi dovolj, VENDAR! Omrežje(telefonsko) v nekaterih vaseg je bilo postavljeno le za pribl. polovico, ali manj hiš, kot jih je sedaj. Za telefon zo zadevo rešili z multipleksorji, kar pa za ADSL ni dovolj. Potrebno bi bilo obnoviti omrežje(v idealnem svetu povleči optiko) in tako zagotoviti več priključnih mest, vendar to telekom ni(in ne bo) storil... ADSL je šel po sistemu kdor prej pride prej melje. Precej nas je ostalo brez ADSL-a in nekateri so šli na instant internet(brez 3G- zgolj EDGE), meni pa je ustrezal Itak-Da****, ker itak ne porabim veliko(a ker nisem iz kamene dobe več kot 100MB). Zdaj sem lepo vezan skoraj 2 leti na nekaj, kar mi ne koristi več.
Ima kdo kak nasvet kam, komu sedaj? Pokritost simobila je slaba(odvisno od sobe do sobe), ostalim, pa tudi dvomim, da se splača v naših koncih.
tado6 ::
Tole je pa fina laž.
A res? Kako lahko je človeka takoj obdolžiti, da laže. Glej, sem iz okolice Medvod in se veliko prevažam tukaj naokoli (služba pač) in natanko vem, da omrežje tukaj nagaja. Če se ti voziš po avtocesti Tržič - Ljubljana še ne pomeni, da je povsod okoli odličen signal. Ko sem kupoval telefon sem prodajalca osebno vprašal, če kaj ve glede slabše pokritosti omrežja na tem koncu (sem mu izrecno povedal ime kraja), pa je sam znal povedati, da ve da so manjše težave, ker je tudi sam doma iz teh krajev. Vendar je zatrdil, da se tušmobil vseskozi trudi izboljšati pokritost in verjame, da se bo stvar uredila. Zakaj bi se vendar nekaj takega zlagal? Nikoli nisem rekel, da je pokritost drugje slaba, vendar mogoče imam pač smolo, da živim v takem okraju, kjer ima tušmobil (zaenkrat) malo slabšo pokritost.
Ok. Se opravičujem, vendar sam pravim da sem brez problemov. Fino je pa preveriti zemljevid pokritosti http://tusmobil.si/index.php?option=com... kjer se lepo vidi kako so oskrbovani z lastnim omrežjem. Trenutno se mi zdi da je edino TM ugoden s paketom za vse. Tušmobil Vesolje je dober primer in je neomejen na leta. Res pa je, da moraš biti na TM omrežju. Pa še besedo o Mobitelovi podražitvi: Zakaj in kako? Podražili so vse, od A-Ž. Osnovni, enotni povezani, vsi paketi so dražji. Groza!
CleanPower ::
ko sm js to zvedu sm se dejansko razpizdu! že 15 eur mi je velik samo za mobitel, od moge boge 100eurske štipendije. a zdej dajo prasci na 20eur. no 19. pizda 1/5 štipendije dam za mobitel! kar pa jaz rabim mobitel je da malo posurfam po netu to je cca 100mb in pa 50min v mobitel 50min v druga omrežja pa ene 200smsov na mesec. proklete pizde oderuške na mobitelu. sploh pa da ti to nardijo ravno ko zamenjaš paket...ma brezveze....
Pesimist ::
Mah jaz sem tudi pa bom placo penale od 170EUR. Ker mobitelov novi paket 19EUR me na dolgo gledano pride drazje na 21 mesecov ko Tušov paket 0+5EUR.
Pazi le. Meni so samo in izkljcno podatki vazni. Nic druga.
Koliko je te mobitelov najcenejsi novi paket? 13EUR? Ker ce to vzemem pa prilepim gor 500MB. Me sevedno pride svinsko drago.
Koliko je te mobitelov najcenejsi novi paket? 13EUR? Ker ce to vzemem pa prilepim gor 500MB. Me sevedno pride svinsko drago.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
PrimozR ::
TBH, koliko ste dali v časih obične Itak naročnine, pred Đabestom?
A ni še nekaj s 4 € naročnine? Nek osnovni ki nima zakupljenih količin. Torej te pride s podatki 16 € (500 MB). Plus drobiž za klice in SMSe.
