Forum » Kaj kupiti » Panasonic P42S10 ali LG 42LD550?
Panasonic P42S10 ali LG 42LD550?
dunker ::
Torej, odločam se med plazmo Panasonic P42S10 in LCD TVjem LG 42LD550.
V čem sta si podobna? Oba sta 42-colska, 1920x1080 Full HD, oba naj bi imela VGA vhod (trenutno na laptopu nimam HDMI izhoda). Plazma ima boljši kontrast in manjši odzivni čas. LCD ima baje USB vhod.
Za kaj se bo TV uporabljal? Večinoma za nažiganje špilov, v štartu preko VGA, kasneje preko HDMI. Pogledal bom tudi kakšen vsaj 720p film. Nekaj malega se bo tudi gledalo kabelsko televizijo, ampak zanemarljivo malo. Torej, primarno špili in kakšen HD film. Špili bodo v stilu Guitar Hero, Test Drive Unlimited, NBA, FIFA. Tukaj je torej zelo pomembno, da TV nima "input laga".
Kateri TV od zgornjih dveh mi priporočate? Mi lahko kdo iz lastnih izkušenj potrdi, da imata TVja dejansko VGA vhod? Kako je z input lagom? Ali zna LCD z USB vhodom dejansko predvajat .avi datoteke z USB ključka in kako je s podnapisi? Ali oba ustrezata našim standardom, torej MPEG-4 in te zadeve?
Prosil bi, če se res omejite samo na ta dva televizorja, ker kupujem zadevo na eBay in je relativno težko najdet TV, ki ga prodajalec za pameten denar pošlje v Slovenijo. Če pa najdete kakšno boljšo opcijo na eBayju za tam nekje do 800 eur s poštnino, potem pa sploh super.
Hvala vsem vnaprej!
V čem sta si podobna? Oba sta 42-colska, 1920x1080 Full HD, oba naj bi imela VGA vhod (trenutno na laptopu nimam HDMI izhoda). Plazma ima boljši kontrast in manjši odzivni čas. LCD ima baje USB vhod.
Za kaj se bo TV uporabljal? Večinoma za nažiganje špilov, v štartu preko VGA, kasneje preko HDMI. Pogledal bom tudi kakšen vsaj 720p film. Nekaj malega se bo tudi gledalo kabelsko televizijo, ampak zanemarljivo malo. Torej, primarno špili in kakšen HD film. Špili bodo v stilu Guitar Hero, Test Drive Unlimited, NBA, FIFA. Tukaj je torej zelo pomembno, da TV nima "input laga".
Kateri TV od zgornjih dveh mi priporočate? Mi lahko kdo iz lastnih izkušenj potrdi, da imata TVja dejansko VGA vhod? Kako je z input lagom? Ali zna LCD z USB vhodom dejansko predvajat .avi datoteke z USB ključka in kako je s podnapisi? Ali oba ustrezata našim standardom, torej MPEG-4 in te zadeve?
Prosil bi, če se res omejite samo na ta dva televizorja, ker kupujem zadevo na eBay in je relativno težko najdet TV, ki ga prodajalec za pameten denar pošlje v Slovenijo. Če pa najdete kakšno boljšo opcijo na eBayju za tam nekje do 800 eur s poštnino, potem pa sploh super.
Hvala vsem vnaprej!
djordjevic ::
Zakaj pa ne kupuješ kar pri nas? Samo na mimovrste imajo panasonica S20, ki je boljši za 750 evrov, tega LG-ja pa za 660 evrov. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.
dunker ::
Takole, LG 42LD550 je doma, v TREH delovnih dneh so mi ga pripeljali iz Nemčije, kapo dol. Prav tako danes je prispel Xbox 360, tako da še dobro, da imam jutri piknik s klapo, sicer ne bi več videl sonca ta teden.
T-Majo ::
Dunker, po več tedenskih premislekih, obiskovanju trgovin sem se tudi odličil za LG42LD550.
Lahko poveš, kako se obnese? Imel bom TV za podobne namene kot ti.
Lahko poveš, kako se obnese? Imel bom TV za podobne namene kot ti.
9magic ::
Zdravo
Ali bi mi znal kdo razložiti, kakšna je razlika med LG 42LD550 in LG 42LD650, oziroma če ima kdo katerega doma, če ima kakšno možnost priklopa na internet? Ker v kolikor gledam specifikacije, se isti modeli precej razlikujejo že za evropski in ameriški trg - nekje piše Wireless AV Link ja, drugje ne, Netcast ja, Netcast ne. Ali mi lahko kdo to pove iz lastnih izkušenj?
Hvala!
Ali bi mi znal kdo razložiti, kakšna je razlika med LG 42LD550 in LG 42LD650, oziroma če ima kdo katerega doma, če ima kakšno možnost priklopa na internet? Ker v kolikor gledam specifikacije, se isti modeli precej razlikujejo že za evropski in ameriški trg - nekje piše Wireless AV Link ja, drugje ne, Netcast ja, Netcast ne. Ali mi lahko kdo to pove iz lastnih izkušenj?
Hvala!
ABX ::
Panasonic P42S10 je lanksa tehnologija. Razen če je ne dobiš za smešno ceno, nakup nima smisla v primerjavi z letošnjo S20.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
9magic ::
Mene zdaj najbolj zanima, če se lahko lg ld550, če ga kupim pri nas, poveže na wlan, pa če ma tisti netcast.
Sem si pa sposodil temo, da bi jih bilo za vsak model tvja čim manj:)
Sem si pa sposodil temo, da bi jih bilo za vsak model tvja čim manj:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Usb port na lcd tv lg (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 105827 (46271) | kitka77 |
» | LCD TV za 700€Oddelek: Kaj kupiti | 1692 (1257) | Mozart |
» | LCD ali PLAZMAOddelek: Kaj kupiti | 2168 (1442) | popster |
» | kupujem tv LG 52LD550 LCDOddelek: Kaj kupiti | 886 (738) | mamomu |
» | LCD TV -> dvd hišni kino.Oddelek: Pomoč in nasveti | 5275 (5058) | Zako |