» »

Nasvet o višini dnevnic

Nasvet o višini dnevnic

zcetrt ::

Pozdravljeni.

Sem absolvent, ki je v podjetju opravil delo plačano preko študentskega servisa. Šlo je za programiranje mikrokrmilnikov. Ker me delo veseli in ker je šlo za nekakšen preizkusni projekt, sem predlagal plačilo 5 eur/h, s čimer se je delodajalec strinjal. Z mano so bili zadovoljni, delo sem opravil korektno in od mene so imeli tudi korist, zato me želijo po diplomi (predvidoma jo bom opravil jeseni) zaposliti. Odnosi so odlični, podjetje in delo mi je všeč oz. je tisto, kar sem si vedno želel.

Sedaj pa se bliža resnejši sestanek. Želijo me poslati za 14 dni v Ameriko, ker imajo tam razvojni oddelek, da se seznanim z delom in pomagam pri razvoju resnega produkta.

Zadeva me res zanima, a nimam pojma, kako naj se pogajam o plačilu. Zame je to prvič. Ne znam (in ne želim) ravno izsiljevati, ne bi pa se rad prodal pod ceno. Mi zna kakšen bolj izkušen maček svetovati, kakšna je primerna višina dnevnice za takšno potovanje?

Hvala in lep pozdrav.
4.

zee ::

Višina dnevnice je AFAIK predpisana s strani države (vsaj v javnem sektorju, za realnega ne vem).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mastah ::

okoli 40EUR men se zdi, nekje na netu mas dolocene po drzavah

zee ::

Pa odvisno je od tega, kaj ze dobis tam (ce imas zajtrk, je ena tretjina manj...).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mr Vragec ::

na tem naslovu link imaš podorbnosti.

lp

gzibret ::

Naj ti plačajo potne stroške, stroške bivanja ter dnevnice. Če ti bodo plačali tudi komplet prehrano, ti pripada zgolj 20% cele dnevnice (12$/dan). Če imaš plačan le zajtrk, ti pripada 90% cele dnevnice (54$).

Če ti bodo plačali komplet prehrano, torej ne boš dobil od dnevnic skoraj nič. V tem primeru bi jih jaz še lepo poprosil za kakšno "žepnino", recimo 200$ ali kaj podobnega, kar za 14 dni niti ni tako veliko.

Vsekakor pa se za nekaj $$$ ne splača izsiljevat in zajeb** izleta v Ameriko. Jaz bi se še tako zmenil, da rezervirajo letalsko karto za nazaj kakšen teden po tečaju, da boš lahko šel še sam malo naokoli.
Vse je za neki dobr!

zcetrt ::

Se strinjam, gzibret. Hvala za nasvet. Tako kot sem rekel, niti približno ne mislim težit. Žal pa datumsko nimam prav veliko možnosti za akrobacije, tako da bo to kar delavnih 14 dni. Ne gre se za kakšne seminarje, pač pa delo in seznanjanje v razvojnem oddelku, ki se zaenkrat nahaja tam.
4.

gzibret ::

zcetrt - saj nisem mislil, da bi šel naokoli v tistih 14 dnevih. Vzami si še dodatni teden dopusta po onih 14 dnevih, in firmi reči, naj rezervirajo let nazaj en teden po končanem seminarju. Saj jih nič ne stane....
Vse je za neki dobr!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sluzbena pot - nadure (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5410388 (4368) Mato989
»

Službena pot na matično podjetje v tujini in dnevnice

Oddelek: Loža
51587 (1205) Okapi
»

Prevoz do dela (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12128003 (24089) Invictus
»

Trajanje službene poti

Oddelek: Loža
4715053 (14333) St235
»

Pravica do dnevnic

Oddelek: Loža
185859 (5530) Business

Več podobnih tem