Mah jaz sem tudi pa bom placo penale od 170EUR. Ker mobitelov novi paket 19EUR me na dolgo gledano pride drazje na 21 mesecov ko Tušov paket 0+5EUR.
A ni še nekaj s 4 € naročnine? Nek osnovni ki nima zakupljenih količin. Torej te pride s podatki 16 € (500 MB). Plus drobiž za klice in SMSe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Davidoff ::
Saj to je banda...prvo zvišajo ceno za 30% pol pa še ti zmanjšajo prenos podatkov. Glede na to, da ima vsak sistem ze svoj market in vse več ljudi hodi na tja dnevno vlačit dol igre, programe...Da se kar hitro tudi z ostalimi stvarmi nabere 100mb je mobitel moral zmanjsat prenos podatkov, ker mladina brska...tu jim je zaslusek, dajmo mlade...naj se lepo j****. Da se podrazijo ajd, pa naj vsaj pujstijo 1gb.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!
ahac ::
tu jim je zaslusek, dajmo mlade...naj se lepo j****
A so cene za mlade mogoče kaj višje od cen za ostale?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Keyser Soze ::
Ni mi namreč jasno, kako boš plačal Mobitelu obrabnino, če je pa telefon tvoj. Ti nimajo kaj dati na izbiro. Edino lahko so tako dobri in ti ga odkupijo... odkupijo pa ti ga po zelo smešni ceni kar pomeni da moraš na kocu še doplačati...
To je isto kot pri nabavi novega avtomobila kjer v račun daš starega. Za starega ti ponudijo precej manj, kot bi ti zanj dobil če bi ga šel prodajat.
Zato pa pravim da lepo odkupi telefon in gas potem na Bolhi prodaj.
Tu ne gre IMO za klasičen kupoprodajni odnos, kot hočete pokazat s tole analogijo s prodajo/kupovanjem avtomobila.
Konec koncev gre za razdor pogodbenega razmerja med Mobitelom in tabo, zaradi enostranske spremembe pogojev. In tule se nima Mobitel kaj TRŽNO (v smislu profitiranja) obnašat. A veš kakšno korist si lahko pridobi na tak način?
In če je to skladno z našo zakonodajo, da se kar tako računajo eni fiktivni, poprej neopredelejni stroški? Ja kam smo pa pršli no. Dejte bit resni.
OM, F, G!
TARIFE-SI ::
Če si kdo želi ogledati aneks
Super, hvala!
Včeraj sem šel na Mobitel, Si.mobil in Tušmobil (vse tri v BTC) z vprašanjem, ali lahko dobim vzorec pogodbe in aneksa za domov. Na Mobitelu nisem dobil ničesar od zaprošenega brez kakšne posebne obrazložitve, le "Ne moreš!" in splošne pogoje so mi dali. Na Tušmobilu ravno tako ne, pri čemer so razložili, da nobenega od pravnih tekstov ne smem odnesti, brez da bi ga prej podpisal, češ da bi doma lahko kaj popravil/spremenil (?!?). Na Si.mobilu sem dobil vzorec pogodbe, za aneks pa bi moral izbrati in izpolniti celoten obrazec, saj se vsak aneks razlikuje, glede na tip vezave / višino subvencije telefona / ugodnost, ki je trenutno na voljo ipd.
Torej, če lahko naložiš še pogodbo bo super. Ravno tako bi bil vesel Tušmobilove pogodbe/aneksa, če jih kakšen ob bralcev ima in želi naložiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TARIFE-SI ()
CleanPower je izjavil:
niso, samo mlade to najbolj prizadane, ker gledamo na vsak EUR
Gorenjci tud. Pa Mobitel nima cenejših paketov samo za njih.
BlueRunner ::
In tule se nima Mobitel kaj TRŽNO (v smislu profitiranja) obnašat.
Seveda se ima tržno za obnašati. Saj ni socialna ustanova.
In če je to skladno z našo zakonodajo, da se kar tako računajo eni fiktivni, poprej neopredelejni stroški?
Če govoriš o uporabnini, bom lahko nekje v sredo ali četrtek povedal iz prve roke. V splošnem pa ni dovoljeno potrošnikom zaračunavati stvari, ki jih ni v ceniku.
TBH, koliko ste dali v časih obične Itak naročnine, pred Đabestom?
Ne. Sevedno moras placat 170€ subvencije. Po drugi strani pa mislim da je vse ukinjeno anyway pod 13€. Oz vecji del drugih paketov.
DemonDomen ::
Bom jaz tudi odstopil od pogodbe.
Če bo obrabnina nizka, bom kar vrnil telefon. Se znebim tega Galaxy-a in lahko fajn kupim novega HTC-ja.
Sem nekako računal tako:
Dobim nazaj kupnino, se pravi 359€.
Potem mi odbijejo obrabnino za 7 oz. 8 mesecev.
Dokler imam na koncu vsaj 230€ za tušmobil ali 300€ za simobil (za HTC Desire), potem bom kar dobro profitiral od podražitve.
Če bo obrabnina nizka, bom kar vrnil telefon. Se znebim tega Galaxy-a in lahko fajn kupim novega HTC-ja.
Sem nekako računal tako:
Dokler imam na koncu vsaj 230€ za tušmobil ali 300€ za simobil (za HTC Desire), potem bom kar dobro profitiral od podražitve.
Fix a computer and it'll break tomorrow.
Teach its owner to fix it and it'll break in some way you've never seen before.
DemonDomen je izjavil:
Pri vsej stvari ne pozabi na to, da ti bodo vzeli številko v primeru prekinitve aneksa/pogodbe
Ob prehodu k drugemu operaterju z obstoječo številko, je edina varianta odkup aneksa.
Me zanima, koliko ti bodo zaračunali uporabnino. Javi, če ti ni odveč.
techfreak :) ::
DemonDomen je izjavil:
Pri vsej stvari ne pozabi na to, da ti bodo vzeli številko v primeru prekinitve aneksa/pogodbe
Ob prehodu k drugemu operaterju z obstoječo številko, je edina varianta odkup aneksa.
Me zanima, koliko ti bodo zaračunali uporabnino. Javi, če ti ni odveč.
Kaj pa če številko pred tem preneseš na konkurenco? Greš na Tušmobil in rečeš da hočeš prenesti številko, ampak želiš ohraniti naročnino pri Mobitelu.
Ko je številka prenešena pa greš na Mobitel in rečeš, da bi rad prekinil naročnino in vrnil telefon ter plačal obrabnino.
Ne moreš prenesti številke, če imaš pri obstoječemu operaterju odprto vezavo na to številko. Ko bodo s Tušmobila poslali zahtevo za prenos, bodo dobili zahtevek zavrnjen in odgovor, da je stranka vezana.
Hm, morda bi pa lahko prenesel številko znotraj istega operaterja na neko novo razmerje brez vezave, nato pa takoj naprej k drugemu operaterju. Stalo bi priključnino, naročnino za 1 mesec in morda kakšne administrativne stroške - recimo 30 EUR. Pa še vprašanje je, če je to možno. Če je, bodo verjetno hitro ukinili
Hm, morda bi pa lahko prenesel številko znotraj istega operaterja na neko novo razmerje brez vezave, nato pa takoj naprej k drugemu operaterju. Stalo bi priključnino, naročnino za 1 mesec in morda kakšne administrativne stroške - recimo 30 EUR. Pa še vprašanje je, če je to možno. Če je, bodo verjetno hitro ukinili
Ne moreš prenesti številke, če imaš pri obstoječemu operaterju odprto vezavo na to številko.
Oboje je narobe. Pri prenosu številke, kar urediš pri novem operaterju, izbereš med dvema možnostima: prekinitev pogodbe pri starem operaterju ali pa brez prekinitve stare pogodbe. Operater ti ne more preprečiti prenosa številke, boš pa po prenosu dobil novo številko, ker si ohranil pogodbo.
Sam sem si izbral brez prekinitve stare pogodbe. Počakam, da se mi številka prenese (cca. 3 dni), potem pa pot pod noge v mobitelovo trgovino, da odpovem pogodbo in vrnem aparat.
BlueRunner je izjavil:
Ne moreš prenesti številke, če imaš pri obstoječemu operaterju odprto vezavo na to številko.
Oboje je narobe. Pri prenosu številke, kar urediš pri novem operaterju, izbereš med dvema možnostima: prekinitev pogodbe pri starem operaterju ali pa brez prekinitve stare pogodbe. Operater ti ne more preprečiti prenosa številke, boš pa po prenosu dobil novo številko, ker si ohranil pogodbo.
Sam sem si izbral brez prekinitve stare pogodbe. Počakam, da se mi številka prenese (cca. 3 dni), potem pa pot pod noge v mobitelovo trgovino, da odpovem pogodbo in vrnem aparat.
Ok, potem je edina težava še to, kako visoka bo uporabnina.
Jaz za uporabnino ciljam na 0EUR... živeli pa videli.
Pa pozabil sem dopisati, da če pri novem operaterju, kamor prenašaš številko, daš pooblastilo za prekinitev stare pogodbe, bo star SIM prenehal delati, na naslednjem mesečnem računu pa boš imel obračunan sorazmeren delež ugodnosti iz aneksa, ki bo skupaj s pogodbo avtomatično prekinjen.
Pa pozabil sem dopisati, da če pri novem operaterju, kamor prenašaš številko, daš pooblastilo za prekinitev stare pogodbe, bo star SIM prenehal delati, na naslednjem mesečnem računu pa boš imel obračunan sorazmeren delež ugodnosti iz aneksa, ki bo skupaj s pogodbo avtomatično prekinjen.
a kdo ve kako zaračunajo uporabnino? glede na čas ali glede na to v kakšnem stanju je telefon? če je na čas koliko je za en mesec?
BlueRunner je izjavil:
Jaz za uporabnino ciljam na 0EUR... živeli pa videli.
Kakšnih ugodnosti? Sem danes prebral in se ne spomnim, da bi omenjali ugodnosti.
4. člen ankesa: obe strani se strinjata, da ugodnost znaša XXX EUR...
To je "ugodnost", za katero si podpisal, da ti jo Mobitel krije pri nakupu aparata. Če aneks prekineš, moraš plačati sorazmeren del te ugodnosti glede na obdobje preostalih mesecev aneksa. Če je ugodnost za 24-mesečno vezavo npr. 24 * 10EUR, od podpisa pa so minili polni 4-je meseci, potem moraš pri prekinitvi plačati še 20 * 10EUR za preostalih 20 mesecev.
To je tisto, čemer se tukaj tipično reče "pogodbena kazen", čeprav striktno gledano to ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
DemonDomen je izjavil:
Sem nekako računal tako:
Narobe si racunal. LOL
Racunaj reje tak, da jim bos dal telefon in 150-200€ povprek. Bo bolj blizu kot tvoj izracun.
Zgodovina sprememb…
Samuel ::
CleanPower je izjavil:
niso, samo mlade to najbolj prizadane, ker gledamo na vsak EUR
aja, a starejši pa ne gledajo na vsak EUR???
nič ne bereš/gledaš medijev?
ja samo js mam na mesec 100eur štipendije, starejši pa mesečnih dohodkov 500eur+
pol pa premisl kok se ta podražitev pozna pri meni pa kolk pri tistih ki imajo 500eur+ mesečnih dohodkov. mislim HALO
pol pa premisl kok se ta podražitev pozna pri meni pa kolk pri tistih ki imajo 500eur+ mesečnih dohodkov. mislim HALO
CleanPower je izjavil:
ja samo js mam na mesec 100eur štipendije, starejši pa mesečnih dohodkov 500eur+
Ja, ce ta clvek pod mostom zivi in ribe lovi. Te si dal dobro primerjavo.
oracle ::
je mozno dat bol otrocjo izjavo?
Ja, ravnokar si jo dal.
Ja, ce ta clvek pod mostom zivi in ribe lovi. Te si dal dobro primerjavo.
Ja ni nam vsem z rožcam postlano tko kot je blo tebi, večino stvari razen hrane, še to si pogosto sam kupim, si moram sam kupiti. tko da STFU
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CleanPower ()
sthep ::
CleanPower je izjavil:
Kdo pa plačuje položnice, hrano, pijačo, tebe,..? Na koncu od 500+€ ostane bolj malo, tako da taka prijerjava ni na mestu.
Samuel ::
CleanPower je izjavil:
Ja ni nam vsem z rožcam postlano tko kot je blo tebi, večino stvari razen hrane, še to si pogosto sam kupim, si moram sam kupiti. tko da STFU
Prav zagotovo ti s 100€ preživiš mesec, pajade. Kdo ti pa plačuje stanovanje, šolanje, etc.?
BlueRunner je izjavil:
Oboje je narobe. Operater ti ne more preprečiti prenosa številke, boš pa po prenosu dobil novo številko, ker si ohranil pogodbo.
BlueRunner, Lili iz Mobitelovega klicnega centra mi je včeraj prijazno razložila da, v kolikor vrnem telefon in odstopim od aneksa, potem mi številko odvzamejo, saj je le-ta del pogodbe oz. aneksa. Če aneks odkupim, potem ni problema. Številko prenesem kamorkoli brez problema.
Glede prenosa številke medtem, ko mi vezava pri obstoječem operaterju še teče, pa ne dam roke v ogenj. Morda imaš prav. Če se boš zadeve lotil kot opisano, javi kako je šlo.
P.S.
Izgleda, da imaš prav. Našel obrazložitev, na Telekomovi strani za fiksne številke, a verjetno je tu isto.
Super, hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TARIFE-SI ()
PrimozR ::
DemonDomen je izjavil:
Sem nekako računal tako:
Na dan je 5 € obrabnine :D
CleanPower je izjavil:
Ti imaš 15 € mesečnih stroškov, starši pa nekajkrat 150, mislim HALO.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
hrana, pijaca, obleke in ostale poloznice so zastojn, ker jih nerabi on placat.
stanovanje-->starši
šolanje, obleke-->sam
PIPI s telimi 15eur se boš mal umiru. se ukvarjam še s čim drugim, ne tako kot ti ko samo za kompom sediš
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CleanPower ()
DemonDomen je izjavil:
Sem nekako računal tako:
Heh. :P Me malo skrbi, da bom moral na koncu plačati njim denar, da mi bojo vzeli telefon.
DemonDomen je izjavil:
DemonDomen je izjavil:
Sem nekako računal tako:
Heh. :P Me malo skrbi, da bom moral na koncu plačati njim denar, da mi bojo vzeli telefon.
Normalno da bos jim mogo placat. Kaj ti tu ni jasno? Za tvoj telefonti nebojo oni dali niti centa ker je za njih to samo strošek. Lahko ga pa odkupis in obdrzis. Te pride dosti ceneje.
Zgodovina sprememb…
Yaqwsx ::
CleanPower bos pac drugic pri sportnih stavah malo vec stavo, da bo dobicek za 4EUR vecji pa se nebo poznalo ;)
A je kdo opazil, da pokritost slovenije s podatkovnimi omrežji ni preveč dobra?
To je Mobitel:
LINK
Pokritost je kar dobra.
Potem imamo Simobil:
LINK
Pojdite pod podatkovne storitve. Pokritost sploh ni tako dobra.
Potem imamo še T-2:
LINK
Pokritost je zelo podobna Simobilovi.
Pa še Tušmobil:
LINK
Pojdite pod UMTS pokritost. Tuš ima pa kar žalostno pokritost.
To je Mobitel:
LINK
Pokritost je kar dobra.
Potem imamo Simobil:
LINK
Potem imamo še T-2:
LINK
Pa še Tušmobil:
LINK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DemonDomen ()
BlueRunner, Lili iz Mobitelovega klicnega centra mi je včeraj prijazno razložila da, v kolikor vrnem telefon in odstopim od aneksa, potem mi številko odvzamejo, saj je le-ta del pogodbe oz. aneksa.
Kar ti je Lili povedala je čisto res in se ne izključuje s tem, kar sem ti povedal jaz.
Ne pozabi na vrstni red.
1) Telefonsko številko preneseš k novem operaterju.
2) Odpoveš pogodbo in izgubiš telefonsko številko.
Če greš po tem vrstnem redu ima Lili prav, številka, ki jo izgubiš pa je neka leva številka, ki ti jo operater dodeli, potem ko je bila "ta prava" prenešena, pogodba pa ni bila prekinjane.
Če greš po obratnem vrstnem redu, potem ima Lili tudi prav, vendar pa izgubiš "ta pravo" telefonsko številko, ker je še nisi nikamor prenesel.
Torej ima v obeh primerih gospodična Lili prav, vendar pa si vprašanje zastavil tako, da ti na njega lahko odgovori edino tako, kot je odgovorila. Prenosa telefonske številke pa ti operater ne sme in ne more odreči. Aneksi, pogodbe, larifariji gor ali pa dol. Zagotovo pa moreš prenašati številke, kjer si pogodbo že predhodno odpovedal. Zato in predvsem zato te papirje v celoti urediš pri novem izbranem operaterju (pooblastilo za prenos, ...). Ne pomešaj vrstnega reda, da ne boš imel takšne travme, kot so jih imele npr. stranke PSTN/ISDN telefonije: najprej so pri Telekomu odpovedale pogodbo, potem pa so se čudile, da so izgubile staro številko.
Sicer pa je nespametno slepo zaupati nasvetu samo klicnega centra operaterja, ki ga poskušaš zapustiti. To jim je namreč še zadnja priložnost, da te obdržijo ali pa (finančno) odrejo, kolikor je še možno. Vedno se posvetuj še s tistimi k katerim morda želiš preiti. Ti bodo kar oni pojasnili še nekaj dodatnih stvari okoli prenosljivosti, saj so zainteresirani, da prideš k njim...
Če hočeš pa "pravilen odgovor" od Lili, pa jo vprašaj kaj se zgodi, če številko preneseš, pogodbe (in aneksa) pa ne želiš odpovedati.
Če aneks odkupim, potem ni problema. Številko prenesem kamorkoli brez problema.
Če ne odpoveš pogodbe, zagotovo. Če odpoveš celotno pogodbo, potem številku izgubiš in je več ne dobiš.
Sicer pa tako...
71. člen ZEKom je jasen. Operater to MORA omogočiti. Operater SME zaračunati strošek prenosa (trenutno 5EUR). Če operater tega ne omogoči, je minimalna globa 50.000EUR. S pogodbo se tej pravici ne moreš odpovedati, ker je to zakonska zahteva do operaterja. Če ti (namenoma ali nenamenoma) razlagajo narobe, pa je vse skupaj bolj "rekla kazala". Nikoli jim ne boš mogel dokazati, da so te zavajali. Tudi meni so v določeni poslovalnici na vse pretege razlagali, da aparata ni možno vrniti. Ko sem jim pokazal 3.15 splošnih pogojev, pa je bilo potrebno iti do vodje poslovalnice, da je "napako v razumevanju" popravil. No, potem pa smo se zataknili na "javno objavljenem ceniku"... To pa pričakujem, da bom zaključil v sredo ali četrtek...
... ko bo prenos moje številke zaključen navkljub mnenju neke Lili in aneksu, ki ga imam pri tej pogodbi. Do sedaj sem že nekajkrat to storil med različnimi operaterji in do sedaj ni bilo nikoli nikakršnih težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
DemonDomen je izjavil:
A je kdo opazil, da pokritost slovenije s podatkovnimi omrežji ni preveč dobra?
To je Mobitel:
LINK
Pokritost je kar dobra.
Potem imamo Simobil:
LINK
Potem imamo še T-2:
LINK
Pa še Tušmobil:
LINK
Svetlo pri T2 je verjetno Mobitel omrežje (pogovori in sms).
BlueRunner je izjavil:
Do sedaj sem že nekajkrat to storil med različnimi operaterji in do sedaj ni bilo nikoli nikakršnih težav.
Odlično BlueRunner! Me veseli, da se še najde kdo, ki obvlada zadevo in želi pomagati. Hvala ti za vsa pojasnila.
Keyser Soze ::
BlueRunner je izjavil:
In tule se nima Mobitel kaj TRŽNO (v smislu profitiranja) obnašat.
Seveda se ima tržno za obnašati. Saj ni socialna ustanova.
Dej, preberi cel post no. Ne samo tale stavek ven trgat.
OM, F, G!
Jebac18 ::
no jaz sem ugotovil da se mi bol splača ostat na mobitelu ceneje bom skos prsu če računam da grem na simobil ter da kupim tam telefon in z vklučno vezavo pri đabestu ki jo imam se 1 let tam pa 24 mesecno orto u nulo ter telefon tere odkup telefona me pride cenej :D ..bom pa ko ob le mogoče odšel iz mobitela :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tušmobil neomejeni mingl (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 37683 (32534) | Bobr123 |
» | Simobil podražil naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 152701 (132202) | Lonsarg |
» | Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 64526 (56653) | nekikr |
⊘ | Itak Džabest - podražitev (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11733 (9552) | Gandalfar |